אז מה נסגר עם שליט ?

yehuda18

New member
העניין עם שליט

הוא פשוט מאוד.. חמאס יעשו הכל כדי לנצל את החולשה שלנו בנושא שבויים על מנת שהוא ישוחרר תמורת כמה שיותר אסירים ושישראל תתיפס כנכנעת לדרישות חמאס. אני לא מבין עדיין למה ממשיכים לגרום להם להבין שלחטוף חייל זה משתלם.. אז ישחררו 300-400 אסירים, מתוכם 20 רוצחים נניח, הם ישובו לרצוח.. ובנוסף הם ימשיכו לנסות לחטוף כי זה פשוט מאוד משתלם. ואז ניקלע שוב למצב של משא ומתן ארוך ומייגע ולחצים של התקשורת לשחרור אסירים עם דם על הידיים. הפתרון היחיד הוא התנקשות בכמה שיותר מנהיגים צבאיים והריסת הבתים שלהם עד שגלעד שליט יוחזר. וצריך לגמור כבר את חאלד משעל הזה. אני חושב שבלבנון התגובה הייתה נכונה, הביצוע לא היה טוב.. אבל חיזבאללה הבינו שלא משתלם לחטוף חיילים במידה והתגובה הישראלית תהיה מלחמה, ונסראללה גם אמר שאילו ידע שיש סיכוי של אחוז בודד שכזה דבר יקרה, החטיפה לא הייתה מתבצעת.

תמיררר

New member
די יהודה

אתה יודע טוב מאוד שאם יעשו את מה שאתה אומר אז הדבר האחרון שיקרה זה שגלעד שליט יחזור חי. בדרך הזאת נוכל למצוא אותו מת באיזה בית בעזה. זאת פאשלה של הצבא שגלעד, אודי ואלדד נחטפו ועל טעויות כאלה צריך לשלם, אפילו אם זה מחיר כבד. אם לשרון היה את האומץ לשחרר מאות מחבלים תמורת סוחר סמים ושלושה חיילים מתים (ז"ל), אז בטח שאולמרט, שהוא חתיכת אפס, יכול לעשות את זה.

MrAnderson

New member
לדעתי צריך לשחרר אסירים בלי לחשוב פעמיים.

גם רצו לשחרר אותם לפני החטיפה ויותר חשוב מזה.... אנחנו חייבים לשלם על הפאשלה המטורפת הזאת...אין מה לעשות זה היה ביזיון לדעתי. בחיים לא הייתי מתאר לעצמי שאפשר לחטוף חייל בעזה. גלעד שליט חי והיה בשבי שנה שלמה. בסופו של דבר הרי זה ברור שישחררו אסירים. זה רק שאלה של זמן. וחבל על כל יום שהוא יושב בשבי. וככלל אני חושב שלא צריכים להחזיק אסירים. מי שבא להרוג- השכם להרגו. מי שמתכנן להזהיר שאם ימשיך הוא ימות. במקום שמדינה תסבסד את הקייטנה שהם עושים בכלא.

yehuda18

New member
תקשיבו שניכם

פאשלה או לא.. חיילים תמיד אפשר לחטוף. אי אפשר להימנע מזה... אנחנו צבא גדול ומסורבל.. תמיד יכולים לארוב לכוח ולחטוף חייל או שניים... הדרך היחידה למנוע חטיפות חיילים היא הרתעה, ז"א שחייל חטוף עולה להם בהרוגים יום יום. אני חושב שהמדיניות של מו"מ עם מחבלים ושחרור רוצחים היא פסולה. הדרך הכי טובה למנוע חטיפות בעתיד, ולמנוע שחרור רוצחים שיחזרו לרצוח, היא פשוט לא להרפות ולהמשיך ולחסל כמה שיותר מפקדים של חמאס עד ששליט יוחזר. זו מתמטיקה פשוטה: חייל חטוף = חיסולים כל יום(כולל דרג מדיני) , הריסת בתים, סגרים, מבצעים רחבי היקף = לא משתלם לחטוף חייל. וכן.. למרבה הצער צריך לקחת את הסיכון שגלעד לא יחזור בחיים.

