אז מי בעצם אשם?

Gilliana

New member
והטעויות חוזרות על עצמן גם עם לוק

עצם העובדה שמלכתחילה הסתירו מלוק את העובדה שויידר הוא אביו וליה אחותו, הנסיון של יודה לעצור את לוק מלעזוב את דגובה ולהציל את ליה והאן - כל אלו כמעט ועלו מאד ביוקר. למרה המזל, לוק מספיק שונה מאנאקין על מנת שלמרות הטעויות - הוא לא נפל בפח של הצד האפל. יחד עם זאת, היתה לו כל סיבה שבעולם כן ליפול.

Y. Welis

New member
אגב עוד דבר שאובי וואן לא ציין בשיחה ב'ג'די'

שגם אמו של לוק האמינה שעוד יש טוב באנאקין... לוק ידע את זה מהמפגש הראשון שלהם (שם אנאקין הציע לו מה שהציע לאמו - לחסל את פלפאטין ולשלוט יחד במקומו). אגב ליאה לא היתה בסכנת חיים מיידית בבספין. ווידאר השתמש בה ובהאן כדי לפתות את לוק להציל אותם (איך הוא ידע שזה מה שיביא את לוק, ושהוא ידע לראות בעתיד את מה שיקרה להם - זו שאלה אחרת, שאולי לא כדאי לשאול...). המחוייבות של לוק היתה כאביר לכלל החיים בגלקסיה, ולא לקרוביו. ליאה עדיין היתה התקוה האחרונה האמיתית (מעניין שב'אימפריה' יודה אומר את זה, ונדמה שהוא מתקן את אובי וואן), אבל כל עוד היא נחשבה ל'רדומה' (להגן עליה מפני ווידאר והקיסר) יתכן שבחשבון הסופי לוק צריך היה להרשות לווידאר לכלוא אותה או משהו בדומה.

advanced soul

New member
אני חושב שאתה יוצר רושם מוטעה

לא יודע מה בEU, אבל לפחות בסאגה אין לנו שום עדות האם יודה התכוון לליאה או ל"טוב" באנאקין. כך שאפשר רק לננחש.

Y. Welis

New member
אני לא הולך לפי ה-EU בכלל.

אבל כאשר יודה אומר אחרי דבריו של בן ' אומר 'הנער הוא תקוותינו היחידה' - 'יש עוד אחד/אחת' (ציטוט מהתסריט:YODA: (looks up) No. There is another), אני די בטוח שהכוונה לליאה ולא למשהו אחר.

Gilliana

New member
ברור לגמרי שהכוונה לליאה

מה שמעניין הוא, מדוע מלכתחילה ייעדו קודם כך את לוק להתמודדות עם אבא אנאקין/ויידר ולא את ליאה, אותה כביכול שמרו כאופציה אחרונה בהחלט.

Y. Welis

New member
כי היא כבר תפסה לה מקום של כבוד

סנאטורית בגיל 20... ומנהיגת חלק מהמורדים עד גיל 23. היה קשה יותר לאבד אותה מאשר את לוק.

יפעת777

New member
הסיבה של אנאקין הייתה שטותית

סתם תירוץ לעבור לצד האפל. הייתה לו את הנטייה וכל דבר קטן היה גורם לו לעבור לצד האפל. הכל בגלל הפחד והשנאה שלו וגם הטמטום ושום טעות של אובי ואן או יודה גרמו לכך. הם טעו רק בזה שנתנו לו להיות ג'די.

