אז מה שיחתקם השבוע?

golan2072

New member
התחלתי אתמול את DEAD SPACE

סיימתי את הקמפיינים של הגנבים והמתנקשים ב-SKYRIM וכרגע אין לי חשב לשחק את הקמפיין הראשי של המשחק או את ההרחבות אז אני עובר למשחקים אחרים.
&nbsp
DEAD SPACE חביב בהחלט אם כי השליטה בו טיפה מסורבלת. שיחקתו אותו כשעה וחצי. הוא מרגיש כמו הכלאה של SYSTEM SHOCK 2 עם משחקי זומבים בנוסח הקונסולה כמו RESIDENT EVIL (שיחקתי אחד אוש ניים מהם בפורט ל-PC) עם נגיעות של DOOM 3. האווירה הכוללת של המשחק (חללית ענקית נטושה מלאה במפלצות עם הקלטות אודיו ווידיאו של חברי צוות שנהרגו) וכן הרבה מהמכאניקות (שדרוג נשקים בסוג של "מפה", חנויות אוטומאטיות בחללית וכו') מזכירים מאוד את SYSTEM SHOCK 2 הזכור מאוד לטוב, מצד שני נקודת המבט (גוף שלישי מסורבל-משהו) והמפלצות מזכירים את RESIDENT EVIL. בעוד שהמכאניקה של המפלצות מגניבה ובעיקרון אפשר לקטוע להן איברים ובחלק מהמקרים הן משנות את ההתנהגות וממשיכות להוות איום גם אחרי שאיבדו איברים, חסרה להן האישיות של המפלצות מ-SYSTEM SHOCK 2. בנוסף לכך המשחק ליניארי בהרבה מ-SYSTEM SHOCK 2 אך הוא זורם היטב.
&nbsp
בקיצור, משחק כיפי בהחלט, אם כי לדעתי היה יכול להיות טוב יותר עם כמה שיפורים קטנים (שינוי בזווית המצלמה ושיפור השליטה בדמות). מתכוון להמשיך בו.

golan2072

New member
המשכתי, עכשיו כשהתרגלתי לממשק, המשחק מהנה מאוד

כאמור זה מרגיש מאוד כמו SYSTEM SHOCK 2 רק מגוף שלישי, ליניארי ועם אויבים שיש להם פחות אישיות (אם כי מעניין ומאתגר להילחם בהם). ההשפעה של SYSTEM SHOCK 2 מאוד ניכרת ואפילו מסך טעינת השלב מאוד דומה לשם, וכן יש לוג וידיאו של חברת הצוות שמאוד מזכיר לוג אודיו ממשחק זה, נראה שיוצרי DEAD SPACE חרשו על הקלאסיקה הנ"ל לפני ובזמן שיצרו את המשחק... עוד משחק שזה דומה לו מבחינת אווירה זה DOOM 3.

golan2072

New member
עדיין כיף חיים

משחק מהנה בעליל. בעיקרון מרגיש כמו אחד מה-FAN MISSIONS של SYSTEM SHOCK 2 רק בגוף שלישי ועם כמה גימיקים מדליקים במיוחד (כל עניין חוסר הכבידה למשל). לא מקורי במיוחד, אבל מהנה ואפקטיבי.

Wolfinix

New member
כייף לראות שאתה נהנה
איזה כלי נשק אתה מעדיף שם?

golan2072

New member
תחרות קשה בין הPLASMA CUTTER לLINE GUN

דווקא הנשק הכי בסיסי במשחק ממש טוב ויעיל, אם כי הLINE GUN גם הרסני מאוד.

Wolfinix

New member
כן גם אני העדפתי את הPLASMA CUTTER הוא פשוט נותן את מקסימום

האפשרויות בקרב מבחינת שליטה על האויב (למשל קריטת רגל - להאטה, ידים - למניעת תקיפה, ראש- לחיסול) הוא פשוט מעולה!

הLINE GUN הוא יותר נגד קבוצות (די דומה לPLASMA CUTTER רק בפחות שליטה) יצא לך לנסות את הירי המשני שלו?

