אז שיחקתי Caverna

ycyclop

New member
אז שיחקתי Caverna

בשתי מילים: אגריקולה למתקדמים
הרבה הרבה יותר רכיבים. משחק כבד (שוקל בערך 3 ק"ג). ביטלו את ה-occupations שאני לא אהבתי. לפעמים נתנו יתרון לא הוגן לשחקן מסוים והוסיפו home improvement שזמינים לכל השחקנים וניצן ממש לתכנן טקטית משחק לפיהם, שאני חושב שזה ממש נחמד
הוסיפו exploration שאם שחקן אחד הוך על זה זה בהחלט נותן לו יתרון, אבל אם כמה הולכים על זה ואלד לא, אז היתרון עובד לשחקן שלא משקיע אנרגיה בזה.

משחק ארוך יותר בגלל שיש יותר אפשרויות ומשקיעים יותר מחשבה. יש כאלה שיאהבו את העובדה שיש הרבה יוצר אפשרויות ויש כאלה שלא.
אנחנו עשינו שתי טעויות במשחק הראשון שמאוד השפיעו על תוצעת המשחק ומהלכו אבל לא גרעו מההנאה (שזה מה שחשוב)

בפלון

New member
נשמע משחק נחמד

האם תוכל לתת ציון אחרי שתשחק יותר פעמים (אולי מתי שהוא גם עם מבוגרים)?
אני מאוד אוהב את הoccupations באגריקולה אבל צריך לעשות draft או לפחות 10-3 אחרת זה באמת יכול להיות לא הוגן

ycyclop

New member
ממש לא מסכים

le Havre הוא משחק עם אופי אחר לגמרי. למרות שיש את הרעיון של דמות שמבצעת פעולה, הרעיון של המשחק מקבל אופי אחר לגמרי, והמבנים יש להם הרבה יותר משמשעות וכל המשחק מסתובב בסביבם וסביב האוכל ואיך אתה יוצר שרשרת יצור אוכל/נקודות ומבנים יעילה. בכלל לא אגריקולה.

caverna זה ממש אגריקולה עם הרבה יותר אלמנטים שצריך לתכנן מה אתה רוצה ומה לא ועל מה לוותר ומה אולי כדאי למנוע מהיריב. בגלל זה אני חושב שזה אגריקולה למתקדמים.

sandman2017

New member
אז יש לי שאלה

אני ואשתי עוברים לארה"ב בעוד חצי שנה, חלק גדול מהאוסף יימכר/יועבר לחברים .
אגריקולה זה אחד המשחקים האהובים עלינו בשניים , האם כדאי לנו לרכוש מחדש את המשחק בארה"ב או לדעתך לשדרג לCaverna?

ycyclop

New member
זה תלוי

לא כולם יאהבו את הגרסה המורחבת עם כל התוספות. יש הרבה אופצויות כל תור ויש אנשים שזה פשוט יהיה יותר מידי.
אני חושב שכדאי לראות את סדרת הסרטים שמראים משחק ראשון לדוגמא ונותנים הרגשה למה קורה.
אישית אני חושב שאני יותר אשחק את המשחק הזה מאגריקולה

ymdv

New member
כמי שהיה במצבך...

בלי קשר למשחק הספציפי, עברנו לשליחות בארה"ב (נשוב בקיץ הבא)
המעבר היה הזדמנות לחדש את כל האוסף שמנה משהו כמו 25-30 משחקים. מכרתי הכל בארץ, במחיר פחות או יותר של רכישת משחק חדש בארה"ב. וכאן קניתי הכל מחדש, עם דגש בקנייה רק על משחקים שאני באמת אוהב ומשחק.
כך שלגבי אגריקולה, אתה יכול למכור אותו בנקל בארץ ב משהו כמו 160 שח, ורבים ישמחו לקנות, וכאן להשיג אותו בקלות ב-40 דולר, אם תרצה.
אחרי שתנסה את המשחק החדש תחליט איזה מהם אתה רוצה (או את שניהם).
אגב, לאן אתה מגיע? הסצינה בארה"ב אחרת לגמרי, ויש כאן המון שחקנים, כנסים, וארועים.

sandman2017

New member
זו התכנית

אני מניח שאני אמכור או אפטר מרוב האוסף, משחקי קלפים אני אאחד ואשמור(RFTG למשל כבר לא במצב של מכירה).

