אז מה נסגר עם שליט ?

הטRולית

New member
לא היו מוצאים בחיים.

אולי עכשיו, בין כל המריבות שלהם הם יפלטו קצת יותר מידע. עם כל המנהרות, הסימטאות, בחיים לא היו מוצאים אותו. מה גם, שהם מטענו את כל הסביבה ככה שאי אפשר היה לבצע מרדף..

giovanni 85

New member
טרולית

את בטוחה שאת מעורה בפרטי האירוע? כולל במרדף שהתבצע או לא לאחר מכן?

הטRולית

New member
כן כן, מרדף עאלק...

רק אחרי שעה בכלל שמו לב שחסר חייל.. שעות אח"כ עוד עשו פתיחות צירים...

giovanni 85

New member
לא מסכים איתך טרולית!

את בטוחה שאת יודעת את כל מה שנעשה על מנת לשחרר אותו? יפה שאת רצה עם נביחות כאלה על האיוולות.

ק ד ו ש

New member
אני מסכים איתה בדבר אחד

שאין סיבה לשחרר 250 אסירי פת"ח בתמורה לכלום. שלא יעשו מהפת"ח מלאכים רק כי אנחנו מעדיפים אותם על פני החמאס. הפת"ח שלטו שנים ברשות, ולא זוכר שהיה לנו יותר טוב. אם הפת"ח היו יכולים הם היו זורקים אותנו לים בדיוק כמו החמאס. על זה שלא עושים כלום, אני בהחלט לא מסכים איתה. פשוט הכל חשאי. בכזה עניין מורכב אין סיבה שאנחנו האזרחים הפשוטים נדע כל פרט, זה רק יכול לפגום בתהליך.

giovanni 85

New member
תגדיר בתמורה לכלום.

אם אתה לוקח צעד אחד אחורה, זה טיפה יותר מורכב. אפשר להסתכל על זה כשלב לקראת השחרור.

ק ד ו ש

New member
בתמורה לכלום אני מגדיר

שכל המטרה של ה"מחוות" האלה, היא לקרב את הפת"ח אלינו, להגביר את השנאה שלהם אל החמאס, ובשיתוף עם מצרים וירדן להקים איזושהי חזית משותפת נגד החמאס. אתה לא יכול להסתכל על זה כשלב לקראת השחרור מהסיבה הפשוטה, שחמאס הם אלה ששולטים במה יקרה עם גלעד שליט. לא הפת"ח. אם תשחרר 250 אסירים מהפת"ח, זה יזיז לחמאס את הביצה השמאלית בערך. מה גם שאלה לא אסירים חשובים סביר להניח. אולי אני לא יודע את כל מה שעומד מאחורי זה, אבל אני יודע להגיד דבר אחד שאני בטוח בו. הוכח שכל פעם שנתנו לאויב דברים בתמורה, הם קיבלו את זה כחולשה שלנו, והיו כפויי טובה. דוגמאות מעולות לכך הן היציאה מלבנון ללא הסדר. נסיגה חד צדדית, שיצרה מצב בלתי אפשרי בגבול הצפון. לא אומר שהיינו צריכים להשאר שם, ברור שלא, אבל הדרך שבה נעשתה היציאה היתה ביזיונית. דוגמא נוספת, ההתנתקות. בזמנו הייתי בעדה, אני עד היום חושב שלא צריכים להיות שם ישובים ישראלים. אבל תראה מה קרה מאז שיצאנו, הקסאמים לא עצרו, אלא רק הוגברו, ציר פילדלפי בשליטת חמאס ופתוח להברחות שיום אחד אנחנו נבכה עליהן, ומיותר להוסיף שגם אחרי שיצאנו לא בדיוק נסללה הדרך לשלום. לעומת זאת, שני הסכמי השלום היחידים שלנו, עם מצרים וירדן, באו כתוצאה מהסכם דו צדדי. למצרים נתנו את סיני שכבשנו להם כמה שנים קודם, ולירדן לא נתנו כלום חוץ מאיזשהו הסכם על מים. והפלא ופלא, כשזה דו צדדי, זה מחזיק יפה מאוד כבר עשרות שנים.

