אז מי שדד קודם?

אז מי שדד קודם?

שגיא גרין, ב"הארץ", מחזיר את הסלידה המערבית מבזיזת אוצרות בגדאד לפרופורציות ההיסטוריות שנשכחו, ומוסיף כמה מילים, כל-כך נכונות, על פרסומת חדשה בטלויזיה, ועל שיעבוד הרגש האנושי למולך הכסף. כאן

חדף

New member
לא ממש הבנתי מה הוא רוצה

מהומות וביזה ראויות לגינוי. גינו אותן בעיראק, גינו אותן בארגנטינה, ויגנו אותן בכל מקום אחר. יש מספיק ביטויים אחרים לזלזול בעם העיראקי, לא צריך להמציא. בקשר לפרסומת - צודק במאה אחוז.

ביזה ומוסר כפול

אני לא חושב שהוא מעודד ביזה. הוא פשוט מזכיר שמי שהחל בביזת אוצרות המזרח, היה המערב, עוד בעידן האימפריות הגדולות. וגם היום הוא מסרב כמעט בכל המקרים להחזיר מה שנלקח. וזהו אותו מערב שמצקצק בלשונו בזעזוע על הביזה של העיראקים. אז מה שאסור להמונים שנמצאים באקסטזת שחרור מותר למדינה ריבונית, שמתיימרת להיות נאורה?

חדף

New member
זה פשוט נראה לי קצת דמגוגי

אני לא אומר שהוא מעודד ביזה או משהו כזה, ואני לא אומר שהביזה של אימפריות המערב הייתה מוצדקת, אבל לדעתי לטיעון שלו אין שום משמעות מעבר לדמגוגיה. הרי הקולוניאליזם המערבי הביא גם רציחות, סחר עבדים, חורבן אקולוגי, ועוד. אז עכשיו אסור לנו לגנות תופעות כאלה כשאחרים עושים אותם?

Mנטה

New member
אני הבנתי שהוא אומר משהו אחר ../images/Emo3.gif

להערכתי הוא מתייחס לכך שהאמריקאים ראו את הביזה כברבריות, משהו פרימיטיבי שיכול לקרות רק במקומות נחשלים כמו עיראק. בעוד שהוא טוען שכל מדינה שבה השלטון היה מתפרק היתה מגיבה בהתנהגות פרועה ושלוחת רסן. הוא מדבר על ההתנשאות של המערב ולא על עצם הביזה כדבר טוב או רע.

בהבדל קטן אחד

סחר העבדים הוא נחלת העבר, אבל הביזה לא נגמרה. האוצרות הללו יושבים עד היום במוזאונים של ברלין ולונדון. אי נכונתן של מדינות המערב להחזיר את הגניבות למדינות שמהן נלקחו היא בפירוש המשך הביזה. אז זה דבר אחד לגנות דברים ששייכים לעברך ואתה נמנע מהם בהווה, ודבר אחר לגנות דברים שאתה ממשיך לעשות היום (אני כמובן לא מתכוון אליך אישית
)

goldyboy

New member
רעוואלט, שלא יהיו טעויות

סחר העבדים אינו נחלת העבר כלל וכלל. זה נמשך גם היום!, בכל העולם, וגם אצלנו בארץ הקודש.

למעלה