אז נכון שאני בת אבל....

• פותח הנושא dida
  • פורסם בתאריך

dida

New member
אז נכון שאני בת אבל....

אני צריכה את העזרה שלכם! יש לי ידיד טוב (בן 16) שגיליתי שהוא התחיל לפתח רגשות לבנים. אבל חוץ מזה הוא פיתח רגשות קצת פחותים אלי. הוא לא יצא מהארון וגם אין לו מושג שאני יודעת את זה אבל בינתיים הוא מאוד מבולבל וכל הרעיון הזה של להיות הומו די מפחיד אותו. אני רוצה לדבר איתו כדי לעזור לו,שהוא יגיע להחלטה שהכי נכונה בשבילו ואם הוא יגיע להחלטה שהוא הומו אז אני יעזור לו ויהיה אתו(ממש אין לי בעיה עם הומוהים..). שאלה- אם יש לו רגשות גם לבת אז מה זה אומר עליו? שהוא דו מיני? מושפע מהחברה? או כל דבר אחר... עוד שאלה-אני יודעת שאם הוא יצא מהארון יהיו לו די בעיות בשכבה ותגובות לא נחמדות אז אני רוצה שתספרו לי את הסיפור שלכם כשיאצאתם מהארון על התגובות של החברה ובמיוחד מה התגובה של השכבה במקרה וזה היה בזמן הבית ספר. ועוד אחת-איך אפשר לדבר איתו?

merman

New member
הו... הרבה שאלות, טוב נתחיל...

אם יש לו רגשות לבת, מה זה אומר עליו? כמו שאת אמרת זה יכול להיות כל מיני דברים. דבר ראשון, יכול להיות שהוא דו מיני. מיניות זה לא דבר של שחור ולבן, ויכול להיות שבחור יהיה הומו ויאהב כמה בנות (ויכול להיות שהוא גם יתבלבל בין אהבה שהיא רגש של קרבה וחיבה, לבין תשוקה מינית, שיכול להיות שאין לו כלפייך). גם יכול להיות שהוא דו מיני, ויכול להיות שהמיניות שלו עדיין בשלב נזיל. מה כדאי לך לעשות? זה הכל תלוי במידת הקירבה שלכם. אם אתם מאוד קרובים את יכולה לדבר איתו באופן ישיר וגלוי. קחי בחשבון שאם הוא כל כך בארון ומפוחד מזה, יכול להיות שהוא יכחיש וישקר, אבל בכל מקרה הוא יקשיב באוזניים פקוחות לכל מה שתגידי. יכול להיות שהוא גם יעלב ויכעס אם תעלי את הנושא באופן גלוי. בכל מקרה, אם הוא במצב של הכחשה ופחד, את צריכה להיות מאוד עדינה. (דרך אגב, אם הוא כל כך חשאי, אז איך גילית את זה?). בכל מקרה, כל מה שתגדי, תגידי באהדה, אל תכריחי אותו להודות בשום דבר, תגידי שמבחינתך זה בסדר ונהדר ושאין לזה שום קשר למידת האהבה והערכה שלך כלפי אנשים. אולי אפילו תגידי את זה באופן כללי, על אנשים אחרים שאתם מכירים, ולא עליו. אין ספק שהוא יבין את ההשלכות של זה עליו. האם כדאי לו לצאת בבית ספר? לדעתי לא כדאי לו. בית ספר זה מקום קטן ויש יאמרו מלחיץ. אין לו סיבה לצאת שם לפני שהוא סגור על עצמו ויכול להתמודד עם ההשלכות של זה. קודם שיצא כלפי עצמו, כלפי החברים הקרובים שלו, כלפי הומואים אחרים, כלפי המשפחה, ורק אז שיתחיל לחשוב על יציאה פומבית. אין שום סיבה למהר ולרוץ. איך אפשר לדבר איתו? כמו שאמרתי, הערות חיוביות על אנשים אחרים. מכתב. שיחה עדינה. אני בעד להתחיל בהערות חיוביות על אנשים אחרים (אנשים שאתם מכירים, אמנים (עברי לידר למשל, קורין אלעל), שחקנים, המקרה של שני הנערים בירושלים וכו´) קפיש?

adiko

New member
אם תרצי עוד חוות דעת אני באייסיקיו

135313046 אשמח לעזור

Happy Phantom

New member
ותשתדלי לא להבהיל אותו...

