אז מי אתם?

NorthenONE

New member
באיחור של שבוע...

אני ברק, בן 21 וקצת, גר בינתיים בחיפה, חייל. תמיד הייתי מחובר לאמנות, בעיקר בתחום התיאטרון. היה לי ברור תמיד שאני הולך להיות שחקן, וגם למדתי משחק וקצת הייתי על במות (במחזה "גטו" של סובול, ובמסגרת הלימודים שלי). עד שהגעתי לתיכון, שם נטשתי הכל לטובת לימודי כלכלה ומחשבים. ואז התגייסתי, ונוצר מצב שיש לי זמן לצאת מהבסיס (שנמצא באיזור המרכז) בערבים, ולחזור לבסיס בלילה. ככה התחלתי להגשים אחת מהמשאלות הכמוסות שלי- ללמוד פיתוח קול. התחלתי ללמוד אצל טל אמיר, אחת המורות הגדולות והמקצועיות בתחום (מלמדת בבית צבי, רימון וסמינר הקיבוצים) ואשה מקסימה ומיוחדת. מתוך האהבה הישנה שלי לתיאטרון ומתוך ההתמקצעות החדשה שלי בשירה (ודרך אגב תוך כדי התעמקתי המון במוזיקה בכלל- התחלתי ללמוד פסנתר, למדתי סולפג' ותיאוריה, הלכתי להרצאות וכיתות אמן וכו')- מכל אלה- הגעתי לשיר שירים ממחזות זמר. בהתחלה המורה שלי המליצה לי לשיר שירי מחזות זמר, ולאט לאט התאהבתי בתחום המיוחד הזה. אני רואה כל חודש לפחות 3 הצגות בתיאטרון (לפעמים הרבה יותר) ובין השאר ראיתי בתקופה האחרונה המון מחזות זמר (אאידה, שיקאגו, ברנשים וחתיכות, המפיקים, קברט, אוויטה, שלמה ושלמי ועוד ועוד ועוד) וטסתי ללונדון לראות כמה הצגות (לפני הצבא ראיתי קצת מחזות זמר בניו-יורק עטד לפני שהתאהבתי בתחום הזה בכלל)... בחודשים האחרונים הייתי קצת בקשר עם ההפקה של "רנט" כדי שייקחו את התרגום שלי ושל ידידה אמריקאית שלי- עשינו אחלה תרגום לטעמי (למרות שבינתיים סיימנו ממש רק את המערכה הראשונה, והמערכה השניה בשלבי פיתוח), אבל בסוף החליטו לא לקחת את התרגום שלנו, ואני מוכן לתת לכם הצצה לחלק מהתרגומים שעשינו... זהו, השאיפה בגדול היא ללמוד משחק באחד מבתי הספר הגדולים בארץ, בעוד שנה או שנתיים, לפני זה קצת לבשל את הנשמה שלי על אש קטנה, לטוס קצת בעולם ,להיפתח לכל מני דברים, ללמוד ולחוות- ואח"כ להפוך להיות שחקן. החלום הענק ענק שלי זה להקים תיאטרון שמתעסק רק בחומרים של ברכט, משהו קטן אינטימי ואיכותי שכזה, שיזכה להמון חיבוק חם מהקהל, ולשחק בכל התפקידים הראשיים. :) פסיכי אה? החלום השני שלי זה להיות "ראול" מפאנטום האופרה על אחת מהבמות הבינלאומיות הגדולות, ואני גם אתפר בסינרמה של תל אביב... זהו בגדול.

julez

New member
ברכט as in ברטולד ברכט?

תודיע לי, אני הראשונה לבוא!

tommy walker

New member
טוב נו...

אם כל כך הרבה אנשים כתבו אז כבר לא נעים לי להישאר בחוץ... אז אני יובל, בן 29, גר בת"א. התחלתי לאהוב מחזות זמר בתקופת הצבא כשחבר שהכרתי שם התחיל להשמיע לי כל מיני מחזות זמר... לאט לאט התלהבתי מזה וככה נכנסתי לעסק הזה פחות או יותר... התחלתי גם להזמין דיסקים של כל מיני מחזות זמר במיוחד מחו"ל דרך האינטרנט. שנה לאחר שסיימתי את הצבא התחלתי ללמוד בבית צבי, שם גם השתתפתי בכל מיני מחזות זמר כמו "שיער", "משחקי הפיג'מה", "צ'ריטי המתוקה" ועוד. לאחר שסיימתי את הלימודים בבית צבי היו לי כמה עבודות בתחום המשחק אבל דווקא לא במחזות זמר. בערך לפני שנה החלטתי לעזוב את תחום המשחק. כרגע אני עובד בעבודה רגילה ואני גם סטודנט לעריכה לשונית. לאחרונה חרגתי מה"פרישה" שלי ממשחק והסכמתי להשתתף בהפקת חובבים של המחזמר "ויקד" (או בעברית "מרשעת") שעלתה בחג הסוכות האחרון במסגרת פסטיבל אייקון. יש לי בבית המון פסי קול של מחזות זמר (היו לי עוד הרבה יותר אבל חלק אבדו לי). מן הסתם אני לא אוהב כל דבר שעונה על ההגדרה "מחזמר". יש כאלה שעושים לי את זה ויש כאלה שלא. נראה לי שזה הסיפור בקצרה, ובכל מקרה כל מי שרוצה לדבר איתי מוזמן.

tommy walker

New member
אז עכשיו אתה יודע ../images/Emo3.gif

חחח תודה רבה רבה! דבר איתי אם בא לך.

