אז מה שיחקתם השבוע?

golan2072

New member
Knights of the Old Republic

הגעתי לתחנת החלל המיושבת הראשונה. ואז שמעתי את השם שלה: CITADEL STATION... בוא נגיד שהשם אומר לי משהו

Wolfinix

New member
יש הרבה קווים מקבילים, בא נואמר שKOTOR הוא בין האבות

&nbsp
המשחק השני

&nbsp
אך...אתה גורם לי לרצות לשחק בו שוב...משחק ענק!

קרנפול

New member
רוב השבוע עסקתי בכרייה של קלפים

אז במקביל שיחקתי ב red alert 2 yuri's revenge
שרץ על אוריגין כך שאין בעיה עם סטים.
כמו כן שיחקתי קצת במשחק היחיד שקניתי בנתיים בסבב המבצעים הנוכחי -
Toki Tori 2+
ממה ששיחקתי בו מאוד נהנתי, הפאזלים ממש נחמדים, ובכלל המשחק סובל ממתיקות יתר

Wolfinix

New member
אם הייתי יודע שאתה אוהב אותו לא היתי נותן אותו בזמנו

&nbsp
בSG...^_^

חזרתי ל-Dragon Age: Inquisition

אחרי הפסקה של שלושה חודשים במהלכם התחלתי וסיימתי את Splinter Cell: Blacklist.
&nbsp
ההפסקה מ-DA:I והחזרה אליו חידדה את מה שאהבתי ולא אהבתי בו.
זה עולם עם מלא משימות צדדיות וקל מאוד לסטות אליהן מהעלילה המרכזית. איפשהו זה די גורם להרגיש כאילו העלילה הראשית פחות חשובה ביחס אליהן. ואם עושים אותן בלי הפסקה אז עולות מהר מדי ברמות ואז העלילה נהיית קלה.
אבל הכי מרגיז זה שבכל רגע נתון (אני משחק ממבט טקטי, כמו ב-origins ובלי AI) כל דמות יכולה להשתמש בעד 8 קסמים/יכולות, גם אם יש לה יותר. זה מעצבן מאוד.

Wolfinix

New member
מה הכוונה בנוגע ליכולות? איך ההגבלה באה לידי ביטוי?

בשני המשחקים הקודמים בסדרה

בתחתית המסך יש סרגל שבו משובצים כל הקסמים/יכולות של הדמויות שלך, והמכניקה של המשחק בנויה ככה שכשאתה נכנס לקרב אתה יכול לעצור את המשחק ולתת לדמויות שלך הוראות שימוש בקסמים. נגיד, הקוסם יטיל כדור אש, הלוחם shield bash וכו׳.
&nbsp
ב-DA:i זה אחרת, בסרגל ניתן לשבץ רק 8 מהקסמים/יכולות שלך ואם יש לך יותר אז אתה לא יכול להשתמש בהם במהלך הקרב. אתה אמנם תמיד יכול לארגן את הסרגל ולהחליט אלו קסמים/יכולות יופיעו אבל זה תמיד על חשבון קסמים/יכולות אחרים.
&nbsp
למה זה ככה?
כי יש לך שתי אפשרויות משחק, מבט טקטי מלמעלה שבו אתה שולט על כל הדמויות ומבט מגוף שלישי שבו אתה שולט רק על שלך ולשלושת הדמויות הנותרות יש AI שיודע להשתמש בכל הקסמים/יכולות שלהן (זה בעצם טייס אוטומטי, כמו בשתי הגרסאות הקודמות) ואז הבעיה של 9 הקסמים/יכולות לא קיימת.
ביווור הלכו חזק על אפשרות המשחק השניה, של מבט מגוף שלישי. למה? לדעתי, כי זה יותר פשוט וזורם כשאתה משחק בקונסולה. אם אתה רגיל למבט טקטי כמו בשתי הגרסאות הראשונות - נדפקת (אגב, אני מזכיר שכשהמשחק הושק לראשונה היו המון המון המון ביקורות על המבט הטקטי, ורק בפאטצ׳ים מאוחרים יותר זה סודר).
&nbsp
גם הבנייה של הדמויות די מבאסת.
אתה לא מקבל נקודות יכולות כשאתה עולה שלבים (strength, cunning וכו׳), אלא אלו נגזרים מהקסמים/יכולות שאתה בוחר, שגם הם, לדעתי, הרבה יותר דלים משתי הגרסאות הראשונות.
&nbsp
אלו שני פספוסים מאוד גדולים במשחק.

Wolfinix

New member
אני לא בטוח שזה כל כך קריטי...8 יכולות זה לא אידיאלי ותמיד

&nbsp
טוב שיש עוד אופציות אבל אפשר להסתדר גם עם 8...דרך אגב אין מודים למשחק שמוסיפים סרגל כלים?

יצאה לי תגובה קצת מגעילה

כשיש לך היצע גדול של קסמים/יכולות מאוד כיף להתנסות בהם, כל פעם במשהו אחר.
אני זוכר את זה בתור יתרון מאוד גדול בשני המשחקים הגדולים.
כאן, ברגע שאתה מוגבל ל-8 אתה כבר מתקבע על סגנון משחק, והממשק לא כל כך מאפשר לך להתנסות באסטרטגיות חדשות, ןבמהלך קרב אין אפשרות לעצור את המשחק ולשייך את הקסמים/יכולות לסרגל אלא רק לפניו או אחריו.
וזה פשוט לא זה.

בפורבס היה כמה כתבות על המשחק עם כמה תובנות מאוד מעניינות.
אם יש לך סבלנות, כדאי לקרוא.

Wolfinix

New member
תראה אני לא כל כך השתמשתי בכל כך הרבה יכולות בקודמים

זה באמת נוח שיש יותר אופציות, אבל גם כשניסיתי שיטות אחרות וקומבינאציות זה הצריך שימוש בפיתוח שונה (מה שהגביל יכולות בכל מקרה) וגם אם היה לי עודף יכולות השתמשתי במה שיצא יעיל שזה מסתכם ב כ-8 יכולות +- לכל פיתוח.

ולצורך העניין אל תשכח שעדיין יש משחקים (חדשים וישנים) שיש לך רק יכולת פעילה 1 (שלא לדבר על 8)

האם זה אידיאלי? לא, האם זה שובר את המשחק לדעתי לא...אבל זו רק דעתי

אבל קצת מוזר שאין לו מודים...

ועוד משהן שאין אבל היה בקודמים

בשני הקודמים, ב-mouse over על הקסמים/יכולות היית מקבל את התקציר שלהם, מה הם עושים וכו'.
זה לא קיים באחרון.
&nbsp
השינויים האלו נשמעים מינוריים אבל בשבילי הם עושים הבדל של שמים וארץ.
&nbsp

Wolfinix

New member
כן זה באמת לא הגיוני
עד שמתרגלים ליכולות ולקומבינאציות

&nbsp
לוקח זמן, תיאור בהחלט מקל על הבחירה מה גם שהוא חוסך טעויות...אני בהחלט מבין אותך פה...

Wolfinix

New member
לא שיחקתי בימים האחרונים...אבל בגדול סיימתי את וויטצר 2

&nbsp
משחק מעולה שבאמת שווה לשחק בו, והתחלתי את SHADOW OF MORDOR שבינתיים נראה חבל על הזמן ^_^

golan2072

New member
חזרתי ל-Mass Effect 2

לא יכול לעמוד בפניו. הנאה צרופה. משחקים אחרים ימתינו לאחרי שאסיים את הטרילוגיה.

למעלה