אז מה שיחקנו השבוע?

Wolfinix

New member
בורדרלנדס 2 למרות שאני שוקל להתחיל משחק

במקביל (להמשיך לשחק בבורדרלנדס 2 עם חבר עם הדמויות החדשות ולבד במשחק אחר) צריך רק להחליט על משחק

Wolfinix

New member
שאלה קשה...האם שווה לי להכנס לSKYRIM

אם אין לי את ההרחבות? כלומר רק עם משחק הבסיס?

sky121

New member
כן

בלי ההרחבות - השקעתי מעל 100 שעות משחק, ועדיין לא סיימתי הכל.

קרנפול

New member
גם לי אין את ההרחבות אז אני לא יודע מה אני מפסיד

ככה שקשה לענות,
אבל כפי שSKY אמר לא חסר תוכן במשחק עצמו.

Wolfinix

New member
תודה לשניכם, יש לכם המלצות למודים(שלא דורישם הרחבות)?

sky121

New member
מודים למשחק

ל-skyrim יש קהילת מודים ענקית. מה שאני ממליץ זה טיפה בים. המודים שרשמתי זה נוחות ולא משפרי גרפיקה למיניהם.

המוד הכי חשוב מבחינתי, כי ה-UI של המשחק מותאם לקונסולות ולא למחשב. המוד הזה עושה חיים יותר קלים. [URL]http://www.nexusmods.com/skyrim/mods/3863/?[/URL]

מפת העולם נראת הרבה יותר טוב. [URL]http://www.nexusmods.com/skyrim/mods/4929/?[/URL]

המינרלים במשחק נראים כמו סלעים רגילים. המוד הזה עושה את המינרלים זוהרים, ככה יותר קל לזהות. [URL]http://www.nexusmods.com/skyrim/mods/193/?[/URL]

יש המון ספרים במשחק, חלקם נותנים נקודות ניסיון. המוד הזה עושה את אותם ספרים זוהרים. [URL]http://www.nexusmods.com/skyrim/mods/10012/?[/URL]

בזה הרגע סיימתי את Dishonored

שיחקתי על התחמקות ומבלי להרוג אף אחד.
אכן קיבלתי את שלושת האצ'יבמנטס הרלוונטים - ghost, clean hands, shadow.
אגב, מה שמעניין הוא שביחס לכמות האנשים שקנו את המשחק (וקנו אותו לא מעט, בכל זאת) פחות מ-3% קיבלו את האצי'בנטס הנ"ל.
הנתון הזה קצת הפתיע אותי.

סך הכל לקח לי 54 שעות (כולל הזמן אני מניח שבניכוי הזמן ששרפתי על שני השלבים הראשונים לפני שהתחלתי את המשחק שוב).

היו כמה דברים שלטעמי לא היו מלוטשים עד הסוף:

1. יש מעט התמחויות ביחס לנקודות התמחות שאפשר לצבור (כשאוספים runes), במיוחד עם משחקים על התחמקות.
מתוך 10 התמחויות רק 5 רלוונטיים, כשת'כלס אפשר להסתפק רק בשתיים-שלוש ממוקסמות עד הסוף.
זה אומר שמאמצע המשחק כבר אין סיבה לאסוף runes, שבתורן מהוות תמריץ לשוטטות בעיר.
אותו הדבר לגבי bone charms (קמעות) שאפשר להסתדר בלעדיהם.

2. המכניקה של ההתגנבות די חוזרת על עצמה (שיחקתי על רמת קושי נורמלית).
בכלל, אפשר להתגנב כל המשחק ולא לנטרל אף יריב. את השלב האחרון הרצתי במהירות כי הבנתי שאני לא חייב להרדים את כל השומרים אלא "לדלג" מעליהם.

3. עלילה סבירה, סוף מאכזב.

QuantumPotato

New member
אני מסכים.

משחק מצויין לדעתי, והנקודות שאתה מדבר עליהן נכונות רק אם אתה הולך על GHOST. אם אתה מתנסה עם כל מיני שיטות לאורך המשחק אפשר לעשות דברים כיפיים - להעיף את החיצים המתפוצצים עם ה WINDBLAST חזרה לחבר'ה הגבוהים, לעצור את הזמן ולשתול מלכודות וכו'. לשחק על התגנבות בלבד זה מאוד מספק אבל גם לי המשחק הרגיש ככה כאילו הוא מלא בדברים שאין לי מה לעשות איתם.
&nbsp
לגבי הסוף - יש 3 סופים, תלוי בכמה אנשים אתה הורג או איך בחרת לנטרל את האויבים הראשיים. נסה שוב, אולי סוף אחר פחות יאכזב אותך...

