אז סקימולאטור, כן או לא?

איל שחר

New member
אז סקימולאטור, כן או לא?

זוגתי שתחייה נרשמה לעשרה שיעורים בסקימולאטור עמק חפר (אלפיים ומשהו ש"ח). בהמשך אדווח רשמים. דיווח לא אובייקטיוי לחלוטין כמובן. תהיתי אם אוכל לבוא גם על מנת להכיר את נעלי החדשות ומגלשי החדשים. אמרו: נעליים כן, מגלשים - לא. הם משתמשים במגלשים בעלי להבים כהים. אולי אצטרף קצת.

דנה130

New member
ואתה, רוצה להרחיב?

פתחת כרטיס ביום-יומיים האחרונים, כאלמוני מוחלט! וכל זה רק בשביל להטיח ביקורת? ולהסתתר?

פשששש, כמה האשמות

עוד לא אמרתי שלום, רק שאלתי שאלה פשוטה, כולה כותרת, ללא תוכן, וכבר החלטת שאני מתחבא, מסתתר, מטיח ביקורת. כן, הניק נפתח היום, כן אני מדריך של הסקימולטור, ואני לא פה לעביר ביקורת, אלה להציג את הצד שלנו. קראתי שיש פה הרבה מאוד אנטי, אני בא להציג את הצד השני.

skier

New member
יש קשר יקר כמו שבוע סקי בצרפת

האמתי שהמחיר מוגזם היחס מעליב והכי נורא "שלומית מלצר" ההדרכה ביזיונית כל 5 שיעורים חוזרים לנקודת המוצא (וראיתי את זה קורא עם מספיק אנשים) ושמעתי על עוד מלא שהיה להם אותו הדבר מי כמוני יודע בעבודה שלי (שהיא גם סקי) גם אני באתי אל הסקימולטור עם מישפחתי (3 נפשות) וכולנו ניפגענו מהיחס של שלומית מההדרכה מהשיעור החמישי ומהמחיר היקר (אכן זה עזר קלות) אבל היה לי יותר משתלם לקחת מדריך אישי באתר במחיר זול יותר... נ.ב אני עובד קלאב מד ולא היה אדם אחד שמרוצה משלומית העונה ואני יודע שגם השנה זה יהיה כך...

jumper666

New member
כן

נתחיל בביקורות הרעות שהושמעו על ידי גולשי סנובורד. אין שום קשר בין מה שאתם מלמדים בסקימולטור על סנובורד (גלישה בברכיים ישרות, ושמעתי את זה יותר מפעם אחת), לגלישה אמיתית. אפילו בתור סקייר אני יודע את זה. מספיק לראות את כל אלה שבחרמון, באו ליום גלישה הראשון בחייהם, אחרי שיעורי סקימולטור, חושבים שהם יודעים לגלוש ואוכלם יותר שלג מכולם... נוסיף גם את הכתבה הלא בדיוק אוהדת שקיבלתם בYNET, כשהכתבת שאני יודע בוודאות שהיא יודעת לגלוש כמו שצריך, לא הפסיקה ליפול אצלכם, ולהגיד שמשהו פה דפוק. עקרונות הגלישה שאתם מלמדים הם לא נכונים (שוב, בעיקר בסנובורד). בסופו של דבר, לא משתלם לקחת אצלכם שיעורים במחיר הזה (לא שיש לי טענות, כי אין לי מושג כמה עולה לכם מדריך והפעלה של המתקן). אבל בסופו של דבר, אם אתה שואל את האנשים שיודעים לגלוש בפורום, כולם יגידו לך שזה בזבוז זמן וכסף.

תודה על הפירוט.

