אז מה עכשיו? מה עושים?

fire storm

New member
אז מה עכשיו? מה עושים?

הפורום יכול להשאר, מכיוון שזאת סדרה של 7 ספרים נהדרים ואנשים ימשיכו להיוולד ולקרוא אותם, אבל אנחנו, מה איתנו, כל המעריצים? איך אתם רואים את החיים שלכם שנתיים מעכשיו, אחרי ששגרת הספר שיוצא נשברה? מישהו מכם ייתמכר לפאנפיקים, ינטוש את עבודתו הקבועה, וייסע לאלבניה, לחפש את העטרה של רייבנקלו?

uw213

New member
../images/Emo58.gif

רגע, אתה אומר לי שההורקרוקס האחרון הא העטרה של רייבנקלו? אם כן, למה לא סימנת ספויילר?!

wine forever

New member
על תמהר..

אני עוד לא סיימתי את הספר ... ועוד הרבה אחרים, אתם יכולים ביינים לענות על שאלות ולהיות נחמדים ככה שלא תעלו ספוילרים =P אני לעומתכם לא ממהרת לסיים את הספר =] אתם [מי שסיים את הספר] בטח עצובים כי סיימתם את הספר כל כך מהר, אני רק בפרק 15
---הוא לא קשור כל כך להודעה =P אני לא מאמינה שרון עזב... אידיוט אחד !!!!!!!!!!!!!!

כשסיימתי את השישי תכננתי לקרוא

אותו בעברית אבל בסוף לא הרגשתי צורך. גם עכשיו לא. רק אחרי הספר השביעי הבנתי שזה הרבה יותר כיף לקרוא את הספר המקורי באנגלית. ובכל מקרה... התחלתי עכשיו לעבור שוב על "החלומות הקסומים של הארי פוטר" ויכול להיות שאני אתחיל מחדש את הכל מתישהו. אה, ולהתגייס גם.

ToryMaster

New member
רק שתדע

זו הנאה אחרת לגמרי לקרוא את הספר בעברית, תחושה שונה לחלוטין. הספר השישי היה הראשון שקראתי באנגלית, ולמרות שנהניתי מאוד והבנתי הכל, אי אפשר להכחיש שהשליטה וההבנה שלי את שפת האם שלי היא טובה בהרבה, ונוחה בהרבה, וברמה מסוימת כיפית יותר.

pilot promo

New member
אני דווקא לא מסכים...

הספר הראשון שקראתי באנגלית גם כן היה השישי ואני מוכרח להודות שהיה לי קצת קשה להבין את המונחים מעולם הקסם(חיז"ל,סרקוט פוץ תחת...)נהנתי ממנו מאוד והייתה לי תחושת סיפוק נפלאה אחריו בעוד שאחרי שנה כשקראתי את הגרסא העברית התרגום באיזו שהיא צורה די הרס קצת את הספר...

fire storm

New member
זה כמו הסדרות מהחינוכית.

היום, אם מישו כאן יראה סאות'פארק בדיבוב עברי, הוא יינחר בבוז. אבל לראות את נילס בפינית? או את מרקו ביפנית? את הדרדסים בהונגרית[או איזה מדינה שהספר יצא ממנה]? זה עניין של זכרונות. יש לספרים בעברית, למי קרא את רוב הסדרה בעברית, איזה שהוא ערך מוסף.

LoLo16

New member
אצלי זה דווקא בעייתי ../images/Emo9.gif

אני לא מסוגלת לדמיין את הדמויות בשפה שהיא לא אנגלית. את 1,2 ו-3 קראתי בעברית, וכל שורה של אחת הדמויות תרגמתי ל"בריטית" בראש...
זה פשוט לא מסתדר לי בעברית...

ToryMaster

New member
זה לא קשור

תשמעי, המוח שלי עובד באנגלית, עד כמה שזה הזוי, אז גם לי הדברים מיתרגמים וכן הלאה, אבל זה לא משנה את זה שבאנגלית עדיין יש פה ושם מילים שאני לא מכירה, ובעברית זה פשוט לא קורה. זו הבנה עמוקה יותר.

למעלה