אחה"צ טובים לכם.

STIVENZ 426

New member
אחה"צ טובים לכם.

לאחר התרשמות מהקהילה ולאחר שהגיע לידי סירה (שהיתה במקור פלשתינאית, הוחרמה ע"י חיל הים, ונמכרה במכרז) צצו כמה שאלות. ובכן, אין לי רוב מידע על המנוע והגיר, חוץ מהעובדה שמדובר במנוע VOLVO PENTA 80 מסוג ND 11. בכל מקרה, איזו גומיה שמתחברת אל הברך (הגיר) נקרעה, ומים חדרו אל תוך הגיר. "בירה" כמו שראיתי שאתם קוראים לזה כאן
. מכיוון שהמים שכבו שם די הרבה זמן, ואנוכי פדנט רציני בכל הקשור לתיקון והשמשה של דברים מכניים (מכונאי במקצועי) אני לא מסתפק בהחלפת השמן ותיקון הגומיה, אלא רוצה לפרק את הברך, להחליף את המיסבים בתוכה, ולהרכיב חזרה, כדי למנוע כשל עתידי באחד המיסבים בלב ים. לפיכך, כלים יש לי, מיסבים יהיו גם. רק מיקרופיש (שרטוט מכני המתאר את החלקים בגיר וסדר הרכבתם) חסר לי. למעשה אני זקוק לו בכדי לדעת האם צפוי איזשהו קושי בפרוק החלפה והרכבה מחדש? האם קיים כיוונון מיוחד לגיר? חיפוש נואש ברחבי הרשת העלה חרס. וכאן אתם, אם תוכלו לעזור, נכנסים לתמונה. מאין תבוא הישועה? תודה, שבת שלום, מזג האויר אידיאלי ושייט מוצלח!. ס.

STIVENZ 426

New member
תודה רבה דב.. אבל..

זהו קטלוג חלקים, ואני צריך "כולה" שרטוט של מבנה הגיר, או ה"ברך" בה נמצא הגיר. זה גם לא אמור להיות שרטוט מסובך שכן קיימים רק הילוך קדמי, אחורי וניוטרל. באם תוכלו לעזור לי, אפילו במידע הדל הבא: האם קיים כיוונון מיוחד, שימסים, או ברגי כיוונון לגיר, או שאין בו שום דבר שכזה? ס.

dov98

New member
אולי לא שמת לב --------->

אבל לכל מכלול שם יש EXPLODED VIEW שבו מופיעים החלקים לפי סדר ההרכבה. מלבד זאת יש בארץ שרות שלהם ושם ניתן לראות הכל. אין למיטב ידיעתי שום כוונון לגיר. הדבר היחידי שיש להשגיח זה על כוון הSHIFT LEVER (מנוף קטן הבורר קדימה\אחורה) בזמן פירוק.

STIVENZ 426

New member
אולי..

חיפשתי, ולא מצאתי, תוכל להסב את תשומת ליבי להיכן זה מופיע? הסבר קל? תודה רבה. ובאשר לשאר המשרשרים- אפנה לוולו, אם אתה אומר שהמחלקה הימית שלהם מצויינת, אזי הנושא ייבדק, פשוט הייתי סקפטי לגבי כל זה. תודה לכולכם. מקווה לחלוק איתכם דיווחים מהים בקרוב.. ס.

dov98

New member
צריך להיכנס שם לפי הדגם --->

ולפתוח PDF רלוונטי. לצערי לא ניתן להביא לינק ישיר.

STIVENZ 426

New member
לינק ישיר לא..

אבל האם תוכל להסביר לאן אני צריך להכנס בכדי להגיע לקבצי ה PDF? מחפש מחפש ולא מוצא..
מחשבים זה לא הצד החזק שלנו.. ס.

d19511

New member
תשאל את alex33

לפי התמונה שפירסם למטה,מותקנת בספינה שלו ברך עם מנוע וולוו,בטוח שיש לו ספרות טכנית לכך...סתם הצעה,

למעלה