הטRולית

New member
לא דיברתי על פעולה צבאית לגבי האיוולת..

דיברתי על שיחרור של אסירי פת"ח, 250 במספר, בתמורה לכלום, לעומת שיחרור אסירי חמאס בתמורה לשליט שלא קורה. לא דיברתי על קטע צבאי. עכשיו תאלץ להסכים איתי שזו איוולות לתת להם אסירים שלא במסגרת מו"מ לשיחרור גלעד? שזה בכלל לא מקדם את האינטרסים שלנו? שממתי הפת"ח הם כאלה בסדר, שאפשר לשחרר אותם? כאילו, אם הם "בסדר" למה הם בכלא הישראלי? אה? אה??

giovanni 85

New member
הסיכון שגלעד לא יחזור חי

הוא אדיר, בכל קנה מידה, הן מדיני ובעיקר מבצעי.

ק ד ו ש

New member
אם אתה מדבר על פעולה צבאית, אז תלוי

אם זאת פעולה לזמבר את עזה, לא בטוח שהוא ימות כתוצאה ממנה, גם לא בפן המדיני. לא שווה להם להרוג אותו. אבל אם אתה מדבר על פעולה נקודתית בהנחה ויודעים איפה הוא, הסיכוי שהוא ימות הוא 100 אחוז. לא מאמין שיש יחידה אחת בעולם שמסוגלת להכנס לאיזה בונקר נעול\ממולכד כשיושבים בפנים חמושים וברעש הראשון דופקים לו כדור לראש. הרוסים ניסו לעשות את זה בתיאטרון ההוא עם שיטה מאוד מיוחדת של החדרת גז דרך מערכות האיוורור, ויצאו עם 400 הרוגים. סיירת מטכ"ל ניסו לעשות את זה בחטיפת נחשון וקסמן, ויצאו עם שני הרוגים (נחשון וקסמן וקצין בסיירת), ושבעה פצועים. אפילו באנטבה, שנחשב לאחד המבצעים המוצלחים אי פעם, היו נפגעים.

giovanni 85

New member
אני לא אומר שזה לא קשה, כמעט בלתי אפשרי.

זה מסובך אימים, אנשים מתאמנים לזה כבר כמעט שנה, באין ספור מודלים, כמעט כל היחידות בצה"ל הגישו תוכניות. הסיכוי שהוא ימות הוא בהחלט לא 100 אחוז. זה נראה קשה, נראה בלתי אפשרי אבל שמע, מדינת ישראל,שירותי הבטחון, וצה"ל, כבר הוכיחו פעם או פעמיים בעבר שבלתי אפשרי לא נמצא בלכסיקון שלהן.

ק ד ו ש

New member
תזכור מה שאני אומר

פעולה צבאית לא תחזיר את גלעד שליט. רק מהלך של החזרת אסירים. הלוואי שאני טועה, ויום בהיר אחד נפתח את הרדיו ונשמע שהוא חולץ בפעולה חשאית, אבל קשה לי מאוד להאמין שזה יקרה. פעולה צבאית, לטעמי, היתה צריכה להתבצע בסדר גודל גדול בהרבה ממה שהיה לפני שנה בדיוק. להשתלט על דהנייה, לעשות קצת אלמנות, זה לחץ אפסי. פעולה צבאית מטרתה להרתיע, להפחיד, לאיים, ולגרום לחמאס להבין שחייל אחד שהם חוטפים לנו יעלה להם במאות או אלפי הרוגים. אם צה"ל היה נוקט בעזה כמו בלבנון, לא היינו רואים עוד חטיפות לעולם. גם בלבנון יש סיכוי שזו החטיפה האחרונה... לנוכח מה שנסראללה אמר אחרי המלחמה שאם היה אחוז אחד שנגיב כמו שהגבנו, הוא לא היה הולך על זה. גלעד שליט זה כבר מקרה אבוד, בשביל להחזיר אותו נהיה חייבים להחזיר אסירים, אבל אני לא מבין למה לא הגיבו בטירוף כדי למנוע את החטיפות הבאות, שכמו שראינו לפני כמה שבועות, הגיוני מאוד שיקרו.

giovanni 85

New member
אתה קורא למה שהיה בכיסופים "להגיב בטירוף"?

