תשובות (בערך)
> מה היא השיטה שבה הכי אהבתם לשחק אחד על אחד? נדמה לי שהשיטה פחות רלוונטית, כי לפחות עד כמה שראיתי מנסיוני, פחות מרגישים אותה מבמשחק רגיל, ומשחק של אחד על אחד נראה יותר כמו שיחה בין השה"מ לשחקן - פשוט כי זה מתפתח ככה. מצד שני, כשיש רק שחקן אחד להתמקד בו, המנחה יכול להתעסק יותר בקלות עם שיטות עתירות סטטיסטיקה ופירוט טכני, אבל זה לא מקרה שיצא לי לראות (למרות שהוא נשמע מתקבל על הדעת). > מה הוא סגנון המשחק שלדעתכם הכי כיף לשחק באחד על אחד? בגלל אופי המשחק של אחד על אחד, נראה לי שהמשחק יפזול יותר לכיוון האפי-הרואי, או לסגנון "האקדוחן הבודד". מכיר את מערבוני הספגטי של סרג'יו ליאונה, עם קלינט איסטווד בתור "האיש ללא שם" שנודד מעיירה מאובקת אחת לשנייה על גבול ארה"ב-מקסיקו, מסתבך בכל מיני דברים, ובסוף רוכב אל השקיעה, לעבר העיירה הבאה? > מה לדעתכם הם ההבדלים המשמעותיים בין משחק קבוצה למשחק אחד על אחד? שהדמות לבד, כמובן. תנסה לעשות על האש לבד, או לצאת לפיקניק לבד, או אפילו לסרט לבד - קשה יותר להסתדר בשטח בלי עוד זוג ידיים, וגם יותר עצוב ומשעמם (לא בהכרח לשחקן, אבל כנראה לדמות). > על מה לדעתכם הדגש חזק יותר במשחק אחד על אחד? דמות במשחק אחד על אחד תהיה מפורטת הרבה יותר - מסיבה פשוטה, כשיש לך רק גיבור אחד לסיפור, אז יש יותר פרטים שקשורים עליו שנשזרים בעלילה, והרבה יותר התמקדות בכל מיני מאפיינים שלו שאחרת היו נשארים שוליים. מהצד הטכני-משחקי, דמות בודדה לא פעם תיבנה עם קשת כישורים מאוד רחבה, כדי להצליח להסתדר בחיי ההרפתקאות. > מה לדעתכם יכול לעזור למנחה להנחות במחק אחד על אחד ומה יכשיל אותו? שחקן עם הגישה המתאימה מספיק, נראה לי. > במה אם בכלל שונה דמות במשחק אחד על אחד מדמות במשחק קבוצה? היא לרוב עוברת הרפתקאות קצת שונות, שמתאימות לכך שהיא עובדת לבד - אפילו עם זה מסתכם בכך שב"שער השחור" ל"פירמידת הזהב" יש רק שומר אחד ולא חמישה. זה כמובן תלוי במנחה, ובמה שהדמות לוקחת על עצמה. מבחינת השיטה, כמו שכבר ציינתי, נראה לי שתהייה נטייה להרכיב דמות עם מערכת של כישורים שיאפשרו לה להסתדר גם בלי עזרת עמיתים. > באיזה דברים מצאתם את עצמכם משתמשים הכי הרבה במשחק אחד על אחד? לא שיחקתי הרבה באחד על אחד, אבל ככל הזכור לי, מה שבולט זה מה שהשתמשנו בו הרבה פחות, וזה בקוביות - פשוט איכשהו ככה יצא. > מה היא הדמות שאותה הכי אהבתם לשחק במשחק אחד על אחד או אתם חושבים > שהכי תהנו לשחק באחד כזה? נדמה לי שמשהו בסגנון "האקדוחן הבודד" שכבר ציינתי, או "המטייל השמח". לא ממש יצא לי לשחק באחד על אחד, רק להנחות.