אז מי יהיה בביג'ין?

PRINCER

New member
אז מי יהיה בביג'ין?

אני רוצה לפתוח דיון רציני לגבי הסיכויים של הספורטאים שלנו לבייג'ין. ראשית לדעתי הקריטריונים מאוד קשוחים, אולי קשוחים מדי. אני מבין שהועד האולימפי הישראלי לא רוצה פדיחות אבל בכל זאת יש ספורטאים שעובדים שנים רבות ואם מגיע אז מגיע.... מצד שני אולי יושקע יותר בכל אחד מהספורטאים שבכל זאת יצליחו להעפיל למשחקים האולימפיים. אני רק מקווה שבועד האולימפי יודעים שפחות ספורטאים= פחות עסקנים ושלא נקבל משלחת עם אותה כמות של ספורטאים ורק שני שליש ספורטאים(אם לא פחות). אלה שזוכרים אותי מהתקופה שהייתי כותב די הרבה בפורום, אולי זוכרים שאני אוהב הערכות וציפיות ושאני אופטימי מטבעי, לכן התחזית הבאה היא אולי מעט אופטימית, אך לדעתי היא ריאלית. פירוט לפי ענפים: אגרוף, בדמינטון, הרמת משקולות, חתירה, טרמפולינה,קשתות, אופניים : 0 ספורטאים אתלטיקה: לא צריך להיות מבין גדול... אני צופה שיהיו לנו 4 ספורטאים בבייג'ין: אלכס אברבוך, ניקי פאלי, היילה סטאין די בטוחים לדעתי.אחד\ת מבין נילי אברמסקי, איתי מגידי ואסף בימרו יהיה הרביעי. מי יודע אולי אני אופתע ויהיו שישה. אני הולך על 4. ג'ודו: הג'ודו הוא הספורט האולימפי האהוב עלי ואני מאמין בנבחרת שלנו. אני צופה שיהיו לנו לפחות 4 גו'ודוקא וההימור שלי הוא 5. אריק זאבי, יואל רזבוזוב(אולי יוני וולף יפתיע אבל אני מאמין שבייג'ין זה עוד יואל... יוני זה העתיד), גל יקותיאל ואליס שלזינגר נראים לי פייבוריטים גדולים(לאליס יהיה אולי קצת קשה כי אצלה הקריטריון הבינ"ל יותר קשה מאצל הבנים). ההשתתפות של קורדון תלויה בחזרתו מפציעה ובקצת מזל שלדעתי חסר לו במשך הקריירה. יש לשים עין גם על מיכל פיינבלט ועל שחר לוי וטניה סימנטוב. שחר וטניה צעירות ולכן יהיה להן עדיין קשה להגיע להישגים כה גדולים באליפויות הרציניות של הבוגרות. לגבי פיינבלט- אם באתונה היא הצליחה אז אין סיבה שלא תצליח הפעם. אה לא!! בעצם האיגוד יבש אותה שנה שלמה בגלל קרבות אגו... מיכל תלויה בהסתגלות למשקל החדש(57 עברה מ52) ולחזרה שלה לכושר תחרותי. פוטנציאל יש לה בכמויות. אפשר להזכיר גם את אלון ששון המוכשר אבל זה כבר לרצות יותר מדי. בקיצור 4-6 ספורטאים!!! הימור שלי 5. האבקות: בניגוד למשלחות הגדולות יחסית ששלחנו לאולימפיאדות הקודמות, הפעם יש אולי מועמד רציני אחד בלבד.איוון אלכסנדרוב. הבחור היה אלוף העולם בגילאים צעירים ואולי הוא יצליח להגיע לבייג'ין. חוץ ממנו אני לא כל כך יודע מה המצב בענף ולא רוצה לדבר סתם. הימור: 1 וגם זה בקושי. התעמלות אומנותית: אני מאמין שאירה ריסנזון תהיה שם. הבנתי שלנבחרת הקבוצתית יש הרבה פוטנציאל וגם סיכוי. אני הולך על בטוח: ספורטאית אחת. התעמלות קרקע: פאבל גופמן או אדי שטילוב יהיו שם. מזמן לא שמעתי על פאבל. אני מקווה שהוא עדיין מצליח כמו בעבר. אם לא אז שטילוב יצטרך להתעלות גם במכשירים החלשים שלו. ספורטאי אחד. טקוואנדו: הקריטריונים מאוד קשים. גם הישראלי וגם הבינלאומי. למרות זאת, יש לנו סגן אלוף אירופה ומקום שלישי לשעבר בעולם. תום חובב יהיה שם אני חושב. לגבי