אחד במאי - יש תמונות?

דניעל

New member
אחד במאי - יש תמונות?

בשבוע שעבר השאירה לי כאן קרובת משפחה כמה אלבומי תמונות שהיו שייכים לדוד שלה כדי שאסרוק אותם. נתקלתי בתמונה המצורפת, שקשורה ישירות ליום הנוכחי. אני משתפת את הפורום בתמונה מתוך אמונה שהיא לא הייתה מתנגדת לכך, ואף שמחה שאחרים יתעניינו באלבום. יש שם תמונות רבות משנות העשרים והשלושים מטיולים בכל רחבי הארץ, בעיקר מנחלת יהודה, שם הוא גר ועבד.
בתמונה הזו בעל האלבום סימן את עצמו.
מישהו מזהה את סבא וסבתא?
יש לכם עוד תמונות אחד במאי?

Ayana KimRon

New member
זה מראשון לציון

אני ממושבה אחרת.
וגם במושבה שלנו רבים חגגו את היום הזה.

פעם שרו את האינטרנציונל בעברית, אברהם שלונסקי תרגם אותו.
פעם האחד במאי היה יום חשוב לפועלים גאים ובאותה עת גרם למריבות איומות, לעוינות וגם לאלימות - בין שלטון למדינה ובין אדם לרעהו.

אין לי תמונה זמינה אבל יש לי גזיר עיתון מראשית שנות ה-30. הוא מתאר חלק מהמתחים שזרמו תחת שטיחו של עמנו.

דניעל

New member
גם אני ממושבה אחרת...

וגם האחד במאי היה נטע זר בביתנו. אמי טוענת שהמטפלת שלי לימדה אותי שירי אחד במאי כשהייתי קטנה, אבל אני לא זוכרת אותם.
סבתי מספרת שכאביה הגיע לארץ, ציוני-דתי גאה שעסק בפעילות ציונית עוד בגרמניה, הוא מיד קיבל פנקס אדום. לאחר כמה ימים, כשהתברר לו מה משמעות הפנקס, הוא הלך להסתדרות וצעק על הפקיד "אני רק פנקס כחול!" (של הפועל המזרחי).
בסך הכל גיליתי כיוון משפחתי פוליטי חדש באלבום הזה, כי הקרוב הזה היה כפי הנראה "איש בן-גוריון" ולאחר קום המדינה גם עבד במשרד התיירות.

הו! נזכרתי שיש לי עוד חומר על האחד במאי! אני כבר סורקת ומעלה לכאן!

דניעל

New member
האחד במאי - מתוך קובץ "אבים"

בסוף שנת הלימודים תרצ"ט, הוציא לאור בית הספר המשותף לילדי העובדים בשרון ע"ש יוסף אהרונוביץ, אשר בכפר מל"ל, קובץ יצירות מפרי עטם של תלמידיו. שני חיבורים שכתבה סבתי מופיעים בקובץ, אותו היא שמרה יפה כל השנים. לכאן אני מעלה כמה חיבורים שקשורים באחד במאי.

הקובץ יפה ומרגש, אם חושבים על כך שילדים בני 8-16 פחות או יותר, כתבו על ארועים בארץ ובעולם שהתרחשו באותה תקופה (שניה לפני מלחה"ע השניה והשואה) באופן מעורר כבוד.

דניעל

New member
חיבור ראשון - "חג העבודה"

"חג העבודה" מאת עמיחי כהן, כתה ח'. (בשני חלקים)

דרך אגב - גם בחיבור שמעליו אפשר לראות השפעה סוציאליסטית, שכן החיבור מסתיים במילים: "שרנו תחזקנה ואת האנטרנציונל והלכנו הביתה שמחים ומאושרים."

דניעל

New member
סוף חיבור ראשון + חיבור שני

"מפי הדגל האדום" מאת רפאל גינצבורג, כתה ח'.

דניעל

New member
שני שירים

האחד "לאחד במאי" מאת אורי בוגין, כתה ח'.
תחילתו של השני מופיעה בעמוד הזה ומסתיימת בעמוד הבא. כתבה אותו יהודית שינרמן מכתה ח'...

דניעל

New member
דף אחרון לנושא זה

סוף "והיה באחרית הימים" מאת יהודית שינרמן, כתה ח'.
ומי שזיהה את השם לא טעה - היא אחותו של אריאל שרון.
מצאתי ברשת מאמר עליה, שטוען שהיא נולדה שנתיים לאחר סבתי. אולי טעות, לאור העובדה שהיא היתה בכתה ח' כאשר סבתי היתה בכתה ז' (סבתי נשארה כתה כיוון שעלתה ארצה באמצע שנת לימודים, כלומר - הן בנות אותו גיל).

שימו לב לסיפור המזעזע על סעדיה מוכר העיתונים באותו עמוד. לא קשור לאחד במאי, אבל אני נדהמת למחשבה, שילדה בכתה ד' כתבה אותו!

שרי סילבר

Active member
תודה על האוצר ההסטורי
בעקיפין, דרך כל מיני קשרי-נישואין באמצע, אנחנו נקשרים אל השיינרמנים. בן-המשפחה, שחוקר את המשפחה המורחבת, ישמח לראות את המסמך ההסטורי הזה. אגב, אצלנו בעץ יהודית מכונה דיתה.

ניצה 7

New member
אםנם לא מזהה אבל כילידת ראשון לציון ובעלת

שרשים של אחד המייסדים אני משערת שהתמונה תעניין את מוזיאון ראשון שמתכונן לחגיגות 130 שנה למושבה/עיר. החומר נאסף בפייסבוק. האם אוכל להעתיקה ולהעלותה שם? למי לתת את הקרדיט? (אשמח לדעת במסר מיהו תושב נחלת יהודה, שהיום נחשבת לחלק מוניציפאלי של ראשון כולה).

שילה1

New member
אני דווקא מעיר היתה "אדומה".

כאן כל 1 למאי היה יום שבו כל הורה יכול היה לאשר לבנו/בתו לא להגיע לבית הספר.
וכן היה שווה.
מצעד שיצא מרחוב הגפן,לכיון רחוב הרצליה,הנביאים והרצל.
פלטפורמות של טרקטורים ומשאיות עליהן מחוללים,מנגנים,כשהן מקושטות במיטב תוצרת הקיבוץ והכפר.
מוסיקה,ריחות,אוירה,והמון המון דגלים אדומים.
ולאחר כל היופי הזה,צעדו פועלי העיר,לרוחב הרחובות שנסגרו,כשהם נושאים דגלים אדומים.
חיכיתי שיגיעו ממקום העבודה של אבי,והצטרפתי אליהם.
משנות ה60 ואילך-המצעד קיים בחיפה,השתנה ללא הכר.גם הצועדים,גם המסרים,והמבין יבין.
לצערי-אין לי תמונות,רק חוויות,והרבה מהן.

למעלה