אז קניתי גיטרה...

TISAN1234

New member
אז קניתי גיטרה...

חברת STUR SUN גיטרה אקוסטית עם אפשרות לחיבור למגבר. החברה נחשבת לחברה טובה? תודה.

TISAN1234

New member
אני שם לב שהגיטרה מורכבת

מחלק דיקט שהוא נמצא בחלק הפנימי והחלק החיצוני{החלק המבריק} ממה הוא עשוי? תודה

מפלסטיק

הגב עשוי ככל הנראה מפלסטיק . היא כנראה נשמעת יותר טוב כשהיא מוגברת.

TISAN1234

New member
מישהו יכול לתת לי בבקשה חוות דעת

על הגיטרה? בחיפוש לא מצאתי...

קלפטון1

New member
אפשר לשאול אותך שאלה?

אתה קנית את הגיטרה נכון? אז אולי במקום שאנחנו נביא לך חוות דעת עליה תוכל אתה להביא חוות דעה עליה. לנו אין אותה ולך יש, אז תנגן ותגיד לנו, איך היא נשמעת, ואם היא נוחה וזה, סבבה?

TISAN1234

New member
למה להיות עוין?

אני עושה את הצעדים הראשונים. אני לא יודע לנגן בגיטרה. אני רק יודע שאני אוהב את הצליל של האקוסטית ובגלל זה קניתי בתקציב שהיה לי. אם מישהו יוכל להיות ענייני ולתת לי חוות דעת והסבר על הגיטרה אני אשמח. תודה

אוקיי, חוות דעת חצי-מקצועית

מכיוון שכבר קנית את הגיטרה, קצת מאוחר לומר לך שהיא ח** של גיטרה
ולכן הדעה של אנשים אחרים לא מעניינת בכלל. מה שחשוב הוא, בעיקר בגלל שאתה רק מתחיל לנגן, היא אם נוח לך עם הגיטרה. בתור גיטרה ראשונה, היא נראית אחלה. איך היא מתנגנת לך? תלחץ סתם על מיתרים ופראטים (הפסים ממתכת לאורך הגיטרה) ותשמע את הצלילים. עצה - תלמד היטב את הצליל הפתוח A ("לה" בעברית) במיתר החמישי (מלמטה) העבה... ודרך זה תלמד לכוון את שאר המיתרים. די פשוט, אם אתה לא יודע עדיין איך נסביר לך. חוץ מזה, קח כמה טאבים, תלמד כמה אקורדים פשוטים, תנגן שירים שאתה אוהב ותתפרע... וברגע שהגיטרה לא תעמוד בסטנדרטים החדשים שתציב לה, עוד שנה שנתיים, תקנה חדשה וטובה יותר. סבבה? תשובה פחות עוינת מהפורום?
(איזו גיטרה מעאפנה... סתם סתם!)

TISAN1234

New member
תודה.בקשר לכיוון של הגיטרה אני אשמח

להסבר קצר. יש לי איזה דיסק שבו שומעים איך אמור להישמע כל מיתר אבל אני לא יודע לאיזה כיוון צריכים לכוון את המפתחות כדי לכוון לצליל הנכון. את הכיוון בעזרת המיתר החמישי לא הבנתי בכלל...

כיוון

זה A במיתר החמישי (שני מלמעלה, חמישי מלמטה), כשהוא פתוח (בלי ללחוץ עם האצבעות ביד השמאלית). המיתר אמור להיות מתוח אבל לא בלחץ אסטרונומי, אתה תשמע את אותו צליל כמו בקובץ שיש לך, תשחק עם המתיחה עד שזה יגיע. הכיוון הוא פשוט: בשביל המיתר השישי (הראשון מלמעלה), תלחץ על הפרט החמישי שלו ותקשיב לצליל. הצליל צריך להיות זהה ל-A שכבר כיוונת. אחרי שכיוונת את השישי, תלחץ על המיתר החמישי (ה A) בפראט החמישי שלו, ודרך זה תכוון את המיתר הרביעי (צליל D). שוב, מיתר רביעי פראט חמישי כדי לכוון את המיתר השלישי. במיתר השלישי אתה עובר לפראט הרביעי (ככה זה, אל תשאל למה, היוונים אשמים) - כדי לכוון את המיתר השני. במיתר השני אתה חוזר לפראט החמישי, כדי לכוון את הראשון. בסך הכל אלה הצלילים ה"פתוחים" בכל המיתרים: 6 - E 5 - A 4 - D 3 - G 2 - B 1 - E כן, יש שני E פתוחים בהפרש של 2 אוקטבות (לאט לאט). אוקיי? בהצלחה.

