אחד הטיעונים..

אחד הטיעונים..

אחד הטיעונים נגד ההתנתקות - הוא שהפלסטינאים לא יסתפקו בעזה, וירצו עוד.. הכתבה בידיעות:

כינוי1982

New member
אני לא חושב שזה מפתיע, או מפריע,

את ולרוב תומכי ההתנתקות. ירושלים המזרחית היא לא משהו שאני באופן אישי מוכן למות ולהילחם עליו.

The Bugi

New member
זהו? ויתרנו גם על ירושלים?

מה הבא בתור? אולי חיפה? גם היא עיר מעורבת.

כינוי1982

New member
זה חדש לך?

שתי מדינות לשתי עמים כשירושלים המערבית לישראל והמזרחית לפלסטינים. אין לי טעם לצור מובלעות של מדינות זרות בתוך ישראל, כמו שאין לי טעם לצור מובלעות ישראליות בתוך השטחים. אז לא, חיפה לא. ירושלים, לעומת זאת, איפה שהתושבים ממילא לא מקבלים אזרחות והמקום מוזנח - כן.

The Bugi

New member
יש שם גם יהודים

ורוב הנכסים שם הם בבעלות של הממשלה-נכסי נפקדים.

כינוי1982

New member
גם בעזה יש יהודים

יפונו גם משם. הבעלות הקניינית היא לא טיעון לכלום.

The Bugi

New member
אז גם בלוד יש יהודים

אומרים שהמצב הדמוגרפי בעיר הולך להשתנות לטובת הערבים בשניחם הקרובות. נפנה אותם גם משם? ומה הלאה? אולי את יפו וחיפה?

כינוי1982

New member
אני חושב שהייתי די ברור

ואם תקרא את ההודעות שלי זה יפתור הכל. לוד, יפו וחיפה הם בתוך ישראל. אין לי שום רצון לצור מובלעות ערביות בישראל. כמו כן אין לי רצון לצור מובלעות ישראליות בשטחים פלסטינים, בין אם זה בגדה ובין אם אם ברצועה. גם אין לי צורך. חוקית מה שבקו הירוק שלי. מה שלא - לא. אם אפשר יהיה להשאיר כמה שיותר ישובים יהודים בשליטה ישראלית - מה טוב. אבל זה יהיה במו"מ.

hagaiad

New member
היית מת שרק ירושלים המזרחית

כנראה שאתה והם לא באותו ראש, כבר בכירים בחמאס אמרו שלא ישתקו עד שגם לוד וגם חיפה וגם תל אביב יהיו שלהם

אין שום בעיה עם וויתור

ריבונות על השכונות הערביות של מזרח ירושלים, אם הר הבית נשאר בידינו אז לא חילקנו את י-ם.

The Bugi

New member
אין רוב בעם לדבר הזה

מזל שאנשים נשארו קצת שפויים ומבינים את חשיבותה של ירושלים המאוחדת לעם היהודי.

כינוי1982

New member
כל מה שמעבר לגבולות 67

למעט ירושלים המערבית. כמובן רצוי לנסות ולהשאיר כמה שיותר התנחלויות שאינן מובלעות תחת שליטה ישראלית, וזאת במו"מ שמטבע הדברים יכרוך בתוכו חלופת שטחים (בתנאי שלא נשללת אזרחותם הישראלית של תושבי השטחים שימסרו).

כינוי1982

New member
מכמה סיבות

א. אני מעדיף להשאיר כמה שיותר אנשים בבתים שלהם. תוכנית החלוקה מצריכה הרבה שינויים. השינויים האלו אינם נדרשים כיוון שהעולם מכיר בגבולות 67. אין לי טעם לריב עם העולם על הגבולות האלו. ב. אם אני זוכר נכון לפי תוכנית החלוקה אין רצף טריטוריאלית לשתי המדינות. כמו כן הגבולות שנקבעו בהפסקת האש פלוס הם גבולות הרבה יותר בטוחים לישראל.

הבנתי

הבנתי.. אז אם נארגן לך איזו מדינה במקום אחר בעולם - עם גבולות ברורים, שלום עם המדינות השכנות, רצף טריטוראלי בלה בלה.. מתאים לך? לי פשוט יש איזה שהוא ערך - שחשובה לי ארץ ישראל דווקא - וכל חלק ממנה חשוב. ובהודעה הקודמת שלך כתבת משהו על מו"מ - לא הבנתי. אנחנו אמורים לוותר על חלקים מהארץ ללא משא ומתן - סתם כך, "נסיגה חד צדדית" - אבל במצב ההפוך - זה רק מו"מ.. ועוד משהו אחד - אבו עלא דיבר על י-ם כהתחלה, הוא מתכוון לכל הארץ.

כינוי1982

New member
מה פתאום?

איזה מקום? יש בו משאבי טבע? איך תעבירי אליו למעלה מ-6 מליון יהודים? מה יגידו תושבי המקום? שאלה לא ריאלית. השטחים שמעבר לקו הירוק אינם שלנו. לכם אני לא "מוותר" עליהם. אני יכול לזכות בהם במו"מ. לא יודע למה אבו-עלא התכוון. אני קראתי י-ם. שיקימו מדינה פלסטינית עם פיקוח על הנשק וההסתה בעזה, בגדה ובמזרח ירושלים.

....

זו הייתה שאלה היפוטטית, לא מעשית. ניסיתי להזכיר לך את המשפט: "אין ציונות ללא ציון". התשובה לשאלה כזו אמורה להיות שלילית באופן עקרוני, ולא בגלל שזה לא מעשי.. ארץ ישראל - שלנו.. כולה. השאלה שלי - היא למה על מנת "לזכות" בשטחים זה חייב להיות במו"מ, אבל הפלסטינאים מקבלים שטחים תמורת טרור, ללא מו"מ?? קראת על י-ם, אז תמשיך לקרוא עד הסוף. הם רוצים את הכל, זו עובדה. שיקימו מדינה פלסטינית בעזה, בגדה ובי-ם.. כן כן, וא הם ירצו רצף טריטוראלי - זה גם מגיע להם לא? בכלל, זה לא פייר שאנחנו יושבים פה.

למעלה