אז תתנו לי להבין משהו...

אז תתנו לי להבין משהו...

היי היי מציצה עליכם כמה דקות ותוהה אני לא אספנית כרונית של כלום (חוץ מזבל וזכרונות, אבל זה מצבור אישי) יש לי כל מיני אוספים ישנים, כשהדגול בהם הוא אוסף הבולים הגדול והותיק עד מאוד של סבי ז"ל ואוסף הכסף העתיק שהוא אסף עד ליום מותו. אני עומדת פה עם שאלה על קצה הלשון, לא כל כך מעזה לשאול, אבל אם ובמידה ואולי אני אחליט חס וחלילה למכור את האוצרות שלו (שאני שומרת עליהם מכל משמר- כל הערך שלהם בשבילי הוא סנטימנטלי, אך עם זאת, אם הם שוות מספיק כסף, אולי אפשר לממן עם הכסף הזה דברים לזכרו בלבד- תרומות, פסל למצבה וכו'...) אני יכולה נאמר להציג כאן את הבולים והמטבעות ויש סוכוי שאקבל עליהם הצעות מחיר? (שוב, אני לא מתכננת, זה הכל בתאוריה) טוב אני פשוט ממתינה שתענו לי...

ליילנד

New member
קודם כל ברוכה הבאה../images/Emo140.gif

אני ממש המומה, לא ידעתי שיש אנשים שאוספים מפיות, בתור ילדה היה לי אוסף ענק ומהמם, כשגדלתי העברתי לילדה אחרת במשפחה ופיניטו. חבל..

פעם אספתי מפיות -

היום זה בעיקר נוסטלגיה. מה שכן, גם היום אני מחפשת מפיות מיוחדות, כי אני מדביקה אותן על דברים ותמונות. הכי טוב - בחנויות יצירה (קצת יקר - 1-1.4 ש"ח למפית) וגם בשוק ראש העין (3 ש"ח לחבילה).

תמיר1991

New member
לאמא שלי יש מאות חבילות של מפיות...

טוב, היא מדביקה אותם על כל מיני תמונות וחפצי נוי, ומוכרת. היא עוסק זעיר בתחום האומנות. היא כל שבוע בקניון איילון, מוכרת לפרטיים ורוצה להתרחב. רגע, בכלל מותר לעשות פה פרסומת לאמא? תמיר.

אם תשים לב, אין כאן פרסומות.

זה בגלל שאני מוחק כל פרסומת שעולה בתוך שתי שניות. אבל לאמא שלך יש אצלנו פרוטקציה! יש לה כאן קשרים, ולכן אני מתיר... וחוץ מזה - זו אומנות, ואנחנו מקדמים אומנות.

משהו חשוב:

סיקרתי בפורום המפיות, וגיליתי קבוצה עירנית של בנות המחליפות ביניהן מפיות, בעיקר כי הן עוסקות בייצור והכנת כל מיני דברים יפים עם המפיות האלו: זה פורום שקשור לפורום אומנות שימושית. וחשבתי לי - הן לא ממש אספניות, הן אוספות כדי לעשות עם ה משהו, אבל יש לנו משהו משותף: הן כל הזמן מחפשות מפיות חדשות ונוספות. אז לכל אחד יש מפיות בבית, ונשמח לתת אותן אם ימצאו לנו דברים שאנחנו אספים, לא? הכנסתי להן הודעה מתאימה, ונראה אם הן יגיעו הנה.

את זה יכלת פשוט לשאול אותי טיפשון

אני משם והבאתי את הקישור... "הן" לא כאלו חוצניות ותתפלא אבל אנחנו לא מכינות מהכל אנחנו משתדלות שלכל סוג מפית יהיו לנו 2- אחת לעשות והשנייה לשמור. ככה זה אצל חלקנו לפחות

הצעה נחמדה, אבל

המפיות שיש לך בבית צריכות להיות מאוד מיוחדות, כדי שאפשר יהיה להדביק אותן על הדברים. בדרך כלל בסופרמרקט השכונתי (שם מן הסתם אתה קונה את המפיות שלך...) אין מפיות כאלה יפות. את רוב המפיות האומניות משיגות בחנויות יצירה, שם מוכנים למכור מפיות בבודדים. לכן גם המחיר שערורייתי - בערך 1 ש"ח למפית. אבל לנסות לא עולה כסף, וזו יוזמה יפה. אני מצרפת עוד עבודת מפיות שלי.

ובדיוק בגלל זה קמנו

כי דרך אגב בסופרים אם מחפשים (ואנחנו כל היום מלשינות אחת לשנייה) אז מוצאים אחלה מפיות- אפילו את המפית (איזה צירוף מקרים) שממנה הכנת את התחתיות שם (אם אני לא טועה זה תחתיות) יש חבילה של כאלו בחצי חינם ליד פתח תקווה. אנחנו פשוט קונות חבילות ומחליפות ביננו ממש כמו המכתביות של פעם... (אותה טכניקה..
)

אמא של יותם, דנדשה, פיה והאחרות -

ההזמנה לא היתה רק להציץ. תעלו לנו קצת תמונות, ספרו על המפיות - איפה מוצאים, איך משיגים, איך יודעים מה יש בשוק - אלו הדברים שאספנים מחכים לשמוע!

