אז... מה שונה היום?

אז... מה שונה היום?../images/Emo107.gif

במה אתם חושבים שהשתניתם בנוגע ליחס שלכם לסוסים ולרכיבה? האם פעם רציתם להתמקצע בזה והיום פחות, או להפך? מה היא הרכיבה בשבילכם כיום ומה היא הייתה בשבילכם פעם? האם החלומות שלכם בנוגע לסוסים ולרכיבה השתנו? מה הייתה הגישה שלכם בנוגע לסוסים ולרכיבה עבר ומה היא כיום? מה הייתה הגישה שלכם בעבר לגבי נפילות, תרגילים מסוימים ברכיבה, ענפי רכיבה שונים וכו', ומהי הגישה הזאת כיום? וממה לדעתכם נובעים כל ההבדלים הללו? מקווה שהכוונה הייתה ברורה.

popi199

New member
המממ....

במה אתם חושבים שהשתניתם בנוגע ליחס שלכם לסוסים ולרכיבה? בעיקר השתנתי בזה שאני יותר מקבלת את הסוסים כסוסים, אני לא מאנישה אותם ואני יותר מודעת לנזקים שהאנשת בע"ח יכולה לעשות. אני כבר ממש לא מכניסה רגשות לאילוף או לרכיבה, התבגרתי והבנתי שהסוס לא עושה לי דווקא וואלה אין מה להוציא על זה עצבים. האם פעם רציתם להתמקצע בזה והיום פחות, או להפך? תמיד רציתי להתמקצע, תמיד שאפתי גבוה. היום אני שואפת אבל יותר ללאן אני רוצה להגיע בעוד שנה ולא לאן אני רוצה להגיע עוד 20 שנה. מה היא הרכיבה בשבילכם כיום ומה היא הייתה בשבילכם פעם? האם החלומות שלכם בנוגע לסוסים ולרכיבה השתנו? הרכיבה היא התרפיה שלי אבל עם זאת היא גם עבודה קשה (פעם היא הייתה רק בגדר תרפיה- לא הייתי מתאמצת וממש עובדת קשה וויתרתי בקטעים שהתחיל להיות קשה יותר). מה הייתה הגישה שלכם בנוגע לסוסים ולרכיבה עבר ומה היא כיום? כשהתחלתי לרכב הגישה הייתה מאד ילדותית, רציתי דברים ולא היה לי סבלנות, לא רציתי לעבוד קשה. הייתי מכניסה רגשות לכל רכיבה ולפעמים ממש נפגעת מהסוס כשהוא היה עושה משהו שלא מצא חן בעיני. הייתי מעוצבנת ומתוסכלת. היום הרכיבה הרבה יותר רגועה, סוסים לא מצליחים כבר לעצבן אותי, רכיבה אחת גרועה לא תחריב לי את המצב רוח. אני מסתכלת על הסוסים והרכיבה בעין קצת יותר בוגרת ומחושבת ושוב זו חזרה להיות התרפיה שלי, אני לא ממהרת לשום מקום. מה הייתה הגישה שלכם בעבר לגבי נפילות, תרגילים מסוימים ברכיבה, ענפי רכיבה שונים וכו', ומהי הגישה הזאת כיום? מה שנראה לי קשה מדי הייתי עוזבת, לא הייתי בודקת את גבול היכולת שלי, היום אני תמיד מנסה קצת יותר אפילו שמתחיל להיות קשה ואני גם מגלה שאין דבר שהוא מעל גבול היכולת שלי אם אני נותנת לדברים זמן ועובדת קשה ולא מוותרת. לגבי נפילות פעם הייתי הרבה יותר פחדנית היום אני יותר בטוחה בעצמי, עם זאת אני לא מהמתאבדים, אני לא אעשה דברים שאני חושבת שעלולים להגמר באסון כי נראה לי שרוכב חייב להיות אחראי כלפיי בטיחות הסוס ובטיחותו שלו. וממה לדעתכם נובעים כל ההבדלים הללו? נסיון, גדילה, בטחון עצמי ובגרות.