MrAnderson

New member
לדעתי ...

מה זה חיילים תמיד אפשר לחטוף? לא נכון. אפשר לחטוף כשלא מייסמים שום מסקנה מהחטיפה הראשונה של המוהנדסים... אין הרבה חטיפות...ומחבלים יהיה לך תמיד. יש ךהם פס יצור שם.

הטRולית

New member
יו|!!!!!!!!

אל תגיד מה שאתה לא יודע! למדו את כל הלקחים. תאמין לי. לפחות בגלעד שליט. הכוננות היתה כוננות שיא. המח"ט שלי היה אז בחטיפה של המוהנדסים באיזשהו תפקיד, בכל אופן, זה לא שאנחנו טיפשים, זה האויב נהיה חכם מרגע לרגע. הביאו לנו אתוה בהפוכה שלא דמיינו. תאמין לי.

MrAnderson

New member
על תקחי את זה אישית...קראתי את הבלוג שלך

אני ממה שהבנתי... אודי אדם חיפש את התחקיר של חטיפת המהונדסים 5 חודש עד שהוא מצא אותו חודש לפני החטיפה... זה מראה קצת על רוח הדברים. וחוץ מזה בערוץ 2 אמרו שפשוט לא יישמו כלום... אולי יישמו אולי לא...מה שחשוב זה התוצאה. לגבי גלעד שליט... באמת הופתענו, אבל גם שם(אם כל הקושי להודות בזה) היה מלא פאשלות. ועזבי אותך עכשיו מרמת המוכנות שלנו לפני החטיפות. הדבר הכי חשוב עכשיו זה להחזיר את החיילים הביתה.... ולא שווה שגלעד שליט ישב בשבי(שאנחנו אף פעם לא נבין מה עובר עליו)כשבאמת אפשר להחזיר אותו תוך חודש. ושישחררו את האסירים האלו במקום לממן אותם בכלא.

הטRולית

New member
מדינה מטומטמת.

היה אפשר לשחרר אותו אחרי חודש.. היה אפשר לעשות פעולה צבאית. משהו. מישהו? כלום. ומה אולמרט עושה? מציע לשחרר אסירי פת"ח. בתמורה למה? בתמורה לכלום!!! מצעד האיוולת!

MrAnderson

New member
תשמעי....

פעולה צבאית אי אפשר היה לעשות כי לא היה מודעין. אולי היה אבל לא מספיק. ואם כבר אז היו צריכים לעשות פעולה צבאית ב24 שעות מהחטיפה....לגייס מילואים ולהפוך את עזה. אבל לכל דבר יש את המחיר שלו... אני לא מסכים עם האנשים שמתנגדים עכשיו לשחרור אסירים....אפילו תמורת כלום.... אבל עזבי אותך פוליטיקה עולמית זה גם מלא דברים מאחורי הקלעים. ואנחנו לא נשמע בחיים בתקשורת על כל מיני דברים שהמנהיגים צריכים להתחשב בהם שאסור לנו לשמוע עליהם....

ק ד ו ש

New member
מסכים עם הסוף

אנשים חושבים ש"אולמרט לא עושה כלום". כאילו שהם יושבים כל היום לידו ורואים מה הוא עושה. יש כל כך הרבה דברים שלא מובאים לתקשורת, או לידיעתנו. המון גורמים, חלקם פסיכולוגיים, חלקם מדיניים, חלקם מודיעינים. לגבי פעולה צבאית. אי אפשר להחזיר חייל חטוף בפעולה צבאית. לא בלבנון, לא בעזה. ברגע שנחטף, או שימות, או שנצטרך להחזיר תמורתו מאות או אלפי אסירים. אין פתרון אחר. תגובה צבאית חייבת לבוא כהרתעה. להראות להם שהם חטפו חייל, והצליחו לקבל עבורו 1000 אסירים, אבל נהרגו להם גם 500 איש, ואלפים נפצעו או אין להם איפה לגור. עם כמה שהם טיפשים, כשהם יחשבו על התוצאות, יהיה להם ברור שזה לא משתלם. אותו דבר לגבי הקסאמים ד"א...

