DA Inquistion
כמה מחשבות:
1. המשחק, לאחר הפאטצ׳ים ששחררו לו, הרבה יותר שחיק מאשר בלעדיהם.
אני רגיל, עוד מתקופת באלדור׳ס גייט, לנהל את הקרבות מלמעלה, ולכן השיפור הכי משמעותי הוא המצלמה הטקטית שלא הייתה שמישה קודם לכן. יחד עם זאת, זה עדיין לא מושלם ויש גליצ׳ים, לפעמים העצים מסתירים את הדמויות, שנכנסים למערות אז לא ניתן להתרומם עם המצלמה למעלה וכו׳. ת׳כלס, אני רק לא מבין למה הם שינו את מה שעבד נפלא ב-DA:O ו-DA:2.
2. הטוטוריאל גרוע. יש במשחק כל כך הרבה אפשרויות מבחינת ניהול הקבוצה והדמויות וטוטוריאל מכסה רק חלק קטן מהן.
3. יש המון מה לעשות במשחק מעבר לעלילה הראשית. כשקראתי על המשחק נתקלתי בלא מעט חוות דעת שביקרו את ריבוי המשימות הצדדיות ואת האופן שבו ביוור עיצבו את העולם הפתוח. הרושם שלי מאוד שונה, ולדעתי זה מקסים. העיצוב של האזור (hinterlands) יפיפיה, ואני לא מתכוון למובנים הויזואלים אלא למשימות, לדמויות, לסביבת המשחק ולהקשר שלו לעלילה המרכזית. אני 15 שעות בתוך המשחק ועדיין לא התחלתי שום משימה שקשורה לעלילה המרכזית (וזה משהו שאף פעם לא עשיתי במשחקים קודמים כמו far cry 3, assassins creed או fallout)
4. הבעיה הגדולה של הדברים הצדדיים האלו היא שהמשחק מאוד overwhelming בהתחלה.
אין הדרגתיות בקצב שבו העולם הנפתח אליך אלא זה קורה בבת אחת וזה מוציא מאיפוס. זה הנקודה שבא אני חוזר על מחשבה 2, כי בנוסף להתמודדות עם השפע שהמשחק שמציע התמודדתי גם עם עם מנגנון לא ידידותי של ניהול הדמויות (קרבות, תנועה, מצלמה וכו׳). התוצאה היא שבניגוד למשחקים אחרים כאן לקח לי כמה שעות כדאי להבין מה אני צריך לעשות וזה מאוד מסתכל.
5. זמני טעינה ארוכים. זה לא קריטי אבל סתם מעצבן. עוד משהו מעצבן - כדי לקחת loot אי אפשר פשוט להקליק עליו עם העכבר ואז הדמות תגש אליו ויפתח מסך שיראה מה יש שם (כמו במשחקים הקודמים בסדרה). במקום זה צריך לקרב את הדמות ורק אז לקחת את את ה-loot. זה קליק אחד יותר מדי.