לצערי אני לא גולש סנובורד, לא בשלג, ולא על המכונות שלנו כך שלא אוכל להגיב לגבי הטכניקה מנסיון אישי, חברים שהודרכו על סנובורד וחזרו מפעם ראשונה בשלג אמרו שהיה להם מצויין ובפרוש הרגישו ברמה אחרת מגולשים ללא נסיון בכלל, לא היו תלונות שאני שמעתי ממקור ראשון על טכניקה לא נכונה והעניין נפסל ע"י מדריכי הסנובורד אותם שוחכתי בנושא. שים לב אני לא מבטל את הטענות, כמו שאמרתי, אני לא גולש סנובורד, וגם לא דיברתי או עשיתי סקר שביאות רצון אצל כלל גולשי הסנו אצלנו, אני מציג גם אנשים מרוצים, זה הכל. הרבה אנשים מגיעים אלינו בטענה שבשלג הם מעולים כשבעצם השלג בסך הכל סולח להם על טעויות, מה שבפרוש לא נכון על המסלולים שלנו, המכונות, ואת זה אנחנו לא מסתירים, מכריחות אותך לעבוד נכון, אין קיצורי דרך. את המחיר לא אני קובע, ואינני יודע את עלויות ההפעלה אז לא נכנס לנושא זה כרגע. אשמח להשאר ולענות על כל שאלה שתעלה (בתנאי שאדע את התשובה
), באמת שלא באתי לפרסם פה אלה פשוט לאזן קצת את ההרגשה הכללית ש"נחמד להכנס בסקימולטור", אני לא הסתתרתי ולא אסתתר כגולש תמים. אני מאמין שסקי סקול יועיל לתחום כולו, מאחל להם ולנו חורף עם הרבה שלג
ערב נעים

skier

New member
אתה נשמע בחור נחמד מה לך ../images/Emo35.gif../images/Emo208.gif

ולסקימולטור? ועכשיו ברצינות המדריכים שם היו תמיד חביבים לא כמו ההנהלה... לגבי הטכניקה שלכם... תזכיר לי בידיוק איך אתם מלמדים לעצור? כי למיטב זיכרוני אתם לא... (5 שיעורים לעצור למדתי לבד). כל פעם שאחד מחברי / בני מישפחתי הגיע לשיעור 5 הוא חזר לשיעור ראשון בטענת המדריך/שלומית שהגיע טכניקה חדשה והקודמת היתה מוטעת (ואם אתה שואל אם זה היה באותו זמן אז אני מדבר על הפרש של שנים בניהם). שלומית בחורה ""חביבה"" שמעולם לא ראתה אותי גולש לאחר הסקימולטור ולא יודעת את היכולות שלי (ד'אז ילד בן 16) באה אליי ואומרת לי "גם אתה צריך שיעורים פה!" (איזה טכניקת מכירה עלובה שמנוסה על ילדים בני 16) לגבי המחיר (לא צריך להיות איינשטיין) יקר ,יקר ושוב יקר. יחס-שלומית מלצר לא יודעת לטפל בלקוחות ,לא חביבה והשאר כבר ידוע ברבים ואתה מכיר אותה אז אין צורך להוסיף... עכשיו בו ניראה בו ניקפוץ לחופשת סקי יומיים ליפני ניקח מדריך פרטי ליום כולל סקי פס וניראה לי שיצאנו במחיר יותר מישתלם שעה ב400 שקל על חיקויי שלג או שעה ב50 יורו על הדבר האמיתי עם מדריכים ברמה הרבה יותר גבוהה?! החשבון פשוט ...

