אחד שמבולבל

אחד שמבולבל

קראתי בתוך השאלות נפוצות על השיטות ועל הדרך ליצירת חלום צלול: 1) כתיבת יומן חלומות. 2) עריכת בדיקות מציאות והטמעת השיטות להגברת הצלילות. 3) שימוש בשיטות מתקדמות (WILD, MILD, העין השלישית או כל קומבינציה ביניהם). עכשיו לשאלותי, מהו בכלל יומן חלומות? האם אני צריך שיהיה לי יומן חלומות לזמן מה, לפני שאני בכלל עושה את השיטות מילד ו-ווילד? (קראתי על שני השיטות) מהו בכלל השלב ה-2? (עריכת בדיקות מציאות והטמעת השיטות להגברת הצלילות) אם מישהו יוכל לעשות לי קצת סדר לאיך אני מתחיל בכלל לחלום חלומות צלולים אודה לו מאוד! ושאלה, איך נקרא חלום שהוא מרגיש כ"כ אבל כ"כ אמיתי, שרק כשאתה מתעורר אתה מבין שזה היה חלום (אתה לא שולט בחלום) האם זהו איזה סוג של חלום צלול? תודה רבה, ושבת שלום:)

לקשמי

New member
עניתי תשובה מפורטת ולא הצלחתי לשלוח

אז אני מציעה שפשוט תיכנס לאתר של אלון ברמן, שם יש את כל התשובות לשאלות שלך.

uzihen

New member
תומי תזהר עם האקדח (-:

------------- כתיבת יומן חלומות, שהוא יומן שבו אדם רושם את חלומותיו או מקליט אותם, מהווה שיטה יעילה למי שרוצה לחלום חלום צלול. בעזרת יומן החלומות, האדם מכיר מוטיבים שחוזרים בחלומותיו כגון חפץ מסוים או סיטואציה, ובכך מתאפשר לו לזהות שהוא חולם כשהוא נמצא בחלום. יומן החלומות גם משפר את יכולת זיכרון החלומות של האדם, ולאט לאט ניתן באמצעותו לזכור חלומות רבים בלילה אחד. למרות זאת, קיימים אנשים שמדווחים על חלימה מודעת ללא ניהול יומן. ---------------- בדיקות מציאות אילו בדיקות שאתה מבצע והתוצאה שלהן מוכיחה לך אם אתה בחלום או לא, לדוגמא בדיקה חוזרת ונשנית של השעה הדיגיטלית במידה ותראה שעה לא הגיונית תבין שאתה חולם. יש עוד שיטות רבות חלקן טובות יותר וחלקן פחות. ככל שאדם מבצע בדיקות מציאות בתדירות גבוהה יותר במהלך היום כך גובר הסיכוי שהוא יבצע אותן במהלך חלום --------------- שיטות להגברת הצלילות הן שיטות אשר גורמות לחלום שבו אתה מודע להראות יותר אמיתי וריאליסטי, לדוגמא לשפשף את הידיים. בגדול אני מבין שכל פעולה שתעשה שתגרום לך להתרכז במשהו מאוד מסוים תשפיע על רמת הצלילות. --------- חייב לזוז ...............................

Roy1232

New member
כיף לראות אותך גם פה../images/Emo13.gif

לפני העניינים הטכניים, אני אחדד לך את ההגדרה לחלום צלול - חלום שבו אתה מודע לעובדה שאתה חולם (אין אפשרות לכופף את ההגדרה בשום אופן, או שאתה מודע או שלא). יומן חלומות - יומן שבו תתעד את החלומות שאתה זוכר מהלילה שעבר כמה שיותר בפירוט שאפשר, המטרה - שיפור זיכרון החלומות, דבר הכרחי לרוב השיטות. WILD היא טכניקה קשה מאוד, אין טעם לנסות להתחיל איתה. בדיקות מציאות - כל המטרה שלהן היא שספונטנית לילה אחד יקרה לך חלום צלול. איך זה קורה - אתה מבצע בדיקות מציאות משהו כמו פעם בשעתיים, וככה בחלום יש סבירות גבוהה שתבצע אחת כזו ותבין שאתה חולם. בדיקות המציאות שקיימות - בדיקת השעון היא ההמלצה האישית שלי, אתה מסתכל פעם אחת בשעון יד (אם יש לך), מסובב את הראש, מנסה לשכנע את עצמך שהשעה תשתנה באופן לא הגיוני ואז מסתכל שוב. אם אתה עושה דבר כזה בחלום, כל הסיכויים שהשעה תשתנה ותבין שאתה חולם. למחוסרי שעון יד, עוד בדיקה נחמדה שיש היא לפי חפץ שאתה נתקל בו הרבה בחלומות שלך. אחרי שניהלת יומן חלומות שבוע-שבועיים אתה יכול לזהות מוטיבים וחפצים שחוזרים בחלום שלך (לדוג' גיטרות, כלבים, בית של מישהו). ואז - כל פעם שאתה נתקל במציאות באחד הדברים האלה, תשאל את עצמך בשיא הרצינות אם אתה חולם עכשיו. כשזה יקרה בחלום (וזה יקרה) - אתה תבין והצלילות תגיע. אחרי שעברת את השלבים האלה, ויש לך חלומות צלולים ספונטניים בתדירות די גבוהה, הגיע הזמן לנסות שיטות מתקדמות - ז"א לא ספונטניות. WILD - wake initiated lucid dream: אתה מנסה להגיע לחלום צלול מעירנות. האינטרנט מפוצץ בחומר על ווילד. MILD - mnemonic induction of lucid dream: אתה מנסה להגיע לחלום צלול ע"י זכירת חלום קודם שחלמת באותו לילה. שוב, האינטרנט מפוצץ במידע גם על זה. לגבי החלום שמרגיש אמיתי - אין קשר לצלילות (שוב, לפי ההגדרה). מה שכן, חלומות כאלה יבואו בד"כ במחזורי השינה המאוחרים יותר. לסיכום, 3 השלבים להתחלת חלימה צלולה: יומן חלומות, בדיקות מציאות (כבר בשלב הזה 99% שכבר היה לך חלום צלול אחד לפחות), טכניקות מתקדמות (כדי שתוכל לחלום צלול מתי שאתה רוצה).

