אז מי בעצם אשם?

יפעת777

New member
היה בו רוע ולכן הוא עבר לצד האפל. אין קשר

לאים שהתנהגו אליו הג'דאים. אם הוא לא היה מתנשא עם יצר לרוע הוא לא היה עובר לצד האפל

DDN

New member
בטח שיש קשר לאיך שהתנהגו אליו

התנהגות של אדם מושפעת מהיחס לסביבה. אם אובי וואן ויודה היו יותר קשובים למה שקורה סביבם, ולא תמימים, כל הסיפור היה נמנע. בכל אחד יש מעט רוע, אבל צריך לדעת לעצור אותו ולהתגבר עליו.

Gilliana

New member
בדיוק לזה התכוונתי

שאילו היחס של יודה ומועצת הג'די לאנאקין היה שונה - הטרגדיה הזו היתה נמנעת.

יפעת777

New member
זה שטויות. אין קשר. היה בו רוע מההתחלה

שום יחס לא גרם לו לכך. היחס שלהם היה מוצדק ובסדר גמור. זה שלא נתנו לו להיות מאסטר זה כיוון שלא נותנים לאף ג'די צעיר להיות מאסטר. חוץ מזה הם צדקו בקשר לזה שהם לא בטחו בו, כי הוא היה בקשר עם פלפאטין שעורר אצלהם חשד שהוא הסית'.מה שגרם לו לעבור לצד האפל זו הטפשות שלו שהאמין לכל דבר שפלפאטין האכיל אותו והפחד. ג'ורג' לוקאס בכוונה הדגיש את הנטייה שלו לפחד והשנאה ולצד האפל עוד מ"מתקפת המשובטים" והוא בכוונה חיפש גם שחקן שיתאים לדמות שיש בה צד אפל.

Gilliana

New member
מה לעשות...

... שלי נראה שדווקא מה שאת אומרת הן שטויות? מעניין למה את תמיד חושבת שרק דעתך היא הנכונה והצודקת, ומגיבה בזלזול שכזה. לא שמפריע לי - רק קחי בחשבון שיחס גורר יחס.

יפעת777

New member
אני אומרת שזה שטויות כי לוקאס בעצמו אמר

שהוהא חיפש שחקן שיתאים לדמות שיש בה צד אפל. ז"א שהוא רצה להראות שמההתחלה לאנאקין הייתה את הנטייה הזאת בלי קשר לאיך שהתייחסו אליו הג'דאים. זה שלא מצא חן בעיניו שלא נתנו לו להיות מאסטר או לא בטחו בו רק נתן לו דחיפה ותירוץ לעבור לצד האפל.

יפעת777

New member
מייס וינו לא התנשא הוא פשוט לא בטח בו ובצדק

לא לבטוח בבן אדם זו לא התנשאות. אובי ואן ויודה עשו טעות שבכלל הכשירו את אונקין להיות ג'די. אפילו אובי ואן אמר ללוק שאנקין עבר לצד האפל בגלל שהוא היה יהיר. זה מה שקורה לאנשים שיהירים מידי. עובדה שלוק לא עבר לצד האפל, כי לא הייתה לו היהירות שהייתה לאנקין

DDN

New member
אצל מייס זה היה יותר מ"לא בוטח בו"

בכלל, לדעתי סמואל ג'קסון שיחק את מייס כאחד שמרגיש שהוא "מורם מהעם". לא ידידותי כמו יודה, אלא אחד שיודע שהוא הג'דיי מספר 2, ולא מפחד להראות את זה בכל הזדמנות (ודי שוכח מהרעיון של "צניעות")

יפעת777

New member
הם לא רצו את אתנקין מההתחלה כי הם ידעו שהוא

נוטה לצד האפל. אתם סתם מפרשים כל מיני דברים שלוקאס לא התכוון לזה ורואים שהוא לא התכוון לכך כאשר הוא בא להראות את היצר הרע של אנאקין עוד בסרט השני. אנקין לא הבין שהוא לא יכול להיות מאסטר כי הוא צעיר מידי ובגלל שהוא לא קיבל את זה הוא נקם.עובדה שלוק גם כאשר אובי ואן אמר לו שהוא מוכן להיות ג'די הוא אמר לי שהוא לא מוכן, כי לו לא היה את יצר הגאווה. מה שהרס את אנאקין הם הגאווה והפחד.