גולדשמיט אני לא כלכך בטוח. הוא לא בלט מאז המדליה, וגם אותה הוא השיג בגלל שברבע גמר לא עלה מולו איראני. אני מקווה שהוא יהיה שם אבל אני חושב שלתום חובב הסיכויים יותר גבוהים. יש עוד לוחמים מוכשרים בארץ: יחיעם שרעבי, מאיה ערוסי,נועה שמידע(הייתה מאוד מוכשרת וכמעט הייתה באתונה.. לא יודע אם היא עדיין פעילה) גבריאל דולמון ועוד. אני מקווה שמכל הרשימה שנתתי יצאו שני לוחמים לבייג'ין. טנ"ש: הסיכוי היחיד הוא עדיין של מרינה קרבצ'נקו. האמת שקשה לי להאמין שהיא תצליח, אבל מי האמין לפני אתונה? בכל מקרה כרגע ההימור הוא אפס. טניס: שחר פאר צפויה לעלות ולגדול. אני חושב שבביג'ין היא תהיה ואולי אפילו לא סתם תהיה... גם אנדי ויוני יהיו שם והפעם יתנו את כל מה שיש להם בשביל המדליה שפוספסה באתונה. 3 ספורטאים. טריאתלון: דן אלתרמן הוא בעל הסיכוי הגדול ביותר. לאחיו רן יהיה מאוד קשה. ספורטאי אחד. כדורעף חופים: הוקם זוג ישראלי לנשים לאחר אתונה. אין לי מושג מה איתו... למישהו יש? הימור 0 סייף: תומר אור יהיה שם סוף סוף. ותקשיבו לזה: יש לדלילה חתואל סיכוי. עברתי על הדירוג העולמי, ואם היא תשיג את הקריטריון הישראלי באליפות עולם\אירופה, היא תוכל מאוד לעשות גם את הבינ"ל- או לפי דירוג או לפי תחרות הכנה. למרות זאת אני אמרתי שאני הולך על בטוח, אז ספורטאי אחד. קיאקים: לופן ו'לגנוב בזוגי, רועי ילין באישי וגם לריסה פסחוביץ' או עדי גפני. 4 ספורטאים אני חושב. יש מצב גם לזוגית של נשים ואז 5. אבל לא נהיה חזירים. 4 קליעה: גיא סטריק וכל מילה נוספת מיותרת. 1 רכיבה על סוסים: לא מבין בזה ולא מכיר. רק יודע שלאתונה לא נשלח עודד שמעוני למרות שהשיג קריטריון בינ"ל. אולי גם הפעם. חוץ ממנו דיברו פעם גם על בחור בשם אלעד יניב. אולי אחד מהם יעשה הסטוריה ויהיה הרוכב הישראלי הראשון? האמת שלי קשה להאמין. 0. שחייה: פה זה די גמיש. אני גוסטמלסקי תהיה שם וגם שי לבנת. נמרוד שפירא בר-אור נשמע בטוח בעצמו אז אני אתן לו קרדיט( מה גם שהועד האולימפי הבטיח לשלוח 3 צעירים). חוץ מהם? מיקי מלול וגיא ברנע עשויים לעשות את זה ויואב גת שתלוי במצברוח שלו. ההימור שלי הוא 3. שחייה אמנותית: הדואט הישראלי יהיה בבייג'ין. אנסטסיה גלושקוב וויקה ירמולינסקיה. 2 ספורטאיות שייט: פרידמן או שייט אחר יהיו שם וגם יתנו פייט על המדליות( מי שזה לא יהיה- אם הוא יגיע והוא ישראלי, אז הוא מועמד). יחד איתם תיסע קורזיץ שצריכה יציבות כי הגלשן בנוי בשבילה. ב470 גל וקליגר יסעו לאולימפיאדה. לצערי כרגע אין צוות בנות בעל סיכוי גבוה. זה יכול להשתנות אבל כרגע אני מהמר על 4 ספורטאים. משחקי כדור: לא רוצה להמר... רק להחזיק אצבעות בעיקר לאולימפית בכדורגל(בעלת הסיכוי הגבוה ביותר). הסיכום שלי: 33 ספורטאים. בלי לדבר על נבחרות כדור. אם זה אכן יקרה, אז הקשחת הקריטריונים תצליח. אם מספר הישראלים יהיה קרוב יותר ל20 אז חבל שהקשיחו...אם המספר יהיה גדול יותר מ33 אז כל הכבוד לספורטאים שלנו ורק שיצליחו גם בביג'ין. אז התקווה שווה כרגע חמש טבעות... בעוד קצת יותר משנה וחצי התקווה תהיה שווה זהב ועוד.... קדימה ובהצלחה! מחכה לתגובותיכם

