אחדות או נפרדות ?

P u r e S o u L

New member
אחדות או נפרדות ?

כתוצאה מההודעה של מוזס3000 החלטתי להעלות כאן נושא שראוי לדיון. מה היא האשליה, האחדות או הנפרדות ? לאנשים שעושים מדיטציה, יוגה או כל מה שלא יהיה, יש את היכולת להתבונן בכולל, באחדות. הם מרגישים את האחדות עם הכל, באקסטזה בלתי ניתנת לתיאור. אולי לא בפעמים הראשונות, זה דורש תירגולת, אבל אכן זו תכונה שאפשר להגיע אליה. השאלה שאני מציג כאן היא מה היא האשליה, האחדות או הנפרדות ? אני טוען שהנפרדות היא האשליה, מכיוון שכשמשנים את נקודת המבט, שמסתכלים באמת מלמעלה על מה שבאמת קורה, רואים אחדות. האשליה היא מה שאנחנו חיים ביום יום. זה הולך בדיוק כמו בחידת הסלע, שמופיעה בספר שיחות עם אלוהים ואני מצטט: פעם היה סלע מלא אינספור אטומים, פרוטונים, ניוטרונים וחלקיקי חומר תת אטומיים. כל החלקיקים האלה נעו כל הזמן בדפוס קבוע, שכל חלקיק הולך מ"פה" ל"שם" ב"זמן מסויים, אבל נע כלכך מהר עד שנדמה שהסלע עצמו אינו זז כלל. הוא פשוט היה. הוא שכב שם, מתענג בשמש, סופג את הגשם ואינו זז כלל. "מה זז בתוכי ?" הסלע שאל. "אתה" ענה קול ממרחק "אני ?" ענה הסלע. "זה בלתי אפשרי. אני לא זז כלל. כל אחד יכול לראות את זה". "כן, מרחוק" הקול הסכים. "מכאן אתה באמת נראה מוצק, דומם, לא נע. אבל כשאני מתקרב, כשאני מביט מקרוב במה שקורה באמת, אני רואה שכל מה שמרכיב את מה שאתה, הכל נע במהירות מדהימה בזמן ובחלל בדפוס מסויים שיוצר אותך כדבר שנקרא ´סלע´. ולכן אתה קסום ! אתה זז ולא זז בו זמנית." "אבל" שאל הסלע, "אם כן, מה היה האשליה ? האחדות, יציבות הסלע ? או המופרדות של חלקיו ותנועתם ?" לזה ענה הקול: "אם כן, מה היא האשליה ? האחדות, יציבות אלוהים ? או המופרדות של חלקיו ותנועתם ?". ואני טוען, שהאשליה היא המופרדות. רק ברגעים שאנחנו נכנסים עמוק עמוק לתוך האשליה של המופרדות, בא הפחד. כאשר אנחנו חיים את האחדות, את האקסטזה, האהבה באה לידי ביטוי, אהבה אינסופית ללא תנאי. החיים הם סדרת תנועות זעירות ומהירות להדהים. התנועות האלו אינן משפיעות כלל על חוסר התנועה של כל מה שקיים ועל קיומו. מהמרחק הזה אין כל נפרדות. לא יכולה להיות, כי כל מה שיש זה כל מה שקיים, ואין כל דבר אחר. אלוהים הוא הזז שאינו זז. מנקודת המבט המוגבלת, שאנחנו רואים את כל מה שיש, אנחנו רואים את עצמנו כמופרדים ונפרדים. לא כישות אחת בלתי ניתנת להזזה, אלא כישויות רבות שנמצאות בתנועה כל הזמן. 2 ההבחנות מדוייקות. שתי המציאויות "אמיתיות". וכשאנחנו "מתים" אנחנו לא מתים כלל אלא עוברים למודעים של המקרוקוסמוס, המודעות של האחדות. אבל גם המודעות של האחדות הזאת, היא חלק ממודעות של נפרדות נוספת, ומעליה שוב אחדות, שהיא שוב חלק ממופרדות שהיא חלק מאחדות. עולם ללא סוף. היקום הוא מעין מולקולה בגופו של אלוהים. מקווה שהצלחתי להסביר את עצמי. עוד דעות אשמח לשמוע. אור, אמת, שמחה ואהבה ללא תנאי.

diklac

New member
נירוש אהובי..../images/Emo42.gifשמש../images/Emo42.gif

אני חושבת שהסברת את כל עיניין הניפרדות והאחדות בצורה הכי ברורה ויפה שיכולה להיות אני מרימה ידיים אין לי מה להוסיף :)

FireBat

New member
יפה!