השתמשתי גם בContact Beam נגד בוסים, הנזק שלו פשוט עצום...מאוד יעיל ביחוד ברמות הגבוהות של המשחק, שווה לך לנסות אותו

golan2072

New member
עוד לא השגתי CONTACT BEAM

ואכן אשמור אותו כנגד בוסים.
&nbsp
ה-LINE GUN מאוד מועיל לחיסול מהיר של מפלצות כי הוא יכול לחתוך למשל את שתי הרגליים במכה.

golan2072

New member
שיחקתי גם NEO SCAVENGER

משחק הישרדות\אסטרטגיה\תפקידים מאוד קשה ומאתגר. לב המשחק הוא CRAFTING מאוד מפורט ועמוק שבו אתה יכול לייצר טווח רחב של דברים ממים מעוקרים (אם שותים מים סתם ככה מהטבע מסתכנים בדיזינטריה שיכולה להיות קטלנית), דרך בשר משומר ועד לחניתות, תחבושות נקיות ובגדים. האתגר הוא בלשרוד בסביבה עויינת מה גם שיש אוייבים וקרבות אינם עניין של מה בכך, בייחוד כי פצעים עלולים להזדהם ולעשות צרות בהמשך. קשה מאוטד לשרוד, מצד שני האתגר מאוד מהנה. אה, ואפשר גם להיות קניבל (אויב אנושי שהרגת מספק כמות עצומה של בשר), אך יש לך השלכות שליליות (פיתוח תיאבון שרק בשר אדם יכול לספקו).

קרנפול

New member
לא הספקתי לשחק המון, רק עשיתי משימה צדדית ב-

Deus Ex: Human Revolution

Wolfinix

New member
WASTELANDS 2 נתקלתי בקניבלים
- (חוסלו), אני חייב לציין

שככל שמתקדמים רמת הטאקטיקה שנדרשת גדלה (עדיין לא כמו בXCOM אבל יותר לטובה) וגם אם רק בשביל לגרום ל 3 ה"נלווים" שלי (COMPANIONS) לשרוד את הקרבות, זה פשוט לא הגיוני שממוצא החיים הוא 300~ ולהם יש רק 50-90~ חיים, שלא לדבר על זה שהם מסתערים בלי שום שליטה עליהם
והורסים כל תכנון קרב שאתה עושה...תכננת להוביל את האוייב לאמבוש? לא...ה"חבר" שלך הסתע עליו ועכשיו אתה צריך להסתער בתקווה שצומת הלב תעבור אליך שלא חס וחלילה הוא יקבל מכה שתיים ו...יתפוצץ! וכמה נזק הוא עושה? 0-15!
מה גם שאם משחקים את המשחק בצורה שהיוצרים כיוונו אליה (כל דמות עם התמחות נשק שונה) נראה לי שיתווסף עוד רמת קושי (כמו למשל הכרח לנוע עם רובה צייד, לאגף ולנסות לצבור מספר אויבים בטווח הירי), אבל אם בוחרים רק צלפים/רובה סער אין הרבה מה לעשות... אז לשחקנים שמעונינים אתגר או לפחות שילוב סגנון משחק יותר אקטיבי היתי ממליץ לא ללכת על בילד אידיאלי (כמו שהלכתי אני) ולתת התמחות שונה לכל חייל (SMG לא רעים כלל, וגם הרובי צייד עם ניהול נכון נראים טוב, אקדחים על שחקן עם הרבה AP עושים נזק מטורף 3-4 יריות בסיבוב...)

הם חיבים לאזן את עניין הנללוים, או לתת אפשרויות שליטה בסיסיות עליהם כמו תקיפה מרחוק/קרוב, רמת אגראסביות אפילו רק אופציה להשאיר אותם בבסיס...או לסדר עליית דרגה שיתאזנו עם האויבים (שיפור חיים, עשיית נזק וכד')

והמשכנו עוד משימה ב SNIPER ELITE V2 משחק כיפי ביחוד כשניתן לשחק את העלילה עם חבר

metalgod1

New member
אני לא יודע באיזה שלב אתה

במשחק אבל הבילד האידיאלי ברוב שלבי המשחק הוא אכן לתת לכל דמות התמחות משלה כולל נשקים, בונוסים שונים וכדומה כדי שישלימו אחד את השני אבל האמת היא שאם תבחר רק צלפים/רובה סער יהיה לך הרבה יותר קשה מבחינה טקטית כי ברוב הקרבות יהיו יחידות אוייב שיתקרבו אליך בצורה מסוכנת ואז אתה ממש צריך לפחות דמות או שתיים שיכולות לעשות נזק כבד מטווח קצר כמו רובה ציד או אפילו נשק ידני.

