אז מה?

ואגב, לגבי "פנתה אך ורק ליהודים"...

זה לא מדויק. הנצרות, ממש כמו היהדות באותם ימים, הייתה מעין טרנד אופנתי ברומא רבתי. אל תשכח שיותר מ-10% מכלל אזרחי רומא התגיירו בעשורים שלפני ואחרי לידת ישו. רבים מאותם אנשים הפכו אחר-כך לנוצרים, או שילדיהם הפכו לנוצרים - כי כידוע, אופנות נוטות להתחלף במהירות. מה שעצוב בכל הסיפור, הוא שלמרות שיותר מ-10% מאזרחי העולם המוכר הפכו ליהודים, מה שבאופן טבעי גרם להשתלבות של גורמים פגאניים בתוך היהדות, למרות העובדה הזאת, הקיצוניים היהודים הצליחו להשתלט על היהדות ולהוביל מרד מטומטם נגד רומא, והכל בגלל הרצון "לטמא" את ירושלים עם תכנים פגאניים.

freshlama

New member
אני בטוח

והכותונת הלבנה שעלייך היא גם כותונת כוהנים?

Continuum

New member
ROFL. שיכנעת אותי.

----------COMING SOON-------------- אתר הציטוטים של Continuum. כי עדיף לצחוק עליכם מאשר להצטרף אליכם! ---------COMING SOON---------------

Abba Zaba

New member
שאלה

באיזה נקודה בדיוק בחיים שלך החלטת להתייחס להיגיון, שפיות ומחשבה נטולת שטיפת מוח של הזויים משיחיים- כאויבים שלך?

meitush123

New member
הזוי

כן שמעתי על ההזויים האלה... מילא לבנות את המנורה אבל גם לנסות להקים את בית המקדש, האמת שממש לא הייתי רוצה שיקום מחדש בית המקדש- בייחוד עם כל הקורבנות וכל הדברים המזעזעים האחרים

oripollak

New member
לפי הרמב"ם לא היו קורבנות

בבית המקדש השלישי. תסתכלי על ההודעה שלי למעלה כתבתי שם על חזון הצמחונות זה נוגע גם לבית המקדש.

oripollak

New member
אהה ועוד משהו.

לפי הרמב"ם הקורבנות שהיו בבתי המקדש-I וה-II היו רק בגלל רצון של היהודים להידמות לגויים, זה לא היה אידיאל!!

Bassman

New member
ומה בקשר לשמות פרק כ"ב?

או לחילופין הזבח שהקריב נוח בפרשת המבול? אלוהים התרצה ואף נטה היתר לאכילת בשר. אני נורא מעריך את הרמב"ם, הפעם על פי התורה הציטוט שלך שגוי, או שהרמב"ם לא ממש זכר את הקטע הזה

oripollak

New member
אל תדאג, הרמב"ם לא שכח

עד דור המבול באמת לא אכלו בשר, אבל אחרי דור המבול רמת המוסריות של האנושות ירדה. בקשר לשמות כ"ב וכל מקום אחר בתורה הסברתי את הנטייה של הקורבנות בתורה.

Bassman

New member
בנוסף אבל אומרים שהצדיקים יאכלו

מבשר הלויתן והזיז כשהגאולה תבוא. יש לנו התנגשות?

oripollak

New member
לא שמעתי על זה אבל

סביר מאוד להניח שזה איזה שהוא מדרש.... ויש ממש ממש מלא מדרשים בקשר לביאת המשיח, וממדרש לא לומדים הלכה אלא רק רעיון מחשבתי.

iknow

New member
אני דווקא הייתי מאוד רוצה שיוקם עוד

בית מקדש. מסיבות תיירותיות ואסטתיות גרידא.

למעלה