כתבתי תגובה למוזס שאני רוצה שגם אתה תקרא. הבעיה היא שהיא תקועה בארכיון. תכתוב בחיפוש בפורום "firebat", אז תקבל תגובה של sam להודעה שלי. פשוט תלחץ על העיגול ליד התגובה שלו ותגיע להודעה שלי. תודה

P u r e S o u L

New member
קראתי וזה יפה ../images/Emo42.gif

ואני זוכר את ההודעה הזאת עוד כשהייתי חדש בפורום הזה לפני שקראתי את שיחות עם אלוהים, וכל זה היה נראה לי סינית. כמובן שכיום זה הרבה יותר ברור. חזק ואמץ

אשליית האחדות והנפרדות

אני לא הייתי קוראת לאחדות או לנפרדות אשליה. וזאת למה? ובכן, כשהגענו לעולם, כשהגענו לעולם החומר (מבחירה) נעשינו כפופים לחוקים השולטים בעולם החומר. הגענו לעולם החומר על מנת להיזכר ולהתנסות. מכיוון שבחרנו להתמקד במימד הנוכחי (עולם החומר) , כשהגענו לעולם, שכחנו את כל העולמות האחרים, את כל הרבדים האחרים, את העבר ואת העתיד והתמקדנו ומתמקדים בעולמנו זה. ההתמקדות הזאת של כל נשמה ונשמה בעולם החומר, תורמת לכל אחד ואחד להרגיש נבדל אחד מהשני. השכחה שאנו אחד, וההתמקדות האישית עושה זאת. כפי שאמרת, שהיקום הוא מולקולה בגופו של אלוהים ואני אמשיך את הרעיון הזה שלך ואומר כי כל אדם ואדם הינו מולקולה בגופו של אלוהים. באם נרצה או לאו, תמיד תיווצר אחדות בנפרדות, עצם זה שאנו מתקשרים עם אנשים אחרים. כל אדם ואדם עושה את "עבודתו" האישית ובאמצעות התקשורת וההתקשרות, אנו מתחברים לאחד. עוד דבר שברצוני להתייחס למה שאמרת: כשאנו מתים - אנו לא מתים אלא עוברים למודעות מהמיקרוקוסמוס לאחדות. ובכן, כשאנו מתים, אנו עוזבים את גופנו ואת העולם החומר (שבחרנו להיות בו) ועל כן מגיעים למודעות של האחדות. זה ממשיך את הרעיון כי אנו בעולם החומר, ממוקדים בעולם החומר על כל החוקים שלו. וכשאנו מתים - אנו משתחררים מחוקיות עולם החומר על כן מגיעים למודעות של האחדות. וגם אני מקווה שהצלחתי להסביר את עצמי בצורה מובנת. הרעיון הוא הפוקוס - המיקוד - ההתמקדות. אני אוהבת את העולם והעולם אוהב אותי

מוזס3000

New member
האם???....

כשהיינו בעולם הרוחני(קרי גן העדן או שאיך שתקראו לזה)היינו מאוחדים עם אלהים??? אין אחדות עם אלוהים כי זה בלתי אפשרי. ברגע שאתה מתאחד עם משהו אתה שווה לו ושניכם תורמים את אותו חלק. כיצד- אם אנחנו חלק מהאלוהים(כפי שטען פותח השרשור)איך אין לנו את התכונות שלו והיכולת לשנות ולהשפיע על דברים. גם אם נחזור לעלום הרוחני, אנחנו עדיין נהיה מופרדים מהאלוהים-דרגה אחת מתחתיו . אני אומר כך- כל הדברים בעולם הם חלקים, בני האדם חיות דומם, בקיצור כל האורגניזם... כולם הם חלקים שהם בתוך השלם שהוא "אלוהים" . לעולם לא תהיה אחדות עם האל(אם הוא קיים כמובן...) כי אז הוא כבר לא יהיה אל. כדי שנוכל להיות במצב שיש אלוהים אחנו חייבים להיות נפרדים מימנו. כל אדם שיסתכל סביבו יראה שהוא רק חלק. דבר נוסף-האל(היקום הזמן)הוא אינסופי... אם היינו מאוחדים אתו כחלק ממנו היינו צריכים להמשך אתו לנצח בתור דבר אחד יחיד שנע לאין-סוף. אבל בני האדם לא נשארים לנצח אלא נובלים ברגע מסויים. לסיכום ביניים-" ההבדל בין להיות "חלק" לבין להיות "שלם" הוא כל ההבדל וזה מה שעושה אותנו בני אדם ואת אלוהים- אלוהים" (שוב אני אציין שאני כלל לא בטח במה שאני כותב , כי איך אפשר להיות בטוח במשהו כה???!!!!)

