אז פסח בפתח...

Noich80

New member
אז פסח בפתח...

אני מתה על פסח. פחות על הסדר עצמו אבל כל המסביב, האווירה החגיגית והאביבית הזו...
אני תמיד מרגישה חורנית כשכולם מקרצפים כל פינה. מעדיפה לקנות מתנות ולעשות קניות.
אתם מהמנקים האדוקים או שלא עושים מאמץ מיחד?
קונים בגדים חדשים לחג?
יש לכם איזו מסורת משפחתית מיוחדת? או נוסטלגית?

חג שמייח!

meedas

New member
מאוד אוהבת את פסח

אני אוהבת כל חג שכולל חופשה מהעבודה והרבה אוכל טוב

לא מנקה
לא קונה בגדים חדשים או מתנות
לא מפסיקה לאכול לחם (המזווה כבר מלא בחבילות קמח שמחכות להפוך לחלות, לחמניות ובייגלים לאורך החג)

מסורת... לעלות 5 ק"ג נחשב?

פלגיה

New member
אני מעדיפה את סוכות....

החמסינים והאבק של העונה הזאת לא עושים לי טוב.
מנקה - בהחלט. למעשה בשביל פסח כשר כהלכתו צריך אולי יום עבודה - במטבח ובפינת האוכל, אבל אני כבר עוברת על כל הבית. יותר סדר, והעפת דברים מיותרים (גם זה סוג של "חמץ") החוצה. בכל שנה שאמרתי שלא חייבים לעשות את זה דווקא עכשיו ושיש זמנים אחרים בשנה - החפצים נשארו שנה נוספת, עד פסח הבא....
הסדר הזה עושה לי נעים בנשמה. האווירה בבית קלילה יותר. יש בזה מן הטוב, למרות שאני מגיעה בסוף מותשת לגמרי. אבל השנה החלטתי לפדות את כל ימי החופשה שלי בחודש הזה. אוגוסט יסתדר איכשהו, אני מאמינה, ואני פחות עייפה.

כמובן - גם קניות. כלים יפים (של פסח תמיד הכי יפים), בגדים, נעליים. השנה אני לא קונה מתנות, כי אני מארחת את הסדר. אז אני מאפשרת לאחרים לקנות לי דברים. מה שכן - הוצאתי הון תועפות על קופסאות איחסון

מסורות? הדברים הרגילים: פסח מצה ומרור, סדר, מפגש משפחתי, טיול. אה, וכמובן - חוץ מליל הסדר להימנע כליל מאכילת מצות.

d a p h n a

New member
לא עושה כלום כדי להתכונן לחג

את הסדר עושים אצל ההורים, ואמא שלי לא אוהבת שמתערבים לה בהכנות, ומאחר ואנחנו לא שומרים כשרות לפסח, אין לי איזה הכנות מיוחדות.
גם לא קונים אצלנו מתנות במשפחה לחגים.

את ליל הסדר אני אוהבת. על שאר החג יכולתי בכיף לוותר.

d a p h n a

New member
ואם כבר, אז פי"ה מתנות לחג

יש לקטנצ'יק ילד בגן שאפשר להגיד שהם ממש חברים (עד כמה שיש הגדרה כזו בגיל שלהם). בין היתר, אני ואמא שלו מתארגנות תדיר לעשות דברים ביחד אחרי הגן, לפעמים עם הורים וילדים אחרים, ולפעמים רק אנחנו, כך שהם מבלים המון זמן ביחד.

כאמור, אני בדרך כלל לא נוהגת לקנות מתנות לחג, כי זה לא מקובל אצלנו במשפחה, אבל ממשהו שהיא אמרה נראה שהיא הולכת לקנות לקטנטן משהו, וכמובן שאני רוצה לקנות משהו לילד שלה בתמורה.

כמה כסף בערך מוציאים על דבר כזה?

ראיתי משהו שנראה לי שהוא ימות עליו, בעלות של כ-60 ש"ח (ושבדרך כלל עולה יותר, אבל הוא במבצע). אני משערת שזה יחסית על הצד הגבוה בשביל מתנה סמלית לילד מהגן לחג. מבחינתי ממש ממש אין לי בעיה להוציא את הסכום הזה למטרה הספציפית הזו, על אחת כמה וכמה כדי לקנות לו משהו שיהיו לו שימוש ולא סתם קשקוש. מצד שני, אני חוששת שאולי זה יכול להביך? או שזה סכום סביר לגמרי ואני סתם דואגת.

יש תובנות?

ששת22

New member
אוהבת מאוד את פסח

אבל כל ההתרוצצות של לפני ממש קשה
אני לא מהמקרצפים אבל כן מנקה לפחות את המטבח כדי שיהיה כשר אצלנו לפסח. אני מקווה השנה למצוא זמן לעשות גם מעבר לזה.
אבל לא מנקה חלונות וכאלה, נראה לי כל כך מיותר בתקופה הזאת לנקות חלונות עם כל האבק מסביב.
קונים בגדים חדשים לחג - חובה מבחינתי בראש השנה ובפסח (דתל"ש בכל זאת)

ששת22

New member
ושכחתי לגבי המתנות

קונה מתנות לאמא שלי ולחמתי וגם לכל האחיינים

foofoo77

New member
אני מתה על פסח

אוהבת להתכונן אליו
אוהבת את ההתחדשות
אוהבת את זה שהאוכל בפסח הוא מיוחד.
יש משהו קסום בערב פסח בעיני שהכל מסודר ובמקום , הכל נקי ומחודש ואנחנו יושבים הרוגים לשולחן לאכול את האוכל שקרענו עליו את התחת כמה ימים כבר.
אני קונה השנה מתנות לכולללללללללם ,לאחותי כבר קניתי סט מצעים , לילדון קנינו חלוק אמבטיה ומכונית על שלט וכל היתר בשבת אתן קפיצה לשבעת הכוכבים ושפיים לסיים את הקניות.
לגבר ולילדון יש בגדים חדשים לחג , לי יש בגדים חדשים מניו יורק לחג.
אין לנו מסורות מיוחדות אבל פסח בעצמו זה חג מיוחד.