אני שמח שאתם משקיעים בהודעות

זה מאפשר לי לענות לכם מסודר ובאמת להבין לאן לכוון. לגבי המדריכים, יש מעל 14 מדריכי סקי שאני זוכר כרגע במידי לספור, אני מניח שאנשים שונים יראו במדריכים שונים נעימים יותר או פחות, לאנשים שונים קצב שונה ורצונות שונים (אחד רוצה שיעירו לו כל תנועה לא נכונה אחרים רוצים קצת זמן תרגול "בשקט" אחרי שהם מבינים את התנועה הנכונה אבל עדין לא הגיעו לרמת ביצוע) מדריך טוב ידע להתאים עצמו לתלמיד, לדעתי, ואני מבין גם מדבריך, לא נתקלתי במדריך גרוע, יכול באמת להיות שיש תלמידים עם העדפה למדריך זה או אחר. לגבי חביבותה של שלומית, אני אעביר את השרשור הזה כמו שהוא הלאה, האם זה ישנה
לא מבטיח כלום אבל הבנתי את רוח הדברים. אני מכיר את הסקימולטור 6 שנים, לא תמיד כמדריך, גם אני התחלתי מהבסיס, והיום אני מדריך (גם) אותו, לא זכורה לי שום החלפת טכניקה או סדר לימוד שונה, עוד לפני סוף השיעור השני, ובד"כ אפילו לפני סוף הראשון מגיעים לשלב העצירה במשולש, זה השלב הראשון שנלמד אחרי עמידה. האם אתה מתכוון למשהו אחר מאשר עצירה במשולש
אינני קובע את המחיר ואינני יודע עלויות הפעלה של המקום, אני לא חושב שהתמורה יכולה להמדד בהשוואה למחיר של מדריך על השלג, מעבר ללימוד גלישה מדובר על הכנה כללית של כל הגוף לעומס של חופשת סקי, שהרי לא היית קם בבוקר ומתחיל לרוץ 10 ק"מ אם עד יום לפני כל מה שעשית היה לקום מהספה למטבח וחזרה, גם אם לפני שנה רצת מרתון, אתה תתחיל מללכת לסופר, אחרי זה לרוץ קצת בשכונה ורק אחרי שתבין/תזכר איך להפעיל את הגוף בריצה, איזה תנועות לעשות ואיך לחלק את הכוח ככה שיספיק לך לאורך כל זמן הריצה תוכל לרוץ מרתון, יש לזכור שההכנה של הסקימולטור עובדת על כל הנ"ל. יש לנו גולשים ברמה הכי גבוהה שיש, שהשיוף של הטכניקה שלהם היא באמת ברמה אפסית משיעור לשיעור, והם בכל זאת באים משנה לשנה שוב ושוב לפני חופשות, בדיוק בשביל ההכנה שאנחנו מציעים, הם יודעים שהסקי שלהם אולי לא ישתפר הרבה, אבל הגוף שלהם יהיה מוכן ברמה ששום דבר אחר לא מציע להם. ד"א, מה לי ולסקימולטור, הנאה, אני עושה את זה בעיקר כי אני נהנה מזה
ואני חושב שאם המדריך לא נהנה התלמיד לא יהנה. שיהיה יום נפלא

skier

New member
אז ככה

דבר ראשון אני מת על הגישה שלך רק מהכתיבה ניתן ליראות שהיא עם חיוך ובתור מדריך (במספר תחומים אחרים) אני כבר יכול לצל"ש. לגבי הדברים שנאמרו... המדריכים הוחלפו כל שיעור ככה שהם לא כל כך הכירו אותנו ובהתאם לזה התאום... הטכניקה (הוחלפה פעמים רבות בזמן הביקורים שלי של מישפחתי ושל חברי לא עפ"י דבריי אלא עפ"י גברת מלצר... (זה המשפט הקבוע שלה "קיבלנו טכניקה חדשה שעל פיה צריך לעבוד והיא הנכונה" לא על המילה אבל אני בטוח שלא דימיינתי את זה פעמיים) אני חייב לציין שההנאה במקום היא הנאה של טרום חווית חופשת הסקי שזה ממש עושה פרפרים בבטן ואת זה אהבתי בתור ילד אבל חבל לבזבז על זה מחיר של עוד יום הדרכה באתר... לגבי ההכנה לא ניראה לי שאדם שלא מיתאמן ובא לסקימולטור פעם בשבוע לשיעור של חצי שעה עם 3 הפסקות בנות אותו הזמן מכין את עצמו לחופשה... אני יותר ממליץ על חדר כושר או ריצה+תרגילים 3 פעמים בשבוע מניסיון...

skier

New member
ביי דה ויי...

עצמון והילדים ניראים חביבים אתה בטוח שהם משפחה? יש מצב שהיא מאומצת?

../images/Emo45.gif על החדר כושר.

