אז תקשיבו...

SisterMoon

New member
אז תקשיבו...

רציתי לחלוק איתכם משהו שמציק לי: יש לנו מערכת שאנחנו עובדים איתה, שממש לא מזמן החלפנו אותה. היינו עובדים פעם עם Vantive לתיעוד שיחות, אם מישהו מכם מכיר, וזו תוכנה שלוקח קצת זמן להתרגל אליה אבל ברגע שמתרגלים -- אי אפשר בלעדיה. לפני חודשיים פתאום אמרו לנו, חבר'ה, יש מערכת חדשה. המערכת החדשה... אפשר להשתגע. היא לא נוחה, לוקח שעתיים וחצי להגיע למשהו, אם אני בודקת פניות שנסגרו -- ואז רוצה לחזור לפנייה שלי -- אני לא יכולה כי פג תוקף העמוד. מה פג תוקף?! כוס אמק, אני עובדת בשירות לקוחות, אני באופן טבעי צריכה שדברים יהיו נגישים וזמינים לי, ופניות שנסגרו זה אולי הדבר הכי חשוב שיש, כשאתה נותן שרות ללקוח. לא אולי בעצם, זה הדבר הכי חשוב שיש, מבין כל המערכות שאני עובדת איתן. לא שאני מצדיקה את הלקוח, אבל היה לי לקוח שממש התעצבן מזה ואמרתי לו שאני בודקת למה לא נשלח לו האנטי וירוס המחורבן שלו, ולקח לי זמן כי המערכת הזאת עד שהיא זזה... יכולתי לשים אותו על הולד, לקום להביא מים, לסדר את העמדה שלי, לעשות פיפי ולכתוב חמשיר. והחצוף מתעצבן! "נו, כמה זמן לוקח לך? עד שאת זזה... תעבירי אותי למישהו שמבין בזה, אם את לא יכולה." "זה לא שאני לא יכולה, אני בודקת את העניין הזה, ואני אודה לך אם תתאזר בסבלנות." "טוב, נו, תבדקי... כמה אתם כבר בודקים..." מצד שני, כדי לסיים את ההודעה הזאת יפה, פעם הייתה לי לקוחה שטורטרה בין כל המחלקות בחברה ודרשה יחס מעל ומעבר. עכשיו, מבחינת שירותיות בקול שלי או ביחס שלי -- אין לי ממש מאיפה לדחוף לה מעל ומעבר כי מתוקף עבודתי אני צריכה לעשות מעל ומעבר עבור כל דביל שמתקשר. מקרה כזה דורש פתרון יצירתי, אתה הרי לא תמצוץ לכל לקוח שמבקש יחס מעל ומעבר. אבל אז שמתי לב שהיא לא סומכת על מה שאנחנו עושים, בעבודה תכלס. אז אמרתי לה, את יודעת מה? כל צעד שאני אעשה -- אני אגיד לך באיזו מערכת שלי אני משתמשת בשביל זה, ואיך הכל עובד. סודות פנימיים של החברה, מה את אומרת? קפצה על המציאה, והתחלתי לרוץ על זה. ביקשה להחליף חבילה -- אמרתי לה "אני ניגשת למערכת שנקראת אקסס ועושה כך וכך..." לא יודעת בדיוק מה האינטרס של בנאדם לשמוע איך מתמרנים בין כל המערכות שלנו, אבל אם זה עושה לה טוב... בבקשה. סורי שזה היה ארוך :)

אזרח111

New member
אני מכיר את הבעיות האלה.

הכי טוב זה להעלות את הבעיות הללו מול גורמים בחברה שלך, ולא מולנו, אנחנו לא יכולים לעזור
גם לנו לפעמים קורה שהמערכת לא זזה. לפעמים זה נגמר בהשבתת המערכות לכמה שעות טובות ... וחוץ מזה ... מבחינת הרבה זמן להגיע לדברים. אני משוכנע שגם במערכת הקודם הזה היה כך, פשוט לא שמת לב מרוב שהיית רגילה. ברגע שתתרגלי למערכת החדשה, שוב לא תשימי לב שהיא בעצם מסורבלת