DDN

New member
יודה אמר לו את זה כבר ב"אימת הפאנטום"

שיש בו הרבה פחד וזו הדרך לצד האפל אבל. .. . .אם היו מטפלים בו כראוי, הפחד כנראה היה יכול להירגע. לגבי הגאווה? כשילד בן 9 מרגיש שהוא כמעט כל יכול, יהיה קשה לתקן את זה אח"כ. רואים את זה שוב כשהוא גדול ב"מתקפת המשובטים" עם כל האמירות שלו "אני צריך להיות חזק יותר, אובי וואן מעכב אותי" אז כן. . .. כמו שכתבת, פחד וגאווה.

יפעת777

New member
מסקנה מוטעית

הג'דאים צדקו שאי אשר לבטוח באנאקין כי עובדה שהוא עבר בסוף לצד האפל וגם ראו את הנטייה שלו עוד מהסרט השני. ואין להם סיבה לקנאות בכוח שלו כי עובדה שאובי ואן גבר עליו.

E O

New member
אין אשמים

אנאקין הוא הנבחר עליו מדברת הנבואה, הוא האחד שיחזיר את האיזון לכוח. בזמן הרפובליקה הכוח היה מאוזן ולכן הוא היה חייב להשבר כדי שהוא יוכל להתאזן שוב, זה מכורח הדברים - זה היה חייב להתבצע בצורה הזאת. הג'דיי לא צפו שאנאקין יתפתה לצד האפל אך מנגד פלפאטין לא צפה שאנאקין יחזיר את האיזון (משום שהנבואה היא נבואה של הג'דיי לא של הסית'). מספר פעמים בסאגה נאמרים משפטים בסגנון שדברים לא קורים במקרה. לא צריך לחפש אשמים כי אין אשמים, השתלשלות האירועים היתה חייבת להוביל לכך שהאיזון יופר ושאנאקין זה שיחזיר אותו.

Dark Muse

New member
מה דעתכם על קנאה?

אומר את האמת שאני צופה בטרילוגיה במילואה בפעם הראשונה, והיו לי דעות קדומות לגבי מלחמת הכוכבים אבל אחרי צפיה בסרטים באמת השתנתה דעתי. בכל אופן, הרי קווי-גון מצא את האנקין והאמין בו שהוא האחד (האמונה שלו בו היתה מאוד חזקה), וזה כל עוד אובי-וואן היה עדין פאדוון שלו. בסרט נראה שאובי-וואן לא ראה בסקייווקר הצעיר יותר מדי והוא לקח אותו בתור פאדוון בגלל הבטחתו לקווי-גון שנהרג. עכשיו לפי הסרט השני, אובי-וואן די "ירד על החיים" של האנקין עד שלבסוף הוא נהיה אביר מן המניין. הוא לא בחר להדריך אותו (ויכול להיות שכאן היתה הטעות, שכן סקייווקר היה חזק מאוד ואולי היה צריך מישהו כמו יודה שיהיה המאסטר שלו) אלא עשה זאת מתוך מחוייבות, אף על פי שלא תמיד אהב את ההתנהגות שלו (ואולי כאן כשל בלהבין אותה). אולי אני סתם טועה, אבל סקייווקר התחיל ליפול כשהוא בעצם מאס באובי-וואן, כהפר פקודה ונסע להציל את אימו (ושם בעצם הרג באנשי החול). השערה שלי, לפחות זה מה שהסרטים שידרו לי.

Y. Welis

New member
הנסיון לחדש את הקשר עם אמו היה הנפילה

כי זו היתה היסחפות להעדפת הצד האישי על החובה העליונה (למועצה ולכלל האזרחים). אבל זה היה המשך ישיר בעצם להחלטתו להתאהב בפאדמה. כאן אולי החלה הנפילה, כי אהבתו לפאדמה היתה שורש פיתויו ע"י פלפאטין. היה לו קונפליקט רגשי פתוח שלא נסגר (אובדן האם היה הסיבה לחשש לאבד את פאדמה), ואובי וואן (והמועצה) כשלו בכך שלא זיהו אותו, ולא טיפלו בו בזמן לפני שקידמו אותו לדרגת אביר (משום שהם נזקקו לכל אביר פנוי במלחמה ברובוטים). שמח שהנערת מהדעות הקדומות!