TISAN1234

New member
סבבה.הבנתי את הרעיון.

אבל נגיד מה עושה מי שאין לו את הקובץ כדי לכוון את הA? הוא מכיר את הצליל בע"פ או משו כזה? חוצמזה אני ניסיתי לכוון שהם יהיו בדיוק אותו צליל וזה פשוט לא הולך. תמיד אחד מהמיתרים נשמע טיפה שונה מהמיתר השני. עד כמה הוא אמור להיות דומה לו{כי הרי עדיין המיתרים לא אותו עובי}? איך אני אמור לדעת עד כמה דומה זה צריך להיות? הגיטרה חדשה אז חבר שלי שכיוון לי אותה אמר שכל הזמן היא יוצאת עכשיו מהכיוון כי המיתרים חדשים. כמה פעמים אני יצטרך לכוון עד שהעסק יתייצב על עצמו? תודה רבה ומצטער אם אני חופר...

Shinkan

New member
לוקח כמה ימים

באקוסטיות פחות מקלאסיות, אבל ייקח איזה יומיים-שלושה עד שהמיתרים יתחילו להייצב... וגם אז, תמיד לפני שאתה מתחיל לנגן תבדוק את הכיוון שלה. הצלילים צריכים להיות זהים לגמרי. אחרת הגיטרה לא תשמע מכוונת... תשתמש בטיונר, אפשר להוריד (אם יש לך מיקרופון למחשב) או לקנות אחד בכל חנות מוזיקה, וזה עולה. להחזיק טיונר בבית זה תמיד טוב, בכל אופן.

TISAN1234

New member
איך אפשר לכוון עם טיונר?

ועם מה עדיף לכוון בהתחלה,עם השיטה עם המיתרים או לפי מה שיש באינטרנט{איך כל מיתר אמור להישמע}. תודה רבה לכולכם...אני קצת מתבאס שאני לא מצליח לכוון לבד...אני התעסקתי עם זה אתמול כמעט שעה ואני לא בטוח כל הזמן אם ככה זה נקרא מכוון או לא.{ניסיתי בשיטה עם המיתרים שחבר שלי הראה לי}

../images/Emo121.gifואם אין לך טיונר

אז כשאתה מכון תקשיב טוב טוב ותשמע מין הידהוד בגלים כאלה. עול הויורד. כשהם יהיו מכוונים אז ההדהוד יעלם ויהיה קו רציף. ככל שהיא תהיה יותר מכונת ההדהוד יהיה איטי יותר. עם קלאסית לוקח קצת זמן לשמוע אותו אבל הוא שם, אל תתיאש:)

קלפטון1

New member
לא הייתי עוין

באמת שלא, אך עם נפגעת אני מבקש סליחה. אבל בכל זאת כבר קנית את הגיטרה מה זה משנה עם נגיד לך עכשיו שהוא טובה מאוד או רעה מאוד.

Sideitself

New member
זה שיגידו לך שהיא מהגרועות, תחזיר

אותה לחנות? O: עזוב שטויות. גיטרה ראשונה, לא חייבת להיות שיא המושלמות. אם ילך לך טוב עם הנגינה אני מאמינה שעם השנים תצבור סכום לגיטרה הרבה יותר טובה.

דג י ת

New member
../images/Emo6.gifהרגתם אותי עכשיו מצחוק ../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

איזה עולם מוזר עולם מוזר....

למעלה