jgut

New member
הכל וכלום

במה אתם חושבים שהשתניתם בנוגע ליחס שלכם לסוסים ולרכיבה? אני חושבת שהיום אני מבינה את החיה הזו יותר היום, פעם חשבתי שהם קצת כמו כלבים... היום אני יודעת שזו חיה אחרת עם צרכים אחרים ופסיכולוגיה אחרת. היום אני גם יותר מודעת לסכנות ברכיבה וגם לטעויות שלי (לא שזה תמיד עוזר לי לתקן אותן). בנוסף אני חושבת שהמודעות הזו לא תמיד עובדת לטובתי, כי לפעמים אני חושבת יותר מידי במקום להרגיש או מפחדת מידי במקום להעיז.
האם פעם רציתם להתמקצע בזה והיום פחות, או להפך? פעם רציתי לא ממש להתמקצע, אבל היו לי שאיפות יותר גבוהות. היום אני יותר מודעת למגבלות האישיות שלי וגם למגבלות מציאות הזמן שלי. לדוגמא פעם רציתי להתמודד עם כל דבר (נגיד סייחים) או לפחות להיות מסוגלת להתמודד. היום אני כבר ויתרתי על זה. אני פחדנית מידי ולא בהכרח מספיק מוכשרת (לצערי חייבת להודות בכך
)
מה היא הרכיבה בשבילכם כיום ומה היא הייתה בשבילכם פעם? זה התחיל בתור חוג... והיום זה דיי אויר לנשימה, אני פשוט מכורה
ולא רק לרכיבה אלה לכל מה שמסביב, אפילו לריח הסוסים, משנה לי את כל המצב רוח.
האם החלומות שלכם בנוגע לסוסים ולרכיבה השתנו? מה הייתה הגישה שלכם בנוגע לסוסים ולרכיבה עבר ומה היא כיום? לא השתנו בכלל!!! וברמה מסויימת אני יכולה להגיד שהגשמתי את העיקרים בינהם. היום יש ברשותי שני סוסים. הסוס מאוד מוכשר והוא יכול לקדם אותי המון מבחינת רכיבה ותחרויות (זה חלום קטן שאני משאירה לעתיד הלא רחוק). הסוסה היא בדיוק מה שתמיד רציתי מאז שאני זוכרת את עצמי (מגיל שלוש בדיוק) גם מבחינת מראה וגם אופי. בקיצור אני מאוד מרוצה משניהם למרות ובגלל המשברים בדרך
מה הייתה הגישה שלכם בעבר לגבי נפילות, תרגילים מסוימים ברכיבה, ענפי רכיבה שונים וכו', ומהי הגישה הזאת כיום? בתור ילדה למדתי קצת אינגליש, אבל תמיד רציתי ווסטרן. זה לגביי ענפי רכיבה. תמיד התחברתי יותר לווסטרן, אבל הדראסג' תמיד היה בעיני אומנות יפיפיה (אפילו יותר מזה) וכך גם היום, יש לי פינה חמה בלב לדראסג'. לגביי נפילות בתור ילדה לקחתי אותם כדבר מובן מאליו ולא התרגשתי או פחדתי, אני לא יודעת מתי זה השתנה אבל השינוי הכי גדול היה בתאונה שלי שהייתה לפני כמה חודשים. לגביי תרגילים מסויימים אני גם כן מאוד מונעת פחדים, אבל זה בא אצלי בגלים. יש תקופות שאני מרגישה מאוד אמיצה ופתאום יש תקופות שאני מפחדת לעשות דברים טריוויאלים. כנ"ל לגביי תרגילים שאני אוהבת\שונאת, זה בא בתקופות.
וממה לדעתכם נובעים כל ההבדלים הללו? בעיני זה בא בעיקר מחוויות אישיות ונסיונות להתמודד איתם כל פעם בדרך אחרת עד שמוצאים את הדרך המתאימה. גם התבגרות שאי אפשר להתחמק ממנה, אני כבר לא ילדה דיי הרבה זמן. מצד שני יש דברים מהילדות שצריך לשמור וחלומות זה חלק מהם ובעיני חלומות צריך להגשים

אני...

