אז מה עושים?

אז מה עושים?

הי חברים,
נקלעתי לסיטואציה בה יש לי הרבה יותר שאלות מתשובות. לצערי, אני לא בקשר עם רופא שיהיה בעל מוטיבציה לנסות למצוא תשובות לכל השאלות האלה, אז ממשיכה לנסות אתכם במקום רופא (אם זה לא נראה לכם אתם מוזמנים להמליץ לי על רופא טוב P-:)

הסיפור:
לפני שלוש שנים התחילו לי ערכי סוכר גבוליים בצום, מקס' 120. הנחו אותי לאכול תזונה נטולת פחמימות ולהבדק כעבור 3 חוד' - בבדיקות ההן הפפטיד-סי, בערכי סוכר בצום של 85, היה 0.88 נ"ג למ"ל (כאשר המינימום לפי מאוחדת זה 0.9) והאינסולין היה 4.2 (כאשר הטווח הוא בין 1.9-25).
עכשיו רמות הסוכר בצום, בתזונה שאינה דלה בפחמימות, הגיעו כבר ל180 והאינסולין היה 4.3. רציתי לחזור על בדיקת פפטיד-סי ואינסולין - רק הפעם כשאני אוכלת פחמימות ושותה מיץ תפוזים לפני כדי לראות האם הגוף שלי מייצר כמויות נורמליות... אז ייצא לי שפפטיד-סי 3.9 והאינסולין 24 והסוכר היה 140.
מה זה אומר?
חוץ מזה, אין לי אף אחד מכל שלושת הנוגדנים של סוכרת סוג 1, ולמרות זאת הרופאה שהלכתי אליה בטוחה שיש לי סוכרת סוג 1, רק שאני לא לגמרי בטוחה על סמך מה היא קובעת את זה. אני לא צריכה לצרוך אינסולין כל עוד אני על תזונה דלת פחמימות (מצליחה לשמור על ערכים שבין 75-115).
אז מצד אחד זו לא סוכרת סוג 2 כי אין לי עודף אינסולין ומצד שני נראה שאם אני אוכלת הלבלב שלי מייצר אינסולין בצורה די תקינה (האמנם?). ועדיין, ברור שאם אני אוכלת פחמימות יש לי סוכר גבוהה (יכול להעלות מעל 200 שעתיים אחרי האוכל, אם אני ממש מגזימה עם הפחמימות).
אין סוכרת במשפחה ולכן שוללים מודי.
מה אומרים?

תודה :)

הייתי כבר אצל שניים

הרופאים - מלבד להתלבט אך בסופו של דבר להגיד לי שיש לי סוכרת סוג 1 ושיום אחד אהיה תלוית אינסולין, ולשלוח אותי לאכול תזונה עם ערך גליקמי גבוה, לא נתנו לי שום מידע רלוונטי...
&nbsp
הודעתך היתה פוקחת עיניים ומאירה לבבות!
אך בכל זאת לא סתם כתבתי את ההודעה הזו בפורום כאן ואשמח לעצות יותר רלוונטיות... למשל, שם של רופא יהיה מצוין

גמיש

גרה בירושלים, אז עדיף באיזור, גם באיזור המרכז זה טוב. אבל אם יש המלצה חמה, אז זה לא מאד משנה איפה, יש לנו ארץ קטנה.

אבו זקן

New member
פרופ' הילה קנובלר

מנהלת מרפאת הסוכרת בקפלן (רחובות) עם תור לעוד חצי שנה או משהו כזה... נדמה לי שיש לה גם מרפאה פרטית, תשאלי את גוגל.

תודה רבה

סי פפטיד

חשוב להסביר שפיענוח וחישוב תוצאת הסי פפטיד אינה פשוטה.
סופרים את הפפטידים יחסית לרמת הסוכר.
פעם רופאים היו עושים את התרגום לבד.

את צודקת וזה נכון שאם לא אוכלים פחמימות יש פחות יצור אינסולין וכן החישוב של התוצאה אינו חד משמעי.

tulkin

New member
לעניות דעתי הלא מקצועית

הדקדקנות בשאלה "איזה סוג יש לי" היא כרגע עניין אקדמי טהור. ממה שאת מספר ברור שלגמרי ש: א. יש לך סוכרת ב. יש לך מספיק אינסולין כדי לקיים מערכת מטבולית תקינה עם תזונה מוקפדת יותר, פעילות גופנית, וללא תרופות.
לדעתי העובדות האלה הם כל מה שצריך, וכל דבר אחר הוא בבחינת בונוס, אך לא עשוי להשפיע על צורת החיים מעבר לעובדות הנ"ל.
&nbsp
אני מניח שהדבר שהכי מטריד בשלב הזה זה איך מונעים התדרדרות של הלבלב, כך שייצור האינסולין לא ייפגע. לשאלה הזו, לצערי, אין תשובות טובות גם לו ידעת את סוג הסוכרת שלך. יש כל מיני השערות וכל מיני נסיונות אבל שום ידע קונקרטי ומוכח בנוגע להארכת תפקודי לבלב. אגב, שימי לב שלפי מה שאת מספרת את נמצאת כבר כ 3 שנים במצב הזה וההתדרדרות, אם קיימת היא איטית מאד.
&nbsp
עוד דבר שמן הסתם מטריד זה "איך זה קרה לי" ו"אולי זה יעבור". וגם על השאלות האלה אין תשובות טובות וסוג הסוכרת בוודאי לא יעזור כאן.
אגב, במקום רופאים, הייתי מנסה להתחבר לחוקרי סוכרת. כיוון שאופן ה"טיפול" וההתנהלות שלך די ברורים, ובעיקר מעניין אותך להבין ולרדת לעומק ולבדוק דברים בעצמך, דווקא התחברות לחוקרי סוכרת עשויה להתברר כמועילה הרבה יותר.
&nbsp

את מי אתה מכנה חוקרי סוכרת

מאד תלוי את מי אתה מכנה "חוקרי סוכרת".
יש כאלו שחוקרים תרופות יותר מתקדמות והופכים אצלם לשפן ניסיונות.
לפי מה שאני מכירה אותך, אתה מתכוון לשיטות לגמרי שונות מהשיטות הקונבנציונליות.
צודקת?

תומרונתם

New member
מנהל
אני מסכימה עם טולקין...

זו אולי תשובה "שטחית" אבל באמת, כיוון שדרך הטיפול כרגע ברורה לך, התווית המסויימת היא די חסרת משמעות.

למעלה