כדי להוריד את הניגון תלחצו על העכבר הימני תבחרו "שמירת יעד בשם" זה לוקח די הרבה זמן להוריד אותו לבעלי אינטרנט רגיל, למי שיש אינטרנט מהיר זה משהו כמו 30 40 שניות. לאחר שהחברים ישמעו את הניגון נוכל גם לספר עליו ולדון בו
ניגון ארוך אך לא מיגע מתאים להליכה כמו נגון בית עבו למרות שזאת יותר איטית לא משמח כמו רוב נגוני הכליזמרים שאני מכיר (לא הרבה) אך בכל זאת יפה ומעמיק אולי תספר קצת על הניגון ואיך הגעת אליו למה הניגון שימש? אם בכלל (אני יודע שניגון בית עבו שימש להליכה עם ספר התורה שמשפחת עבו תרמה והמשיך אם השנים) עדין לא החלטתי מה אני אוהב יותר את הניגון הזה או ניגונים שמחים יותר
בא אלי בן של חבר טוב שלי, הוא אמר לי יש המון ניגונים של חסידי ברסלב הקליטו אותם עם כינור שירה והכול אבל...אבל בביצוע כליזמרי עם קלרינט זה עוד לא יצא, אולי תעשה אתה משהו? אמרתי לו זה רעיון! הוא לימד אותי הרבה ניגונים, בחרתי את מה שהיה נראה לי הכי יפה וככה התחלתי להקליט זה לקח המון זמן בגלל שבהתחלה היה לי קצת קשה להתחבר לזה,רציתי מצד אחד לשמר את הניגון כמו שהוא מצד שני להכניס בזה את "הצבע" שלי בסוף דווקא זה הלך יופי! הניגון ששמעת הוא ניגון דבקות ששרו ושרים אותו חסידי ברסלב,אני אשמח אם ר´ פראזניק או מישהו מהחברים יוסיף ויספר על הניגון
כשהעלית, כתבתי לך משהו על השיר הזה... זה ניגון מ"ניגוני דבקות" שבברסלב, ניגונים שמושרים בשדה בהתבודדות, או בחבורה, כניגונים מעוררים. איש, על הקלטת המקורית ביררת? (ניגוני נשמה) ואגב, איש, את הצ´אט הזנחת לגמרי, אה? בא לשם, הייתי רוצה לדבר איתך, תבקש יפה רשות מאריאלה תחי´, ותבא...
טוב תתחבר שוב, אז תגיד לי)))) אגב, אני מחכה לשמות)) אתה עובד על משו? אז בהצלחה))) ועוד אגב, קראתי, את "יומן המסע" שלך מאומן, מהפעם הראשונה שלך. כתבת פשוט נהדר)))))))))) אז אתה בא שוב, אה? (קבל הזמנה לקפה ועוגה, חחחחחח)
ושבע"ה אריאלה - תקבלי אם תשלחי לי כתובת חדשה למשלוח ישנו מאמר קצר על רבי רפאל עבו זצ"ל - חבר ביה"ד הגדול, שהיה מראשי המשפחה בדור האחרון, ונפטר לפני כ-19 שנה. (ד"א למי שלא עיין כדאי לקרוא את הסיפורון שכתבתי כאן ("הקללזמר") שמבוסס על התהלוכה למירון)
פלאי פלאות! ישר כח ברוך תהיה חזק וברוך אשריך. והערה: בעיני כבור במוסיקה יש אי התאמה בין הצליל האלקטרוני לצליל המסורתי של הקלרניט. לכן שמא היה עדיף לנגן רק בקלרניט וכך גם להשאיר את הניגון בפשטותו.
לנגן בקלרינט לבד ללא ליווי זה לא נשמע טוב)) הכלים האלקטרוניים זה תחליף זול ונוח לתזמורת שלמה, אכן יש בדבריך שזה מקלקל קצת ,אבל מחוסר בתקציב ובכוח אדם אני מעדיף לעשות כך,בעתיד נכניס גם קבצים חיים שבהם ישתתפו קלרינט אקורדאון תופים ועוד. תודה על החיזוק)))