BroadwayBaby511

New member
זאת אני! מלכת המנקות!

או שלא. והמבין יבין.
טוב, אני אביטל, בת 16(שירו איתי: "עוד מעט 17...") מרעננה. מחזות זמר תמיד היו חלק מהחיים שלי. גדלתי על הקלאסיקות של רוג'רס והמרשטיין. פתאום בגיל 13 גיליתי את זונדהיים דרך "Into the Woods"...ומאז פשוט לא הפסקתי. :) בגיל 14 הקמתי תיאטרון מחזות זמר לבנות נוער (בסיס דתי, סיפור ארוך, בלה בלה בלה, ואני יודעת שהאתר לא מעודכן) ומאז העלתי במסגרת זו 3 הפקות: Into the Woods Junior, You're a Good Man Charlie Brown והשנה Little Women. בשנה שעברה התחלתי לימודי משחק\פיתוח קול\ריקוד בסדנת הנוער בבית צבי, ואני מתכננת להמשיך השנה. גם אני השתתפתי בהפקה של וויקד\מרשעת בחוהמ"ס, בתפקיד ג(א)לינדה.
אם נלך על "אוהבת" ו-"לא אוהבת", אני אומר שאני פתוחה לשמוע הכל. אני לא אוהב את הכל, אבל אם זה זונדהיים, אז רוב הסיכויים שכן.

JC Superstar

New member
היי... אני מתן... ואני מכור למחזות

...זמר. :) סתם כמו שאמרתי, שמי מתן, אני מבאר שבע (חיחי...) והתחלתי לא ממזמן ללמוד בבית הספר למשחק בנגב (הממוקם בבאר שבע). בכל אופן, העלתי לא מעט הפקות בחיים שלי (בתור כל מיני תפקידים, לאו דווקא שחקן או זמר). וזהו :) אין לי הרבה מה לספר...

אממ..אני תום,

אני "ותיק חדש", ואני בעיקר עדיין חי,אם במקרה מישהו תהה, ואפילו מציץ פה לפעמים. תאמינו לי,be happy.

julez

New member
אני.

אני julez או מיכל, תבחרו מה עדיף לכם... אין לי ביוגרפיה מרשימה בתחום המשחק ואני גם לא לומדת משחק או פיתוח קול (ייתכן שזה בגלל העובדה שאין לי מושג איך צריך לשיר ושאני זייפנית דיי איומה)... הרומן של עם מחזות הזמר התחיל.... לפני המון שנים... אחי הגדול הוא גם פריק של מחזות זמר אז אני מאמינה שתמיד היו דיסקים, שירים וקלטות של מחזות זמר ברקע. אין לי כותב או מלחין מועדף כי אני פשוט אוהבת כמעט את הכל. הכי חשוב לי שההפקה תהיה מושקעת, נוצצת (אם צריך) ושהמילים, הלחן והסיפור יהיו מעניינים (לא מעט דרישות, כשאני חושבת על זה). בין מחזות הזמר שראיתי: צלילי המוזיקה (עם חני נחמיאס), כנר על הגג (עם חיים טופול), ספר הג'ונגל+אוליבר טוויסט+בילבי (הפקות חנוכה), שיער+קברט+גריז (משהו כמו 8215425 פעם
)+כל מיני ערבי מחזות זמר+מיקה שלי (אהבתי פלוס) בבית צבי (וזה רק חלק קטן ממה שראיתי שם, הייתה תקופה שראיתי והייתי מעודכנת לגבי הכל שם), פאנטום (בניו יורק) ועוד... יש לי כמות עצומה של דיסקים שקשורים למחזות זמר: ביצועים מסרטים, ביצועים מקוריים, אוספים ומה לא. חוצמזה, אני רקדנית, כבר 10 שנים (בת 16 היום, בשבת כבר 17) והסגנון שאני הכי אוהבת הוא כמובן "ברודווי". אני רוקדת בלהקה בסטודיו בגבעתיים (קודו) ומתוך רפטואר של 14 ריקודים (או יותר, אני כבר לא זוכרת) יש לנו 5 ריקודים בסגנון של מחזות זמר: שורת המקהלה, סוויט צ'ריטי, fame, (מאמה מיה) abba ושיקאגו (כוריאוגפיה של עוזי ניסים ורוני ברנשטטר)... אני חושבת שבגלל התשוקה הענקית שיש לי לסגנון הזה יוצא לרוב שאני מקדימה או עם סולו
ביימתי+דאגתי לכוריאוגרפיה של מופע סוף שנה שלי כשסיימתי ח'. זה בעצם היה מחזמר שאנחנו כתבנו לו את השירים (לקחנו שירים ממחזות זמר מוכרים ושנינו להם את המילים) ואת קטעי המשחק. התפקיד שלי היה להנחות את הערב ולהשתתף בקטעי הריקוד... מאוד נהניתי
בנוסף, השתתפתי בהפקה של "עלובי החיים" כשהייתי במחנה קיץ בארה"ב לפני 3 שנים.... מכיוון שהיינו כ"כ הרבה אנשים התחלפנו בתפקידים כל הזמן ככה שמי שהתחיל את ההצגה בתור ז'אבר, היה יכול לסיים אותה בתור סטודנט מת והכל כדי שכולם יוכלו להתבטא. אז אני הייתי אפונין וסטודנטית מתה
ולמזלי הייתי צריכה לשיר רק במקהלה אז לא שמעו את הזוועה שיצאה ממני.... וזהו. לא הכי מרשים... אבל חיים עם זה
חורף קר ונעים לכם, אוהבת, ~julez~

למעלה