Sam Anand Nityo

New member
מהי אחדות??

טוב שכתבת שאתה כלל לא בטוח במה שאתה כותב. בסיס רעיון האחדות הוא רעיון הקורא תיגר על ההגיון האנושי. אתה חושב שאלוהים ניתן לתפיסה על פי חוקי הגיון אנושיים שהורגלנו בהם?? אלוהים הוא ההתחלה והסוף של הכל. מעבר לזמן, ומעבר למרחב. עצם האחדות טוענת, שאתה יכול להיות חלק ממשהו, ועדיין להיות הוא באותו הזמן. למעשה, האחדות מתעקשת על כך שאתה אכן כזה! נניח שאלוהים הוא אינסוף. כי הרי הוא הכל שבכל שבכל... ואתה רק אחד מבין 1000,000,000,000,000,000,000,000 פרטים שיש ביקום כולו. כמה זה אינסוף חלקי המספר שציינתי? מתמטיקה פשוטה: התוצאה היא אינסוף... כלומר - אתה שווה לאלוהים ועדיין אתה חלק ממנו. איך זה יכול להיות? כמו שאמרתי קודם... זה נוגד את ההגיון. משום שההגיון זו פונקציה של השכל שלך ושלי. אלוהים נמצא מעל לשכל, משום שהוא יצר אותו כפונקציה שתשמש אותנו לחוות דברים באשליית הנפרדות. (המשך יבוא...)

