אז שאלה קצת טכנית

אז שאלה קצת טכנית

בנוגע ל - NLP
אשמח לתשובה בנוגע לקורס, האם מדובר בקורס אחד? מספר קורסים? זמן של קורס? ומקום מומלץ במרכז ללמוד.

תודה רבה!

ommerl

New member
שלום רב

יש שלושה קורסים שמכשירים לשימוש ב- NLP:
practitioner- זה קורס שמכשיר לשימוש בסיסי ב- NLP. ברוב המקומות זה נותן לך מספיק כלים כדי לעבוד עם אנשים.
&nbsp
master practitioner- זה קורס שמיועד לבוגרי הקורס הבסיסי והוא מעמיק את הכלים ומכשיר לשימוש מתקדם ב- NLP. מאפשר לעשות תהליכים עמוקים יותר ולהבין יותר איך הדברים עובדים ונותן כלים נוספים.
&nbsp
trainer- זה קורס שנועד למי שסיים מאסטר ורוצה ללמד NLP ולהיות מסוגל להכשיר בשתי התעודות הקודמות וממש לתת תעודה מטעמו (עדיף שיהיה מוכר על ידי אגודה בינלאומית של NLP).
&nbsp
ומאוד נדיר אבל קיים גם master trainer שזה הכשרה להכשיר אנשים כ- trainer.
&nbsp
קורס יכול להיות פרוס על שנה שלמה או להיות דחוס בתקופה קצרה יותר. אם תטוס למייסד השיטה בלונדון לקורס היוקרתי ביותר אתה תלמד תעודה שלמה בשבוע אחד אינטנסיבי.
&nbsp
מקום מומלץ כמובן ייתנו לך בהודעות פרטיות בלבד..
&nbsp
בהצלחה :)

ommerl

New member
סליחה.. היה קשה לנחש כל פי הכינוי שלך

לגבי בית ספר ל- NLP, חשוב לי לדעת לפני שאני ממליץ על משהו- מה את מצפה להפיק מקורס NLP?

הכל בסדר :)

אני עורכת דין ומצפה לפתח את התקשורת הבינאישית (כימיה?) שלי מול לקוחות בעיקר ואנשים אחרים בפרט, כלים לפתח את הקריירה המקצועית ולהוביל אותה לכיוון חיובי יותר ומפותח יותר. אולי להיות עצמאית אולי להעז לנסות לעבור לתחום אחר בעריכת דין.
וגם הבנתי ש NLP עוזר לחדד תחושות ואינטואיציות וזה חשוב לחיים.

ommerl

New member
נראה לי שמה שאת מחפשת זה יותר התפתחות אישית מאשר קורס הכשרה

קורסי הכשרה ב- NLP מלמדים אותך להשתמש ב- NLP. לדעתי- זה מצוין אם את מתכוונת לפתח נישה עסקית שמשלבת שימוש ב- NLP. זו נישה שאני לא מכיר בתחום של עריכת דין וזה יכול להיות משהו לוהט.
&nbsp
אבל לפי מה שכתבת- יותר מתאים לך קורס התפתחות אישית של מישהו שמשתמש ב- NLP כדי לשפר לך את התקשורת הבין אישית (והתוך אישית.. כי משם זה מתחיל).
&nbsp
יש גם קורסים כאלה. יש אנשים שזה הכי מתאים להם.

תודה

רק חשוב להבהיר, אני לא מאותגרת חברתית. תפשוט קראתי באתר של בר אילן שהכשרה ב nlp יכולה להתאים לבעלי מקצועות חופשיים.
&nbsp
ושוב, תודה על תגובה עומר.

ladybug4NLP

Active member
עומר-תקשורת בין אישית זה לא התפתחות אישית למרות שיכול לשפר

אתה למשל מלמד את אמנות הפיתוי שזה סוג של תקשורת אישית (אני חולקת עד כמה זה התפתחות אישית) אבל היא ציינה במפורש שהיא רוצה קורס שיקדם אותה בתקשורת עם לקוחותיה כעו"ד. זה ממש אבל ממש משהו אחר מ"התפתחות אישית".

בנישה שהיא מחפשת לדעתי NLPPLUS הם המתאימים ביותר (ולדעתי הם בכלל הטובים ביותר
) אבל ספציפית זו כפפה שמתאימה בול ליד שלה

ommerl

New member
אני לא מלמד אומנות הפיתוי

תקשורת בין אישית מתחילה מתקשורת תוך אישית.

