אז מי הם האוריי

Enderew

New member
אז מי הם האוריי

* השרשור הבא הולך להיות חבית חומר נפץ. אבל, הוא יכול להיות מאוד מעניין כל עוד כולנו נהיה בוגרים ולא נדליק בקרבתו אש... עד היום, את כל החייזרים שפגשנו ניתן היה לשבץ מאוד טוב בסיפורת המיתולוגית והתיאולוגית שלנו, כאן בכדור הארץ. הגואולד היו האלילים הקלאסיים, האסגרד אלילי הנורדים, החיות ההן שהיו אלים אינדיאניים, וכו'. אפילו את הקדמונים, לפחות בהתחלה כמתעלים, אפשר היה לקשר (בודהה). ואז מגיעים האוריי. איפה הם יושבים בסיפורת האנושית? מה תפקידם? ובהתאם, איפה נמצאים הקדמונים (שאולי כבר לא מתאימים למשבצת הבודהיסטית)? זהו הנושא שעליו אני רוצה לדבר כאן. הנושא הינו חבית חומר נפץ, כי דיי ברור שאפשר למקם את האוריי רק במקום של הדתות החזקות גם בימינו, בעיקר הנצרות והאיסלאם. לכן, כדי שמנהלינו היקרים לא יצטרכו למחוק כאן אף הודעה, תשתדלו לא לנסח את דיבריכם בצורה שעלולה לפגוע במישהו בגלל הדעות הדתיות שלו. ועכשיו, לשתי התיאוריות שלי (אני לא סגור על עצמי): 1. האוריי באים לייצג את האיסלאם. מה שהם עושים אצלנו בשביל החלב זה ג'יהאד הרי. הם רוצחים את כל מי שלא מוכן להמיר את דתו. הדת שלהם מאוד נוקשה ולא משאירה הרבה מקום למחשבה עצמית. אבל בעיקר - הם הרעים, ובסופו של דבר זוהי סדרה אמריקאית, עם מימון מחיל האוויר האמריקאי, והם חושבים כמו אמריקאים. 2. האוריי הם הנצרות הקתולית. תיאוריה קצת יותר "אמיצה", ופחות הגיונית, כי אני בטוח שיש לסדרה הרבה מעריצים קתולים, ואם זה יסתבר כנכון, אני בטוח שהם לא יאהבו את זה. אבל זה מתיישב יותר טוב. קודם כל, גם הקתולים בזמן הרגו כל מי שלא שותף לאמונות שלהם, ומסעות הצלב לא היו שונים מהג'היאד של אז. בנוסף: * הערים והתרבות של מאמיני האוריי נראות בסגנון של ימי הבניים. * יש להם גם יתרון טכנולוגי, המדמה את שריון האבירים של האבירים האירופים. * מה שמובטח למאמין לאחר מותו, שמתאים הרבה יותר לסגנון הנוצרי. * בן אלוהים שנולד ללא קיום מגע מיני (ישו), כפי שואלה ילדה את אדריאה, מזרע האוריי. וגם אדריאה, כמו ישו, הייתה מעל האדם. מוחמד היה נביא או משיח (לא מכיר מספיק את האיסלאם), אבל לא בן אלוהים, לא על אנושי, ולא חוזר מן המוות. בפרק האחרון ששודר עד כה (counterstrick), גם אדריאה, במובן מסויים, שבה מן המתים(אז מה אם רק חשבו שהיא מתה). * המוסלמים, בתחילת דרכם, נתנו ליהודים ונוצרים את הזכות לחיות בלי להמיר את דתם. * לפי אותה גישה, הקדמונים הם הפרוטסטנטים. פלג שנותן יותר חופש לאדם, יותר "ליברלי", בלי אפיפיור רב כוח ששולט בכולם. הפרוטסטנטים גם היו אלו שבפועל יישבו את העולם החדש, כפי שהקדמונים ברחו מהגלקסיה של האוריי אל שביל החלב.וגם, רוב האמריקאים פרוטסטנטים. * הקתולים רדפו את הפרוטסטנטים, לא להפך. אז מה דעתכם? אשמח לשמוע עוד טיעונים תומכים או מתנגדים לתיאוריות שלי, ובמיוחד תיאוריות נוספות. אולי יש כאן מישהו שהיה מספיק בהודו ויכול להסביר איך בעצם זה ממש מתאים שהקדמונים הם כן סוג של בודהה, והאוריי הם משהו תיאולוגי אחר מהמזרח, שאני פשוט לא מכיר?

aviramdj

New member
אני פרשתי מהפורום הזה . לא כועס רק ....