Kalimac

New member
אובי-ואן לא היה מאסטר

היה קיבל דרגת אביר, ופאדאוונים הופכים חניכים גם של אבירים. הרי כדי להפוך למאסטר ג'דיי יש ללמד לפחות חניך אחד ולהכתירו כאביר. ואל תשכחו, בפרק 1 יודה לא הסכים עם החלטת המועצה ללמד את אנאקין. אבל זה היה רוב. אפילו אובי-ואן התווכח עם קווי-גון בקשר לאנאקין והרגיש שהוא מסוכן, הוא לקח על עצמו את האימון רק עקב ההבטחה שלו. אובי-ואן, נחשב לג'דיי האולטימטיבי, מאחר והוא פועל באופן מובהק ע"פ הקוד ותמיד הוא משאיר בחירה לאויביו/לאלה שנפלו אפשרות לשנות את חייהם--אפשר לראות זאת שוב בחוברת מס' 16 של סדרת LEGACY, בה דארת' Krayt חולק את עברו עם צאצא לשושלת סקייווקר, ובו מתגלה שהוא היה ג'דיי טוסקני (כלומר, איש חול שהפף לג'דיי) ואחרי פקודה 66, הוא חזר לשבט שלו, ואט אט התחיל להשתמש בכוחותיו לפעול נגד המקומיים שהיו בקונפילקט תמידי עם אנשי החול. מאחר והם בטאטואין, אובי-ואן לא רצה למשוך תשומת לב לכוכב והוא מתעמת עם הג'דיי הסורר, כורת את ידו אבל משאיר אותו בחיים כדי לתת לו הזדמנות לשנות את חייו. אבל מי שהיה אחראי לנפילה היה הג'דיי, שבמקום לזכור את הקוד וללא ללכת בדרך הקלה, ויתר לעצמו ובחר בדרך הפשוטה יותר--נקמה וכעס. אנאקין היה אותו הדבר. אבל הנסיבות בזמנו פשוט שמו אותו במצב מאוד קשה ואומרים שאם קווי-גון היה שורד את המפגש עם מול, אם אמו של אנאקין הייתה חיה, הוא לא היה נופל. אבל שימו לב, הג'דיי לא אומרים "הייתי צריך לעשות את זה במקום", מאחר והם שלמים עם מה שקורה ועם מה שקרה מאחר וזהו "the will of the Force". וכמו שאחד אמר מעליי, אין באמת אשמים בסיפור הזה, מאחר ודברים קורים כי הם צריכים. אנאקין לבסוף כן הגשים את הנבואה בדיוק כמו שהיה צריך. (אני מודע לבלגן התוכני בהודעה, אם צריך להבהיר משהו, אשמח)

Y. Welis

New member
יש כאן שאלה גדולה בעניין הגורל - האם הוא

מוחלט, כלומר לא משנה מה אובי-וואן או יודה יעשו - הכל כבר קבוע מראש במסגרת הנבואה, או שמעשיהם של אנשים יכולים להשפיע (למשל ארטו בסרט הראשון, שהצליח לשרוד בדרך נס בספינה, וכך הפך ל'מכשיר הגורל' בשאר הסידרה)? אני מכיר למשל סופר שכתב עולם שלם (הלגנדאריום) שנע בין הקצוות האלה, ושהצליח תמיד לתת את התחושה שיש גורל עליון, *וגם* יכולת בחירה. הבעיה היא עם היקום של סטאר וורז היא כזו: בטרילוגיה המקורית, ניתן היה להבין שהגורל נקבע רק לפי מעשי הגיבורים: אובי וואן אמר על לוק 'הוא תקוותינו היחידה', ולא 'הוא התיקווה היחידה' - וההבדל עקרוני *מאוד*. כי אילו לוק היה *ה*תקוה, ולא רק של אובי וואן ויודה (שלא נאמר מה הרקע שלהם), כלומר האחד שבו הכל תלוי, כי כך נאמר מראש היכנשהו, אז זה היה עניין אחר (למעשה זה נרמז בהקדמה לגירסה מוקדמת של תסריט הסרט ה-4, שציטטתי בהודעתי על ה-ווילים). אבל זה לא נאמר, אף לא נרמז, עד שהופיעה הטרילוגיה החדשה, ששינתה את כל הבסיס שעליה (כך לפחות הבנו) הושתתה הטרילוגיה הישנה.

Kalimac

New member
אני מניח שאתה מדבר על טולקין

וזו אכן שאלה טובה מאוד. אפשר למתוח ממש ואף לומר כי רצונו של הכוח הינו רצונו של הדמויות, ועקב כך מתרחשים הארועים. אבל זה דיון אחר לגמרי

Y. Welis

New member
כמובן טולקין. מה שמטריד אולי (מבחינת

האתאיסטים) היא הרצון של לוקאס כאן לחפש משהו גבוה יותר - השגחה עליונה. בטרילוגיה הראשונה היה משהו פגאני בתיאור הכוח: 'מסביב לנו, בסלע, בצמחים, וגם בין הספינה לקרקעית'. לא עוד: גם יצורים שנושאים אותו ומסוגלים ללידת-בתולין (מיתוס מוכר מכמה מיתולוגיות), וגם נבואה שמייצגת גורל שנקבע מראש, ובהכרח את הדטרמיניזם של הדתות המונותיאסטיות.

יפעת777

New member
הם לא אשמים

באנאקין היה טבוע הרוע עוד ממהתחלה ואפילו ג'ורג' לוקאס הסביר את זה שלאורך כל הדרך רואים את הצד האפל של אנאקין לכן הוא גם חיפש שחקן שיתאים לתפקיד שרואים בו את הצד האפל עוד מההתחלה

למעלה