אחד משירי האהבה היפים

avitalp

New member
אחד משירי האהבה היפים

ביותר והמרגשים ביותר שנכתבו במקומותינו..... מילים: יעקב רוטבליט לחן: מתי כספי היא חזרה בתשובה אז נפלתי שדוד, בגרוני יבבה, הם אמרו שגם היא חזרה בתשובה: צדיקים מלמדים לה דיני יראים - לא תשוב עוד לפקוד את שדותי החוטאים. עטופה כל כולה, מבלי סדק פעוט צחור שדיה כיסתה במלבוש של צניעות. קרסולה העדין בפוזמק הארוך על חלקת ירכה מתחתל הוא ברוך. שערה הארוך, הגולש ויורד נאסף והושפל וכלאוהו כעת במטפחת שביס נאנק, מתפרץ והרבי אומר שצריך לקצץ. מבטה אור אחר, לא עוד גיץ וברקים. נאלמה לשונה שידעה תפנוקים, ושפתיה רכות ונעות בתפילה, מתחשק לי לבכות בשבילי, בשבילה. מאושר הספרון שאוחזת ידה בזריזות אצבעות אשר אין לה מידה, בדפיו תעלעל, עמודיו תדפדף, היושב במרומים בודאי מזדקף. וכעת לשידוך, הוציאוה לשוק ואני הנגזל מרומה ועשוק. חילוני עד כאב ואוהב כמאז, הותירו אותי מחוץ למכרז. והיא שוב לא תבוא, מתגנבת בלאט בין סדיני הרכים לעונג שבת. ואני האומלל, מה אוסיף לדבר לו היתה לי תשובה, אז הייתי חוזר. אותי הוא מצליח לרגש תמיד, עד דמעות...... אביטל.

ה-שונית

New member
אכן, כתוב עדין, רגיש ומדהים

אבל למה דווקא מילים אלו מרגשות אותך באופן ספציפי? מכירה סיפור כזה מקרוב? שונית (שמשחררת דמעות רק על טראומות סמי-אישיות)

KONFUZ

New member
אכן,כתוב עדין,רגיש ומדהים

ואני אומר זאת כי שונית אמרה. ואם שונית אומרת..אז היא יודעת מה שהיא אומרת :cool: קונפוז~

avitalp

New member
קונפוז, בוקר טוב :)

תמיד נחמד לפגוש גברים בעלי דעה משל עצמם...... :cool:

KONFUZ

New member
פסגת הדעה העצמית המגובשת

היא לומר ..כן..לכל פיפס ששונית אומרת.. :cool: מדובר גם בסוג של דעה לא?

ה-שונית

New member
כפרות עליך

הדעה שלך כ``כ נחשבת בעיני - תמיד! בכל דבר ועניין! שונית (שלא מבינה איך תמיד יוצא לנו להביע את אותה הדעה)

avitalp

New member
לא, שונית...

ולא רק השיר הזה מרגש אותי.... יש עוד רבים, יפים וטובים (ואמיצים...(-8) שעושים לי את זה.... אביטל (שמשחררת דמעות בלי חשבון)

בוסקרי

New member
והנדושים

מה מרגש בשיר עתיר סטראוטיפים שכזה? אני אוהב את רוב השירים שהלחין מתי כספי, אבל הפעם עשה לו יעקב רוטבליט תרגיל ונתן לו מילים שהיה חייב להלביש עליהם מנגינה שמאלצית. רוצה שיר באמת חזק? קראי את ``הנהר הלבן`` של לאה גולדברג (או הקשיבי לו בלחן של שלמה גרוניך). ``כמו תמר מסוג בוסקרי, שהוא הסוג המתוק ביותר``

סליחה על הבורות

אבל מה זה תמר בוסקרי? בוסרי? איכס. פירות בוסריים זה מגעיל. רק אהבת-בוסר זה טעים. אוריאנה

למעלה