הרסו לי את ההנאה בפורום . מה לעשות ... יום טוב ומי שרוצה לדעת בדיוק מי האורי שיכתוב לי בפרטי יש לי דף ממש מפורט שכתב מישהו מאוד קרוב לסידרה שמאוד חבר שלי .

kinspirit

New member
רק כדי שיהיה ברור מאיפה זה מגיע

הגולש פרסם הודעות בפורום שנמחקו בפעולה שראיתי כטובת הפורום.

Ashrak

New member
מספר הערות

כיום הפרוטסטנטים (בפרט אוונגליסטים וזרמים דומים) הם אלו שדוגלים במסיונריות אינטנסיבית ומסמלים אותה, ולא הקתולים. זו לא הגישה של הקדמונים ולכן קשה לחבר אותם עם הפרוטסטנטים. מצד שני, האוראי אכן מייצגים ללא ספק אלמנטים בדתות החזקות וקרוב לוודאי שלא היתה כוונה ליצור אותם כיצוג של דת ספציפית אלא ליטול אלמנטים שונים וליצור דת חדשה. לגבי הקבלה של הקדמונים עם בודהיזם, (*ספוילר
למי שלא ראה עונות ראשונות*) ניתן אכן לראות בפרק שבו דניאל מגיע לראשונה לחלץ את התינוק ההרסיסיס מקב שהנזיר נראה בודהיסטי ולא משהו אחר.

spirit73

New member
לא הגזמת?בתחילת הסידרה היו גואולד שכותבים

קישרו אותם למיפולוגיה היוונית ועוד כמה עתיקות כדי שיהיה יותר מעניין. אם לא שמת לב הם בכוונה לא עירבו שום דת שקיימת כיום כדי לא לפגוע ברגשות של אף אחד. אז מי הם האויבים באטלנטיס? אולי יהודים? הם ממש מזכירים לי אותם. הם שותים את "דמם" של האנשים. ובעונה חמישית יראו לנו איך הם מערבבים את דם של אנשים עם מצות. חה חה חה. אני בכוונה לא כותב את שמם כדי לא לעשות ספוילר לאלה שלא ראו. נ.ב. אני דרך אגב יהודי. הכל כתבתי בציניות כדי להראות לך אבסורד בהשוואות שלך. ואני מציע לא להכניס דברים שלא קשורים לסידרה. כמו גזענות!

Enderew

New member
תשובות

1. שינאה של אנשים מדת מסויימת אינה גזענות. אני לא יודע מה המילה של זה במילון, אבל גזענות זה שנאת גזע, ולא דת. 2. אני לא שונא מאמינים של אף דת, ולא מאשים ולא שום דבר כזה. אבל כן, רוב הרעיונות בסידרה מבוססים על אגדות ומיתוסים וכו' מכדור הארץ. גם אם היוצרים הפעם לא ביססו את זה על משהו קיים, עדיין מעניין לראות למה זה דומה. חלק מההנאה במד"ב זה גם לראות מה אפשר ללמוד ממנו על המציאות. ראה ערך גוליבר (האומנם פנטזיה ולא מד"ב), שזה למעשה ספר ביקורת פוליטי. 3. לגבי הרעים באטלנטיס, זה דיי ברור שהם מבוססים על האגדות על ערפדים. לי לפחות. ושוב אני מדגיש, זה לא בא לומר המוסלמים / הקטולים הם אנשים רעים. זה בא להיות דיון מעניין. לא יותר מזה.

spirit73

New member
סבבה אחי.לא האשמתי אותך בשום דבר.רק רציתי

להדגיש שלא כדאי יותר מדי דברים מהמד"ב להדביק לחיינו. אתה כותב שאתה "לא מכיר מספיק את האיסלאם" וש"המוסלמים, בתחילת דרכם, נתנו ליהודים ונוצרים את הזכות לחיות בלי להמיר את דתם". רק התכוונתי שעשית הכללה על כל המוסלמים בלי לשים לב. זה הכל.אני גם לא מכיר איסלאם. מה שכן אני יודע זה שבעיני האיסלם יהודים ונוצרים מאמינים הם אינם כופרים כי הם מאמינים באלוקים 1.עכשיו תנועות המוסלמיות הקיצוניות מרשים לעצמם לפגוע בנוצרים ויהודים כי הרוב מהם הם חילוניים ומבחינתם הם כופרים. ואורי מזכירים גם מאמינים קיצוניים אצלנו ביהדות.תנסה להכנס עם בחורה ל"הרבה" שערים בירושליים לבושים בבגד ים ולא בטוח שלא תצא משם מבלי שנפגעת. עכשיו אתה אומר שאוריי הם רעים. אבל למה?הם נותנים מזון ,מרפאים את מאימיניהם.מאמינים שלהם "מסודרים". כל מה שהם צריכים זה לקרוא בתפילות של הספר של אורייי. וזה הכל. תראי לי דת אחד אצלנו בכדור הארץ שנותנת את זה. אנשי הדת יגידו לך שדרכי האל הם נסתרות.ומה עם הדת שלנו? של החילוניים , שנקראת דמוקרטיה? אה? אנחנו הולכים גם לדת הזאת. פעם שנתיים. מצביעים ומה מקבלים? פשע, עוני, מחלות.ואתה לא יכול לא לכבד את החוקים של הדמוקרטיה-מדינה כי תלך לכלא. לפי הקו הזה אוריי עדיפים על כל הדתות. אז איפה הרוע של האורי? תתן לי את הטלפון של האורי ואני מתקשר אליהם היום. אין? אולי פקס? אימייל ? משהו? אני יודע גם למה הם רעים. אבל אני רוצה לשמוע את זה ממך.

