אז עמדתם או לא???

אז עמדתם או לא???

(אין מצב שלא יהיה על זה שירשור, זה מנהג קדום כאן בפורום חחחח) היום בצפירה איפה הייתם בדיוק? והאם עמדתם או שאתם לא "מחמירים" והמשכתם כרגיל? אני דווקא הייתי בבית עמדתי ואמרתי 3 פרקי תהילים, דווקא השנה חשבתי עליהם יותר ב"ה!

לבלב

New member
אל יוציא אדם עצמו מן הכלל

לא לעמוד זהו חילול השם, אחרי זה ירננו יפיצו ויאמרו "הנה החרדים\הדתיים האלה"... תוך כדי עמידה אמרתי פסוקי תהילים לזיכרם של הקדושים, כמו שנאמר נכון, הרי היום עצמו (גם יום השואה וגם יום הזיכרון המתקרב) - הוא יום התייחדות עם זיכרם של קדושים, במסורת ישראל, כאשר מציינים יארצייט, עלייה לקבר נפטר, וכל אזכרה כלשהי, כאשר רוצים לגרום לעילוי נשמת הנפטר, אז מדליקים נר לעילוי נשמתו, אומרים קדיש, פרקי משנה ("משנה - אותיות נשמה"...) ונותנים צדקה - כמו שאומרים בנוסח ההשכבה, אבל, אם מישהו יעלה לבית העלמין, לאזכרת מישהו מקרוביו (ל"ע) ויעמוד דום ליד הקבר, מה יחשבו על אותו אחד??

קליט

New member
הם מבינים טוב מאוד שזכותם לנסוע בשבת ?

גם זכותי לא לנהוב במנהג גרמני . כל חילוני מצוי ושפוי מבין שאני לא מזלזל בזיכרון קודשי השואה - והסבא והסבתא שלי . אולי מחר הם יחוקקו חוק שאני אמור לעמוד כמו צלב . . . .

זכותך לנהוג כרצונך

רק לידיעתך התנהגותך כן נתפסת כזלזול בזיכרון קדושי השואה. יש שתי קבוצות אוכלוסיה שאינן עומדות מלכת בשעת הצפירה: ערבים וחלק מהחרדים (אפילו עובדים זרים עומדים מלכת מתוך כבוד למנהג המקום). ולכן נאמר לך קודם : אל יוציא אדם את עצמו מן הכלל ,אתה יכול לעמוד בצפירה ולשנן לעצמך תוך כדי פסוקי תהילים לזכר קורבנות השואה.

קובי 9

New member
הייתי בנסיעה

לא הבנתי למה אנשים יורדים מהרכבים,ולא עמדתי בנסיעה.

קליט

New member
התשובה היא כך

יש הרבה רבנים שהם מורים לצאן מרעיתם לעמוד בצפירה משום דרכי שלום . ויש הרבה רבנים שלא ראו טעם וצורך להורות לעמוד כמנהג אומות העולם, ולמעשה לזלזל בנספים בשואה ובמערכות ישראל . ואין בזה חילול ה` כלל ועיקר, כי כל 1 אוחז במנהגים שלו . יש שעומדים, ויש שלא, והעיתונאים מצלמים כמנהגם בקודש כדי לכבד את הניספים בשואה ובמערכות ישראל .

קליט

New member
נכון. אלו העיתונאים ששופכים דם ומוצאים שם רע לפני משפט

קליט

New member
עד היום אני לא יודע איך פותחים קישור לא לחיץ...

ילמדנו רבינו

למעלה