אחד מי יודע

אחד מי יודע

אחד - ביקור בארץ שני - טורים כתבו בעיתון (עיתון 77, ביקורת על הספר שלי, יצאה עכשיו) שלושה - ימים גשומים ארבע - פעמים שחיתי בים חמש - לפנות בוקר הלכתי לישון (במסיבת האפטר סדר) שש - שעות שינה (וגם זה לא תמיד) שיבעה - קילומטרים (של הטיול - ראה 12) שמונה - ימי ביקור תשע - בככר ביום ששי (זה לא קשור, אבל זה שייך לתשע) עשרה - ימים כולל טיסות אחד עשר - ק"ג מטען עודף שניים עשר - מטיילים בוגרים (שהיה מפגש פורום תרבות בכרמל + שני זעטוטים ושלושה שהגיעו לחלק של האוכל) שלושה עשר - ימי אישוש (שאצטרך בשביל להתאושש מהביקור) בקיצור - הם עפות וחוזרים, עפות וחוזרים. שבתי. מה אומר ומה אגיד - היה מתיש אבל נהניתי. הספקתי לראות כמעט את כל החברים/משפחה. הספקתי לרדת לים ולטייל הספקתי לאכול ולעשות קניות ולפני שאני מתמוטט (ועוד כמה שעות יש לי סמינר באוניברסיטה) אלך לישון ואפרט אולי מחר.

een ogenblik

New member
ברוך שובך מארצות החום

(למרות שהיה נעים מאד פה רוב הזמן). פירוט חוויות אכן יתקבל בברכה, ובמיוחד מחוף הים (האם מסרת ד"ש בשמי לחוף דדו?)