SisterMoon

New member
אני אגיד לך למה לא

היו לנו שתי מערכות קודם -- היה את הוונטיב (השם יקום דמו) ומערכת אחרת. הוונטיב היה בשביל האינטרנט והמערכת השניה הייתה בשביל ה-017. המערכת של ה-017 מ-ע-ו-ל-ם לא הייתה נוחה. תמיד שנאתי אותה ומעולם לא התרגלתי אליה ואני מזכירה לך שאת שתיהן למדתי באותו זמן ובשתיהן השתמשתי אותה תקופת זמן. אבל אז החליטו שזה מטומטם שצריך שתי מערכות. אז איחדו. ובאיזו מערכת בחרו בשביל לאחד? את הגרועה! איזה רעיון נפלא! :) היא כושלת, ואין לי אל מי ללכת עם זה, זה לא שפתאום יחליטו להתחשב בנו ולחזור למערכת הקודמת. ולצורך העניין אני בהחלט מסכימה עם ההחלטה לאחד בין שתי המערכות, זה פשוט לא יכול היה להתחיל ככה כי 017 התחיל שנים אחרי האינטרנט. בדבר אחד צדקת. אני כן מתחילה להתרגל אל המערכת החדשה. דהיינו, להתרגל לזה שהיא כושלת. ולא נוחה. חוצמזה, בוונטיב היו כל מיני "סודות" כאלה קטנים, כל מיני דברים שלא כל הנציגים יודעים ואתה מגלה לבד, עם הניסיון. במערכת החדשה יש רק כשלים חדשים שאתה מגלה לבד עם הניסיון :) :) :) אני מגעילה, האמת היא שזה סתם מעצבן, לא מעבר, אני פשוט מגזימה עם הסופרלטיבים :)

אזרח111

New member
קיצר ...

בואי ל012. שתי סיבות: 1. אני אקבל עלייך 350 שקל 2. יהיה לך את מערכת הCRM, אחלה מערכת!

ocean boy 22

New member
??

לא ממש הבנתי את החלק השני. את מסבירה ללקוחה איזה מערכות את עובדת ומה בדיוק את עושה? מה פתאום? מי הרשה לך?

SisterMoon

New member
לא צריך להגזים

אני לא נותנת פרטים -- אני נותנת ללקוחה להיות חלק מהעניין. מן הסתם לא ציינתי שמות ספציפיים של המערכות, גם לא קודים של חבילות או דברים כאלה. "בואי נבדוק במערכת הזיכויים אם כבר יצא הזיכוי." כאלה דברים. בהודעה הקודמת אמרתי אקסס בהגזמה, לא ציטוט ישיר :) היה איזה לקוח חכמולוג שאמר לי, יאללה, מה לוקח לך כל כך הרבה זמן, את חושבת שאני לא יודע שאתם עובדים עם וונטיב? במקרה הספציפי ההוא, זה היה ב-017 וזה היה במערכת נפרדת, אז יכולתי להגיד לו שהוא טועה ושמה זה בכלל רלוונטי לשיחה, המערכת שאני עובדת איתה. אני עובדת, תחכה בסבלנות, מה העניין? בכל אופן, לפעמים צריך לעשות קצת יותר שקיפות, כי יש לקוחות שמטורטרים לאללה (לא רק אצלנו, גם בחברות אחרות) והם כבר לא סומכים על אף אחד, בשום מצב, הם פרנואידים לגמרי ולא מוכנים לשתף פעולה עם שום דבר שהם לא בטוחים לגביו ב-100 אחוז. יש לקוחות שרוצים לשלם חוב אבל לא מוכנים לתת את מספר כרטיס האשראי שלהם בטלפון, אז הם צועקים עליי שאנחנו חברה מעפנה ולמה לעזאזל אין לנו מוקד פרונטלי (כאילו שבמוקד פרונטלי הנציג לא יכול להשתמש לרעה במספרי כרטיסים...). אז לפעמים פשוט צריך לתת קצת יותר.

אזרח111

New member
את צודקת ב100% ...

מבחינתי זה חשוב מאוד לשתף את הלקוח במה שעושים. בואי נסתכל על זה פשוט מנקודת מבט אחרת. גם אנחנו לא היינו רוצים לשבת בשקט 2 דקות מבלי שיש לנו מושג מה הנציג בכלל עושה כרגע. לשתף, לשתף ולשתף. זה הופך את הלקוחות ליותר סבלניים ויותר מבינים.

