אז..........

shelycat

New member
אז..........

אז קמתי בבוקר עם השעון המעורר וכמובן שבאופן מפתיע לחלוטין חזרתי לישון והתעוררתי לא מזמן ביקיצה טיבעית (איזה כיף), אחרי שחלק ניכר מיום הלימודים שלי "התפספס" לי אז החלטתי להמשיך להשאר בבית בכיף. אז מה תוכניות שלי להיום לאור השינוי בלו"ז? חשבתי לראשונה בחיי להכין קציצות ואולי גם ממולאים (ליתר דיוק חשבתי על עגבניות ממולאות) וכאן אתן נכנסות לתמונה: למישהי יש מתכונים וטיפים בסיסיים להכנת קציצות וממולאים עם דגש על עגבניות ממלואות?

uti

New member
עגבניות....

את מה שאת מוציאה מהעגבניה תערבבי עם האורז זה יוצא טעיםםםםםם

kisses

New member
עגבניות ממולאות

עגבניות ממולאות/ פורום מתכונים החומרים: 6 עגבניות 5 גבעולי פטרוזיליה 5 גבעולי שמיר 1/3 כוס פירורי לחם 3 שיני שום כתושות 3 כפות שמן זית אופן ההכנה: 1. מסירים מהעגבניות את הכיפות ומניחים בצד. 2. מרוקנים בכפית את העבניות ומניחים את התוכן במעבד מזון. 3. מוסיפים למעבד את הפטרוזיליה, השמיר והשום, ומפעילים את המעבד. 4. לאחר שהכל מרוסק, מוסיפים את פירורי הלחם וממשיכים לעבד עד לקבלת תערובת מוצקה במקצת. 5. ממלאים את העגבניות בתערובת ושופכים על כל עגבניה כפית אחת של שמן זית. 6. מכסים את העגבניות בכיפות שהנחנו בצד ומכניסים לתנור ל-20 דקות עד חצי שעה, בחום גבוה

shelycat

New member
ליאת המון תודה

אבל חשבתי יותר בכיוון של עגבניות ממולאות בבשר טחון (אולי מעורב עם אורז או קוסקוס או משהו כזה).

kisses

New member
עם תעשי חיפוש בפורום מתכונים

יש שם כמה הצעות לעגבניות ממולאות עם בשר טחון

אמיקה

New member
פלפלים ממולאים בבשר ואורז

שלי, אני מראש מתנצלת אם המתכון שהפנו אותך זה זה - פשוט לא הצלחתי לראות לאן קישר הלינק. פלפלים ממולאים בבשר טחון עם אורז: 6-8 פלפלים יפים, גדולים, וצבעוניים (אני לא משתמשת בירוקים - מר, אז רק אדום וצהוב). חבילה בשר טחון (עדיף בקר מעורב עם כבש, אבל גם רק בקר זה טוב) חצי כוס אורז שטוף 2 גזר מגורר גס 2 בצלים 2 רסק עגבניות מלח, פלפל, פפריקה , קמצוץ סוכר, 2 עלי דפנה. הכנה: את הפלפלים משרים ל - 5 ד´ במים רותחים (להוצאת מרירות) מוציאים. מציבים את הפלפלים בסיר המיועד, מורידים להם את הראש, ומנקים את הגרעינים שדבוקים לראש. משאירים את המכסה מנוקה מגרעינים. שמים את האורז עם כוס מים, מרתיחים, מכבים אש, מסננים. מטגנים את הבצלים, עד זהוב, מוסיפים את הבשר ומקפידים לפורר, עד שיהיה שחום, מוסיפים את האורז, הגזר המגורר, מלח, פלפל, קצת סוכר, פפריקה מתוקה. (אפשר לטעום - כשהבשר שחום זה כבר אכיל). את הפלפלים ממלאים בתערובת עם קצת מקום (לא לדחוס - יתפוצץ לך הפלפל), וסוגרים עם המכסה + קיסם. אחרי שהכל ממולא, והפלפלים ניצבים גאים בסיר - מכינים את הרוטב : בצנצנת גדולה שמים את הרסק, 2 כוסות מים , מלח, פלפל, פפריקה, ועלי דפנה. שופכים את הרוטב מסביב לפלפלים. על האש. הרתחה. מקטינים אש. 3/4 שעה בערך . בתיאבון!

Hadar p

New member
פלפלים צבעוניים ממולאים הולך?|גאווה

אפשר למלא גם באותה תערובת עגבניות אבל הכי הכי זה פלפלים או כרוב... אם ת רוצה מתכון רק תגידי! מאד פשוט

shelycat

New member
אשמח לטיפים בנושא קציצות

אשמח לטיפים בנושא קציצות אם אפשר? מה עדיף קציצות רק מבקר או מעורבות בקר+עוף? תערובת עם אורז?או תפו"א? או רק פירורי לחם?

nikit1

New member
קציצות-

אני אוהבת לערבב בקר ועוף + פירורי לחם. ה מ ו ן בצל קצוץ ושום,לתבל בפלפל שחור גרוס טרי, מלח וזהו. יוצא מעולה. אפשר לגוון ולהוסיף פטרוזיליה קצוצה/תרד אבל מה שהכי הולך אצלינו זה הנ"ל.

Hadar p

New member
גם אם אני מטגנת וגם אם מבשלת אני

אוהבת לגרד בצל וגזר להוסיף פרורי לחם מלח או (אבקת מרק עוף) ופלפל שחור ושני סוגי בשר טחון (עוף+בקר) ולגלגל......אפשר להוסיף פטרוזיליה אם אתם אוהבים!

נופר30

New member
קציצות

בעיקרון אני לא אוכלת בקר אז תמיד אני מערבבת חצי בקר וחצי הודו או עוף או חצי הודו חצי עוף לקציצות מטוגנות : שמים את הבשר בקערה מוספים קישוא או תפוח אדמה מגורר מוספים בצל ופיטרוזליה ( פטרוזליה לא חייב ) מעט שמן , ביצה , פירורי לחם , ותבתינים ( או תבלין קיציות או פפרקיה , מלח פלפל אבקת מרק ) מערבבים היטב ומנחים קצת בצד ואז מטגנים לקציצות מבושלות את יכולה להוסיף גם אורז שעבר חצי בישול

וטיפ לקציצות ששטרודל תהרוג

אותי להוסיף כפית קינמון לקציצות. טעם גן עדן. לתערובת הממולאים הן אם זה פלפלים או כל ירק אחר כדאי להוסיף גם שורש סלרי ופטרוזיליה מגוררים על פומפיה ושיחיו ההבדלים הקטנים שעושים את הטעם האמיתי למה שהוא באמת

נופר30

New member
וודאי תמיד תמיד שמה קינמון

רק שיש כאלה שלא אוהבים אז אני לא מזכירה

למעלה