מארצות החום אל חלונכם (המשקיף אל

הרשת). עלק ארצות החום. יצאתי משוויץ הקרה בחולצה קצרה ומעל עשרים מעלות ונחתתי בארצות החום הלא מאוד חמות, לפחות לא תמיד. שלא תבינו לא נכון - ארזתי גם שתי חולצות עם שרוולים ארוכים. שתיים, שהיו בהחלט לא מספקות את גלי הקור שתקפו אותי בארץ הקודש. והנה הסיקור המובטח: באקט משתולל ותירוץ של הימנעות מפקקים בדרך לסדר (שהיה בי-ם), אמא שלי הודיעה שהם יאספו אותי מהשדה (ב4 לפנות בוקר לא נרדמת) ונמשיך לעיר הקודש. אכן נמנענו מהפקקים. דווחי התנועה הראו שרוב עם ישראל ואשתו הגיעו לסדר באחור קל עד גדול מאוד כי הם עמדו בפקקים אינסופיים. הגענו לעיר הקודש בחמש ורבע ונסענו ל"ארומה" - לאכול ארוחת בוקר (ולא להעיר את הישנים). שוד ושבר! עד שש בבוקר אפשר רק לקחת דברים בארומה ואי אפשר לשבת (אני משער שבגלל בעיית "רעש לשכנים" (גרתי שם שנה), אז ישבנו ב"ריף רף" עד שאפשר יהיה לשבת בארומה. אני לא מבין איך יש אנשים בריף רף כשארומה (שנמצא ממול) פתוח (כי ריף רף ממש לא מוצלח). נתנו לשמש להתחמם אחרי שהפציעה ונסענו לפגוש את אחותי ושלל אחייני. לקחנו את אחייני (למעט הקטנטן שבן שבועיים) לגן החיות. אני לא אוהב גני חיות - לא אוהב חיות בכלובים, כך שאני לא ממש הוגן, אבל יחסית לגן חיות - הוא ממש ממש מוצלח - יש לחיות יחסית הרבה מרחב ותוואי מתאים. חזרנו אחה"צ והורי המותשים צנחו על המיטות. זה אולי המקום לציין שבלילה של הטיסה נמנמתי שעה במטוס. וזהו. אני לעומתם - נפגשתי עם חברים (להלן "טרום סדר"). הסדר היה דווקא מוצלח. אני כותב "דווקא" כיוון שהיה בבית הורי גיסי (ככה קוראים לזה, לא?). בית בו האב חזר בתשובה, וכל ארבעת הבנים חזרו בתשובה - כל אחד בחצר אחרת. בסדר היו שניים מהאחים. בקיצור - מתכון לקטסטרופה, או לחוויה מענינת. התוצאה היתה משעשעת - אחרי חצי מהמשפטים בהגדה, הגיעו קריאות בייניים של מדרשים כאלה ואחרים (גם אני טמנתי ידי בצלחת (בעיקר עם מדרשי לשון ומעט ידע חילוני של מדרשים קבליים). אחרי הסדר נפגשתי עם חברים ל"אפטר סדר" שנגמר בחמש בלילה. שעה יפה ללכת לישון. הלו"ז העמוס היה איפיין את כל השהות בארץ. בגלל אי הבנה, חברה טובה ריחמה עלי ולא העירה אותי בטלפון בבוקר. אחרי פחות מדי שעות שינה, הייתה ארוחת "היום שאחרי" ואחריה חזרנו צפונה (לפני הפקקים, בכלל, פקקים הם מוטיב חוזר בביקור בארץ, אולי בגלל שהם מוטיב של הארץ). היה מאוחר מכדי ללכת לים, אבל לפחות יצאתי עם חברים. ימות השבוע הפכו לדבר די בעייתי, כי אחרי שלושה ימים באותו השבוע, הגיע יום ששי ואחרי שבת הגיע שוב ששישבת. ראשון, שני ושוב ששישבת. די מתיש הענין הזה. אז באחד מימי ששי (שחל באמת ביום ששי), חוץ מביקורים וחברים ירדתי לים. אין כמו ים לצינון עסיסי (כזה עם הרבה נזלת, שחטפתי בעיר הקודש). טמפ' המים 18-19 מעלות. כך שקר להכנס אבל נעים להשאר. עדיין החוף הומה הולכים (הספורט הלאומי של חיפה). היו הרבה דגים מתים על החוף - אולי מההרעלה שהיתה בחופי תל אביב, אולי מהסערה שהיתה יומיים קודם ואולי משתיהן. בכל אופן, כרגע המים (לפחות בחיפה) נקיים ואפילו צלולים כשאין סערות. עדיין אין המוני אופנועי ים (לשמחתי - אם זה היה תלוי בי, הם היו זוכים לאזורים מוגבלים בשבילם ולקנסות כבדים כשהיו יוצאים מאותם האיזורים. אבל זה לא תלוי בי) אבל כבר יש יותר מדי מכוניות שנוסעות על החוף (ולשמחתי הרבה - גם שוקעות בחול ונתקעות. אם זה היה תלוי בי - המכוניות היו מולעמות ונמכרות במכירות פומביות, אבל גם זה לא תלוי בי). ביום שאחרי היה קר ואפור = איכס, מה שלא הפריע לי לרדת לים ובערב התקיימה פגישה הסטורית עם ג'ודי. רק חבל שכבר הייתי כל כך ממוטט מעייפות ועוד לא הייתי במצב מחורפן, כך שג'ודי בטח תוכל להעיד שאני חנון אמיתי (לכל אלה מכם שלא האמינו לי). ביום למחרת התקיים טיול/מפגש של פורום "תרבות עברית" בחיפה, שאני ארגנתי למדי. החזאים הבטיחו גשם מקומי ואנחנו החלטנו שהמקום של ה"מקומי" לא יהיה דווקא במקום שלנו, קריא בכרמל. הבוקר האיר לנו פנים אביביות ושמשיות למדי עם מזג אויר מצוין לטיול. הטיול התחיל בשעה וחצי אחור עקב פקקים (כבר אמרתי - מילת מפתח) וככל שהתקדמנו לנו ללב החורש - התקדמו העננים והרוח שנשבה לה קרירה. התברר שטעינו והמיקום של הגשם המקומי היה ממש עלינו (מנפלאות אותו הטיול תוכלו לקרוא בשרשור הזה). ביום למחרת נסעתי לחזות בנפלאות הכינרת (או אם לדייק - לבקר את אחותי ומשפחתה שגרים באיזור וחזרו גם הם מירושלים, ולהשקיף על הכנרת). מה אומר - יש שם אגם. שם הרי גולן. לַמראה הלב רן. וגשם ירד - גם. למחרת שוב נהיה יום ששי (כבר אמרתי משהו על הבלבול שזה יוצר?) והתחיל חמסין. כן, ככה זה בארץ הקודש - גם מזג האויר עושה ככל העולה על רוחו - אין דין ואין דיין. היה ים סוער ("התורן חרק/ חרטום הספינה כמעט ונשחק...") אבל לא יכולתי להרשות לעצמי להכנע לקפריזות של מזג ואויר וחבריו ונתתי נפשי בכף הים. למזלי - הוא נתן לי אותה בחזרה ולא לקח אותה אל חיקו. אחרי שהבין שזה לא ימנע ממני לכנס למים - ביום למחרת הוא התנהג כמו אמבטיה. חוץ מירושלים, אליה הגעתי כמעט בטעות ואיזור טבריה, אליו הגעתי דוקא בכוונה, נשארתי בחיפה כל הזמן ושאבתי אליה חברים מכל הארץ. כאמור - היה כיף ויצאתי מותש לחלוטין.