קליספרה

New member
אנחנו מנקים כשאנחנו מארחים

וזה קורה די הרבה בפסח - משפחה קטנטנה ואחיין שלי נולד סביב בחג ככה שתמיד אחי מארח בסמוך לערב חג, ואצלו האירוח הרבה יותר מסיבי - אבל זה טוב משהו מנער אותי מהעצלנות ושנאת הקירצוף שלי.

נכון לרגע זה, הבית כמעט ראוי לאירוח -
נשארו השירותים,האמבטיה והמסדרון על גומחותיו, מדפיו ושקעי החשמל שבו - וזהו.

כרגע מחכה ליורש הקצר שיסיים לשתות את הקפה ונצא למלא את המקרר המצוחצח והריק שלנו. איזה רשימת קניות השם ישמור

בתחום המסורת בעיקר מיני מזונות, חשוב לי שיהיו גם מנות מסורתיות על השולחן. גם מבית ההורים כולל ההשווצה בכמויות הפראסה, גם מנות של המאמליגה וגם לגיסתי המקסימה שבאה לחגוג איתנו בכל שנה את ליל הסדר, למרות שמשפחתה הרחבה חוגגת יחד ולמרות שלא פעם אמרתי לה שזה יהיה לגמרי בסדר מצידנו אם יחגגו גם שם לפעמים.

כשאבא שלי היה איתנו לא רק ברוחו, הינו נוהגים לשיר את אחד מי יודע ואת חד גדיא בלדינו. אבל אמא ואני לא מצליחות לזכור ובכלל זה לא אותו הדבר

הגברים פה נוטים לקרוא את ההגדה במבטאים (בעיקר היורש), אנחנו נוהגים גם לתת מתנות קטנות לילדים עאלק למציאת האפיקומן ולהגיד שמוכרחים להמשיך אחרי האוכל מה שאף פעם לא מצליח לנו כמובן.

בגדים לא בדרך כלל

יאללה זזנו לקניות
חג שמח

ליצולה

New member
אני אוהבת חגים, ואת פסח בפרט

אנחנו משפחה קטנה ונפגשים תמיד באותו הרכב, אין פוליטיקה משפחתית. תמיד כיף וצחוקים עד השעות הקטנות של הלילה. אצלנו קוראים אגדה חילונית (של הקיבוצים) בלי מתנות או דברים מיוחדים.
לא מנקה, לא אוכלת כשר. גם אצל ההורים שלי שמארחים לא מנקים מעבר לנקיון רגיל לפני אירוח.

הבעסה היחידה בחג השנה- שאני עובדת את רובו (מלבד ימי החג עצמם- יום שלישי שבוע הבא ושני שבוע לאחר מכן)- אבל היי, קיבלתי פטור מבישולים בגלל שאני עובדת ערב חג...

greys

New member
השנה אני לא מנקה בכלל

והאמת שכבר כמה שנים לא מנקה לפסח אבל כן היינו מפרידים חמץ ושמים בצד. הפעם אפילו זה לא.
הסדר הולך להיות אצלי....
אני אוהבת את פסח
לרוב לא קונה בגדים במיוחד אבל הפעם דווקא כן!
אולי אקנה גם לקטנצ'יק.....
חג שמח!

שקדייה

New member
אני מתה על פסח, ויש לנו מסורת מקסימה..

בכל שנה אנחנו אומרים שהשנה באמת נרביץ איזה ניקיון ופינוי טובים לפסח.
אבל מסורת זו מסורת, וכל שנה אנחנו בסוף לא עושים כלום

חוץ מזה זה חג מקסים,
ואני מתה על האווירה שלו.

השנה החג מקבל עבורנו משמעות מיוחדת- השתחררנו מעול מסויים שישב לנו על הגב, וזה ממש חג חירות עבורנו.

חיה קרן

New member
מתה על פסח|מאוהבת|

לנקות ניקינו כרגיל, אבל ניצלתי הזדמנות וסידרתי את המטבח עם פינישים שלא הספקתי בערך מאז המעבר.

החג אצלנו ואני מבשלת הכי מסורתי- אוכל של בית, אוכל של אמא.
כל מה שמוכר וגם לא מסובך.

לצורך הדיאטה שלי הודעתי לאמא שלי שהתחתנתי עם עירקי ושיהיו קטניות בבית. ,

ועוד אמרתי שאני לא מוכנה להכנס לסחרור הנוראי של נקיון והכשרת המטבח- חד פעמי זה כבר לא מוקצה בבית, לא מחליפה כלים ולא משתגעת.
ההכנות השנה נעשות באיזי ובהמון כיף [לרוב
]

מחכה לחג בשימחה רבה

חולה על החג הזה, וחג שמח לכולם!!!!!

מתה על החג, על המשפחתיות שלו, על האוכל, מחכה לפסח בשביל העוגיות והמצות, טעים!!!!!!!!!!!!!!! ובשנים האחרונות מאז התחתנתי אני גם מחכה לקציצות פרסה של חמותי יאמיייייייייייי!!!!!!

קליספרה

New member
אין על קציצות פראסה

אמרה הקליספרה שהיא מנגבת את הפירור האחרון משפתיה.
נראה לי אני מסודרת באוכל עד חג שני, כולל
אנחנו פשוט לא נורמאליים

למעלה