MrAnderson

New member
דווקא בעזה אולי כן היו מוציאם את גלעד...

כי זה מקום קטן(יחסית, לא כמו ללכת לחפש שתי חחילים בלבנון) ואם פעולה צבאית ממושכת היה לחץ על אוכלוסיה(משתפים לא חסר) ויש מצב אפילו היינו מחזירים אותו חי... אבל מי היה נותן לנו פעולה צבאית ארוכה בעזה...אם ההרוגים הראשונים באוכלוסיה היו בועטים אותנו משם, ואז זה יותר גרועה מאשר לא היינו עושים כלום.

ק ד ו ש

New member
אם היו מוצאים אותו

היו מוצאים אותו מת. מה נראה לך שזרקו אותו באיזה מרתף וזהו? בטח כל הזמן שומרים עליו חמושים, עם איזה דלת עם קוד או דלת ממולכדת. אתה שוכח מה היה כשחטפו את נחשון וקסמן ז"ל. סיירת מטכ"ל.. אחת היחידות הטובות בעולם, קיבלה בראש אחושרמוטה. בתור מי שמחזיק בחייל יש לך יתרון ענק ענק, הוא קשור, וכדור אחד שלך, דופק פעולה צבאית. ורצועת עזה בכלל בכלל לא קטנה... עד שהיית מוצא אותו, בכל החיפושים, היו נהרגים לך עשרות חיילים כשהיית מסתובב שם. זה עדיף? אני בספק. פעולה צבאית לא יכולה להחזיר חייל חטוף, לפחות לא בימינו.

giovanni 85

New member
קדוש

אני מתפלא עליך. פעולה צבאית בהחלט יכולה להחזיר חייל חטוף בימינו. אם היא נעשית בזמן ובתזמון הנכון. בוא ניקח את אירוע נחשון ווקסמן. מה היה שם? מעט מודיעין יחסית, שרטוטים של הבית, ומשת"פ אחד שנתפס עשר דקות לפני הפריצה. שני צוותים של היחידה, מפקד כוח פריצה הרוג, מספר 2 פצוע קשה, והבאים אחריו פצועים קל ובינוני. עד שחוליית סריקה המרוסקת פורצת את דלת המתכת (שלא היה עליה מודיעין), נחשון ז"ל חוטף שבעה כדורים, אחד לראש ושש לחזה. החוליה הבאה בתור שמגיעה, פורצת את הדלת, קרב זריז. מחבלים הרוגים. ניסיונות החייאה על נחשון. נקבע מוות. מצב דומה היום: השב"כ, ועוד מספר גורמי איסוף מכינים תיק על הבית בגודל של עבודת סמינריון, תצ"אות, שחפים, וחוזי 24 ש' ביממה על הבית. מוסרי מידע (משת"פים), נותנים לך את כל המידע על הבית, עכשיו יש לך שנה להשוות ולאמת את הנתונים. להשיג את תכנון הבית אני מבטיח לך שלא קשה, לאתר איפה גלעד נמצא, עד רמת החדר, אפשרי בהחלט עם האמצעים של היום. מה נשאר עכשיו? מודלים, מודלים, ומודלים. אישור לביצוע פעולת חילוץ, וחילוץ. יש בצבא גם תחזית נפגעים למתווה שחרור שכזה, לא אופטימית מדיי. אבל הצבא מסוגל, ובטח שיודע לחלץ בן ערובה בודד מתוך בית, אפילו מדמשק.

