אחד מי יודע

טיפקס

New member
אחד מי יודע

שלום! בליל הסדר סבתי (ההורים שלה עלו מטורקיה) התארחה אצלנו ושרה את אחד-מי-יודע בלדינו. למדתי פחות או יותר את המילים מ-1 עד 8, אחרי זה היא אמרה שהיא תמיד נרדמה אז היא לא יודעת את ההמשך, והיא גם לא יודעת לאיית לדינו תקינה, ככה שאני לא יכול ללמוד את זה מטקסט כתוב. חיפשתי, והגעתי לכאן. אשמח מאד אם מישהו כאן שנשאר ער בליל הסדר כשהיה קטן ויודע את המילים לשיר יוכל לכתוב אותן כאן, בצירוף תרגום לעברית, אם אפשר. תודה רבה!

rivkaman

New member
השיר היה בפורום בפסח , אני בטוחה

שהאנשים המקסמים של הפורום יעזרו לך, התעזר בסבלנות.

rivkaman

New member
מצאתי לך את השיר מאי 55 כתבה אותו

ומצאתי גירסה נוספת מהגד אור בלאדינו אני מוסיפה רק את השינויים 1. אונו אז אל קריאדור ברוך הוא ברוך שמו! En los cielos y en la tierra Uno es nuestro Dio אחד אלוהינו, אלוהינו, אלוהינו, אלוהינו, אלוהינו שבשמים ובארץ. 2. דוס משה אי אהרן Dos tablas del firmamento שני לוחות הברית 3. טרז מואסטרוס פאדרס סון: אברהם יצחק אי יעקב Tres nuestros padres son Abraham Ishak y Yaakov שלושה אבות 4. קואטרו מאדרס דה ישראל: שרה רבקה לאה רחל cuatro madres de Israel Sara, Rivka Lea Rachel ארבע אימהות 5. סינקו ליב'רוס דה לה ליי cinco libros de la Ley חמישה חומשי תורה 6. סז' דיאס דה לה סמאנה seis sedarim de Mishna שישה סדרי משנה 7. סייטה דיאס קון שבה siete dias de la semana שבעה ימי שבתא 8. אוצ'ו דיאס דה מילה ocho dias de la circuncision שמונה ימי מילה Ocho dias de ka mila 9. מואב'ה מזס דה לה פרניאדה nueve meses de la parida תשעה ירחי לידה Moeve mezes de la kreasion 10. דייז מאנדאמיינטוס סון diez los mandamientos עשרה דבריא Diez mandamientos de Dios 11. אונזה סטרייאס אן אל סיילו once las estrellas אחד עשר כוכביא Onze estreyas de Yosef 12. דוג'ה ארמנוס סין יוסף doce tribus de Israel שנים עשר שבטיא 13. טרג'ה ארמנוס קון יוסף trece los tefilin שלושה עשר מדיא Tredje atributos de dios

למעלה