אז מי בעצם אשם?

Gilliana

New member
אז מי בעצם אשם?

לאחר צפיה חוזרת, בפעם הלפחות שלישית, בטרילוגיה החדשה - אין לדעתי מנוס מהמסקנה כי למועצת הג'די היה חלק לא קטן בטרגדיה ולנפילתו של אנאקין לצד האפל. ובכלל, הג'די מעולם לא היו בבחינת טלית שכולה תכלת - גם להם היתה אג'נדה וגם הם חפצו לנהל את הרפובליקה כראות עיניהם, גם אם הדבר היה כביכול במסגרת שמירת הסדר והשכנת השלום. מה דעתכם?

בטח שהיה חלק לא קטן

ולדעתי רבים מהמועצה גם קינאו בכוחות של אנאקין, אבל צריך לזכור שזה היה פלפטין שהסיט את אנאקין נגד המועצה. הרבה יותר היה פשוט לאנאקין להקשיב לפלפטין שאומר שהמועצה מקנאים בו מאשר להקשיב לאובי-וואן שאומר שהוא פשוט עדיין לא חזק מספיק.

אבל אנאקין היה בטוח במאה אחוזים

שהוא יותר חזק מאובי-וואן ואובי-וואן מקנא בו בגלל זה. עד הקרב בניהם בסרט השלישי הוא היה בטוח שהוא חזק יותר ממנו.

יפעת777

New member
טיפשי שבן אדם חושב שהוא הכי טוב ושעוד מקנאים

בו. אולי אנאקין חשב כך אבל אובי ואן לא קינא בו. מה יש לקנאת בבן אדם יהיר שחושב שהוא הכי טוב ושכולם מקנאים בו? ההפך, צריך לרחם על אנשים כאלה

Y. Welis

New member
ודאי שהם כשלו, ויותר מכולם אובי וואן

ואחריו יודה - הראשון באי תשומת לב למה שקורה לאנאקין וכן בכך שלא ווידא שהוא מת בסוף... והשני בכך שלא חש את הסית' הראשי ולא פיענח את מזימותיו, ובעימות הסופי בינהם לא הקריב את עצמו כדי להשמיד אותו. אגב הסרט - אני חושב ש-15 הדקות האחרונות שבו, מהחזרה של אובי-וואן ויודה לקורוסאנט ועד הסוף, הן הטובות ביותר בסרט, בכל מה שקשור לקצב ועריכה - הכל זורם נכון ונקי, יש איזון נכון בין מיתוס גבוה לרגש אנושי פשוט (הבסיס של הסידרה), והכל נבנה כדי להכין את הקרקע לטרילוגיה הבאה. אילו רק שאר הסרט וכן שני הקודמים היו עשויים כך....

Y. Welis

New member
וצריך לומר עוד בעניין הסיפור

עד כמה הפוטנציאל *אדיר* כאן, וכמה המימוש בתסריט לא מצליח לעיתים להביא אותו לידי מיצוי. אותם השיכתובים והדיונים שלוקאס ערך בתסריטי הטרילוגיה המקורית (בשני האחרונים ללורנס קאסדן היה חלק משמעותי מאוד, כמו שהזכרתי בדיון קודם) *הם* שהביאו אותם לידי שלמות מבנית שכזו ולהצלחה שלה זכו. כאן אנחנו בהכרח רואים תוצאה של 80-70 אחוזים, דרגה או שתיים לפני השיכתוב הסופי שהיה מהדק את הקצוות טוב יותר, ומעביר את הסיפור נכון יותר, ופותר כמה בעיות ופערים. מבחינתי (וזה דבר שעבר אצלי כבר כשראיתי אותו), הסרט מוצלח יותר בדמיון שלי, מאשר בתוצאה שעל הבד.

בקשר לזה שאובי-וואן לא חיסל את אנאקין בסוף

אסור לו על-פי קוד הג'די להרוג יריב חסר-ישע, אלא לתת ל-force לעשות את שלו.

Y. Welis

New member
נראה לי שהוא היה נוהג כמו מייס ווינדו

אין אפשרות לשפוט אותו ולעצור אותו, או להחזיר אותו לצד הטוב, והוא מסוכן יותר מדי. הקשר בינהם הוא שמנע ממנו לסיים את הקרב באופן הזה, ו*זה* הכישלון שלו, כי הקוד קובע שמחוייבותו של אביר היא לטובת כלל הגלאקסיה ולא לטובתו האישית.

DDN

New member
אז למה לא נהג כמותו?

לדעתי אגב, הוא היה צריך "לגאול אותו מיסוריו", אבל במקום זה השאיר אותו למות לאט. זו טעות שהוא שילם עליה מאוחר יותר 10 מונים.

Y. Welis

New member
כי הוא חשב שהוא כבר מת או בדרך.

