א. מכיוון שזה התחיל אחרי עדכון אוטומאטי של דריברים של ATI
ב. מכיוון שכשכרטיס מסך הולך ב99.9% מהמקרים אי אפשר להוציא ממנו אות נקי כלל (רואים צבע אחד על כל המסך/שורות אנכיות/מריחה ועיוות של התצוגה וכד') והאות נקי, כלומר כשאני ללא דריברים עם הגדרת הבסיס VGA של מיקרוסופט רואים את המסך...
יש מספר דרכים, מצרף את הדרך הכי יסודית ויעילה שידועה לי
להוריד תוכנה שנקראת Display Driver Uninstaller (הגעתי אליה דרך פורום התמיכה של AMD)
להוריד תוכנה לניקוי רגיסטרי (אני משתמש ב CCLEANER)
לאתחל את המחשב ב SAFEMODE
להכנס ל DEVICE MANAGER (מקש ימני על MY COMPUTER/המחשב שלי, לבחור MANAGE/ניהול - DEVICE MANAGER) ולהסיר את הדריבר של הכרטיס מסך (לסמן לו שיסיר את ההתקנה גם)
להריץ את Display Driver Uninstaller לבחור את היצרן שלך (AMD או NVIDIA) ולאשר
להריץ את CCLEANER ולנקות את הרגיסטרי
לעבור על התקיות במחשב ולחפש שאריות כמו תקיות AMD/ATI וכד' (שימו לב אם יש לכם לוח אם עם ציפ של AMD שלא תסירו גם אותו ואם הסרתם גם אותו אז לא לשכוח להתקין מחדש) ולמחוק אותן
לאתחל חזרה למצב רגיל
לוודא עם CCLEANER שהכל נקי ובDEVICE MANAGER שאין דריבר ואתם מוכנים להתקנה מחדש...
נוסה, אני מצרף את כל מה שניסיתי כבר (אבל אשמח לעוד הצעות)
בדיקה על שתי מערכות win 7 ו win 8.1 (נקייה) מעודכנים (חוץ משני UPDATES הראשון KB3000850 שגורם ללולאת אתחול אין סופית על המחשב, והשני KB 3004394 שAMD ממליצה להסיר מכיוון שהוא גורם לבעיות גראפיות והתנגשויות עם דריברים)
בדקתי את כל הדריברים של המערכות (ואני מתכוון כולם) בין דריבר לדריבר בוצעה הסרה מלאה של הקודם (SAFEMODE, REGE, מהריגסטרי ושאריות של תקיות)
התקנה ישירה של הדריבר בלבד OLDSCHOOL
ביטול אנטי וירוס (AVG) ואפילו בצעתי ריצה על הדריברים ללא אנטי וירוס כלל (הסרתי את ההתקנה שלו)
נקיון של המחשב מאבק + חילוץ הכרטיס והרכבתו מחדש
אם יש עוד רעיונות יתקבלו בברכה (ואל תפחדו להציע גם אם אתם חושבים שכבר ביצעתי אותם , תעלו יכול להיות שפספסתי אחד)
הדבר היחיד שנותר לעשות הוא לבדוק האם זה קורה עם כרטיס מסך אחר, עדיף כזה של ATI.
לא הייתי הולך לעדכון ביוס של כרטיס מסך, לא מאמין זה יפתור לך את הבעיה.

תחושת בטן שלי - הבעיה היא בכרטיס המסך.