מי שמתאמן באופן קבוע בחדר כושר על השרירים הנכונים ועושה עבודת אירובי כל שהיא לסיבולת לב ריאה מכין את הגוף שלו מעולה, יש אנשים שזה יספיק להם, יש כאלה שצריכים לא רק לבנות מסת שריר וסיבולת אלה להרגיל את השריר לתנועות מאוד מסוימות, נכון שאתה יכול לעבוד עליהן בחדר כושר אבל לא בתזמון המושלם לסקי, ואת זה אנחנו מציעים. אתה כנראה בעל קורדינציה טובה ויודע שברגע שהשרירי יהיה בנוי נכון תוך שעה על השלג אתה חוזר לעבודה נכונה, זה לא נדיר אבל לא כולם כאלה
צריך לזכור שלמוח האנושי לוקח זמן לתפוס תנועות חדשות ורק תנועה שתחזור עליה כמה אלפי פעמים תצליח בסוף להיות טבעית, מה שלך לוקח היום שעה להיזכר יקח למישהו אחר שלא מכיר אף תנועה של סקי שבוע ללמוד על השלג, או 5-6 מפגשים אצלנו. אני חושב שהסקימולטור איננו פתרון קסמים ואני לא רוצה להציג אותו ככזה, כל פעילות גופנית שנעשית פעם בשבוע איננה מספקת לגוף כדי לבנות אותו, שריר שאיננו נדרש מתחיל להתפרק אחרי 3 ימים, (ומתאמנים "כבדים" של חדרי כושר מכירים טוב מאוד את התופעה שמספיק לא להתאמן שבוע וכבר האימון מרגיש הרבה יותר קשה) מי שישקיע פעם אצלנו ועוד פעמיים שעה, שעה וחצי חדר כושר החל מחודשיים לפני הסקי יגיע בכושר מספיק לחופש שיאפשר לו ימי סקי מלאים ועוד לצאת לבלות בכיף בלילה, ד"א יש לנו מתאמנים שבגלל זה מגיעים פעמיים בשבוע. לגבי שלומית, עשיתי חיפוש בארכיון הפורום, אתה יכול לנחש לבד מה מצאתי, אמרתי שנושא זה יעבור כמו שהוא, אני יכול אולי לנחש ששלומית חושבת שאם היא אומרת "חדש חדש חדש" זה ימשוך תלמידים כמו קולקציה חדשה של FOX, מעשית השינויים בלימוד היו אפסיים בשנים האחרונות והטכניקה עצמה לא השתנתה כל עוד אנחנו מדברים כל הזמן על מגלשים פרבולים. מעבר בין מדריכים שונים לא אמור ליצר שוני, כולנו מלמדים את אותו סקי, יש מחשב, והוא זוכר את הרמה של כל תלמיד, לפני כל שיעור המדריך מקבל דף שמתאר את היתקדמות התלמיד ב 5 השיעורים הקודמים. אני מניח שמעבר בין מדריכים יראה שלכל מדריך יש את הדגשים שלו אבל המטרה זהה, יותר מזה גם אם תצמד למדריך X תראה שהוא משנה את הדגשים שלו בהתאם להאם הצלחת או לא להפנים, ז"א תלמיד A שאני אגיד לו להשען על הלשון של הנעל כל הזמן יפנים את זה מהר בעוד תלמיד B לא ואז אני אצטרך לשנות את זה ל "תדאג שהברך כל הזמן תהיה לחוצה לכיוון קצה המגלש של אותה רגל", לפעמים יהיה גם תלמיד C שגם זה לא יצליח ואני פיזית אעמוד איתו בצד וממש אפסל לו את העמידה ע"י עזרה פיזית, אני מניח שמעבר בין מדריכים חושפת שינוים כאלה באופן מודגש יותר אבל המטרה זהה, כל הזמן להשען על הנעל...
על הצל"ש
יום נפלא.

yo12

New member
לדעתי הסקימולטור מיותר, בעיקר...

