אז מי להצביע???

אז מי להצביע???

אני ידע שאני רק בן 15... וזכות בחירה אני מקבל רק בגיל 18, אבל הגיע הזמן להתחיל להחליט בעד מי להצביע... פה אני יציג את היתרונות והחסרונות בכל המפלגות שמועמדות לקבל את כולי. העבודה היתרונות- מצע טוב מאוד שמציע בעעצם תוכנית לישראל יותר טובה. חסרונות- ג'ובניקים, לא מספיק עמיצים כדי לצאת נגד ממשלת הליכוד ולהפיל אותה, מוותרים בקלות רבה. שינוי יתרונות- מצע מאוד טוב במגוון רחב ביותר של נושאים. חסרונות- קפיטליסטים, נתנו לשחיתויות של הליוד להגיע אליהם. יח"ד יתרונות- מצע מגוון ורחב, מנהיג כריזמטי (ביילין), נחישות וכוח להמשיך ולגדול. חסרונות- יח"ד מוכנים לוותר על זכות השיבות כדי לבנות בישראל יחס לעמה כמו שכל המדינות נותנות לעמן (כלומר גם אם אתה בן עם, אם לא נולדת בארץ אתה חייב לחיות מספר שנים בארץ כדי לקבל אזרחתות).... אך לדעתי אלינו לשממור על הייחודיות שלנו ולחזק את חוק השבות ובכך לשמש דוגמה למדינות אחרות איך צריך לתת כבוד לעמ שלהם. מוכנים לעשות שינויים בדגל, בסמל, ובהמנון... לדעתי אלינו לתת למיעוטים שוויון זכויות מלא, אך במסגרת מדינה יהודית דמוקרטית כלומר לא לשנות דגל, סמל והמנון. ישראל אחרת יתרונות- מצע חזק וטוב שבעצם יכול להפסיק את השחיתויות בישראל. חסרונות- אין כוח מספיק גדול כדי להגיע לכנסת. אין מפלגה שמתאימה לי 100%... ומצד שני, גם לא להצביע אני לא יכול... כי אם אני יכול לתרום לשמאל אז אלי לעשות כך. מפלגה משלי אני לא ייקים... כי אני לא רוצה להיות פוליטיקאי. אז מה לעשות???

לדעתי

יש בלגן לא מעט במה שכתבת, וגם פסחת על מספר מפלגות

תגובה

בלאגן יש... כי במפלגות יש בלאגן. רשמתי את המועמדות שלי... שאר המפלגות לא מתאימות. חד"ש - אין סיכוי, עם אחד - הפכו את ההסתדרות ממגן העובדים והצדק למגן של פרץ והמאפיה שלו. מפלגות הימין... אין סיכוי!... החרדים... ימין וגנבים, אין סיכוי!.... אם יש עוד מפלגות שמאל ששכחתי תגיד לי...

יכול להיות שהוא השתנה... מדינית

כבר אמרו לי שהוא נהיה שמאל מדיני... אבל אני עוד רוצה לבדוק את זה. אך כלכלית הוא עדין ימין.

gershon17

New member
ההסתדרות? מגן העובדים והצדק???

מתי זה היה בדיוק? אולי ב-1423, לשעה ורבע.

אני לא פשיסט לבחור בהם...

אני שמאלן, פשיסטים זה ימין. והם קיימים בכלל? שמעתי שהם התפרקו או משהו...

eviv

New member
יד הבדל במצעים

די גדול במפלגות שהבאת. אני ממליץ שץחשוב במה אתה מאמין באופן חד ולאחר מכן תראה איזה מפלגה הכי תקרב את הדברים הרצויים לכדי שיהיו דברים מצויים.

gershon17

New member
אני בעד לא להצביע

כי ממילא לא תוכל להצביע בבחירות הקרובות. שלוש שנים זה המון זמן, עד אז מי יודע מה תחשוב?

בינתיים היחידי הפרגמטי האמיתי

וגם אחד שדואג שישראל לא תהפוך לאפיזודה חולפת הוא ליברמן. למרות כל ההשמצות השקריות והסטיגמות עליו, הוא לא ימני ולא גזען, כאשר יש בתוך מדינה מיעוט בעל תודעה לאומית עמוקה שישווה את מספריו אליך תוך מספר שנים חתירה להפרדה דמוגרפית כמה שיותר מלאה היא הפתרון היחידי.

eviv

New member
כאשר אתה שואף

להגלות אזרחים מהמדינה שלך בגלל שלא נולדו לאותו גזע אתני כמוך זה די מגדיר באופן יפה את המושג "ימני וגזען". אתה לא חושב כך?

לא גזע, לא אתני ולא בטיח

ערביי ישראל הם פלשתינים, הם לאום, הם בעלי תודעה לאומית, הם בעלי שאיפה לאומית זהה לפלשתיני משכם, הם מתרבים פי כמה ממנה הם עוד יגיעו לרוב בכנסת = הם איום! מדינה פלשתינית לצד מדינה יהודית.

למעלה