היי למוזס 3000

אני רוצה להתייחס לדברים שכתבת ולנסות לבאר לך כמה דברים. אנו קיימים בעולם החומרי שיש בו חוקיות מסויימת. אנו, כנשמות, החלטנו להגיע לעולם החומרי ולהתמקדבעולם החומרי. בכדי להתנסות בדברים שאנו החלטנו להתנסות, עלינו להתמקד במה שאנו עושים. עלתה לי דוגמה שיכולה להמחיש את עניין ההתמקדות: למשל אישה שהינה עורכת דין (סתם בחרתי מקצוע - זה לא משנה בדיוק) ואותה אישה שמסיימת את יום עבודתה ומגיעה הביתה וילדיה מקבלים את פניה וביתה מקבל את פניה - זאת אומרת, כשהיא מגיעה הביתה, אותה אישה כבר לא מתפקדת כעורכת דין אלא כאמא, כעקרת-בית. אותה אישה מתמקדת בתפקידה בבית ו"שוכחת" את תפקידה כעורכת-דין. המיקוד הזה תורם לנו לעשות דברים מסויימים ולא דברים אחרים. עכשיו, כשאנו מגיעים לעולם החומרי, אנו מתמקדים בעולמנו זה על מנת לעשות את מה שבחרנו לעשות ואנו שכחנו את הדברים האחרים שהם אנו. נחזור לאותה אישה - היא תגיע לעבודתה למחרת היום ותחזור להיות שוב עורכת-דין "ותשכח" את תפקידה כעקרת בית, כאמא. שהרי לא תוכל לתפקד בבית המשפט כאמא וכעקרת-בית אלא רק כעורכת-דין. היא חייבת להתמקד בתפקידה. וברעיון של התמקדות בעשיה אחת, כך גם הנשמות, מתמקדות בעשיה מסויימת בעולם החומר וכשהן מסיימות את עשייתן, הן חוזרות לעולם הרוח לשם עשיה אחרת מחודשת (הנשמה יכולה לבחור שוב להגיע לעולם החומר) וכך זה חוזר חליה. זה בעצם ממחיש את הרעיון כי אנו נצחיים ושווים לאלוהים - שהרי אנו חלקיו של אלוהים. לדבריך כי אנו נובלים ברגע מסויים - אני מבינה כי אתה מדבר על המוות. ובכן, המוות הינו בגוף הפיסי בלבד ולא מוות הנשמה שהרי נשמה אינה יכולה למות - הנשמה נצחית. ודבר נוסף, לדבריך: ההבדל בין להיות "חלק" לבין להיות "שלם" הוא כל ההבדל וזה מה שעושה אותנו בני האדם ואלוהים - אלוהים. ההתייחסות שלי לנושא זה הינו כך: אלוהים נמצא בעולם המוחלט. בעולם המוחלט ישנה הידיעה המושלמת והמוחלטת. בעולם המוחלט אין התנסות ועל כן, אלוהים יצר את האדם, שהינו חלקיו של אלוהים, והאדם מתנסה ועל כן, אלוהים מתנסה. זה כמו שתשמע שההצגה היתה מאוד מצחיקה. יופי - אתה יודע שההצגה מצחיקה אך....? אם תלך להצגה, תתנסה, ותדע שההצגה מצחיקה - שהרי צחקת! בעולם המוחלט - אתה יודע שההצגה מצחיקה. בעולם החומר - אתה הולך להצגה, צוחק, מתנסה. עוד משהו להגיב על דבריך - שאלת: איך אין לנו את התכונות של אלוהים והיכולת לשנות ולהשפיע. ובכן, לאדם יש את כל התכונות של אלוהים שהרי אנו חלקיו של אלוהים. ולמה אין לנו את היכולת לשנות ולהשפיע - הפתעה - יש לנו את היכולת לשנות ולהשפיע. רק מה, מכיוון שאנו בעולם החומר, הדברים קורים לאט יותר. הזמן בין המחשבה להגשמה, לוקח יותר זמן בגלל החוקים השולטים בעולם החומר. האנרגיות שאמורות לפעול לשם הגשמת מחשבותנו, צריכה לעבוד על חומר וזה מה שלוקח זמן. מר מוזס 3000 - אני מקווה שהצלחתי להאיר דברים בעבורך.

מוזס3000

New member
תגובה!!!

אמרת "אנו כנשמות החלטנו להגיע לעולעם החומרי..." א. הנשמות בעולם הרוחני לא החליטו להגיע לעולם החומרי, אלוהים החליט על כך, כעונש אןו כניסיון, לראות את המגבלות של הנשמה בגוף ובעולם חומרי המגביל אותנו. ב. המלאכים(הכול עניין של אמונה)חיים בעולם רוחני חסר מגבלות ובכול זאת הם כפופים לאוהים אלוהים מצווה עליהם הם לא יכולים לצוות עליו, וגם הם חלקים מאלוהים... זאת אומרת לא משנה באיזזה מצב הנשמה נמצאת היא תמיד כפופה. יכול להיות שאנחנו חלק מאלוהים(כי אנחנו נמצאים בתוכו) אבל עדיין פרודים(קשה להבין את זה, אבל רק ככה אדם יכול לקום ולומר יש אלוהים) ג. אנחנו מתים ומחליפים צורות ומימדים אנחנו לא נמשכים זמן רציף(או אין סופי)באותו צורה. אם היינו שווים לאלוהים היינו מתחילים אתו באותה צרה (אין לי מושג איזו צורה, זה נשמעי בלתי הגיוני... אבל נגיד...) וממשיכים הלאה הלי שינוי. כי באלוהים אין שינוי הוא התחיל ולא נגמר אבל באותו מצב. אם היקום הוא אין סופי=אלוהים אין סופי כי הכול זה אלוהים אבל הנשמה היא לא הכול אלא כול נשמה לעצמה אז אין בטחון שהיא לא סופית. אם אנו בני אדם-יצורים חושבים- גם אלוהים, גם אנו נשפיע כמו אלוהים ואז מה יהיה יחודו של האל, אנחנו לא יכולים להאמין בעצמנו או לבקש מאתנו דברים......

מוזס 3000 - תגובה לתגובה....

