אז מה שיחקתם השבוע?

golan2072

New member
X-Com Enemy Within

תוסף גדול, משפר, מגוון ומרחיב את המשחק הבסיסי. מעניין ומרתק. וכרגיל ב-XCOM - הממשק אינטואיטיבי ברמות והמשחק ממכר!

קרנפול

New member
בtrine 2 אהבתי את המנגינות

הם מושכות אותך לתוך עולם קסום, גם העיצוב הגרפי עוזר כמובן..

Wolfinix

New member
Wastelands 2 המשחק עכשיו דיי יציב (דרגות יותר מתקדמות)

בחרתי לראות את האפקטיביות של BARTER כי ממה שקראתי הוא סקיל עם אפקט זניח שלא שווה להשקיע בו כשיש ערוצי התפתחות מוגבלים, אבל מכיוון שבחרתי ללכת עם 10 INT על כל הדמויות זה דיי לא רלוונטי (אני אמקצע בערך 4-5 סקילים עד דרגה 50 בצורה מלאה +- על כל דמות).

הסקיל בהחלט מקל על החיים מבחינת ציוד כשהוא בדרגה 10, אך לא בדיוק עושים ממנו רווח (אלא אם קונים הרבה נשקים זולים יחסית וחומרי נפץ זולים יחסית כמו סכינים ו TNT ומפרקים אותם ואז מוכרים אותם ברנגר סיטי).

מה שכן קורה שמפסידים הרבה פחות (מקבלים 10% הנחה ברכישה ותוספת של 10% על מכירה) כך שלמי שאין בעיית מקסום הוא יכול להקל את המשחק מאוד בהתחלה מבחינת ציוד ותחמושת.

העניין הוא שקצת קדימה לתוך המשחק לא באמת חסר כסף לתחמושת וציוד באיזה שהוא שלב מגיע למקסימום שידרוג...כך שזה קריטי רק בהתחלה אז מי שבוחר דמויות עם פוקוס שונה בחלוקת ה attributes (יכולות) עדיף לחרוק שיניים (בעיקר בדרגות הקשות של המשחק) ולהשקיע ביכולות יותר מועילות כמו מקסום נשק ונשק משני.

בכל אופן היתרון בצורה הזו שבחרתי בסוף לבנות את הדמויות הוא שאני יכול להשתמש בכל היכולות שיש במשחק ולנסות אותן ולראות מה באמת אפקטיבי לסגנון משחק שלי, ובינתיים ממה שאני רואה האפקטיביות של רמה 1 בסקיל הרבה יותר גבוה מהאפקטיביות של נקודה 1 בתכונות (למשל עדיף להשקיע 2 נקודות סקיל למשל בנשק מאשר להשקיע אותן נקי ביכולות עצמן).

החסרות שאני רואה הוא בעיקר בסחיבת ציוד (הSTRENGTH שלי נמוך - 2) כך שלא פעם יוצא מצב שבו יש לי דמות שהופכת לחמור משא

DA:O Awakening

לאחר ההתנסות הקצרה עם DA:I נזכרת שהייתי במרתון DA:O - גמרתי את O והתחלתי את Awakening.
אז חזרתי אליו על מנת לסיים אותו.
יש שם אמנם יכולות והתמחויות חדשות אבל ת׳כלס הם די מתחילים לחזור על עצמם.
ככה, ברגע שכבר סיגלת לעצמך סגנון משחק עם קסמים ויכולות ספציפים, אין לך באמת תמריץ להשתמש באחרים כיוון שעלית על המתכון המנצח.
אבל עדיין, בתור הרחבה זו הרחבה נהדרת. לא סתם עוד שלב אלא עלילה חדשה שעומדת בפני עצמה.
&nbsp
זה רק חידד אצלי את התובנה ש:
1. לא סתם זה אחד ממשחקי הטובים ביותר שיצאו.
2. ממשק השליטה ב-DA:I מחורבן לעומת זה שב-DA:O שמאופיין בהסתגלות מהירה ואינטואטיביות.
3. שכמעט כל המשחקים שיוצאים עכשיו, במיוחד התפקידים, יותר מכווני קונסולות מאשר מחשבים אישיים וזה בא על חשבון עומק המשחק והממשק (זו, בכל אופן, ההרגשה שלי).

golan2072

New member
את DA:I בסדרה עוד לא שיחקתי

(אשחק בעוד כמה שנים כשאחליף את המחשב - הנוכחי לא עומד בדרישות שלו). DA2 נחמד בהחלט אבל לא מתקרב לקרסוליו של הראשון. DA:O הוא אחד ממשחקי התפקידים הממוחשבים הטובים ביותר אי פעם, יחד עם BALDUR'S GATE, SKYRIM ו-FALLOUT.

יש לי בעיה עם משחקי תפקידים מגוף ראשון

משהו בהם לא עובד לי.
Fallout היה נחמד (את Skyrim יש לי ועדיין לא ניסיתי) אבל הוא לא עומד מבחינתי מול DA ו-BG.
&nbsp
&nbsp

golan2072

New member
התכוונתי ל-FALLOUT האיזומטרי

שני המשחקים הראשונים בסדרה היו איזומטריים ולא מגוף ראשון.

למעלה