gmatzkin

New member
אתה יכול להוסיף

אני קשת ורואים שאתה לא בקי בענף. יש את ירון קולסניק, שאמנם לא בכושר אבל היה אמור להשתתף באולימפיאדת סידני ורק בגלל מאבקים פוליטיים לא שלחו אותו. תלוי גם ביכולת של האיגוד לשלוח לתחרויות את הספורטאים להשיג את הקריטריון. לורה מאלובניוק היא התקווה הגדולה של הענף. היא בכושר טוב, עם יכולות והתמדה לדעתי אם היא תסע לתחרויות הקריטריון היא תקבל אותו. הבעיה נעוצה בכך שאולי לא יהיה לה איך להגיע לתחרויות האלה ושוב פה העיניין שבגללו ירון נפל וזה רק מראה כמה המדינה שלנו מטומטמת. חוץ מזה יש גם את הכשרונות הצעירים (שאני ביניהם סליחה על הצניעות :p ) שאולי לא יהיו מוכנים לאולימפיאדה הזאת אבל יש סבירות טובה שניהיה (אנחנו בערך 4) מוכנים ללונדון. אפשר לבנות על ספורטאי אחד או שניים מהענף.

gever570

New member
נועה שמידע הפסיקה להתאמן באפן עקבי

כבר זמן רב הא גם לא הייתה קרובה לאולימפידאת אתונה... ההישגים הגדוים שלה באמת היו בנוער אך לצערי ססוגרים די חושך תוריד אותה מהרשימה ותוסיף את אניה ומיכל... תאמת אני גם לא פוסל לגמרי את ארז אהרני אבל הסיכויים שלו נמוכים....

gever570

New member
ססוגרים=בבוגרים****

רוצה להוסיף על אניה ומיכל... אניה היא ספורטאית מצויינת ושמורת על יציבות יחסית מקום 5 באירופה יש לה סיכוי בקיצור... מיכל משתפרת מאוד מתחרות לתחרות 3 תחרויות אחרונות זהב כולן דרג א' עוד תשמעו ממנה..