את האמת, נכנסתי רק בגלל החתימה שלך:)

ועוד שאלות: האם אני אוכל לחלום חלום צלול רק ע"י בדיקות מציאות ללא השיטות mild ו wild ?? האם במציאות כשאני מודע ממש לזה שאני ער, הכוונה היא שאני צריך להתרכז חזק (למשל כשאני מסתכל בשעון היד ורוצה ממש שהשעה תתחלף), למרות שאני מודע במליארד אחוזים שאני ער ושאני לא ישן או משהו.? כי זה נראה לי ממש תמוה, ולא אוכל באמת להאמין שהשעה תתחלף כל עוד אני ממש עירני. (לא בטוח אם הסברתי את עצמי בצורה הטובה ביותר, כי אני מבין את הפואנטה של בדיקות המציאות, אך עדיין קשה לי להשלים איתן) אז אם תוכל/ו להרחיב לי על בדיקות אלה אשמח נורא:) זהו אפרוש לעוד שבוע בצבא, שבוע טוב שיהיה לכולם:)!

Roy1232

New member
כן,

"יומן חלומות, בדיקות מציאות (כבר בשלב הזה 99% שכבר היה לך חלום צלול) ". קרא שוב את ההודעה שלי... כתבתי שם שהמטרה של בדיקות המציאות היא חלומות צלולים ספונטניים. הקטע של האמונה שהשעה תתחלף הוא שבחלום, אם סתם תפנה את הראש ותחזיר השעה לא תתחלף ברוב המקרים ותפספס הזדמנות לחלום צלול. תשכנע את עצמך שברגע שתחזיר את המבט לשעון תראה שעה מסויימת (לא הגיונית). אל תשכח שהמטרה היא לא להפוך אותך לפרנואיד משוגע במציאות אלא לחולם צלול בלילה
. תפיסתית תעזור לך ההבנה שבמציאות אתה יודע ב100% שאתה לא חולם, אבל בחלום אתה בטוח שאתה במציאות
. בהצלחה בצבא

לקשמי

New member
ויתירה מזאת:

אם אתה לא עושה בדיקות מציאות עם כוונה כנה (כלומר באמת שואל את עצמך אם זה חלום ומטיל ספק) יכול להיות גם מצב, כמו שקרה לי בהרבה חלומות שהיו לי: שבדיקת המציאות אמנם תעבוד (למשל שהטקסט הכתוב כן ישתנה) אבל אתה תתייחס לזה כאל דבר רגיל ושגרתי ועדיין לא תקלוט שזה חלום. גם כאן, יומן חלומות ומעקב אחרי החלומות מאוד עוזר. אני למשל, כשאני כותבת חלום שהיה לי ונזכרת בכל מיני דברים מוזרים שקרו בו, אני לא מבינה, איך לא קלטתי שזה חלום? ההסבר הוא שבדיוק כמו שעכשיו אתה בטוח שזאת מציאות, כך גם בחלום אתה בטוח שהכל מציאותי. כך שאף פעם אי אפשר לדעת באמת. וככל שעוקבים אחרי החלומות, ורושמים אותם בכמה שיותר פירוט אפשר להבין עד כמה זה אף פעם לא ברור שזאת מציאות וכך מנטאלית יותר קל לעשות בדיקות מציאות עם כוונה ובכנות.

למעלה