אז עכשיו ש....

yonr818

New member
אז עכשיו ש....

מצאתי בולם זעזועים קדמי חלופי, לאחר שהקודם נשבר, איך אני מפרק ומרכיב את השבור בלי ללכת ולזרוק עוד 100 שקל על טכנאי, צריך תשובה דחופה בבקשה, תודה

צריך קצת חוש טכני אבל זה לא מסובך

החלק הכי "בעייתי" הוא פרוק הטבעת של ההד סט מהבולם הישן והרכבתה על הבולם החדש זה החלק שאתה יכול לעשות הכי הרבה נזקים. תתחיל בזה שתפרק את המעצורים שמורכבים על המזלג אם יש ספידומטר חוטי תפרק גם אותו (אלחוטי אפשר גם אחר כך) תפרק את המכסה של הסטם לאחר מכן תפרק את הסתם ותוציא את טבעות ההגבהה אם יש כמע ניענועים טובים ותצליח להוציא את המזלג (שמור על סדר החלקים הנמצאים על החלק העליון של ההד סט על המזלג צמוד לכתר תמצא את הטבעת של ההד סט אני מוציא אותה עם מברג שטוח לאט לאט בתנועות קטנות משני הצדדים את הטבעת ציצאה צריך להרכיב על המזלג החדש גם כאן היא נכנסת בכח ולכן צריך מכשיר יעודי שזה הכי טוב אני מכה בעדינות עם פטיש על קרש מכות קלות מסביב לטבעת ומכניס אותה לאט לאט. תרכיב את המזלג לתוך השלדה שים את ההגבהות והסטם סגור את המכסה העליון של הסטם עד שלא יהיה חופש במזלג מצד אחד אך המזלג מסתובב בחופשיות ובצורה חלקה מצד שני תהדק את הסטם תרכיב מעצורים וסע לשלום

Oded Raanan

New member
נקודה חשובה, תקנו אותי אם אני טועה

חשוב לפתוח את ברגי הסטם (הצדדיים) לפני פתיחת בורג השושנה (שנכנס למזלג מלמעלה). כנ"ל, רק הפוך, בעת הרכבת המזלג החדש - קודם בורג השושנה, אח"כ ברגי ההידוק של הסטם. הסיבה: אם תהדק קודם את ברגי הסטם ורק אז תשחיל את בורג השושנה, אתה עלול להרוס את ההברגה שלו. כמו כן, בדוק היטב כמה כוח אתה מפעיל בעת הידוק בורג השושנה, מעט מדי ויותר מדי - שניהם לא טובים לאופניים שלך. בהצלחה

בתהליך הסגירה אתה צודק

בפתיחה זה פחות משנה אבל אם כבר פותחים את השושנה לפני ברגי ההידוק

למעלה