אז מי הם האוריי

the YOOK

New member
הרבה אלמנטים ומוטיבים בתרבות האוריי

לקוחים היישר מהמיתולוגיה הנוצרית (בעיקר זו הבריטית, ע"ע ארתור ומסעותיו). ברור שיוצרי הסדרה לא רוצים להגיד כלום על הדת כפי שהיא כיום, אלא למחות על הרעיון של כפיה דתית בכלליות תוך לקיחת מוטיבים מהעבר הפחות נעים של הנצרות הקתולית. הקדמונים הם אותם "חלוצי מדע" שהתנגדו לכפיית הכנסייה (הכל נאמר די במפורש בסדרה עצמה... אין טעם להרחיק לכת עם תיאוריות). אומה דסאלה היא שונה בגישתה מרוב הקדמונים, והיא, אם תרצה, יותר מחוברת לפילוסופיה והמיתולוגיה ההודית. ראינו גם לאיזו מפלה הביאה אותה הגישה הפתוחה וסבלנית מידי שלה... גם על האדישות וחוסר העניין ב"משמעות" אצל הקדמונים שוחרי המדע מציינים היוצרים לא מעט, ולבסוף מגיעה המסקנה שרק שילוב אמיתי- שילוב של אמונה במשהו שמעבר אליך תוך כדי מחקר וחיפוש מתמיד אחר האמת, רק הוא יכול להביא את האנושות לשלב הבא והוא הדרך הנוכנה לחיות.

ilovenewyork

New member
יש סממנים מובהקים לכיוון הנצרות מאשר לאיסלם

ארתור אבירי שולחן העגול ומרלין סגנון הלבוש של חיילי האוריי וואלה שנכנסה להריון הקולוניאליזם של הגלקסיה ע"י האוריי הפריורים - שהם כהנים הפסוקים שמשמיעים הכוהנים לפני שהם משמידים אוכלסיה שלמה של כוכבי לכת - נשמעים כמו פסוקים מהברית החדשה אבל אין בהם קשר הניב הלטיני ששולטת בשפת הקדמונים ושל האוריי שאמשיך ? הקדמונים לווא דווקא חייבים להיות בזרם הבודהיסטי אולי קיבלת רושם מוטעה בגלל הפרק "קב" זה שאומה דסאלה לקחה חומרים מעוררי הזיות לא אומר של הקדמונים הם באותה גישה "רוחנית"

Y. Welis

New member
לי זה נשמע יותר כמו ג'יהאד מהסוג של 'חולית'

גם דתות של מד"ב יכולות להיחשב כמקור השפעה.

Enderew

New member
רעיון מעניין

אפשר לקבל הסבר על מה הרעיון מסתמך? הוא נשמע לי מאוד מעניין, אבל אני לא כל כך מבין מאיפה זה בא. סך הכל, הדרדרים של חולית השיגו את כוחם מהעובדה שחיו בסביבה קשה ואלימה מאוד. לעומת זאת, מאמיני האוריי חיים חיים טובים ושקטים ללא כל אלימות...

אני לא חושב שהאוריי מייצגים דת מסויימת

אני חושב שהם מייצגים את כל הדתות ואת הרעיון המרכזי כי כוח הדתות תלויי במספר המאמינים שלהן. זה ברור כשמש.

למעלה