PRINCER

New member
נועה שמידע כן הייתה קרובה לאתונה

היא הפסידה בקרב על העליה לדעתי... אני מקווה שאניה (ריבקין?) ומיכל (טרבלוס?) יגיעו לבייג'ין אבל הקריטריונים ממש גבוהים ואני לא רואה את זה קורה... אני משתדל להשאר ריאלי. ארז הרוני כנ"ל. לגבי ההערה על הקשתות של המגיב שמעליך- אני לא שולל הגעה של אף ספורטאי. אני אחזיק לכולם אצבעות, אבל האם נראה לך שקולסניק ומלובניוק שלא היו עד היום בתוך ה20 הראשונים בעולם, יצליחו להגיע פתאום למקום 16? לי קשה להאמין. אני מאוד מקווה. ובהצלחה לך אני מאוד מקווה שאתה תהיה בראש הרשימה שאני אכין אולי בעוד 4 שנים... כשיפורסמו הקריטריונים ללונדון

נועה ח

New member
התעמלות

קודם כל, אין התעמלות קרקע באולימפיאדה, יש התעמלות מכשירים. דבר שני, אין מתעמל אדי שטילוב. יש אדי גולוב, ויש אלכס שטילוב. זה שני מתעמלים שונים. לפאבל גופמן פציעה בכתף. דבר שלישי, בהתעמלות יש גם בנות. קוראים להן ורד פינקל, טלי ליאק וטל שק.

nitsansh

New member
יש קרקע באולימפיאדה

וגם כל יתר המכשירים... הבעיה היא שהקריטריון הבינלאומי הוא לפי הדירוג בקרב רב, ולכן יהיה קשה מאד לשטילוב לעלות גם אם יגיע לגמר בקרקע באליפות העולם...

לב הפתעת אותי באופטימיות שלך

בדרך כלל אתה מדבר ישירות וחותך אבל הפעם אתה קרוב למה שאמרתי חוץ מכמה תיקונים קלים בשחייה שהזכרת את 3 ספורטאים צעירים יש לצין שהעדיפות הראשונה היא לענפי הספורט המעודפים קרי לג'ודו ושייט וכך גם נאמר במסיבת העיתונאים . לכן די תעלומה מה יהיה מספר ספורטאינו בשחייה ובעיקר שנעבור בשלום את הפרשה של התוספים שלקחו השחיינים . לפי דעתי שחכת כמה שבהחלט יכולים ביום נתון להגיע לבייג'ין ולהתעלות בתחריות הקריטריונים ואלו אייליה שפרן ששמעתי לאחרונה את סיפורו וכל הכבוד שהחליט לעלות אחרי המכביה וליצגינו , מרים המשקולות פאבל קולוסובסקי שמתאמן קשה למען המטרה רק צריך להתעלות גם בתחרויות הגדולות , עמר אגבריה שאומנם בכללי נראה קשה מאוד באיגרוף ואני מודה שלצערי אני קצת פחות מכיר אותו , אך כמה מביני עניין אמרו שיש סיכוי אז אני הולך איתם . בג'ודו מבחינת האופציות אנחנו במצב הכי טוב , יש אולי פוטנציאל של 12-13 ספורטאים שכל אחד מהם יכולים להגיע לאולימפיאדה ולא חושב שיש עוד כמות כזו באף ענף אחר . קצת התאכזבתי מהיכולת של כמה ספורטאים מיואל שאמר לי שהיה חולה אז יכול להיות שזו היתה הבעיה ולא משהוא אחר , טניה היתה משום מה לא מרוכזת בקרבות שלה ונראה שהיה משהוא שמפריע לה ומקווה שמי שצריך יטפל בנקודה הזו . אבישר , מיכל , אלון , צביקה , בושרי , שחר לוי נראו בכושר טוב ומקווה שימשיכו כך לאורח כל העונה . לאריק לא היה ממש קנה מידה של תחרות (למרות שקצת נראה שהתקשה ביריב שניסה להתיש אותו וסובב אותו הרבה על המזרן) ולכן היה קשה להאריך את היכולת האמיתית . אגב שידור אליפות אירופה מתוכנן לשבוע הבא לכל המעונינים , עדין אין שיבוץ סופי אבל מתוכנן להיות בכמה חלקים (נדמה לי 3 תוכניות) רשמתי כאן כמה הבהרות , את הפירוט שלי רשמתי בשרשור המקורי של פרסום הקריטריונים , לב קצת הקדמת אותי ורציתי שבוע הבא שכל אחד יפרט את הפירוט שלו בסקר שיעלה לכמות הספורטאים לבייג'ין (כפי שהיה לטורינו ואגב קלענו בול בכמות הספורטאים מעניין אם זה יהיה גם הפעם)