kinspirit

New member
אתה רציני? איפה הרוע של האוריי?

אולי בכך שהם הורגים את כל מי שלא הולך בדרכיהם? זה לא קטע של "חי ותן לחיות" בשבילם - הם הורגים כל מי שלא הולך בדרך שלהם, אפילו מליוני אנשים... *מרימה גבה*

spirit73

New member
האם לדעתך הרוע הוא אוניברסלי או תלוי תרבות?

לפי ויקפדיה:" ביהדות ובנצרות, הרוע מיוחס להיבטים של ההתנהגות האנושית המנוגדים לעשרת הדיברות...רוע הוא הפרת דבר האל, עקב חוסר אמונה וניכור ממנו". אם ללכת עם אותו קו מחשבה אז לפי אוריי כל מי שלא עושה כדבריהם לפי "האל" שלהם הוא מייצג רוע.ואז הם מרשים לעצמם גם להרוג. זה לא מה שאנחנו עושים בחברה שלנו עם רוע. מכניסים לכלא. כמובן שעל פי הבט של החברה שלנו הם רעים. אבל אולי כדי להבין את האויב כדאי לנו גם לראות דרך העיניים שלהם לפעמים. http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A8%D7%95%D7%A2 דרך אגב במשפט אחרון כתבתי ש:"אני יודע גם למה הם רעים".

Ashrak

New member
זו טעות בהגדרה

האוריי הם רעים כי הם מנצלים אחרים (מכריחים להלחם עבורם ולהשתחוות להם כמה שעות כל יום), וכי הם הורגים את כל מי שלא מוכן לניצול הזה. אין לאוריי את ההצדקה הדתית לכך מכיוון שהם עושים זאת כדי לחזק את עצמם ולא כדי לתת למאמינים חיי נצח, כמו שהם משקרים לכמריהם. האוריי גם אינם אלים, בהגדרה. הם אינם כל יודעים (שזו הגדרת האלים בסדרה, על פי רוב. ראה בכל הפרקים שבהם מאמיני הגואולד מפקפקים בהם), הם אינם כל יכולים (אף על פי שהם יכולים הרבה...) והם ניתנים להשמדה - בעזרת הנשק של הקדמונים. בקיצור, אין שום מקום להשוואה של דת האוריג'ין עם הדתות המונותאיסטיות, מבחינת הגדרת הדת כ"רעה". כמובן, הממסדים הדתיים זה כבר עניין אחר, והאמונות הלוקליות בתוך זרמים שונים בדת זה גם עניין אחר. יש גם לציין שלא כל מה שמאמין עושה, מייצג בהכרח את הדת "האמיתית" כפי שניתנה מהאל. מבחינה אחרת, אכן יש לזכור כי הדתות המונוטאיסטיות אינן דתות "אהבה ורחמים" בהכרח. ישו אמר "לא באתי להביא שלום כי אם חרב". האל היהודי מוגדר כאל נקמות ולא קשה להביא גם דוגמאות לכך. הקוראן מכיל הרבה דברים שלא מתיישרים עם הגדרת הטוב המודרנית. אך אף על פי כן, הדתות המונותאיסטיות אינן מייצגות רוע בהנחה שהן נכונות, מאחר שרצון האל בהן אמור להיות על מנת להיטיב עם ברואיו. לא כך אצל האוראי שהוכח בוודאות כי הם משקרים למאמיניהם.

the YOOK

New member
האוריי הם לא רעים מבחינה אובייקטיבית

(כיוון שלא ממש קיימת כזו). הם פשוט האויבים שלנו (כי זה או אנחנו או הם). אותו דבר גם לגבי הרפאים.

Ashrak

New member
זה לא מדוייק.

אצל הרפאים זה או אנחנו או הם כי הם לא שורדים בלעדנו. אבל האוריי לא זקוקים לנו למטרת שרידה והם משמידים בני אדם רק "כמותרות", כדי להגביר את כוחם. לכן גם עם הגדרת הרוע היא תלוית תרבות, הרי שבתרבות שלנו האוריי יוגדרו כרעים (ולא רק כאויבים שלנו) גם במידה והרפאים לא יוגדרו כך.