לגולשים שכבר התנסו על הדבר האמיתי. כגולש מנוסה שניסה פעם לעלות על המתקן, הוא החזיר אותי לשלב הסנופלאו. התחושה עליו שונה לחלוטין מהתחושה על השלג. ההנאה מהסקי מורכבת מהתנועה האמיתית במרחב, מהנוף, מהאויר והאווירה. כל הגורמים שציינתי אינם קיימים בסקימולטור. במקום לשלם סכומים שערוריתיים בסקימולטור ניתן להאריך בקלות חופשת סקי אמיתית ולשלב בה הדרכה אמיתית על שלג שכמובן מהנה במידה רבה ביותר מאשר על המשטח המלאכותי.

איל שחר

New member
אשמח לפגוש אותך שם,

בעוד כשבוע, כשאלווה את זוגתי. בהנחה שאתה בעמק חפר כמובן. ייתכן שתוכל לזהות אותי, אני מסתתר תחת הכינוי "איל שחר"
גם תמונתי בכרטיס האישי עלולה להסגיר. נראה מה דעתנו. ה י א, ביקורתית, ראה הוזהרת! אני, לא מוצא חן בעיני, מצביע ברגליים וגולש משם.

alonaski

New member
../images/Emo45.gif ברוך הבא בצל פורומנו!

שמחים לארח אותך ושמחים על השתתפותך! אכן, יש כל שנה המון שואלים הרוצים לדעת דרכנו חוות דעת על יעילות הלימוד אצלכם! יגוון מאוד לשמוע גם עמדה של מדריך מהמקום!

ברוכים הנמצאים ../images/Emo13.gif

שמח להיות פה, באתי כדי להישאר ואני מבטיח כי זו איננה הופעה חד פעמית
חורף מהנה לכולנו.

Oferyko

New member
פראיירים לא מתים הם מתחלפים

אני מעולם לא הייתי בסקימולטור, אבל עובדה היא שנפתח מיתקן מתחרה בהרצליה, מה שאומר שכנראה יש שוק לזה, לא? אם כמו שאומרים SKIER ומר JUMPER נכון, אז העסק שלהם היה צריך להיסגר או לפחות לא הייתה דרישה שבעקבותה יפתח מתקן חדש בהרצליה. אני מעלה כאן תהיה ומשתדל לא לתקוף, מאחר שאף פעם לא הייתי במתקן מהסוג הנ"ל (ולמרות זאת אני מצדד בגישתם של JUMPER וSKIER...). אחרי הכל ישנה בעיה ידועה וקיימת של אנשים ששחכו טכניקה מהחופשה הקודמת ו/או של מתחילים שרוצים להוציא את המיטב מחופשה בת שבוע, שהיא בכלל לא זולה עבודה רוב ציבור הגולשים. לפי דעתי פתרון הרבה יותר טוב הוא להוציא כמה כסף שידרש (ועדיין בראיה כללית זה יותר משתלם מ"המכונה הזאת") על יום או יותר של סקי בחרמון. לפי דעתי זה הפתרון האולטימטיבי עבור סוג האנשים הנ"ל. אבל מאחר ואני אף פעם לא הייתי כמו כולם אני קניתי ליפני שנה וחצי זוג רולרבליידס (לא צריך להיות בלש כדי לדעת שזה מה שאני עושה בין חופשה לחופשה), ומאז לא מפסיק לרכב עליהם בלי קשר עד כמה הם מכינים אותי לחופשת סקי.

mefuzar

New member
סקימולטור - המלצה חמה

אני , מניסיוןן אישי ממליץ מאוד אני לקחתי 6 שיעורים לפני הפעם הראשונה ולכן הצטרפתי בקלות לחבריי שהיו עם ניסיון של 4 עונות. הסקימולטור נותן הדרכה ראשונית שהנה חשובה מאוד בעיברית, מתקנים אותך במקום ולכן הבסיס לסקי מצוין. הנפילות הראשונות הם לא בקור על שלג שלא מבינים מה קורה עם רגליים ארוכות מפתח כושר ספציפי לסקי אני ממליץ לכולם בחום (למות הקור)

למעלה