ק ד ו ש

New member
את כל אלה אני יודע

אבל הנה, עובדה שזה לא קורה. זה לא קורה ממספר סיבות. אחת, אם יודעים איפה הוא, ועוד לא עשו פעולה, כנראה שזה באמת בלתי אפשרי מבחינת המקום בו הוא מוחזק. אם לא יודעים איפה הוא, זה כמובן קשור לסיבה שהמודיעין בעזה, כל תשתית המשת"פים, והידע שיש לשב"כ הוא קטן בהרבה לעומת מה שיש להם בגדה. הרי ידוע שכל הפעולה בבית חנון לא מזמן היתה כדי לשקם מודיעין, ואת זה אני אומר לך במאה אחוז. כל מה שאמרת הוא יפה. יחידות כמו סיירת מטכ"ל, או הימ"מ, אלה יחידות מהטובות בעולם, עם האמצעים המשוכללים ביותר, והידע הנרחב ביותר. זה עדיין לא הופך אותם לאלוהים, אפילו לא קרוב לזה. שוב, כדור אחד מספיק כדי להרוג את גלעד שליט. אז אולי כל המחבלים ששם ימותו, אבל האם זה יעזור לנו? ודאי שלא. אם זה היה כזה "פשוט" כמו שאתה אומר, סביר שפעולה כזו כבר היתה מתבצעת. ושוב, זה תלוי איפה הוא מוחזק ובאילו תנאים. אני בטוח שהוא מוחזק במקום הכי מוסתר\וממולכד בעזה. ולגבי משת"פים, תמיד משיגים אותם בכסף, אבל ממה שמפורסם, אפילו איסמעיל הניה לא יודע איפה גלעד שליט מוחזק. הגיוני שזה כמה שותפי סוד שם, שגם תמורת 30 מיליון דולר לא תקנה מהם את האידיאולוגיה והפנאטיות. מקווה שאני טועה.

giovanni 85

New member
עובדה שמה לא קוה?

זו הבעיה, רוב הרחוב היום, מדבר בהתלהמות, כאילו לפחות הוא רוה"מ עצמו. עובדה שזה לא קורה קדוש? כמה פעמים כבר חיכו עם מבצע כזה על הגדר של עזה/במקומות אחרים, אתה יודע? לא אני, ולא אתה יודעים את תשתית המודיעין של השב"כ ואמ"ן בעזה. אני יודע להגיד לך שהיא מספיק גדולה כדי לקבל מודיעין מצויין בזמן אמת, אמנם לא כמו בגדה, אבל בהחלט מספיק קרוב. לא דיברתי על הימ"מ, ולא על סיירת מטכ"ל. יש עוד דרכים להגיע לעזה, יש לה חוף ים ויש לה מרחב אווירי, אם רק היו מספרים את מגוון הדרכים להגיע למקום המסתור. אני לא אמרתי בשום מצב שזה פשוט, זה אפילו מסובך, אחד המצבים הצבאיים/מדיניים הכי מסובכים שמדינת ישראל עמדה בפניו בעשור האחרון. לא השוויתי אף אחד לאלוהים. אבל תאמין לי, קדוש. אפשר להביא אותו, חי.

ק ד ו ש

New member
תקרא שוב את ההודעה

ותראה שסייגתי את דבריי. ברור שאני לא יודע כלום על מה שקורה, וברור שהמודיעין הישראלי יודע הרבה יותר ממה שמפורסם בעיתון. זה מובן מאליו. ויכול להיות שגם חיכו עשרות פעמים עם כדור בקנה כבר לפעולה מוכנה, ועצם זה שהיא לא קרתה רק מחזקת את דעתי. או שזה לא פשוט מבחינה צבאית, או שזה לא פשוט מבחינה מדינית. אבל שורה תחתונה, זה לא קורה.

הטRולית

New member
היו תיכנונים למבצעים

כבר בחודשיים שאחרי החטיפה (אח"כ השתחררתי, אז אין לי מושג). היו תיכנונים למבצעים גרנדיוזים אבל פעם אחרי פעם הם בוטלו.. תכלס, מי שהיה שומע על התיכנון היה מתחלחל. דברים שהםאשכרה להיכנס למלכודת אש.

למעלה