העניין הוא שלהבנתי

האצ׳יבמנטס של ghost, clean hands, shadow הם השיא ולכן המשחק אמור לתגמל אותך בהתאם.
בין אם בעלילה מיוחדת, יכולות יחודיות וכו׳, זאת אומרת, צריך להיות איזשהו תמריץ כדי לשחק עליהם ופה המשחק נכשל.
זה בולט במיוחד לאור התכנון של השלבים ומיקום של היריבים. אמנם אפשר להרוג ולפוצץ אבל בעיצוב שלו הוא קודם כל משחק התגנבות, ולכן הייתי מצפה ממנו לאיזשהו ערך מוסף.
במבנה הנוכחי, במקום להתעלות על שאר אפשרויות המשחק הוא עוד אפשרות אחת לצידן.

לאחר שסיימתי את המשחק בדקתי מה הסופים האלטרנטיבים וגם הם לא מציאה גדולה.
בביושוק, משחק שמאוד מזכיר את dishonored, העלילה הרבה יותר מתוחכמת והסוף בכלל קטלני. זה סוף שלא שוכחים.
פה יש עלילה סבירה וסוף חלש.

לטעמי, שני הדגשים האלו מביאים את המשחק לכדי פוטנציאל לא ממומש.
הקונספט מוצלח מאוד, עיצוב השלבים נהדר והאווירה מעולה אבל בסופו של דבר חסר הגרוש ללירה.

כשכתבתי אתמול הפוסט התלבטתי עם לתת ציון למשחק והיה לי קשה להחליט.
זה נע איפשהו בין 75 ל-85.
קשה להחליט על ציון בצורה מוחלטת כל הביקורות צימחו ציפיות גבוהות וקצת התאכזבתי שהמשחק לא קיים אותן.
זה לא משחק גרוע אבל כל המחמאות והסופרלטיבים ששפכו עליו די מוגזמות לטעמי.

QuantumPotato

New member
DA:INQ

על המחשב החדש, והוא פשוט מעולה. אני אמנם ממש בהתחלה, אבל משהו בו פשוט טוב. חוץ מהשליטה, אבל עברתי לשלט אקסבוקס וזה הסתדר. דמויות מעניינות, דיאלוגים טובים, המון דברים לעשות שרובם מרגישים חיוניים לעלילה (רובם - יש כאלה שברור שהם סתם TIME FILLERS).

shemerkuz

New member
גם DA:INQ - אבל

שיחקתי כ 10 שעות, וכבר מתחיל להימאס לי מה Looting system - על כל פריט קטן שנופל מאויב, או צמח שרוצים לאסוף - צריך לגשת עד אליו עד שנפתח אייקון שאומר שאפשר להקליק עליו - ואז להרים כל חפץ אישית.
זה נורא מאיט את המשחק, ובשלב מסויים מתחיל לשחק, אני מרגיש שחצי מהמשחק אני רק אוסף דברים.
אחרי קרב גדול, יכול לקחת דקה לנקות את שדה הקרב מחפצים שנפלו.
&nbsp
גם אי אפשר להקליק על חפץ רחוק ושהדמות תרוץ אליו ותרים אותו - צריך ידנית לנווט את הדמות לחפץ....

QuantumPotato

New member
זאת נראית מערכת LOOTING די סטנדרטית.

כלומר מעצבנת אבל הכרחית. אני חושב שזה היה ככה ברוב המשחקים. אז זה בעייתי לך אז אל תשחק FARCRY - שם זה אנימציה של 3-4 שניות בכל פעם שאתה אוסף משהו מחיה או חייל.
&nbsp

shemerkuz

New member
סטנדרטי אבל

זה כל ההבדל שבעולם בין להקליק על חפץ רחוק, ושהדמות תרוץ לאיו תרים אותו - לבין לנווט ידנית עד לחפץ כדי שתוכל להקליק עליו

Guid

New member
דווקא פחות הפריע לי הלוטינג במשחק.

מה גם שאחרי שמגיע חלק מסויים במשחק כבר הפסקתי לתפוס אותו על חסרונות והתחלתי להבין איזה משחק אדיר יש לי בידיים.
באמת, הוא פשוט אדיר.

למעלה