וגם (בעיקר) כי הוא לא היה מסוגל לחסל אותו במו ידיו. זו עוד בעיה בתסריט של הסרט הזה (מעבר לאלה שהזכרתי בעבר) - היעדר הקונפליקט הרגשי אצל אובי וואן בנקודה הזו.

baglemaster

New member
אבל בעצם

יכול להיות שהוא ידע על הנבואה ורצה לתת לאנאקין עוד סיכוי? או שבגלל שהנבואה מדברת על גורל, זה פשוט לא היה אפשרי שקנובי יהרוג אותו, כי אז הנבואה לא היתה מתגשמת וזה לא ייתכן, או שזה היה יכול להיות ככה שבגלל שאנאקין מת, לפלפאטין אין עוד שולייה, ואז אנאקין הביא בעקיפין לנפילתו של פלפאטין ולהשבת האיזון לכוח בכך שמת... תהיות משונות שלי, בעצם הכל סובב סביב השאלה מהו גורל והאם הוא קיים

Kalimac

New member
כאן נשאלת השאלה

למה באמת מתכוונים כשאומרים 'איזון'...?

baglemaster

New member
אתה צודק...

יש לי שני רעיונות: אחד- אם אני לא טועה, בפאנטום המועצה מודאגת מזה שהכוח נוטש את הג'דיי שתיים- (כנראה במקביל לראשון) עולה לורד סית' חדש וחזק- פלפאטין כמו כל מאזניים ישנים ופשוטים, כשכף אחת עולה וכף שנייה יורדת, מופר שיווי המשקל הדינמי, הנקרא איזון. בהמשך, פקודה 66 גורמת לחיסולם של כמעט כל אבירי הגד'י, מה שלדעתי מטה עוד יותר את הצד שלהם למטה, ופלפאטין זוכה במתלמד חזק שהכוח איתו- אנאקין. זהו שיאו של ההפרש בין שני הצדדים. ואז מתחילה הטרילוגייה 'הקלאסית'- אין כמעט ג'דיי, ויש את הקיסר ואת ויידר. בסופה האיזון מושג בזכות זה שויידר (הלא הוא אנאקין) הורג את הקיסר, ואנאקין הופך לגד'יי. זה משיב את האיזון בין הצד ה-'טוב' לצד ה-'רע' של הכוח. האם זה עונה על האלה שלך? אני לא יודע... מה שכן, איזון, או שיווי משקל, הוא מצב דינמי לחלוטין המופר על ידי כל הפרעה קטנה... (אם זה נכון בכימיה זה חייב להיות נכון גם בכוח)

DDN

New member
מייס וינדו אשם

הוא התנשא על אנאקין, ובסוף ברגע הקריטי השאיר אותו ללא השגחה, עם יותר מדי בטחון וכוח בידיים אובי וואן ויודה חטאו בתמימות. הם לא האמינו שהילד החמוד הקטן יקום עליהם חטא הגאווה הוא חטא מהקדומים ביותר, והג'דיי חטאו בו בגדול

יפעת777

New member
אנאקין היה מתנשא וגם טיפש

שהאמין לכל מה שפלפטין האכיל אותו. הג'דאים לא התשאו. אנאקין היה עוד צעיר מידי והטענה שלהם הייתה מוצדקת. לכן גם פלפטין יכל להשפיע עליו בקלות. בגלל שאנאקין מרוב ההתנשאות שלו לא יכל לקבל תשובה שלילית הוא החליט להתנקם על כך וזה מראה על הצד החלש והאפל שתמיד היה טמוע בו. ראו את זה עוד ב"מלחמת המשובטים" שהוא הרג את כל אנשי החול. גם ב"אימת הפנטום" אבירי הג'די חששו להכשיר אותו כי הם הרגישו את הנטייה שלו לצד האפל

Gilliana

New member
אני ממש לא מסכימה

משום שאילו אנאקין היה כזה פתי - הוא בודאי שלא היה חושף את זהותו האמיתית של פלפאטין בפני מועצת הג'די, ועובדה שברגע הראשון כאשר נודע לו כי פאלפטין הוא סית' - הוא אפילו חשב להרוג אותו, ולא עשה כן רק משום שלדעתו הרג לא היתה דרכם של הג'די וכי על פלפאטין לעמוד למשפט. אנאקין היה קרבן של מאבקי כוחות בין מועצת הג'די לבין הסית' - לא פחות ולא יותר, זוהי גם אחת הסיבות לכך שהטרגדיה כל-כך גדולה.

יפעת777

New member
סתם בילבולי מוח

ברור שהכוונה של לוקאס להראות שלאנקין היה נטייה לרוע, אחרת הוא לא היה מראה את זה ב"מתקפת המשובטים". אנקין חשף את זהותו של פלפטין כי בכל זאת הוא לא היה בטוח בהתחלה שפלפטין אומר לו את האמת. פלפטין שיכנע אותו כאשר הוא עמד לההרג והאשים את הג'דאים ברצון שלהם לשלוט ואנקין מרוב שלא סבל את העובדה שלא נותנים לו להיות מאסטר (כי הוא צעיר מידי) שזה נובע מהגאווה המוגזמת שלו, היה מוכן למכור את הנשמה שלו רק כדי להוכיח לכולם כמה הוא חזקוחכם מהאחרים. עובדה שגם ב"מתקפת המובטים" הוא התלונן כל הזמן שיש לו יותר כוחות והוא יכול לעשות יותר ולא קיבל את דרכם של המבוגרים והנבונים ממנו. בגלל טיפשות הגאווה הוא אכל אותה.

Gilliana

New member
מי אמר שלא היתה לו נטיה?

בכלל לא רלוונטי - ברור שנטיה היתה, ואז מה???

למעלה