SisterMoon

New member
בדיוק!

יש כמה דברים שצריך לזכור כשנותנים שירות: 1. למה הלקוח מתקשר? זו שאלה שצריך לענות עליה בתחילת השיחה, ואם 5 דקות לתוך השיחה לא מצאת תשובה -- השיחה הזאת כושלת ואתה צריך לתקן אותה ומהר למצוא תשובה לשאלה הזו. בלי לדעת למה הלקוח מתקשר -- איך תדע איזה שירות לתת לו? לא לרוץ לפיתרון בעיות לפני שיודעים מהן. 2. הקשבה פעילה ושיקוף. הוא רוצה לדבר, ויש לו דברים להגיד, ומגיע לו להישמע כי הוא משלם כסף טוב על זה ויש לו זכות. השיקוף הוא באיך שאני מגיבה על זה. "אז אדוני, ממה שאמרת אני מבינה שכך וכך וכך...". זו שיחה של שני אנשים, זה שאני צריכה לשלוט בשיחה לא אומר שהלקוח לא חלק מהתהליך וחשוב מאוד שהוא יהיה חלק מהתהליך וירגיש חלק מהתהליך. שתיקות זה רע, לא בגלל שזה מביך (גם, ברור), אלא בגלל שזה מעמיד את הלקוח ואת השיחה במצב שבו אני עובדת והוא מחכה לי. יש לקוחות שמיד אחרי שהם אומרים "כן" לחבילה שהצעתי להם, הם אומרים סבבה, אז להתראות. ואני בכוונה לא משחררת אותם, ואני גם מסבירה להם את הרציונל: "בוא נעדכן את החבילה, נוודא שהכל מתעדכן כמו שצריך, שלא תצטרך לדאוג." ואז גם נתתי לו להרגיש שאני לא רוצה שהוא ידאג, וגם עזרתי לעצמי בלא להיתקע בשיחה חדשה כשאני עדיין עסוקה בלתעד את זאת :) :) :) ויש לקוחות שאפילו ממש מבקשים להיות חלק מהתהליך: "אוקיי, אז בוא נבדוק את זה." "עוד פעם לבדוק... מה אתם בודקים שם כל היום? כל הזמן בדיקות." הוא סקרן. אם זה היה שירות לקוחות פרונטלי הוא היה מנסה להציץ לעבר המסך שלי. הוא סרקסטי, אבל זו בקשה כנה להיות חלק מהתהליך והוא בסך הכל רוצה להרגיש שאנחנו עובדים בשבילו ואיתו, לא לידו. טוב, מה עשיתי מזה מרכז הערכה. מוקדם מדי עכשיו, תסננו את הדברים המפגרים :)

אזרח111

New member
כסף טוב? ../images/Emo6.gif

את עובדת בחברת אינטרנט לא? רוב הלקוחות מסכמים חשבון חודשי באיזה 30-40 שקל. בכל מקרה, את נשמעת כמו הראש-צוות שלי
ודרך אגב ... הלקוחות הסקרנים הם הלקוחות האהובים עליי... מה שאני הכי שונא, זה לקוחות אדישים, שמתקשרים, אבל עושים טובה שהם בכלל מקשיבים או מדברים ... לפעמים אני מרים עליהם את הטונים כדי שייכנסו לריכוז...

SisterMoon

New member
לקוחות אדישים!

אני שונאת לקוחות אדישים, את הלקוחות עם הכינויים המפגרים ("תקשיבי לי, מיידלע/סוכר/חמודהל'ה), אלה שחושבים שהם יודעים הכל (אני יודע שאת יכולה להוריד ת'מחיר, יאללה, נו, אין לי זמן...), כשמיירטים שיחות ועונים בתור מרכזיה ("יא עצלנית, מה, אין לך כוח לעזור לי עכשיו?!")... היה איזה לקוח שהתקשר פעם, ואם אתם שואלים אותי -- כנראה המנוי שלו על שם מישהו אחר והוא ניסה לשנות את זה כמה פעמים וזה לא הלך... משהו כזה. אם שואלים אותי. מצד שני, זה יכול להיות הכל. הוא התקשר ואיך שעניתי: "אני... לא... איציק... סלע..." "סליחה?" "אני... לא... איציק... סלע!!!" "בוא תגיד לי מה *כן* השם שלך..." "אני!!! לא!!!! איציק!!! סלע!!! אההההההההההההההההה!!!!!!!!!!!!!!!!!!" בשלב הזה הוא כבר התחיל לצרוח ממש. לרמה ששמעתי הד מהקירות אצלו בבית. זה היה מפחיד בהרבה מאוד רמות :)