לגבי הדמויות הנלוות שאי אפשר לשלוט עליהן, אני מסכים איתך 100%, אני נתקלתי רק ב-2 דמויות שלא ניתן לשלוט בהן, אחת היתה איזה גרמני או אוסטרי שתמיד מופיע בזמן הלא נכון בקרב, די הצלחתי לשמור עליו עד לשלבים המאוחרים אבל באחד הקרבות האחרונים פשוט ניקנקו אותו.

דרך אגב, אם התכוונת לדמויות שאתה אוסף בדרך ויכול פחות או יותר לשלוט בהן ולצייד אותן אך הן עדיין עושות מה שבא להן זה כנראה בכלל שאין לך דמות עם LEADERSHIP גבוה מספיק, אני זוכר שבמשימות הראשונות היתה מישהי מהמכון מחקר שצריך להציל ואז היא מצטרפת אליך לקרב אבל עדיין היתה מקבלת לפעמים התקפי פאניקה וזעם והיתה עושה מה שבא לה.

Wolfinix

New member
יש 3 דמויות כאלו שאני נתקלתי בהם סיבורג, רובוט מסיבות

והאוסטרי (לפחות עד המיקום שאני נמצא בו עכשיו) וכמובן החיות אם אתה מבצע אילוף - שעליהן ויתרתי לחלוטין בלתי אפשרי לשמור עליהן.

מה שאתה מדבר עם מנהיגות אלו 3 דמויות נוספות (מתוך קבוצה שלמה שניתנת לגיוס לכל אורך המשחק) שאתה יכול להוסיף לקבוצה הבסיסית שלך ע"י כאריזמה, ואתם אין לי כלל בעיה (יש לי מנהיגות 10).

בנוגע לנשקים...אתה יכול בשקט לשחק את כל המשחק עם רובי סער בלבד (או עם צלף) אין שום בעיה לא טאקטית וגם לא מכיוון התחמושת, העניין שהוא הופך את המשחק ללא טאקטיקה כלל, גם אם מתקרבים אליך אתה הולך משבצת אחורה ויורה או בוחר בירי בודדת והולך מספר משבצות אחורה (שלא לדבר על ירי ברסט של HEADSHOT שיכול להוריד 300 חיים בתור בירי מוצלח) רובי סער הם הנשקים הכי יעילים כרגע במשחק והכוונה שלי היתה שהם יותר מידי יעילים בשביל לשים אותם לכל הקבוצה מה שגורם למשחק לאבד מהמימד הטאקטי שתוכנן ע"י המפתחים, לפחות כרגע (אלא אם יצא פאטצ' עם איזון מחדש של נשקים).

ומכאן אמרתי שמי שמעוניין בטאקטיקה עדיף לו ללכת על בילד לא אידיאלי שכל חבר קבוצה מתמחה בנשק אחר... דבר שמוריד את רמת היעילות של החבורה וכופה עליך להתמודד עם מצבים שונים מפשוט לשבת ולחסל אותם כשהם בדרך אליך (שזה 99% מהקרבות שלי לכל אורך המשחק).

metalgod1

New member
X-COM ENEMY WHITIN

היתה לי דודא למשחק טקטיקה טוב ואף פעם לא שיחקתי אותו עד הסוף למרות שסיימתי את ENEMY UNKNOWN, אני חייב לציין שממש ממש אהבתי את התוספות שהוסיפו, זה פשוט מרגיש משחק שונה עם המון אפשרויות חדשות ומגניבות, אני ממליץ למי ששיחק את ENEMY UNKNOWN לשחק גם בזה למרות שיש משימות בעיקר בהתחלה שהן אותן משימות.

חוץ מזה כרגיל שיחקתי ב-EVE ONLINE, ככל שאני משחק יותר כך אני מתמכר יותר למגוון האפשרויות שיש למשחק הזה להציע, פשוט מדהים.

שחקתי גם כמה סיבובים ב-SNIPER ELITE 3, למי שיש את המשחק הקודם אני ממליץ לשדרג ל-3, פשוט חווייה אחרת ומפות הרבה יותר טובות ומגוונות.

למעלה