אז מה עושים...?

superior girl

New member
אז מה עושים...?

עשיתי טעות, פליטת פה זה דבר מצער, אבל עוד יותר מצער זה שזה בכלל קרה.
אני נמצאת בזוגיות כבר שנתיים ו... הבחור שלי מאוד קנאי (לא שאני לא), בכל מקרה- יצא שהוא גילה שהייתי אצל ידיד שלי, מבלי שהוא ידע שהייתי באותו היום או בכלל. ואם לא היה לי פה גדול- סביר להניח שהוא גם לא היה יודע (שוב נפלט בלי לשים לב).
כרגע הוא מאוד מקשה עליי. כי מעבר ללנסות להוכיח לו שלא מת העולם ושהוא לא מדבר עם שקרנית כרונית, הוא פשוט מערים עליי קשיים (ריבים שלא חייבים לקרות, לכעוס על כל דבר, זכוכית מגדלת!).
האמת שכרגע עברתי למצב פסיבי. אם עד לפני יומיים ניסיתי להוכיח לו אחרת, הוא לא הותיר לי ברירה אלא להיות אדישה ולא להתייחס ברצינות לעניין.
השאלה שלי אליכם, או העזרה הנדרשת, האם ישנה דרך אחרת שיכולה להביע את החרטה שלי? כי אני די אובדת עצות
חשוב לציין שלא שכבתי או כל דבר כזה עם ידיד שלי, פשוט הרבה פעמים אני מרגישה צורך אמיתי לא לספר לו הכל מפאת השיחות הבלתי נגמרות שצפויות לי אח"כ . ובנוגע לידידים -כן היה הסכם שאני לא מוותרת עליהם, אך להיפגש איתם לא בבתים שלהם או שלי.

ייאוש נסך בי :( אני לקראת ויתור... אודה לעזרתכם

chenby

New member
כן

תבקשי סליחה ואל תשקרי.
ואם את אצל ידיד, תמצאי דרך להגיד שאת אצל ידיד כי את לא רוצה לשקר לו כי באמת אין לו סיבה לדאוג, ואף אחד מכם לא רוצה להכתיב לשני מי החברים שלו.

Orlandosha

New member
קנאה היא עסק נפיץ

מה עם לסמוך קצת האחד על השניה ולאוורר את עצמכם מהסתרות ושקרים?
אם הוא מפחד שתלכי לו ואת מפחדת שהוא ילך לך,
אז שניכם רוצים את אותו הדבר.
אולי במקום להתעסק במה שאתם לא רוצים שיקרה לקשר תשקיעו בו ותתמקדו במה שחשוב - בניית אמון.

תני לו להרגע קצת
מניחה שאפשר יהיה לדבר על זה אחר כך.

seeyou

New member
את לא מתייחסת ברצינות לעניין?
?.

מצד אחד את את מדברת על להביע את החרטה שלך

ומצד שני את כותבת:" פשוט הרבה פעמים אני מרגישה צורך אמיתי לא לספר לו הכל"

כול זה כאשר ידוע לך שהוא מאוד קנאי והיה הסכם שאת לא מוותרת עליהם, אך להיפגש איתם לא בבתים שלהם .

אם אתם עדיין ביחד יש 2 אפשרויות(לדעתי)

-פירוק הקשר

-קשר ממשיך בצל הפרשה עם זכוכית מגדלת

ישנם גברים שלא היו מתרגשים מהמעשה גם אם היה אפילו מעבר לשיחה

"אין אדם נפגע כל כך ע"י מה שמתרחש כמו שהוא נפגע ע"י מה שהוא חושב על מה שמתרחש"

יוסי

מריוס זכריה

Member
מנהל
איך להביע את החרטה שלך?

האמת שאני לא מרגיש אצלך חרטה. את רק מצטערת שנתםסת בשקר.
איך את יכולה להביע משהו שאת לא מרגישה? זה הרי שקר.

אני חושב כמו חן, שכדאי להיות צמוד לאמת ולכנות. אם יש לכם הסכם, והוא לא מתאים לך, אז תפתחי את העניין בגלוי.

neomiad

New member
חרטה?

זו לא הבעיה הכי רצינית שלך, ואני חושבת שגם את מרגישה את זה. מה שכתבת לא נוגע לחרטה.
מה שאת כותבת נשמע כך: הוא לא מסוגל לתת בך אמון, ביננו, זה הדבר שממילא הכי קשה לעשות בכל סוג קשר בינאישי. בגלל שהוא לא מרגיש את זה מבפנים, הוא מחפש הוכחה אחר הוכחה חיצונית שאת לא בוגדת/משקרת. כלומר הוא כל הזמן במתח ואת כל הזמן עומדת למבחן. בצדק עברת למצב התגוננות: הבנת כבר שאת לא תתקני אותו, אז את מנסה באמצעים מוגבלים לרצות אותו. ולמה אני אומרת אמצעים מוגבלים? כי את עושה כמיטב יכולתך ובסה"כ גם תורמת לבעיה. את לא מציבה לו גבולות והוא יורד לחייך. שאלת את עצמך פעם, למה בעצם את צריכה להצדיק את עצמך שוב ושוב? למה את צריכה לספוג את המתקפה הזו? האם זה התפקיד שלו לקבוע עבורך עם מי תתראי? יכול להיות שאם תדברו על מהות הבעיה, תגלי שגם הוא עצמו לא אוהב לחשוד כל הזמן. זה מעייף!
הדיון צריך להיות האם את והוא מסוגלים לקבל אחד את האוטונומיה של השני - ולא על כמה מותר או לא להתראות עם אחרים.

את והפה הגדול שלך

את טוענת שאינך שקרנית, אבל בכל זאת אומרת "אני והפה הגדול שלי", כלומר - את חושבת שעשית שטות שאמרת את האמת...

הוא זיהה את הסתירה, והוא מעניש אותך! אני חושב שזה קצת קטנוני מצידך לא להסכים לקבל עונש מידתי על מעלליך.
תסבלי בגבורה!

אני חושב

שקנאות היא מתכון לחורבן של קשר.
במוקדם או במאוחר.
במיוחד אם היא מוקצנת.

כך שגם אם תמצאי כאן ועכשיו את הדרך להחליק את ההחלקה שהייתה, האופק לא בהיר במיוחד.

יושבים עם החבר ומחליטים ביחד

מהם הגבולות של הקשר שלכם. בררו מה חשוב, מה עקרוני, מה מערער בטחון, מהי פגיעה באמון של כל צד - הגדירו זאת ודאגו ליישם את שהוחלט.

אל תרדי על עצמך, נסי להפיק לקחים שיאפשרו למערכת להתקדם קדימה בקשר ולא אחורה.

למעלה