אז... מה עכשיו?

Evil Cherry

New member
אז... מה עכשיו?

למדתי 5 יח"ל מדמ"ח בתיכון (עם פסקל, לא C), ובכך הסתכם הרקע שלי. רציתי ללמוד תכנות. בלי יותר מדי מושג לקחתי את הגרסה המתורגמת לעברית של הספר "C++ סדנת לימוד" של JESSE LIBERTY (הגרסה האנגלית נמצאת- חינם- בקישורי הפורום- http://www.free-ed.net/fr03/lfc/030203/120 ). אז קראתי, ולמדתי, ותרגלתי את התרגילים המופיעים בספר. עכשיו, אם תגידו לי לעשות איזה משחקון קטנטן או משהו בסגנון ב-C++, אני לא מרגיש שאני ממש יכול. כלומר, אבין תכנית שיתנו לי לקרוא, אבל לתכנת בעצמי בשפה הזאת? בעייתי. ואני מעוניין לשלוט בשפה בצורה טובה ומקצועית עד כמה שאפשר. אז תגידו- כדי להשתלט על השפה, צריך לתרגל. יופי, אמרתם. לתרגל מה? איך? איפה? יש ספרי תרגול? תרגילים באינטרנט? אשמח לתשובה מהירה.

fatfish

New member
הרעיון בלימוד...

הוא שהוא אף פעם לא נגמר. מכאן אתה צריך להמשיך ללמוד נושאים מתקדמים ב-++C תוך התמקצעות בסביבת פיתוח מסויימת. הסיבה להתמקצעות בסביבת פיתוח ספציפית, היא הספריות, הכלים, הקבועים וכו שסביבה מסויימת נותנת לך. אם אתה מעוניין ללמוד פיתוח לסביבת win32, אזי מכאן, השלב הבא הוא ללמוד MFC ו-API על מנת לשלוט בפיתוח תוכנות ב-++C תחת windows. אם תרצה להתמחות בפיתוח ללינוקס/יוניקס, תוכל להשתמש בסביבות פיתוח המתאימות לסביבה זו. בכל מקרה, השפה היא כלי ראשוני וחשוב לפיתוח, בלי לימוד ספריות שיעזרו לך להמשיך - לא תוכל ליצור אפליקציות מתקדמות. לחסוך לך שאלות, כשאני מדבר על ספריות, אני מתכוון לספריות כמו: גרפיקה, תקשורת, וכו... בכל מקרה, בהצלחה,

אלדד28

New member
אני לא מכיר ספרי תרגול רציניים,

אבל אתה יודע את התשובה בעצמך - אתה צריך לתרגל. עכשיו יש שתי דרכים לעשות את זה - לשבור את הראש חצי שנה על פרויקט גרנדיוזי, או להתחיל בקטן ולהתקדם הלאה. הנה כמה כיוונים (אמרת משחקים, אז בבקשה), לפי סדר הקושי שלהם: 1. בול פגיעה (המחשב בוחר מספר, השחקן צריך לנחש). 2. איקס עיגול (מחשב נגד שחקן ושחקן נגד שחקן). 3. צוללות (מחשב נגד שחקן - כמה רמות). תעבוד מסודר. תכתוב לכל משחק באיזה מחלקות היית משתמש, תתכנן מראש הכל כמו שצריך, ואח"כ תתחיל לכתוב ובסוף לבדוק. אם אתה רוצה, אני אעזור לך בדרך, בכל שלב - תבוא לפורום ותשאל.

stac

New member
זה באמת היה קשה גם לי להתחיל,

ראיתי תוכנות הבנתי אותם אבל לכתוב לבד דבר כזה לעולם לא חשבתי שאפשרי, עד שלקחתי את עצמי בידיים וכתבתי איקס עיגול, נגד מחשב זה לקח הרבה משפטי תנאי ממש הרבה כאילו :) אבל לבסוף סיימתי אותו, קוד מקור שלו איפה שהוא ב פורום IOL הישן, ומאז אני יודע שאין דבר שאי אפשר לכתוב.

למעלה