"יאללה נו אין לי זמן"

שונאת את הזונות האלה. אין לך זמן?! אז למה אתה מתקשר קיבינימאט?!?! כשיהיה לך זמן תרים טלפון.

SisterMoon

New member
"אין לי זמן לדבר"

את צודקת -- לכל הרוחות, למה אתה מתקשר כשאין לך זמן?! אני שונאת את אלה שישר מתחילים, אחרי הפתיח שלי, הם אומרים "תרשמי ת'מספר טלפון שלי." מה עם שלום, משהו? נימוס בסיסי? משהו שלומדים לפני שלומדים לכתוב? אני גם, מאיזושהי סיבה מאוד לא ברורה, לא סובלת את אלה שמתקשרים וישר אומרים "תרשמי ת'מספר שלי, תתקשרי אליי." אני שונאת שהם מבקשים להתקשר אליהם... ואני לא יודעת למה :) וכשיש עומס אני יכולה להגיד להם שאין לי אפשרות להוציא כרגע שיחה. אבל סתם לא ברור לי למה אני שונאת שהם מבקשים להתקשר אליהם :)

כי זה חוצפה

רוצה שירות? אנחנו מספר חינם בסופו של דבר. תמצא חמש דקות בשנה ותרים טלפון. הכי הורגים אותי אלה שצריך לחזור אליהם ויש להם גם שעות מועדפות, כי ביתר השעות הם בדיוק עובדים/מטיילים עם הכלב/מסיעים ילדים לביצפר. כאילו את עובדת שם רק בשבילם. תתקשרו בעצמכם אז ומי שיענה יטפל בכם.חצופים.

SisterMoon

New member
זו באמת חוצפה

היה לקוח אחד שקיבל זיכוי של איזה 40 שקל ואז התקשר ושאל מה עם הזיכוי, אז אמרתי שהזיכוי יצא כבר לפני חודשיים. אז הוא אמר: "לא, לא, אבל צריך להוסיף לזיכוי הרי את הכסף ששילמתי על השיחה אליכם." מה?! איזה חי בסרט, אלוהים, איפה הוא חי?! הוא מצפה שנתקשר לבזק ונבקש מהם להעביר לו זיכוי על שיחה לפני חודשיים למספר ככה וככה... מטורף. לפחות היה לו זיכוי נורמלי. יוצא לי להוציא זיכויים על סכומים מגוחכים (הכי נמוך עד היום היה 20 אגורות, אני מחכה לשיא הבא), אנשים שמחפשים בחשבוניות שלהם על עשירית האגורה... טראגי ממש.

היה לי כבר פסיכית ששיגעה לי את השכל

כמה שהשירות שלנו גרוע ואנחנו ככה וככה וככה ועוד קיבלה דברים חבל"ז, בחיי שאם אני הייתי יכולה לנתק, הייתי מעיפה אותה קיבינימאט, שתגיד תודה ותסתום, אבל מה זה תסתום, תסתום לנצח עם מה שהיא קיבלה מאיתנו! רצתה זיכוי על 60 אג' ואתמול עוד אחת על סגנון של אגורות. וזה סכומים שאין לי מה לעשות עם הלקוח והוא מתחיל להתעקש ולחפור בשכל חצי שעה ובסוף הוא גם רוצה מנהל. מה נסגר עם בני אדם.

אזרח111

New member
סתם לקוח פראייר ...

אני הייתי מבקש גם זיכוי על החשמל של הטעינה של הפלאפון אם כך.

למה לא, גם על הפלאפון עצמו שיזכו

אותו.. הרי אם הוא לא היה קונה את הפלאפון איך הוא היה יכול להתקשר לנטויז'ן

למעלה