כי אם הוא עדיין לא שלם עם היותו הומו, ואת תרמזי לו משהו על כך, זה יכול להכניס אותו לדיכאון ולמצב לא נעים. זה לא הכי נעים כשמוציאים מישהו מהארון, ואת ההתחלה לפחות הוא צריך לעשות לבד. אני, למשל, רק לפני שנה, בהיותי בן 18, השלמתי עם עצם היותי הומו, ואם תשאלי אותי עכשיו, זה הדבר הכי טוב שקרה לי בחיים (להיות הומו). בכל מקרה, הוא יצטרך לעבור את השלבים הבאים בעצמו:
יציאה אל עצמו, הכרה באישיותו ובצרכיו ההומוסקסואליים.
יציאה אל הומוסקסואלים אחרים ו\או חברים וחברות קרובים, ומתן ביטוי לצרכיו המיניים.
יציאה אל אנשים אחרים ומשפחה, הכרזה על זהותו המינית לפני כולם - וזה השלב המכריע ביותר. כמובן, שיש עוד שלבי ביניים, אבל אלו השלבים העיקריים. ויכול להיות שהוא יחסיר או יוסיף שלבים, זה תלוי באישיותו.

white star

New member
לדעתי

תנסי לגשש איתו ולשמור על גישה חיובית אבל את צריכה לעשות את זה בעדינות כי את לא יודעת מה הוא מרגיש לבי העניין.אני מכיר אחד שרק התחיל לקבל את הקטע של הוא הומו אחרי שהתחלתי לראות איתו את הכי גאים שיש והוא הבין שלהיות הומו זה לא להסתובב עם קרניים. בהצלחה!!! אם את רוצה לשאול אותי איזהשהי שאלה תרגישי חופשי שלך

RedRose

New member
ברוכה הבאה../images/Emo70.gif

אז.. זה שהוא נמשך לבנות לא אומר שום דבר, חוץ מזה שהוא נמשך גם לבנות. יכול להיות שהוא דו מיני, יכול להיות שהוא גם משתמש בזה כתירוץ שלא להימשך לבנים.. (קצת לא מובן. אני אנסה להסביר.. אני למשל הייתי בטוח שאני דו מיני, והייתי מתאהב בבנות, כאילו, מכריח את עצמי להתאהב.. אז הבנתי שזה די מטופש מה שאני עושה..) בקשר לשכבה.. אני לא יודע. הוא לא חייב הסברים ותשובות לאף אחד, אבל מצד שני אם למשל יש לו אופיי אוחצ´י, אז אין סיבה שהוא יסתיר את זה. שיתנהג טבעי. חוץ מזה, הסביבה הבית ספרית, ובמיוחד זו שבתיכונים, מאוד לחוצה ומאוד אופנתית.. כאילו, אצלנו למשל, אם אין לך רכב, ריינג´ר, אופנוע או כל דבר דומה אז אתה "לא שווה".. כאילו, לא בקטע של לא מדברים איתך, אלא בקטע של אי נעימות. אבל זה בעצם תלוי בסביבה יותר מבאנשים. בסביבה של עניים אין את כל הקטע הזה.. ומה זאת אומרת איך אפשר לדבר איתו.. פשוט לדבר איתו. זה לא שהוא מצורע.

SBK

New member
לא ללחוץ

לחשוב כל הזמן שמהארון יוצאים לא מוצאים..... משום מה נראה לי שאת נלהבת מידי ומנסה לתכנן לחברך את כל המהלכים מהיום ועד אחר כך. תני לו להבין את מצבו אם את באמת האדם שאליו ירצה להפתח זה יבוא מיוזמתו הוא גם יסביר לך מה תפקידך בתהליך. אל תראי (בינתיים) בהסתגרותו סימן לחוסר אמון כלפיך. יוסי

למעלה