י ש1

New member
סחתיין על הסיפור

כל הכבוד לכשרון הכתיבה. גם אני ביליתי את חג המצות הישראל. לפי תיאורי השעות כנראה אפילו נסענו וחזרנו באותה טיסה. אין מופלטות בלופטהנזה, אה?
בכל מקרה אני משתתף בקובלנה על הפקקים ועל שינויי מזג האוויר. יוצאים מאירופה החמה, מגיעים לישראל הגשומה, וחזרה לאירופה נטולת המזגנים. תגיד לי, חוף הים בחיפה תמיד היה כזה מלוכלך, או שהתרגלתי יותר מדיי לנקיון ולפחי אשפה שמרוקנים מדי פעם? חווית הפחים שלי דווקא מהטיילת בחוף בת-גלים, לא מחוף דדו. בליל הסדר בירושלים גם שרים "לשנה הבאה בירושלים"?

ודאי ששרים!

חוף הים לא תמיד היה כזה מלוכלך (והוא עדיין זהב לעומת מקומות אחרים בארץ). עצוב, אבל זה מה שיש. ד"א, רצועת החוף דרומית לדדו במצב טוב מזו של בת גלים עד כמה שידוע לי. ולשאלתך - שרים גם בירושלים כיוון שהשיר הוא "לשנה הבאה בירושלים הבנויה" והכוונה היא כמובן לבנין ירושלים של בית דוד. אז מה אם אף אחד לא באמת רוצה להיות שוב נתין במלכות זו או אחרת, זה לא מפריע למאמינים לשיר. במקרה שלי - כמובן שטרחו להזכיר לי שמקווים שבשנה הבאה וגו'... איפה אתה?

י ש1

New member
חזרתי לגרמניה

הייתי פשוט חייב להגיב לסיפור ולעודד אותך להפיק עוד כאלה.

forglemmigej

New member
yyy צובט בלב

התאור שלך.. ובמיוחד הקטע על י- ם, אני משם ..ארומה זה מקום סופר יאפי. אף פעם לא אהבתי. אבל ה -מקום לדעתי, זה בארוד בנחלת שבעה ,אוכל אמנם גרוע אבל תמיד יש שם אנשים עם ראש טוב...

Nathi

New member
ריף רף?

אויי...כזה לא "איני" אתה
יש לך מזל שהיה לך תירוץ טוב לשבת בריף רף, "עד שאפשר יהיה לדבת בארומה". (מתגעגעת לקפה ארומה הקר עם אבקת הקסמים),הקפה הראשון שלי הוא קפה ארומה.נוסטלגיה בריח של קפה. FROGG-בארוד,לא רע. אני הייתי יושבת בזמן קפה. השוקוצ'ינו שלהם היה מצוין!!! בא בתוך ספל ענק (כמו של קורנפלייקס, כמו רוב במשקאות החמים שלהם) עם מלא קצפת, ומתוק מתוק השוקו. (nathi-שמנה, כן...)לצערי האינתיפאצ'ה ניצחה את "זמן קפה",ונחלת שבעה כבר לא מה שהיא הייתה. ואם כבר מדברים על ירושלים. משהו היה בחוצות היוצר בקיץ???אני הולכת לשם מידי שנה, זו מסורת שאני עומדת עליה, והפעם זאת הייתה אכזבה קשה. העבירו אותם מבריכת הסולטאן למדרחוב, ומסעדות פתחו בסטות בכל פינה, ויוצרים כמעט ולא היו!:( רק עברי לידר היה שם, שימח אותנו טיפה.

ribber

New member
יום יום ים ../images/Emo13.gif

ברוך השב תופס, נהניתי לקרוא
אני גם רוצה ים

סנדייז

New member
כבר נאמר טוב מאוחר מאשר בכלל לא..

ברוך שובך לכאן
. כמה נעים היה לקרוא את הנאותיך בארץ. (הצצתי גם לפורום ההוא...). עוזרר,עוזרד.מרווה,סירה קוצנית,סלמנדרה... היית מדריך חויה בצבא? יובל,אשמח לקרוא את הביקורת על הספר שלך. שבוע טוב

יש לי עבר של מדריך בחברה להגנת הטבע

כשתהיה לי הביקורת על המחשב - אשלח. ושוב שלום לכל הנמצאים

blixgirl

New member
ברוך השב תופס../images/Emo140.gif

ו
על התיאורים של חיפה...שהיא ממש במקרה גם עירי שלי לשעבר... טוב לראותך בינינו
בליקסי

למעלה