אז מי צם?

בסופו של דבר צמתי ולא בגלל אמונה....

אני אתאיסט לכל דבר. ומסוגל לעשות הכל. גם לא בגלל חוסר יכולת. הבית היה שלי לבד [האשה אצל השווער] והאוכל לעשות בו כטוב בעיניי. אבל הסיבה שצמתי היא בגלל שאני לא מסוגל לרמות כל הזמן את כל האנשים. אני לא מסוגל לרמות גם את האשה וגם את הילדים כל החיים. למה? כי כזה אני. לכן הצום ביום כיפור היה בשבילי מבחן עצמי לראות האם אני יכול לחיות במשפחה חרדית או לא, ואני שמח שעברתי את המבחן בהצלחה. לא התפללתי כלום. אבל לא עשיתי מלאכה וצמתי. מעניין יהיה לראות את התגובות שלכם. אני משער שלא כל כך תבינו אותי.... יאללה עופו לבנות סוכה....

yoni13077

New member
אתה צודק, ז'תומרת אתה אכן לא מובן :)

אם כבר לא לשקר לילדים הם בטח בטוחים שהלכת להתפלל, שאתה אוכל כשר, שאתה לא מחלל שבת וכו' וכו', אני לא מסכים עקרונית עם הטיעון הזה ובפרט עם העובדה שבשם תחושת האמת שלך אתה עושה דברים שאתה לא מאמין בהם גם כשאתה יכול להמנע מכך. אבל גם לשיטתך זה לגמרי לא מובן למה זה נעצר רק בלצום ביום כיפור? ובעצם ממה נפשך אתה מרמה, או שאתה מרמה את עצמך ומקיים מצוות או שאתה מרמה את העולם וחי בדרך שנראית לך עד כמה שניתן.

הסכת ושמע

אני עד היום הייתי בנאדם של שחור לבן. תמיד אחזתי אם יש אמונה אז צריך לקיים את כל השולחן ערוך, ואם לא אז לא צריך לצום כיפור. גם היום אני אוחז כך אלא ש: יש לי אינטרס עליון להתנהג 'באמת' כיהודי, בכדי לא לשקר את המשפחה שלי כל החיים. אי לכך אימצתי לעצמי בשנה זו את הדרך [אני עדיין באמצע גיבוש הדרך] הנוגדת את תפיסתי עד הלום, והיא שלפי הדת [שהמשפחה שלי מאמינה בה] יש משקל אמיתי ל''מסורת'' של העם היהודי ולא רק ל'הלכה' היהודית. ולכן את הדברים המקודשים ביותר לעם שאפילו החילונים ברובם מקיימים אני אשתדל לקיים. כגון ברית מילה חמץ בפסח ויום כיפור. זו תובנה עמוקה. ואבקשכם לחשוב עליה לפני שמגיבים.

yoni13077

New member
זו דעתך, ואני מכבד אותה

אבל זה נטו ענין של תחושה, לא קשור ליושר ואמת רצויה (להבדיל מ'אמת' אבסולוטית, וכדברי הר' דסלר בנושא, אם שמעת עליהם). אנשים אחרים עשויים לחוש אחרת, להרגיש מלאים ערכית גם בלי לעשות את הדברים הללו ומבלי להתייסר במצפון על השקר כי הוא נכפה עליהם. מבחינת בני המשפחה שלך )שהם מן הסתם בראיה קצת פחות בעל'בתית מהחילונים) כל חטא שאתה עושה הוא חמור ביותר והדברים נמדדים לפי דרגות חומרה של דאורייתא/דרבנן/הלכה/מנהג וכדו' ולא לפי מה נכנס לפולקלור או לטאבו של היהודים. בקשר למשפט הסיום שלך - תן קרדיט לחברי הפורום שהם חושבים בד"כ לפני כל תגובה :)

למעלה