אז מסתבר שיש לזה שם.

Aglaea

New member
אז מסתבר שיש לזה שם.

במקרה הגעתי לפה, וכנראה שגליתי מה הבעיה שלי. מאז ומתמיד היה לי קשה בסיטואציות חברתיות, הייתי יושבת בצד ושותקת, בלתי נראית. ברקע. חוששת להביע את דעתי. תמיד קינאתי באנשים שמסוגלים להתחבר בקלות לאנשים אחרים. לי זה אפשרי רק בכתב. במציאות אני נאלמת דום, או עונה תשובות יבשות וקצרות לאנשים, כי פשוט אין לי מה להגיד. כל פעם שאני צריכה להגיד משהו\ לעשות משהו מול קהל\קבוצה של אנשים, אני מתחילה לרעוד מפחד. להזיע. הדפיקות לב שלי בשמיים ואני מרגישה אותן בכל הגוף. כמו אינסטינקט נושן שזועק לי לקום ולברוח. כל היום רצות לי מחשבות של לו הייתי יכולה לחזור אחורה בזמן ולשנות את מסלול החיים שלי, או בכלל- לפנטז על היותי אדם אחר לחלוטין. פרפקציוניזם משווע, שגורם לי לשנוא כל חלק קטן בי, כיון שהוא לא עומד בציפיות שלי מעצמי. ביקורתיות עצמית נוראית. השוואות אובססיביות לאחרים, וכמה הם מצליחים לעומתי. מחסור נוראי בכישורים חברתיים. לפני חודש-חודשיים ניתקתי את עצמי מההרגל של לצאת כל סופ"ש לבר, כי פשוט לא יכולתי לשאת יותר את הסיטואציה בה אני בלתי נראית, אבל לא מסוגלת לעשות דבר כדי לצאת מזה. לבסוף הגעתי למסקנה שהלבד רק עוד יותר מוציא אותי מדעתי, אז חזרתי "לצאת", רק שעכשיו, מוצאת את עצמי בורחת עוד יותר, בעזרת אלכוהול וסמים. פשוט תחושה כללית שיש איזה ענן אפור שעוקב אחרי, וממטיר עלי את גשמיו. לא יודעת איך לצאת מזה. אני מרחמת על אמא שלי שצריכה לספוג את זה, תמיד שאני בבית אני עצבנית וכעוסה, ומוציאה עליה את מרבית העצבים. העצבים של למה אני לא עושה עם עצמי משהו ולמה אני לא חיה את החיים, למה אני תקועה. למה אני תקועה. ויותר חשוב, איך אני משתחררת?

Lichy87

New member
עצב מהול בשמחה

כל מילה בהודעה שלך מאפיינת חרדה חברתית בצורה מדויקת. דפיקות הלב, רעד, הזעה, ביקורת עצמית גבוהה, השוואות לאחרים, בריחה לסמים ואלכוהול כדי להקל על הקושי. הכל הכל מאפיין חרדה חברתית. נשמע שהגעת לייאוש ומבוי סתום לגבי המשך החיים שלך. אבל הנה הצלחת למצוא שם לדבר הלא ברור הזה והצלחת למצוא מקום מלא באנשים כמוך. אז, תרשי לי לבשר לך, שאת בתחילת התהליך להתגברות על חרדה חברתית. כי גילוי השם של הבעיה זה השלב הראשון (גם אני וכל אחד אחר פה בפורום עברנו את השלב הזה), עכשיו זה תלוי בך אם את רוצה להמשיך עם התהליך הזה הלאה ולהילחם בחרדה הזו. כי אני אומרת לך כבר עכשיו, זה אפשרי להתגבר (במיוחד שאת מאוד צעירה) אבל זה גם מאוד קשה. אני ממליצה לך להישאר כאן כדי לקבל תמיכה, אבל יותר חשוב לפנות לטיפול. את נשמעת כמו מישהי שסובלת ומגיעה לתחושה של חוסר אונים. אז שתדעי שקיימים טיפולים יעילים ומאוד ממוקדים בחרדה חברתית. ושווה לקבל את העזרה המתאימה. תחשבי על זה. יש קצת מידע בקישורים של הפורום. ואת מוזמנת לחזור לכאן כדי לשתף ולהתייעץ.