../images/Emo207.gif כמה בשורות טובות

אני ינצל את שרשור זה לבשר כמה דברים טובים קודם כל אני שמח לבשר שחברת איסתא ספורט ברשות יואב ברוק הגיעו להסכם להיות המפיצים הראשיים לטיסות , חבילות וכרטיסים לאולימפיאדת בייג'ין . הזמנתי את יואב לפורום ואני מקווה שהיו פרטים נוספים ושאלות שלכם הוא יענה . ערוץ הספורט מתכוון לשדר כמה תחרויות קריטריון שנה הבאה שום דבר לא סופי או נחתם ונקנה ולא רוצה לאכזב כפי שהיה עם אליפות העולם בג'ודו במצרים , אך בן הייתר כוונתם לשדר את אליפות העולם בג'ודו בריו .

ענף הקליעה

כמו שאמרת גיא סטריק מראה שרק נס ישאיר אותו מחוץ לאולימפיאדה אחרי שהשיג מדליות כמעט בכל תחרות חשובה בשנה שעברה, ונקווה שהכל יילך כשורה והקריטריונים הקשים לא יחסמו את דרכו. כמו כן, ישנם עוד כמה כשרונות עולים שלכולם יש סיכוי להגיע לאולימפיאדה, ישנו קלע שכבר עשה תוצאות ברמה עולמית גם בתחרויות בארץ וגם בחו"ל ורק משתפר מיום ליום, וביום טוב יכול לעבור את הקריטריון שנקבע, ובנוסף עוד לפחות שניים שעדיין לא יישמו את הכשרון שלהם בזירה הבינלאומית בצורה מובהקת אבל ביום נתון יכולים לעבור את המשוכה. כאמור, 2 קלעים בבייג'ין לא ירימו יותר מדי גבות, אם יגיעו 3 זה כבר יהיה הישג מעולה.

לגבי גיא סטריק.......

השאלה הגדולה זה לא אם הוא יהיה באולמפידה.........כי הוא כבר היה בעבר.השאלה אם הפעם הוא יצליח לממש את הפוטנציאל באולמפידה עצמה ולקחת מדליה.

להגיע לאולימפיאדה זה השלב הראשון

כמו כל ספורטאי גדול, הניצחון אינו מובטח גם לו. וכמו שגיא זכה במדליה ב4 מתוך 6 התחרויות הבינלאומיות האחרונות שבהם משתתפים הקלעים הטובים בעולם, הישג חסר תקדים בכל קנה מידה אפשרי, הוא עדיין הפסיד ב2 מה6... מה שאני מנסה להגיד הוא שאף אחד אינו מושלם, וזה לא תמיד קשור במאה אחוזים ליכולת מנטלית גבוהה או ללעמוד בלחץ, לפעמים יש גם אלמנט של מזל, ומי ייתן וגיא יחזור מבייג'ין עם מדליה

דונדיש

New member
שאלה בנושא

מישהו יכול לפרסם מה הקריטריונים בכל ענף?האם יש מוקדמות-תחרות שאפשר לעלות ממנה לאולימפיאדה? תודה..

אני אמנם כבר לא כ"כ מעודכנת

והפעם האחרונה שדיברתי עם טניה הייתה לפני שנה וחצי בערך, אבל למה כללת את אליס לפני טניה? אליס עשתה משהו שטניה לא עשתה? (אליס יותר צעירה מטניה)

למעלה