במה אתם חושבים שהשתניתם בנוגע ליחס שלכם לסוסים ולרכיבה? ביחס לסוסים.. לא הרבה תמיד אהבתי, כיבדתי, הערצתי וסגדתי להם (טוב לא צריך להגזים..חחח) בקשר לרכיבה הכל: פעם זה היה תחביב- פעם בשבוע הולכים לחווה ורוכבים ונהנים... היום זה הרבה יותר מתחביב... זו ממש דרך חיים בשבילי ואני לא מצליחה לתאר את עצמי בלי סוסים ורכיבה... לא מגזימה... האם פעם רציתם להתמקצע בזה והיום פחות, או להפך? להתמקצע- לא בידיוק... אולי כמה תחרויות אבל הכיף הוא גם לטפל בהם ולרכב.. עם יהיו כמה פרסים על המדף זה בטח לא יזיק (בשלון המעטה). לי ממש קשה הקטע של התחרויות במיוחד שאני נלחצת ועושה בלגאן על הסוס... פעם מש רציתי להיכנס לכל תחרות אפשרית.. היו פחות. האם החלומות שלכם בנוגע לסוסים ולרכיבה השתנו? השתנו החלט! לא בתוכן אלא ברצון שלי שיתגשמו... פעם הם היו מאוד ילדותיים כיום אני יותר מציאותית... מה הייתה הגישה שלכם בעבר לגבי נפילות, תרגילים מסוימים ברכיבה, ענפי רכיבה שונים וכו', ומהי הגישה הזאת כיום? לגבי נפילות: פעם פחדתי מהם פחד מוות.. היום אני מקבלת את העובדה שזה חלק מהעסק למרות שאני לא נופלת הרבה. כיום אין לי כמעט תרגילים שאני חוששת לעשות... אולי החלפות רגלים כי הסוס שאני רוכבת עליו משוגע.. פעם הכל היה לוקח לי המון זמן עד שהייתי מתארגנת לפני תרגיל ובסוף אם הוא לא היה יוצא טוב הייתי מבואסת וזה היה משפיע לי על כל השיעור... לגבי ענפי רכיבה: אני רוכבת ווסטרן ופעם חשבתי (כיום ממש לא!) שאינגליש זו התעללות...פעם... פעם...פעם.. וממה לדעתכם נובעים כל ההבדלים הללו? ההבדלים בעיקר נובעים מהיכולת להבחין המציאות.. פעם היו לי חלומות מופרעים לגמרי ולא הגיוניים... פעם חשבתי שאינגליש זו התעללות וכים אני אפילו רוצה להתנסות קצת בקפיצות
פעם הייתי חסרת ניסיון בכל הנוגע לסוסים והיום אני מבינה שזה לא רק לרכב עליהם אלא זו חייה נושמת וגדולה שאני מכבדת ואוהבת.. ממש חפרתי הפעם, סליחה...חח