Aglaea

New member
האמת?

אחרי שכתבתי את ההודעה הזאת שוטטתי ברחבי האינטרנט למצוא מידע על זה, ונדהמתי כל פעם מחדש עד כמה הדברים שרשומים שם מאפיינים אותי. למרות כל הקושי, אני בת 22, אחרי צבא ועובדת בעבודה רצינית עם הכנסה לא רעה בכלל ואף לומדת במקביל. עם השנים למדתי להדחיק את זה בסיטואציות לא קשות במיוחד, או פשוט סבלתי עד שהתרגלתי (כמו לדוגמה ההתחלה במקום עבודה חדש וזר). תמיד חשבתי שאני סתם מוזרה\ חסרת כישורים חברתיים עם בטחון עצמי נמוך. והאמת? שכבר עכשיו, רק מעצם הידיעה שזה משהו שקיים ואני לא היחידה בזה, גורם לי איכשהו להרגיש יותר טוב. ונראה לי שאני בהחלט אשאר כאן, ואברר אופציות לגבי טיפול.. תודה על ההודעה

MyTaoWay

New member
שנה חדשה,שנה של שינויים חיוביים ../images/Emo13.gifה

היי האם פנית לבקש עזרה כלשהי? פסיכולוגית? אימון אישי? האם חשבת פעם לבקש עזרה כזאת?? זאת לא בושה לבקש עזרה!! את כתבת ''מאז ומתמיד היה לי קשה בסיטואציות חברתיות, הייתי יושבת בצד ושותקת, בלתי נראית. ברקע. חוששת להביע את דעתי. תמיד קינאתי באנשים שמסוגלים להתחבר בקלות לאנשים אחרים. לי זה אפשרי רק בכתב.'' לפי הכתוב זה נשמע לי כמו ביטחון עצמי נמוך?? אפשר לשנות את זה! אז חזרתי "לצאת", רק שעכשיו, מוצאת את עצמי בורחת עוד יותר, בעזרת אלכוהול וסמים. את בחורה צעירה, תחשבי על הטווח הארוך =הסמים יהרסו לך את החיים!! וגם האלכוהול !!

Aglaea

New member
היי

הרבה פעמים חשבתי על "אולי משהו פשוט לא בסדר אצלי ואני אלך לטיפול", אבל הביקורת העצמית שלי לא נתנה לי. זה כאילו להודות שמשהו לא בסדר איתי, אני פגומה. אבל עכשיו, כשאני רואה שאני לא לבד, יש בזה משהו מנחם ואני מאמינה שכן אפנה לטיפול.. ונכון, אבל אני לא נוטה לחשוב הרבה על הטווח הארוך, אלא על איך לשרוד את העכשיו. אני מודעת לזה שבנקודה מסוימת אני ארגע עם זה. תודה על הדאגה

אין לי תשובות בשבילך

יכול להציע רק
וירטואלי חם והזדהות גורפת עם הרוב המוחלט של התסמינים והסיטואציות שהעלית בכתב : החל מהדימיון על להיות אדם אחר דרך הבריחה לאלכוהול ועד היחסים העכורים עם ההורים שמשמשים לעיתים כסוג של שק חבטות על לא עוול בכפם. בגלל שהגאווה הפתטית והמטופשת שלי לא מאפשרת לתור אחרי עזרה מקצועית החלטתי לנסות את ההקלטות באנגלית אשר נמצאות בקישורי הפורום. אני סקפטי מטבעי (לפחות השיער עוד צומח ...) אבל לא רואה איך זה יכול להזיק - אולי זה יועיל גם לך

Lichy87

New member
בהצלחה! רק...

להיפטר מהסקפטיות ומהר! לא רק שזה מקריח, זה גם משמר חרדה חברתית. אתה הולך על הקלטות? תעשה את המקסימום שלך איתן מתוך אמונה שהן יכולות לעזור. הן מלמדות אותך מה שמטפל טוב היה מלמד אותך, רק ללא התמיכה שלו. זה טיפול בחרדה חברתית, אז אין מה להיות סקפטי.

Aglaea

New member
תודה ../images/Emo24.gif

מקווה שההקלטות יעזרו לך.. ואם לא- לפחות השיער עוד צומח

למעלה