אני עובר לשיקאגו , וכבר בדקתי את סצנת המשחקים שם שנראית חזקה מאוד. בנוסף שכנעתי את אשתי לקפוץ לorigins שיוצא כמה שבועות אחרי המעבר.

ycyclop

New member
נשמח לקבל עידכונים

גם על מה שקורה בארה"ב וגם על origin כמובן.
לכמה זמן אתה נוסע? (שואל הישראלי שדוחף את האף)

sandman2017

New member
מבטיח לעדכן

גם לעדכן כשאני אתחיל את מכירת המשחקים.
וגם מ origins.

הנסיעה כרגע מתוכננת לשנתיים , אם אופציה להארכה

ymdv

New member
עכשיו בדקתי מה זה הכנס הזה...

יש כאן כל כך הרבה כנסים, ואני בטוח שגם בשיקגו תמצא.
יש כאן ימי משחקים, וכנסים, ואנשים מבוגרים יותר שעוסקים בתחביב.
אני בבוסטון זו השנה השלישית:
בשנה הראשונה מצאתי חבורה לשחק בה, והלכתי ל UNITY שזה כנס של יום אחד, ושמעתי על עוד כנסים. רבים מהשחקנים נוסעים לכל ארה"ב לכנסים שונים.
בשנה השנייה הוזמנתי ללובסטר טראפ כנס ל"חברים בלבד" של ארבעה ימי משחקים כאן בבוסטון, בסוף החודש אני אלך בפעם השניה.
ורק השנה הכרתי עוד שני "כנסים" שאנשים עורכים בבתיהם, משהו כמו שבוע של משחקים מהבוקר עד הערב.
השוני העיקרי כאן מבחינתי זה הגיוון האנושי, גם כאן זה לא תחביב מין-סטריים, אבל הרבה יותר אנשים "מהישוב" ואנשים מבוגרים יותר מאשר בארץ. (אתם כבר מבינים בשלב הזה שאני לא בן 20, אני מניח...)
בנוסף, בגלל הנגישות הגדולה למשחקים כאן, והמחיר הזול, משחקים כל הזמן משחקים חדשים, מבחינתי זה איפה שהוא מוגזם, כי לא לומדים לשחק לעומק משחקים טובים.
הרעיון זה להכיר כמות מספקת של משחקים, לבנות אוסף מכובד, להגיע איתו לארץ, ואז למצוא חבורה ראויה לעבור לעומק על כל המשחקים האלו, מבלי להתעסק בכלל בחדשים...
הקיץ הבא, תהיו מוכנים.

sandman2017

New member
נשמע כיף

אני מקווה למצוא זוג או שניים שיצטרפו אלינו למשחקים , אבל אני בכל מקרה מתכנן לחפש קבוצות ב meetup,FLGS ולהנות מכנסים.

ymdv

New member
עוד רעיון

חפש גם כאן
http://www.boardgamegeek.com/guild/category/group/United+States

תבדוק באיזור שלך איזה קבוצה באמת פעילה, ומה נוהגים לשחק שם, כמו גם איפה בדיוק נפגשים גאוגרפית. אם תמצא משהו שמעניין אותך, בדרך כלל הקבוצות שמחות לקבל חדשים.
כך לפחות מצאתי את הקבוצה שלי.

Pentax

New member
באמת הגיע זמן למשחק קצת יותר מורכב מאגריקולה

ycyclop

New member
כן

את המשחק שתיארתי כבר עשיתי בארץ עם שני הבנים "הקטנים" שלי.

ycyclop

New member
אני הולך קצת לדכא אותך

אני קניתי אותו באסן
מחיר מחירון שלו - 70 אירו
מחיר באסן היה - 60 אירו ולא עלה לי משלוח כי הבאתי אותו איתי.
כרגע בארה"ב הוא עולה 110$ ואני מעריך שהמשלוח יהיה סביב 80-70$ (אם לא יותר) בגלל המשקל המטרוף שלו.

למעלה