דווקא כתבתי, כמה פעמים אפילו ../images/Emo12.gif

סליחה אם זה לא היה ברור - מפיות שאוספות חברות הפורום לאומנות שימושית ניתנות להשגה בעשרות ובמאות בחנויות היצירה. מבחר גדול יש ב"פנאי לי" ליד מגדלי עזריאלי, "טינקרבל" ו"מאירזון" בדיזנגוף סנטר, "מוזה" בקניון סירקין בפתח תקווה (מבחר עצום), ובעצם בכל חנות יצירה. אפשר לקנות מפית בודדת. כמובן שיש מפיות יפות גם בחנויות לכלי בית, אבל אז צריך לרכוש חבילה שלמה. אלא אם האספן יוצר בכמויות מסחריות - זה בעיה לרכוש חבילה כל פעם שרואים מפית שמוצאת חן, כי נתקעים עם איזה 20 עותקים. לכן נוצר הפורום להחלפת מפיות (יוזמה ברוכה!). לרוב, אפשר למצוא את אותן המפיות בחנויות השונות, ולכן מרתק לראות את הפרשנות שכל אחד נותן למפית המסויימת ביצירה שלו. בניגוד לבולים, אין יקר או נדיר, כי אין ערך לנדירות. השאלה היא מה אתה עושה מהמפית ולא איזה מפית יש לך באוסף. כלומר, מהמפית הכי נפוצה (צדפים על רקע כחול, של חוגלה, בקו-אופ ב- 8 ש"ח לחבילות של 20), ראיתי דברים מקסימים ביותר - מגשים, קופסאות, תמונות וסטים לקפה. אחד הכייפים הגדולים זה לראות עבודה של מישהו אחר עם מפית שיש לך או שכבר עשית איתה משהו. מקווה שהבהרתי את הנושא. תשאלו עוד אם לא.

הבהרת מצויין, ויש לי עוד שאלות:

איך עושים מזה משהו: איך מדביקים, איך מצפים, ובכלל - מה הרעיון מאחורי הטכניקה?

רוצה ברשותך לתקן דבר קטנטן

בטח שיש דברים נדירים זוכרת את המפיות שהבאתי מחו"ל? הורדים הורודים? איזה אונס קבוצתי היה עליי בעיקבותיהם? אם זה היה "ריל לייף" היו נתלשות שיערות, ואנשים ידעו את זה והבינו שאני בלחץ אז ממש "העלו" את ה"מחיר" שהיו מוכנים לשלם בשבילה.

nissim60

New member
ברוכה הבאה...

לגבי מה עושים עם אוסף הבולים של סבא,סבתא והדוד משה , תכנסי לרשימת המאמרים בנושא שאלות ותשובות. אם מה שיש שם לא יספק אותך,את יכולה לפנות לאחד מסוחרי הבולים ולקבל הערכה לגבי האוסף,אבל זה כדאי רק אם יודעים שיש פריטים נדירים,כי בדרך כלל זה כרוך בתשלום. אם יש לך אפשרות לסרוק חלק מהאוסף ולהעלות אותו כאן, נשמח לעזור ,יש לנו מומחים בכל התחומים. את יכולה גם לתת תיאור של הפריטים . ויש כאן גם אספני מפיות,תיכף יופיעו.

nissim60

New member
תיקונצ'יק...

תכנסי תחת הכותרת שאלות נפוצות ולא לרשימת המאמרים.

doroni10

New member
רק רגע.. מה פתאום הדוד משה?? ../images/Emo8.gif

ואם קוראים לו חיים?... בכל אופן, ראיתי שמדי פעם נכנסים לכאן אנשים שמעוניינים למכור למעשה את אוסף הבולים או אוסף השניים התותבות שמצאו בעליית הגג. אמנם כאן זה המקום - כאן אפשר למצא אספנים שירצו אולי לקנות, אולם יש להזכיר שלא תמיד אספן יהיה מוכן לקנות במחיר קטלוגי- לרוב המחיר יהיה נמוך בהרבה בעיקר כאשר מדובר באוסף מאד גדול שיש לעבור עליו ברצינות ובאדיקות על מנת לדעת בדיוק כמה הוא שווה. לכן, ההמלצה שלי, אם ברצן אותם אנשים למכור את האוסף מבלי להרגיש מקופחים, גשו לקבל הערכה מקצועית (בתשלום כמובן) או שתהייו מוכנים נפשית מראש לדעת שיתכן ומכרתם דבר שיש בו פריטים שיכולים היו להיות שווים הרבה מאד. דורון,

למעלה