Y. Welis

New member
הוא אוניברסאלי. שיוך רוע לתרבות היא חשיבה

פוסט מודרניסטית שמשמעה ויתור על ערכי היסוד. לרוע המזל יש נטיה היום לחבר מחשבה כזו עם מחשבה ליברלית. זו טעות אופטית, כי הליברליזם בא מתוך ערכי היסוד, ואילו הפוסט מודרניזם קורא עליהם תגר (ר' הפרק 'ההתקפה על הסטנדרטים המשותפים' בספרו של גדי טאוב 'המרד השפוף').

spirit73

New member
זה שהשקפות פוסט מודרניסטיות וניהיליזם זרות לך

הבנתי. אבל אם תוכל לפרט קצת יותר למה אתה חושב שרוע הוא אוניברסלי. אולי תוכל לפרט קצת יותר.

Y. Welis

New member
אני חושב כך כי אני מאמין בערכי יסוד משותפים

לכל בני האדם. ר' המאמר הזה http://www.haaretz.co.il/hasite/spages/901263.html שהראה שהיכולת להבחין בין טוב לרע קיימת אצל תינוקות (כמו גם אצל יונקים מפותחים), עוד לפני שהוטמעו בהם ערכים תרבותיים. מעבר לכך אני פוסל את מרבית ההשקפות הפוסט-מודרניסטיות על הסף, על שום מוכנותן *להמציא* את המציאות, במקום להסיק ממנה.

Ashrak

New member
השאלה אם זה באמת יעזור במקרה הזה

כי אנחנו לא מדברים רק על בני אדם אלא גם על חייזרים עם מוח שונה לחלוטין. כך גם עשוי להיות אצל תינוקות עם מוח שונה בשל פגם כלשהו או מוטציה (תינוק סוציופת עשוי אולי שלא להבחין בין טוב ורע, למשל).

spirit73

New member
מאמר מאוד מעניין, אבל לפי התרשמותי הוא מצביע

על כך שמצאו "מקום לאיחסון" במוח שאחראי למוסר ולא מה שמתיימרים הכותבים להראות. עובדה שהנורמות משתנות מחברה לחברה. נורמות השתנו באבולציה. אני מניח שלרוב בעלי העבדים לא הפריעה עובדה שעבדיהם סבלו. אני מניח שלפני מאה שנה לרוב אוכלוסיה לא הפריעה עובדה שלאשה היו פחות זכויות. וכרגע באירן מצב דומה. אני מניח שלרוב אזרחי דרום אפריקה קצת יותר מעשור לא הפריעה עובדה שיש אנשים עם צבע עור אחר נטולי זכויות. יש לי "מחקר" קטן משלי: האם בן אדם רע מיסודו. אני מחנך את בני כמעט בן שנתיים. וצירך כל הזמן להגיד לו לא טוב להרביץ, לא טוב להכות. והוא עושה את זה פחות מילדים אחרים שבמשפחתון איתו. איפה המוסר שלו? מחכה לגיל 3. ואז לבד יפרוץ מבלי שנחנך? לא , אם לא נחנך את הדור שלנו הם יהיו נטולי מוסר. אבל זה כמובן דמוגוגיה שלי שלא מתאימה לתקופה. תקופה שבה הורים לא מחנכים את הילדים שלהם.ומנסים להיות חבריהם.

Y. Welis

New member
מה שברור הוא שהיכולת להבחין מהותית לצורך

חיים מאוזנים, ממש כמו תזונה נכונה. אני לא חושב שהנורמה הזו השתנתה באבולוציה, אם ההבחנה משותפת לנו ולפרימאטים. אבל האבולוציה קיבעה אינסטינקטים וצורות הבעה שונות לגברים ונשים, שמקורם בצורכי ההישרדות. השינוי במעמדן של הנשים להערכתי נובע ישירות מכך שכוח פיזי אינו מהווה עוד מדד ליכולת, ולא נחוץ עוד לצורך קידום. ככל שההשכלה קובעת יותר, כך מעמדן ישתפר. מוסר אנושי הוא כמובן דבר שנרכש, כמו כל התנהגות חברתית. צריך כמובן לתת דוגמא כי ילדים לומדים תמיד לחקות את ההורים.

Enderew

New member
הם הרעים בסדרה

אני לא אכנס להגדרה של רוע. אבל הם הרעים בסדרה, ולכך אני התכוונתי. מה גם שאני, כמוכם, לא חושב שזה מוסרי להרוג את כל מי שלא מסכים איתך (*חוץ מואלה ודניאל)

למעלה