אחוות יורדי הים

zina71955

New member
אחוות יורדי הים

כתבתי בשבוע שעבר על נושא הסיכון של קירבה מיותרת/מסוכנת של כלי שייט קטנים שעורים בקירבת שטח של עבודות תת ימיות. השטח ממוצף ומנוצנץ, יש עוגנים, חבלים, כבלים וציוד תת מימי. כשחזרתי לשטח אחרי יומיים מסתבר שכל הנצנצים נגנבו - מעשה שטן. כל נצנץ = 40 ש"ח. DISGRACE .

d19511

New member
לבכות או לצחוק? ככה זה בישראל.

skipperrider

New member
לבכות! בהחלט לבכות!

אני עוגן שנים במגוון מרינות ומעגים בצפון אירופה ומעולם לא נגנב/נעלם דבר מסיפוני,שכני למעגן לא יעיזו אפילו לעלות עליה ללא בקשת אישור מוקדם ממני.
בקיץ האחרון נסחף לי הדינגי בהעדרי לאמצע האגם הסמוך ונאסף ע"י אחד מבעלי היאכטות שהבחין בה כשבאתי לבקשה כמעט שנאלצתי להגן בגופי על ילדיו הקטנים מעונש ממנו על ש"העיזו" לשבת בה מעט...
הכ ל חינוך ונורמות אישיות ראויות.

zina71955

New member
אכן, לבכות. החינוך הוא זה שיהרוג אותנו

לא קל היה לעמוד בפני פניהם הנדהמות של הימאים האירופאיים שפשוט לא האמינו למראה עיניהם. בושה וכלימה

אק 2015

New member
לסקיפר ריידר ולאילן מאירסון.

אכן בושה וכלימה.
אני חס וחלילה לא מצדיק תופעות מסוג זה אבל מה יש להתפלא כאשר עוד בימי הפלמ"ח היה כבר מקובל ל- "סחוב"... אז היום
כבר גונבים במרינות לאור היום ציוד מהסיפונים ובלילה פורצים לתוך היאכטות (אל תשאלו מאיפוא אני יודע).
דרך אגב גם באיטליה גילחו לי מנוע חיצון שהיה מאובטח וקשור לגדר.ובמקומות רבים אתה רואה שלטים שמזהירים לא להשאיר
את הדינגי ללא השגחה/שמירה בעת שאתה יורד לחוף.
לכן במצבנו הפתרון הוא כבר לא חינוך כמשמעותו אלא משטרה חזקה ואמיצה, מע' שפיטה צודקת עפ"י בית שמאי ועונשים
מרתיעים ופחות סלחניים.
אבל, כידוע אין פה עם מי לדבר (כי נבחרינו (( לא כולם)) ישבו / יושבים וחלקם עוד ישב בבית הסוהר).

בושה אבל צפוי לצערנו. בתור אחד שעוד יומיים

שלושה יהיה לו סירה במרינה, יש על מה לדאוג. שכנים ממול פרצו להם לפני כמה שבועות.

אגב, אמרת עבודות ימיות? אתה מעורב בזה? אשמח לפירוט אם אפשר- נושא שמעניין אותי.

פעם עברתי ליד צוות ספינות מול קיסריה שהיה לאחת מין כלי שנגרר על הקרקע (לא מכמורתן לדיג אלא משהו מחקרי). ניגשו אליי, ביקשו בנימוס שאפנה את השטח. כמובן נעניתי בחיוב ונימוס. מתוך סקרנות שאלתי מה הם עושים, השיבו שאי אפשר לענות. בזה הסתיים. אגב, זה לא היה צוות של פרוייקט הקמת מתווה גז מימי.

captainjack

New member
נצנצים?? זה מה שמטריד אתכם??

על זה אתם מתפלאים ויוצאים בהלקאה עצמית מול אירופה הנאורה יאללה חלאס במדינת ישראל כיום חברים גונבים אתכם מכל כוון הממשלה חברות הסלולר הנדלן המים החשמל והאוכל שלא לדבר על מנהל הספנות ידידנו ששותה לכם עמלות על כל שטות הבעייה האמיתית יקיריי היא שהתרגלתם שגונבים מכם לפי חוק ובלווי חשבונית רשמית וסמכותית, ומול הגנבים בחליפות רובכם מתכופפים כי "ככה זה בישראל" כל כך קל להצביע על הגנב הקטן שאולי גנב נצנצים מתוך צורך בכלל אולי דייגים שגם ככה לא סוגרים את החודש אחרי שהשיטה גנבה מהם את היכולת להתפרנס באמת, אבל לעמוד מול הגנבים האמיתיים אלו בחליפות שהעיתונות מהללת כל הזמן אין לכם אומץ, נדמה לי שקוראים לזה צדקנות...

d19511

New member
נצנצים?זה "האור אזהרה אדום" המנצנץ...

ותסכים איתי שהגנבים "עבדו" קשה יחסית לגניבה דומה בחוף... וזה כבר לא הבעייה של נצנצים..אלה ההשלכות הבטיחותיות. מחר הם יגנבו
את אורות הכניסה למרינה...אין להם גבול.

"וכול כלב ביאג'י יומו"..הבנתה את זה קפטן ג'ק?

danielia1

New member
בחיפה הם מיותרים, לא רואים אותם כשבאים מהים.

יש איזה חוק שמחייב לחפות פנסים על החוף כך שלא יראו אותם מהים? אניות שיוצאות הן בלתי נראות עד שהן חוסמות את קו החוף....

captainjack

New member
לא ממש הבנתי מתנצל..

כל כלב ביג'י יומו??? גם לא הבנתי אתה רוצה להסביר?

למעלה