הוויכוח הזה סתם עכשיו כמו טניס, אתה טוען שפעולה צבאית לא תחזיר. אני טוען שכן. אני אחזור על מה שאני טוען בפעם האחרונה. את גלעד שליט, אפשר להביא בחיים, גם בפעולה צבאית. המנהיגים שלנו לא מספיק אמיצים כדי לאשר אותה.

ק ד ו ש

New member
זה לא קשור לאמיצים או לא.

הם עושים את השיקולים שלהם. כשלון בפעולה צבאית שכזאת, יהיה אחד הדברים הכי פוגעים מורלית שהיה למדינה. אני פוחד אפילו לדמיין איזה הודעה בחדשות שגלעד שליט נהרג כשאיזה יחידה ניסתה לחלץ אותו. זה יהיה הרבה יותר מקטסטרופלי, גם לו, גם למשפחה שלו, וגם למדינה שלמה שנאחזת בתקווה להחזירו חי כבר למעלה משנה. אם יש דרך אחרת, בחילופי שבויים, הגיוני שעדיף להיות "פחדן" ולבצע אותה מאשר להיות "אמיץ" ולא להצליח. האנשים שמחליטים, לא מתייעצים לא איתי ולא איתך, הם הרבה יותר מבינים מאיתנו, ויודעים פרטים ששנינו לא נדע לעולם סביר להניח, אני אישית סומך עליהם.

ק ד ו ש

New member
דעתי בעניין

מה שעושים עכשיו הוא הכי גרוע. יש שתי אופציות בכזה מצב. או להכנע ללכת על גישה של מו"מ, החזרת אסירים (ויהיו מאה אחוז גם עם דם על הידיים), או גישה של לא נכנעים לטרור, דבר שיוריד משמעותית את הסיכוי להחזיר את גלעד שליט, אבל הגיוני שימנע חטיפות עתידיות, בדיוק כמו שיודה אמר. אני אישית עד היום לא ממש יודע מה יותר טוב. מצד אחד, כל חייל שנשלח, חובתה של המדינה לעשות הכל על מנת שיחזור בחיים. אבל מצד שני, בשביל להחזיר אותו בחיים, צריך להקריב הרבה. האויב מבין שמשתלם לו לחטוף וימשיך לעשות זאת. מלחמת לבנון השנייה פרצה בגלל חטיפה, לא רק, אבל גם.. והתגובה הישראלית היתה פראית הרבה יותר ממה שהם אפילו העזו לחשוב. עד היום אני לא מבין למה התגובה על החטיפה בעזה היתה חלשה כל כך. הכניסו קצת טנקים, שניים שלושה גדודי חי"ר, ופה ושם יחידות מיוחדות. זה לא לחץ צבאי שהוא מספיק חזק כדי להוריד אותם מרעיון החטיפות. גם אחרי שיחזירו את גלעד שליט, ימשיכו הניסיונות, ועל כל אפשרות שלהם הם יקפצו בשמחה. למה? כי הם רואים שאנחנו חלשים. שאנחנו מחזירים 1200 מחבלים על חייל אחד (שברור ששווה יותר מהם). הם רואים שכשחוטפים לנו, אנחנו נכנסים קצת, יורים קצת, הורגים קצת. אבל שוב, המילה קצת עושה את ההבדל. בכל אופן, אני לא סגור על דעתי, אני רק יודע שאת גלעד שליט צריך להחזיר גם במחיר גבוה, אבל אם יקרו חטיפות נוספות חס וחלילה, צריך לשקול גישה של להכנס בהם עד הסוף ו"להקריב" את החטופים למען ההמשך. נשמע עצוב, נשמע נוראי, אבל אולי זאת הדרך למנוע שזה יקרה בעתיד.

למעלה