טוב, אז אני לא אענה כשאלון../images/Emo3.gif../images/Emo107.gif

היחס שלי השתנה בהרבה לגבי הסוסים והרכיבה. האהבה שלי אליהם רק גדלה, אבל בכל השאר אני מרגישה שינוי. אני לא ממש רציתי להתמקצע בסוסים בעבר (לפחות לא בהדרכת רכיבה, בוטרינריה כן), היום אני דווקא מאוד רוצה להוציא תעודת הדרכה. למרות זאת, לא יודעת אם אני ארצה ממש לעבוד בזה אח"כ. אני מרגישה שבעבר הרכיבה הייתה בשבילי משהו קצת יותר מסתם תחביב, משהו מאוד משמעותי בחיים שלי. גם היום אני מרגישה ככה, אבל אני מרגישה שיש דברים שמדורגים יותר גבוה אצלי בסולם העדיפויות, דוגמת הלימודים. פעם גם מאוד חיפשתי את הרצון הזה להתקדם מהר ולהתחרות, היום אני רוכבת גם בשביל ההנאה והנפש, לא ממהרת לשום מקום. ברור שאני שואפת גם להתקדם, אבל זה לא העיקר. החלומות- לא יודעת אם השתנו, אבל למדתי לקבל את זה שאני לא יכולה להחזיק סוס משלי, לא כרגע לפחות. פעם ממש רציתי סוס, בכל מחיר. היום אני שמחה דווקא שעדיין לא היה לי סוס והיה לי זמן להשקיע בדברים אחרים, וברור שאני רוצה שיהיה לי סוס ביום מן הימים, אבל זה ממש לא מתאים בתקופה הזאת. פעם גם תמיד חלמתי להתחרות, היום זה כבר נראה לי פחות מלהיב, למרות שאני מאוד ארצה אם יזדמן לי. רק החלום של להיות וטרינרית תמיד נשאר. כשהתחלתי לרכב רכבתי ווסטרן ותמיד דיברו איתי על זה ש"אינגליש זה התעללות" וכו', ורק אחרי שדיברתי עם אנשי אינגליש ואפילו התחלתי לרכב אינגליש בעצמי, גיליתי שזה ממש לא נכון ואפילו הסתבר שזה הסגנון שאני יותר מתחברת אליו, למרות שעדיין יש בי לפעמים געגועים לווסטרן. גם לגבי מירוצים הדעה שלי השתנתה לטובה. עוד שינוי שחל בי, לאחר המעבר לאינגליש הוא ההתאהבות בדרסז'. פעם הייתי בגישה של "דרסז' זה משעמם, קפיצות זה כיף", היום זה ממש לא ככה. פתאום אני רואה את החשיבות ואת היופי של הדרסז' ודווקא מהקפיצות אני פחות נהנית ואפילו פרשתי מזה. גם הגישה שלי לגבי רכיבה טיפולית השתנתה. פעם הייתי די אנטי, היום אני דווקא בעד ואני רואה כמה שזה תורם. בנוגע לנפילות- דווקא פה אני מרגישה הידרדרות. פעם לא ממש הזיז לי אם נפלתי,לא ממש פחדתי מזה, ישר עליתי חזרה והמשכתי בשיעור. אולי קצת בכיתי לפעמים, מההלם והכאב, אבל לא משהו יותר מדי רציני. כיום יש לי פחד מאוד לא מוסבר מליפול, כל הביטחון שלי ברכיבה על הפנים.
זה מתבטא בלחץ היסטרי כל פעם שסוס קצת נבהל לי או בלחץ לא נורמלי כשאני בלי ארכובות. ואולי זה לא הפחד מהנפילה, אלא הפחד מהכאב שאחרי זה. ההבדלים מפעם להיום נובעים גם מהתבגרות וגם מהעובדה שרכשתי הרבה יותר ניסיון בעבודה עם סוסים וברכיבה, למדתי להכיר אותם יותר טוב, למדתי עליהם ועל ענפי הרכיבה השונים. הפחד מנפילות זה כנראה איזה סוג של טראומה בלתי מוסברת, אבל אני בטוחה שיעבור לי מתישהו, אולי דווקא כשאני אפול שוב ואגלה שזה לא כזה נורא.
זהו, סליחה על החפירה.

לא ממש השתניתי אם חושבים על זה.

היו לי רק שינויים קטנים. בעקבות הרכיבה והעבודה בחווה, רציתי לדעת יותר ויותר ויותר על הסוסים ועל עולמם, אז ישבתי, למדתי, והיום אני יודעת פשוט המון לעומת מה שידעתי בעבר. אני עדיין רוצה להיות וטרינרית, לעבוד במחלקת חיות גדולות, ולהתמחות בזה
. ועם זאת, לדעת להדריך רכיבה מערבית. הגישה שלי לגבי נפילות, למרות שעוד לא נפלתי, רק כמעט, כמו פעם, היא שגם אם נופלים צריך לעלות על הסוס. המממ לא ממש השתניתי |סמיילי מהורהר|

3 שנים

תמיד הסוס מעד, או רגל התעקמה. מלא פעמים זה קרה לי- אבל אף פעם לא התפתח לנפילה. בטיול רכיבה שהייתי הסוס ממש נפל ועוד שנייה וזאת הייתה נפילה, אבל בשנייה האחרונה הוא ייצב את עצמו. הייתי סנטימר מהאדמה. ולדעתי זה לא ממש משנה כמה זמן רוכבים. יכול להיות מישהו שאוכב חודש וייפול, ויכול להיות מישהו שרוכב 5 שנים ולא ייפול.

ברור שזה לא משנה

אבל ככל שאתה רוכב יותר זמן: מצד אחד אתה מפתח יותר כשרון וניסיון מצד שני: אתה נתקל ביותר הזדמנויות ליפול ולפעמים אם יש לך יותר ניסיון (כמו במקרה שלי) נותנים לך סוס יותר פחדן\ עקשן או פחות מנוסה וכד'.. מקווה שהבארתי את כוונתי

NTL

New member
אני מכירה

הרבה מאוד ילדים שרוכבים בסיגנון ווסטרן שלא נפלו אף פעם ורוכבים מעל 3 שנים. פשוט עם האוכפי ווסטרן קשה יותר ליפול. ועם האינגליש קל יותר ליפול. הכל כמובן תלוי במזל, אבל עוד לא יצא לי להכיר רוכב בסגנון אנגלי שלא נפל. תוך שנה כולם נופלים...

למעלה