אז מתי רואים תוצאות?

tea spoon

New member
אז מתי רואים תוצאות?

אחרי בערך חודש וחצי של אימונים, נשקלתי והשוויתי מדדים (מתחילת התקופה) - התעצבתי מאוד. לא במובן הגופני, אלא הרגשי; לא היה כל שינוי באחוזי שומן או מסת שריר. :(
קצת רקע - גובהי 1.77 ואני שוקלת 53 (בערך, יש תנודות של כק"ג בתלות במשקל בו אני נשקלת). אחוז השומן שלי הוא 22.5.
אני מקפידה בקנאות על שלושה אימונים בשבוע (לפחות, לפעמים אפילו ארבעה) והם מורכבים מתרגילי כוח, ובד"כ איזשהו שיעור יחסית "קליל" (יוגה, פילאטיס) ופעם בשבוע אירובי כבד (שעה וחצי). בחודש האחרון אני גם רצה בממוצע פעמיים בשבוע כ-5 ק"מ בין ימי האימונים בחדר הכושר.
על תזונה הייתי אומרת שאני מקפידה בערך, אני לא טורפת שטויות, אבל בהחלט יותר ממה שנראה. אני הרבה יותר מודעת עכשיו ומנסה להימנע מסוכרים, אבל לא מגבילה את עצמי לחלוטין. אני אמורה להיפגש עם תזונאית מתישהו בקרוב ולקבל מושג טוב יותר על מה לאכול ומתי (כרגע אני אוכלת תמיד בסוף אימון), אבל עדיין די מבואסת וחסרת סבלנות כרגע..

האם זה "הגיוני", להשקיע כמעט חודשיים ולא להבחין בתוצאות עפ"י המדדים הללו? אני בהחלט מרגישה שהסיבולת שלי עלתה, ופה ושם יש איזה רמז לשריר שנדמה לי שלא היה לפני כן, אבל בסה"כ אני די מאוכזבת. יכול להיות שקצת חייתי בסרט וציפיתי לשינויים דראסטיים הרבה יותר מהירים, פשוט כי אני קצת רגילה לסטות מהנורמה בכל מה שקשור לעניינים גופניים, אני אשמח לשמוע מה דעתכם ומהי התקדמות הגיונית. האם מדובר במשהו שהוא פחות הדרגתי ויותר טרנזיאנטי? כלומר, "פתאום" קפיצה משמעותית למרות שנראה היה שאין התקדמות אחרי תקופה כלשהי?

וגם, אם אנחנו כבר בנושא, כרגע אני די מתלהבת ממבנה הגוף שמוצג בוידאו המצורף. הקוביות בבטן מעט מוגזמות והבחורה טיפה רזה מדי לעומת מה שאני רוצה, אבל בגדול (ואם נתעלם מהסיליקון) אני מכוונת למראה מאוד דומה. בכל מקרה, נורא כיף לראות בחורה רזה וחזקה! :) מהניסיון והידע שלכם - על כמה אחוזי שומן בערך מדובר? והאם כדי להיראות ככה צריכים להקדיש את כל זמן הערות לעיסוק בספורט ובהקפדה מטורפת על תזונה?
http://www.youtube.com/watch?v=xwX9cdTy-lA

המון תודה וסוף שבוע נהדר!
:)

נ.ב
מה בדיוק עושה המכשיר שתלוי לה על המכנסיים?

tea spoon

New member
לגבי ה-נ.ב,

הצלחתי לגלות בעצמי, טיימר אינטרוולים!
מנסיון מי שמשתמש - יש יתרון מובהק למכשיר כזה על פני אפליקציות לסמארטפון?

MidNight Flame

New member
רזה מידי עם סיליקון וג'ים בוס על המכנסיים

זה סטופר / קאונטר מאוד נוח לאימונים.
המפתח נמצא בתזונה שלך...
האימון גם הוא חשוב מאוד אבל לא נשמע ששם הבעיה.
חודש וחצי זה זמן יותר מסביר כדי לראות תנועה באחוז השומן.
יש שינוי ויזואלי?

tea spoon

New member
שינוי ויזואלי -

נראה לי שקצת יותר מוצקות כללית, אבל קשה לי לומר באמת, אני לא ממש טובה באמידת שינויים גופניים.. העניין הוא שזה לא שהייתי במצב חיצוני שדורש להתחיל להתאמן, ולא הגעתי לחדר הכושר בשביל לשנות את איך שאני נראית (זה היה יותר עניין של "נפש" ואורח חיים בריא יותר), אבל אחרי שאני ב"סצנה" קצת, פתאום אני כן רוצה לשנות קצת.
אז כמה אחוזי שומן אתה חושב שיש לבחורה הרזה מדי עם הסיליקון? :) וגם, כמה אמינים המשקלים שמודדים התנגדות וככה מחשבים את אחוזי השומן? וגם - למה צריכים להכניס פרמטרים כמו מבנה גוף, או אפילו זכר/נקבה? המדידה של אחוז השומן לא מתבצעת פשוט ע"י חישוב ההתנגדות, וזה אמור להיות מספיק? פשוט תחת הגדרות שונות (מבנה גוף סטנדרטי/אתלטי) יוצא שיש לי הפרש של 5 אחוזי שומן. :/

R-o-i

New member
תנסי למדוד תמיד באותו זמן, ועדיף לא לשתות

בערך כחצי שעה אם את מודדת עם המכשירים האלה.
מסמנים זכר או נקבה, בגלל מבנה.תרכובת גוף (חזה לדוגמא), הייתי ממליץ לך לחפש מדידה עם קליפר, או אם את ממש בעניין, לסוע לונגייט למדוד שם במתקן שלהם שנחשב להכי מדויק (שקילה במים). בגדול בין כל המכשירים יש סטייה, וגם עם קליפר בין אדם לאדם (שמודד) תהיה סטייה.
לגבי מתי רואים שינוי
התשובה לשאלה שלך נמצאת כאן "על תזונה הייתי אומרת שאני מקפידה בערך,"

אין בערך.

tea spoon

New member
נשמע הגיוני.

האמת שבשבוע שעבר מאז שאלתי, הבנתי שכדי להתקדם אני פשוט צריכה להיות ממושמעת-תזונתית הרבה יותר ממה שאני עכשיו - וזה צריך להתחיל בלחוקק חוקים, משהו שקצת קשה לי איתו רעיונית, אבל אני מניחה שברגע שאתחיל לראות תוצאות, יהיה הרבה יותר קל להתמיד.

תודה על התגובה! :)

למעלה