אני מבינה ממך כי הרעיון הכולל שלך הינו שאלוהים נמצא אי שם למעלה ואנו - האנשים הקטנים נמצאים פה למטה ואין לנו כל קשר עם אלוהים, למעט זה שאנו צריכים לרצות אותו. ( כמו שאתה אומר: "לא משנה באיזה מצב הנשמה נמצאת, היא תמיד כפופה". אתה בדברים האלו ביטלת את זכות הבחירה שניתנה לאדם. אתה בטח זוכר כי בתורה כתוב שאלוהים ברא את האדם בצלמו? מה זה לדעתך? מה זה בצלמו? האם זה רק בדמותו בלבד? או האם זה גם בדמותו וגם ביכולתיו? למה לדעתך רק מלאכים נמצאים בעולם הרוחני והאדם לא? למה לדעתך יחודו של האל נפגם בזה שהאדם משפיע כמו האל? למה לדעתך אתה לא יכול להאמין בעצמך ולבקש מעצמך דברים? תנסה לענות על השאלות ששאלתי ותראה לאן תגיע בתשובותיך.

מוזס3000

New member
תגובה2....

א. אני כלל לא בטוח שלאדם יש בחירה חופשית... ב. הרעיון הכולל שלי הוא שאלוהים הוא מכלול כל הדברים(גם זאת שאלה- כיצד ניתן להגדיר דבר כזה, האם יש דבר כזה....) ג. בצלמו זה כנראה חלק מהתכונות הרוחניות שנמצאות באלוהים...(אין כזה דבר בדמות, זאת רק מטאפורה- לאלוהים אין דמות. יש פסוק כזה- "אין לו דמות ולא ישיגהו משיגי הגוף"... ד. המלאכים- מן הסתם נשמות שונות, הם היו שותפים ביצירת הנשמה האנושית. האדם חטא ונזרק לעולם החומרי. ה. האל קיים בכדי שנוכל לפנות אליו לבקש מימנו דברים לבצע את רצונתיו להאשים אותו בדברים הרעים שקורים. אם ההינו חלק מהאלוהים לא היה לו דרישות אלינו טענות נגדינו- כי ברגע שאנחנו חוטאים זה חטא גם שלו. נ.ב את לא התייחסת למה שאמרתי בפסקה ג. בתגובה הקודמת....

עוד משהו לגבי אשליית היפרדות/אחדות

כפי שאמרתי, כשאנו מגיעים לעולם החומר, אנו ממוקדים בעולם הזה בלבד. עקב כך, אנו מתמקדים רק בעצמנו, בהתנסות שלנו, ביצירה שלנו, בבריאה שלנו. אפילו בעולם החומר - יש הוכחה שבעצם אנו אחד. וההוכחה היא: שאנו מכניסים הכל לתוכנו. באמצעות חמשת החושים, אנו מכניסים הכל לתוכנו. כשאנו מסתכלים על מישהו - הוא נכנס לתוכנו דרך העיניים. כשאנו שומעים מישהו - הוא נכנס דרך אזנינו. כשאנו מריחים מישהו/משהו - הוא נכנס דרך אפנו. כשאנו נוגעים במישהו - הוא נכנס דרך חוש המישוש כשאנו מתנשקים עם מישהו - אנו טועמים אותו. כל התחושות וההרגשות שמגיעות אלינו דרך חמשת החושים, מגיעים לתוכנו, למוחנו, לזיכרון שלנו, לרגשות שלנו, למחשבות שלנו. אין באפשרותנו להתנתק מכלום - הכל נכנס לתוכנו כמו שאנו נכנסים לאחרים. אם כך, אין היפרדות - ישנו רק השלם. אין היפרדות בעולם הרוח ואין היפרדות בעולם החומר. אפילו העשיה האישית שלנו, תלויה באחרים ומשפיעה על אחרים ומושפעת מאחרים כך שאין אנו נפרדים, תמיד אנו חלק מהשלם.

tanka

New member
אחדות ונפרדות../images/Emo39.gif

הנפרדות היא אכן אשליה אך רק במידה ואנחנו בוחרים בכך! בכל רגע נתון אנחנו יכולים להיפרד מאשליה זו ולהגיע למצב של אחדות

למעלה