יפעת777

New member
מה יש לקנאת בבן אדם שמהלל את עצמו?

במה בדיוק לאובי ואן יש לקנא? הרי אנאקין אומר על עצמו שהוא חזק והוא יכול להיות יותר טוב ממנו, זה בן אדם שמהלל את עצמו. אובי ואן מספיק חזק ועובדה שבסוף הוא גבר על אנאקין. באנאקין יש את הנטייה לרוע עוד ממהתחלה ולכן יודה לא רצה שיכשירו אותו להיות ג'די. אפילו ג'ורג' לוקאס אמר את זה ולכן הוא חיפש שחקן שיתאים לדמות שיש בה צד אפל. לגבי מאסטר אין סיבה לאנאקין להתעצבן כי לא נותנים לג'דאים צעירים להיות מאסטרים. הוא יכל לחכות כמו כל ג'די אחר ובטח שזו לא סיבה לעבור לצד האפל ולרצוח את הג'דאים.

Darth Tomer

New member
ברור שהג'דיי אשמים

הג'דיי היו בטוחים מדי בעצמם, עובדה שהם לא שמו לב לסית' לורד שהיה להם מול העיניים כל כך הרבה זמן. כמו שיודה גם אומר, היהירות היא פגם נפוץ אצל הג'דיי. בקשר ליחס לאנאקין, אם היחס אליו היה פחות מתנשא לא היה נגרם לו האנטי כלפי מועצת הג'דיי.

henney

New member
זה פלפטין אובי וואן והמועצה

אובי וואן הפך להיות המאסטר של אנאקין מיד אחרי שקווי גון נהרג, זאת אומרת מפאדוואן הוא הפך להיות מאסטר, יועץ ומדריך רוחני. הוא חשש מאוד, במיוחד בגלל שהחניך שלו הוא "הנבחר" וכל פעם היה בא ליודה או ווינדו בבקשה לעזרה או עצה וזה לא היה רעיון חכם משום שאנאקין ראה זאת, ובוודאי החל לזלזל בו. פלפטין היה אומר לו כל פעם עד כמה פוטנציאל שלו חזק, וכמה הוא מוכשר ושהמועצה רוצה להחזיק אותו מאחור. הוא טיפטף לו את זה (ועשה ממש מפל בסרט השלישי...) המועצה הייתה עיוורת, לא הרגישה את ההילה המסוכת סביב פלפטין, יהירה ובטוחה "אם משהו רע יקרה... אנחנו נדע" אבל לא פותחים את העיניים! הם חושבים שהרע *יראה* כמו שהם חושבים שהוא יראה! איך זה שלא המועצה ולא אובי וואן הרגישו ב"סוד" שאנאקין שמר (הנישואים שלו עם פאדמה) הרי זה אסור. אם זה היה מתגלה אנאקין היה עף והסרט היה נגמר אחרת (בטח הוא היה רוצה נקמה ושטויות כאלה). פלפטין בטח עזר לו להחביא את הסוד הזה, כדי שזה ייגמר כמו שהוא קיווה. ומתי שפאדמה הייתה בהריון? האם הם לא הרגישו את ה"כוח" (כמו שלוק הרגיש את האחיינים שלו ג'ייקן וג'יינה דרך ה"כוח"), האם הם לא יכלו לעשות אחד ועוד אחד? פלפטין עומד מאחורי זה... להחביא את האמת בעצם, פלפטין אחראי (אי אפשר להאשים אותו כי הוא רצה שזה יקרה) אבל המועצה ובראשם אובי וואן ויודה אחראים יותר מכל לטרגדיה הזאת, הם היו עיוורים ויהירים. ובקשר לזה שאובי וואן לא הרג את אנאקין, הוא השאיר אותו על הלבה כדי לתת לכוח להחליט מה יהיה גורלו, אם הכוח רצה שהוא ימשיך לחיות עליו לעזוב אותו לנפשו. אל תשכחו שאובי וואן לוקח לו את הלייטסייבר (שיגיע אחר כך לידיו של לוק) וזה מראה שהייתה לו תיקווה...איפשהו

למעלה