אז קניתי lenovo 3000 n100

Gardner

New member
אז קניתי lenovo 3000 n100

וכמובן שאני רוצה להעיף את ה xp home בעברית המעצבן שיש עליו, ולשים xp pro x64. אין לי בעיה עם ההתקנה, רק רציתי לדעת איפה אפשר למצוא את כל השטוייס של לנובו לגרסאת 64 ביט. כל ה lenovo care, ודרייברים ל bluetooth וכאלה. האתרים של לנובו מקרטעים כרגע (כמה מרגיע..), אז מישהו כאן התנסה בזה ומצא את כל (רוב?) הדרייברים?

bar666xp

New member
XP PRO 64BIא כבר עדיף הHOME

אם היית אומר לינוקס 64BIT הייתי מבין אבל XP 32 מול 64 עדיף ה32. חוץ מזה אתה יודע כמה תתי גדמים יש לN100? תהיה יותר ספציפי אפשר יהיה אולי לעזור לך למצוא תוכנות לנובו אגב אני לא חושב שתמצא LENOVOCARE 64BIT לזה אאל"ט היית צריך לבדוק אם יש אפשרות להזמין את הנייד עם WINDOWS XP PRO 64BIT... לגבי אתרי לנובו אאל"ט הם כרגע בעבודת תחזוקה לכן כדי לחפש בהם נסה יותר מאוחר דרייברים וכו' אגב אפשר גם לנסות באתרי יצרני החומרה.. לדוגמה אם יש לך כ.רשת אלחוטי מתוצרת intel גש לאתר אינטל חפש שם את הכרטיס שיש בנייד שלך והורד משם דרייבר התואם למערכת הפעלה אם יש... נ.ב. לגבי 64BIT האתר אומנם ניקרא PLANETAMD64BIT אבל עוסק ביכלל ב64BIT לא רק מבית AMD עד כמה שידוע לי... שם סביר כי תוכל למצוא כל מיניי דברים שהחברות יגידו לך אין/אי אפשר... כמו דרייבר לכ.מסך שלא תמיד אפשר להוריד ישירות מאתר היצרן ולא נימצאים כלל באתר יצרן הנייד אבל שם תמצא את הדרייבר ללא כל מיניי תוכנות בדיקה אם החומרה שלך תואמת {כי בפועל ה""חוסר תאימות"" יכול להיות פשוט כי הרכיב הוא OEM}. http://www.planetamd64.com/ אגב אאל"ט גם הוא עובר כרגע עבודות תחזוקה.

Gardner

New member
כן, לדוג דרייברים לבד אני יכול.. תודה

רק רציתי לדעת אם יש ללנובו תוכנות שונות ל 64 ביט. וכן, חשבתי להפיל על חברה שלי לינוקס 64 ביט, אבל אז זה גם אומר שאני אצטרף להשתפשפ על זה. ואקס פי 64 ביט זה דווקא אחלה. אני הייתי מאוד מרוצה ממנה.

Y. Welis

New member
לנובו לא מייצרת תוכנות. רק מי שצריך גרפיקה

כבדה ברמה של CAD שונים או עריכת וידאו, ימצא תועלת ב-64 ביט. למעשה ה'הייפ' של ה-64 ביט כה מוגזם ומיותר, עד שאפילו MS עצמה אומרת שחלונות 7, שתצא אחרי ויסטה, תהיה *עדיין* 32 ביט...

Gardner

New member
בסדר בסדר

כבר נמאס לי להסביר למה אני רוצה מערכת הפעלה של 64 ביט במקום 32 ביט. אני לא צריך לעשוך וידאו. לא עובד עם תוכנות CAD. אבל קניתי מחשב עם שני מעבדים שעובדים ב 64 ביט. שולחים 2 מיליאד פעולות בשניה (או קצת פחות) כל אחד. ולשים עליהם מערכת הפעלה ששולחת פקודות עם רק 32 ביט בעלי משמעות, ו32 ביט של '0' נראה לי ממש מטופש. רק להדגשה - בנאדם משלם על מעבד 64 ביט, ועובד עם מ"ה 32 ביט. הייתם קונים כרטיס מסך שתומך ב dx10, שיעלה לכם 1000 ש"ח לזולים, ו 3000 ש"ח פלוס ליקרים, ומתקינים על המחשב הזה בסוף אקס פי, שלא מאפשר dx10? אולי מישהו כאן עשה את זה. לי זה נראה נראה מיותר בדיוק באותה מידה. חוץ מזה שעבדתי עם מערכות הפעלה של 64 ביט כבר שנתיים וחצי, ואני מאוד מרוצה משתיהן. האקס פי היה יציב ופעל טוב. הויסטה שלי סובלת מאותן בעיות כמו הויסטות של ה 32 ביט. לא בדקתי יתרונות ספציפיים לאקס פי 64 מול ה 32. לא עשיתי בנצ'מרקים. לפי מה שהבנתי, תוכנות של 32 שפועלות עליה יעבדו קצת יותר לאט, כי זה עובר עוד שכבה של wow64, אבל זה לא מאוד מורגש. והיא הייתה יציבה ונוחה ולא עשתה בעיות כמעט. ותפסיקו לדאוג מהדרייברים. לכל יצרן חומרה חצי נורמלי יש דרייברים לאקס פי / ויסטה 64 ביט. לוקח לזה קצת זמן, אבל זה מגיע. בקשר ללנובו, כאמור - את המחשב כבר קניתי. דיברתי איתם בטלפון לפני איזה חודש, והם חיפשו וביררו וניג'סו, ובסוף אמרו לי שאין להם מחשבים בטווח המחירים שאני מחפש, עם ויסטה 64 ביט. הבעיה היא שיש כל כך הרבה ג'אנק של לנובו מותקן על המחשב שלי, עם כל הפרטישן שהם מחביאים להם שם, וגזיליון תוכנות, שאני לא יודע מה מזה אני באמת צריך, ומה פשוט לזרוק לפח. אפשר בגדול להוריד גם את הכל מהרשת? אם אני זורק את המחיצה שלהם, מתקין מ"ה משלי ובסוף רוצה לחזור? או שזה לא הפיך?

bar666xp

New member
מה אני יגיד לך תהנה אני ממש לא אהבתי

בכל מקרה לגבי תוכנות לנובו/IBM ל64BIT אאל"ט הם הוציאו רק לשרתים אבל בדוק איתם... אילו דרייברים לא מצאת אגב. נ.ב. איזה יתרון ראית האיכס-פי 64BIT על ה32BIT.. פעם אחרונה שבדקתי להוציא כמה דברים שכן עבדים מהר יותר ביגלל ה64BIT המערכת פשוט מערכת כפולה.. כלומר מערכת ה32BIT ביסודה שמולבשת עליה תמיכת ה64BIT.. גם דיי בין הסיבות היחידות שהרבה חיקו ליציאת האיכסטה שהיתה אמורה להיות מערכת 64BIT אמיתית ראשונה מבית MS לשוק הביתי.. בפועל זה ניראה עוד יותר גרוע מאשר והריץ את XP 32BIT... בקיצור עדיף לך לדעתי לעבור ישירות ללינוקס 64BIT ויש אפילו סבירות דיי גבוה כי בעתיד הקרוב תתחיל לראות תמיכה ללינוקס באתרי לנובו... בכל מקרה יש אתר/פורום העוסק בנושא לינוקס על מחשבי לנובו/IBM שכחתי את שמו אבל מומלץ אם אתה שוקל בירצינות לעבור ללינוקס.

למעלה