אפשר ללמוד על פניו טכניקות ולהתאמן עליהן, אבל התקשורת התוך אישית לעולם תהיה חזקה ומשפיעה יותר על התקשורת הבין אישית. ככה אני מאמין.
לכן אני לא מלמד את אומנות הפיתוי. אני משפר ללקוחות שלי את התקשורת התוך אישית שלהם. זה מה שמוביל אותם לפריצות דרך והצלחה בתקשורת עם נשים.

אני כן נוגע בנושא של גבריות ונשיות אבל לא ברמה טכנית וחיצונית.

ולכן אני חושב שאם התוצאה הרצויה שלה היא לשפר את התקשורת שלה עם הלקוחות שלה, עדיף לה לקחת קורס התפתחות אישית שעולה בערך חצי או אפילו שליש מתעודת NLP ואורך גם שליש מהזמן, או לחילופין אימון NLP אישי.

תעודת NLP תקנה לה הכשרה לשימוש ב- NLP. זו התוצאה המרכזית. ההתפתחות האישית זו תוצאה משנית של לימודי התעודה. פחות אפקטיבי למטרה שלה לדעתי.

ברשותך עומר - NLP והתפתחות אישית

אני לא יודע איך זה במכללות אחרות, אבל אצלנו בקורסי ה NLP תהליך ההתפתחות האישית קודם לכל למידה הכלים.
&nbsp
בעיני, למידת NLP כמגוון של כלים ומיומנויות מבלי לעבור תהליך של התפתחות אישית והטמעת התפיסה והגישה, זה לא באמת למידת NLP.
&nbsp
קדימה הצלוח'ס
מיקי

ommerl

New member
מבין אותך

ועדיין קורס שבו עוברים נטו התפתחות אישית הוא יותר קצר ועולה פחות כסף מקורס הסמכה ב- NLP (לפחות אלה שאני מכיר) והוא ממוקד אך ורק על ההתפתחות האישית ולכן מתאים יותר לאנשים שלא מעוניינים בתעודה אלא רק בהתפתחות האישית עצמה.

אתה אומר את זה כי אתה לא מכיר

את קורס ה NLP כישורי חיים מנצחים שלנו, שהוא קצר (9 מפגשים) ועולה פחות מקורס הסמכה מצד אחד ומצד שני, התפתחות עצמית נטו לא נראה לי שתיתן לה את מה שהיא מחפשת בדיוק...
&nbsp
כי התפתחות עצמית נטו - זה לא בהכרח פיתוח מיומנויות.
&nbsp
כך שכדאי אולי שתגדיר על איזה סוג של התפתחות עצמית אתה מדבר

&nbsp
קדימה הצלוח'ס
מיקי
&nbsp

ommerl

New member
נו אז זה לא קורס הסמכה. זה קורס התפתחות אישית בעזרת NLP

זה בדיוק מה שאני ממליץ לה לעשות. את שלך אני אישית לא מכיר אבל זה בדיוק הסגנון שהתכוונתי אליו.

Itch2scratch

New member
לא הייתי מסתמך על תשובות של אנשים פה

יש פה גם ככה 2 וחצי אנשים שמגיבים (עם תשובות אוטומטיות שקשורות לניסיון האישי להם ב-2 בתי ספר שיצא להם להכיר) ו-2 מנהלות שמעבירות קורסים בעצמן כך שבגדול לא תקבלי פה תשובה מבוססת על כלום מלבד על "עברתי קורס ואני צריך להצדיק לעצמי למה למדתי שם, אז המקום שלמדתי בו - הכי טוב ביקום!!!".

בעיקרון, צרי קשר עם בתי הספר ותשתמשי בהמון הגיון בריא. את בטוח תסתדרי.

-Itch

ommerl

New member
וואוו אחרי היכרות כל כך עמוקה איתי זה מה שיש לך להגיד עליי?

אה, אופס, בעצם אין לך שום קמצוץ של טיפה של היכרות איתי...

Itch2scratch

New member
צודק...

אולי טעיתי בשיפוט שלי אותך ואין לי בעיה לשנות את דעתי עליך. אם נצא מאותם קריטריונים של היכרות = זכות לגבש דיעה, האם אתה מכיר את כל האנשים שמעבירים קורסי NLP בארץ ולמדת אצלם לפני שהחלטת מי מהם הכי מומלץ לדעתך?

ommerl

New member
איפה המלצתי על מקום ללימודי NLP?

בכוונתי להמליץ על הקורסים בהתפתחות אישית (בשימוש ב-nlp) שעברתי אם זה מה שמעניין את פותחת השרשור. אם אני בכל זאת ממליץ על בית ספר ל-NLP שלא למדתי בו אני מראש אומר שלא למדתי בו אבל התלמידים שלו שהכרתי עשו עליי רושם מצויין. הכל שקוף וגלוי.

למעלה