אחווה לאביב גפן

• פותח הנושא NeTy
  • פורסם בתאריך

NeTy

New member
אחווה לאביב גפן

שיר על סבתא שלי, שאני כתבתי: זכרון אני זוכרת. אני זוכרת לא יותר מדי, לא מעט מדי, פשוט, זוכרת. אני זוכרת איך נראתה, כיצד הייתה שמחה לראות אותי. אני זוכרת כיצד הלכה עם צליעה קלה בגלל איזו בעיה ברגלה. אני זוכרת איך אהבתי אותה, והיא אותי. זוכרת את ההתלהבות וההתרגשות בכל פעם שראיתיה. זוכרת כיצד לימדה אותי דברים רבים, כיצד סיפרה לי סיפורים. סיפרה לי על עברה בשפה זרה, שלאט לאט למדתי להכיר ולהבין. אני זוכרת כאשר ביקרה אצלי בבית, פעם התרגשתי, אך אט אט דעכה לה ההתרגשות, היא, הייתה מבקרת אותי מתוך רצון לראות אותי. אני, הייתי מבקרת אותה מתוך חובה, לא תמיד, אך לפעמים. רק לפעמים. אני זוכרת כיצד הפסקתי לראות אותה, אני זוכרת כיצד ביקשה שאבוא, אני זוכרת שהייתי אדישה, אני זוכרת שכאשר סיפרו לי שהיא חולה, פחדתי. אני זוכרת כיצד פחדתי לבקר אצלה, אני זוכרת שפחדתי לראות אותה סובלת. אני זוכרת שסיפרו לי שהיא מתה… אני זוכרת שבכיתי, בכיתי המון. בכיתי על זה שיותר לא אראה אותה, בכיתי על זה שלא ראיתיה בימיה האחרונים, בכיתי על זה שדווקא ברגע זה רציתי לראות אותה יותר מתמיד, אבל רק בכיתי ובכיתי. כל זה הוא זכרון בלבד. לעולם לא אראה אותה שוב, כל מה שיש לי ממנה הוא זיכרון. זיכרון טוב ממנה. זכרון שהיא הייתה בריאה, ולא לקחה תרופות. זכרון שנראתה טוב, לפני שחלתה. זיכרון מהימים הטובים שחלפו ולא יחזרו. זכרון. זכרון, ממנה. לסבתא באהבה, זוכרת אותך ומתגעגעת

yellow cheese

New member
גם אני איבדתי סבתא..וגם סבא.. ../images/Emo10.gif

עצוב..מצמרר..
ומוכר.. הנה משהו שכתבתי לסבא וסבתא שלי..ז"ל.. סבתא, הימים בהם באנו אלייך ישמרו בזכרוני לנצח, הימים בהם היית נוסעת בחום, באוטובוסים לקנות לי ולסיון אפרוחים, הימים בהם היית מספרת לנו על מעללייך בשוק, על האפלייה שהייתה לטובת "האשכנזים", על כל סיפור המעבר ממרוקו, ועד לרגע בו נחתו רגליכם על אדמת הקודש, כך כינית את ארץ ישראל.. הכל ייחרט בזכרוני לנצח.. אני זוכרת את היום בו היית אמורה להשתחרר מבית החולים ולעבור לגור בחדר שהיום משמש כחדר ההורים, כמה חיכינו ליום הזה, קישטנו את החדר, הדבקנו שלטים ובלונים, אך לא השתחררת מבית החולים, נשארת שם.. סבא, אותך אני זוכרת ואזכור לנצח כאדם חייכן, אדם אוהב ומצחיק, את הבדיחות שהיית שולף מהשרוול, את סיפורי קופת החולים המצחיקים שלך אזכור לעד. את החיבוקים החמים והנשיקות שבאות מאהבה לנכדיך, את האהבה שהפגנת כלפיי כולם. אך עם כל החיים, הדבר הכי זכור לי הוא היום בו הלכת, היום בו אותנו עם הרבה כאב השארת.. הייתי אצל הגר, החברה הכי טובה שלי כשסיון קראה לי "סבא גוסס" היא אמרה.. ומאז הרגע הזה חרוט בזכרוני עמוק עמוק סבא וסבתא
כשאני מגיעה לבית העלמין, פעם בכמה זמן אני מנשקת את קבריכם, אך רק אני ומי שלמעלה יודעים עד כמה אני רוצה לחבק אתכם, לנשק אתכם..ולא רק את המצבה שלכם.. אוהבת אתכם, מתגעגעת, לא אשכח אף פעם, שירלי נכדתכם..

יו שירלי ....

זה עשה לי ממש צמרמורת שקראתי את זה ... לא איבדתי אף פעם סבא או סבתא ... את סבא שלי ז"ל עוד אפילו לא זכיתי להכיר כי הוא נפטר כשאימא שלי הייתה רק בת 16 ... את סבתא שלי אני כל כך אוהבת ... פעם היה לי חלום כל כך נורא והוא היה נראה כל כך אמיתי ... חלמתי שהיא נפטרה ... ושלא הספקתי לומר לה שלום ... כשקמתי הבנתי שזה היה חלום ואז בכיתי כל כך ...
ואני לא יודעת למה ... אני מפחדת נורא ממוות ... את סבא וסבתא השניים שלי (מצד האבא) אני גם נורא נורא אוהבת ... לפעמים אני מדברת עם סבתא הרבה בטלפון וזה ממש נחמד ... אני אוהבת אותם נורא ...

yellow cheese

New member
המוות, יש מישהו שלא פוחד למות?

לפעמים אני אומרת "אני רוצה למות".. אבל ברגע שאני אהיה קרובה לזה..אני בטוחה שאני אפחד..
"החיים זה רק תור, לפגישה עם המוות"
עצוב.. עצוב.. ושוב..עצוב..

VengaGirl

New member
אוף...אתם אנשים כאלה מוכשרים...

רק אני לא מסוגלת לכתוב נורמלי...
אממ..הכל פשוט מדהים... וסתם זה נראה לי המקום המתאים לשתף.. לפני שעתיים בערך הודיעו לי שקרוב משפחה שלי נפטר..
אממ..חייל..אמרו שכתבו על זה בעיתון..מכונית משטרה פגעה בהולך רגל בפרדסיה(או באיזור..) אממ..הוא היה ההולך רגל...

yellow cheese

New member
אני רוצה קצת חיוכים ../images/Emo13.gif

סבא שלי ז"ל היה הבנאדם הכי מצחיק בעולם.. כל יום במשך שנים הוא היה הולך לקופ"ח..סתם בשביל הכיף.. יום אחד הוא לא הלך.. ואז יום אחרי זה כשהוא הלך לקופה, הרופא שאל אותו: "למה לא באת אתמול"
אז סבא שלי ז"ל ענה: "הייתי חולה"
ויש עוד מלאאא סיפורים...
אוף, אני מתגעגעת

למעלה